-
-
Όλες οι μάρκες πουλάνε στην Ινδία. Όπως vw, Nissan, κλπ. Οι μεσογειακές συνήθεις προτασουν 30% περισσότερη κατανάλωση, μειωμένη μακροζωία κ περισσότερα καυσαέρια? Δεν νομίζω.....
Οι μεσογειακές συνήθειες, δεν ικανοποιούνται πλέον από 120Nm στον κόφτη, αντίθετα με ότι συνέβαινε εξ' ανάγκης τα προηγούμενα χρόνια. Σε όλα τα άλλα, κι εγώ Σουζούκι προτιμώ, ήταν το τελευταίο αυτοκίνητό μου στην Ελλάδα...
Μιλάμε για μετακίνηση κι οδήγηση σε Μεσογειακό τοπίο, κι όχι να φέρνουμε τα ψώνια απ' το μάρκετ σπίτι, ή να πηγαίνουμε τα παιδιά στο φροντιστήριο...
-
Διαφωνώ κάθετα. Το hybrid έχει άλλες ροπές κ το στοιχείο του είναι επαρχιακοι broads, με ανηφόρες κατηφόρες κ στροφές όπου δεν έχει αντίπαλο. Turbo γ να ακολουθήσει τον ρυθμό του θα βλέπει 10αρια στην κατανάλωση, ενώ το hybrid θα είναι στα 5,2!!! 80-110 λοιπόν. Fiesta turbo 5,5. Polo dsg 6,c3 turbo 6,9.i20 turbo 6. 208 5,3. Κ το hybrid των 90 ίππων 6,3. Όποιος γνωρίζει από οδήγηση καταλαβαίνει ότι αυτή η διαφορά είναι άνετα beatable από γρηγορότερο οδηγό.
-
Σίγουρα αυτοί που θα το συναντήσουν σε b roads θα παράξουν μεθάνιο.....
-
Για όποιον θέλει να δει πόσο συχνά συμβάλει ιδιαίτερα μέσα στην πόλη το σύστημα απο το 3:45 κάνουν δοκιμή με τηλεμετρια.
Γιατρέ, οπότε έχεις όρεξη και χρονο μια μετάφραση περιληψη να καταλαβουμε εκει με τα αππτελεσματα
-
οταν μπαινω στην αρχικη του φορουμ τις μισες φορες εχει πρωτο το σουιφτ, πολυ ποστ
...και στον δρομο κανενα
-
Κυκλοφορουν καμουφλαρισμένα ως polo και 208 για να μην τα ματιαζουν οι περιεργοι
-
Δεν σταματάνε σε βενζινάδικα ,για αυτό δεν τα συναντάς συχνά !!!
οταν μπαινω στην αρχικη του φορουμ τις μισες φορες εχει πρωτο το σουιφτ, πολυ ποστ
...και στον δρομο κανενα
[/quote]
-
Για νέους κατόχους και υποψήφιους αγοραστές :
Βάζεις την ένδειξη info στην λειτουργία του υβριδικού συστήματος. Η μπαταρία γεμίζει για πλάκα όταν αφήνεις το γκάζι με ταχύτητα και την αδειάζεις σανιδόνοντας το στις ευθείες που θες να του πιεις το αίμα . Και ξανά το ίδιο . Ειδικά σε διαδρομές μα ανηφοροκατηφόρες ,ανεβαίνεις τουρμπαριστός !!! Ταχύτητα απλά μέσα στην κατηφόρα,5 γραμμές για πλάκα και ανηφόρες με απογείωση . Και μην ξεχνιόμαστε κατανάλωση γελοία .Χωρίς να οδηγείς σαν να έχεις αυγά κάτω από τα γκάζι ,χωρίς να σε νοιάζει αν έχει πολύ ζέστη και πέσει η απόδοση του turbo , οδηγείς βυθίζοντας βαθιά το γκάζι ,ενώ η τροχιά στις στροφές ,είναι σε ράγες . Και ξανά και ξανά , βλέποντας τα turbo που προσπαθούν να σε ακολουθήσουν να έχουν σταματήσει για ανεφοδιασμό.....
-
Εσυ εισαι χειροτερος απο εμενα.....χαχα
-
Ηδη 3 χρόνια στην αγορά, δε λες οτι κυκλοφορεί και πολύ. Δίκιο έχει ο γάτος.
Η απτή αίσθηση που σου δίνει είναι 2 γενιές πίσω παρά τον εξοπλισμό. Ψιλοπαρακολουθω ενα χαζο-φορουμ σουιφτάδων, 1 άλλος έχει πάρει το καινούργιο. Όλοι παλιά και μεταχειρισμένα.
Εδώ πόσοι το έχουμε; 2; 3;
Lap, Masterauto, κρατάνε το φορουμ επάξια ψηλά! -
Για νέους κατόχους και υποψήφιους αγοραστές :
Βάζεις την ένδειξη info στην λειτουργία του υβριδικού συστήματος. Η μπαταρία γεμίζει για πλάκα όταν αφήνεις το γκάζι με ταχύτητα και την αδειάζεις σανιδόνοντας το στις ευθείες που θες να του πιεις το αίμα . Και ξανά το ίδιο . Ειδικά σε διαδρομές μα ανηφοροκατηφόρες ,ανεβαίνεις τουρμπαριστός !!! Ταχύτητα απλά μέσα στην κατηφόρα,5 γραμμές για πλάκα και ανηφόρες με απογείωση . Και μην ξεχνιόμαστε κατανάλωση γελοία .Χωρίς να οδηγείς σαν να έχεις αυγά κάτω από τα γκάζι ,χωρίς να σε νοιάζει αν έχει πολύ ζέστη και πέσει η απόδοση του turbo , οδηγείς βυθίζοντας βαθιά το γκάζι ,ενώ η τροχιά στις στροφές ,είναι σε ράγες . Και ξανά και ξανά , βλέποντας τα turbo που προσπαθούν να σε ακολουθήσουν να έχουν σταματήσει για ανεφοδιασμό.....
Δεν ξέρω που οδηγείς. Εγώ είμαι Suzukάκιας που οδηγούσα στο Βόλο και στο Πήλιο συνεχώς, πέριξ της Λάρισας και στα ορεινά του νομού Τρικάλων-Άρτας κι όλη τη Θεσσαλία, εθνική κάποιες φορές το χρόνο προς Αθήνα ή Θεσσαλονίκη. Αυτό είναι και το 'Μεσογειακό' τοπίο, συνεχείς υψομετρικές εναλλαγές με ακρότητες ανηφόρας-κατηφόρας και στροφές, διαστήματα ευθειών μέτριας ταχύτητας και επανάλληψη.
Σε τέτοιους δρόμους λοιπόν, ένα **ατμοσφαιρικό **αυτοκίνητο με 120 Νμ στις 4-4μιση χιλιάδες στροφές που έχει κι άλλα 5-10-15 Νμ υποβοήθηση ροπής στην επιτάχυνση, πάει σφαίρα και δεν μπορούν να το ακολουθήσουν στους ρυθμούς του στις ημι-ορεινές διαδρομές κλπ. τα αυτοκίνητα με 170-200 Νμ στις 1500-1700 στροφές, που καίνε 1-1μιση λίτρο παραπάνω στα 100, δηλαδή κανά 300άρι ευρώ το χρόνο παραπάνω...
Είμαι κι εγώ Σουζουκάκιας, δε θέλω βρωμόγκαζα αλλά αποδοτικά οικονομικά αυτοκίνητα και είμαι κι εγώ υπέρ της δημιουργικής γραφής κλπ. αλλά κόψτε κάνα μέτρο απ' το ψάρι γιατί δεν θα αφήσω κανέναν ζωντανό στο χωριό, που έλεγε και μια διδαχή του Κομφούκιου...
-
Μη ξεχνάτε ότι το πικ της ροπής είναι στις 4400 στροφές. Η ροπή φουσκώνει λογω vvti από τις 2500, με το ηλεκτρικό μοτέρ να συμβάλει από τις 1200 σ.α.λ
βαλε τωρα και στην συνάρτηση τα 260 κιλά λιγότερα του glx από ένα clio 1.0 tce βαδικη εκδοση και παίρνεις μια ιδέα.
Γενικά καταλαβαίνω αυτό που λες, αλλά πρέπει να το οδηγήσει κανείς για να καταλάβει την δύναμη του, λόγω βάρους.
θυμάμαι οδηγούσα και το 1.0 turbo. Εντάξει, αυτό μάλιστα σαν μικρό χοτ χατς ηταν, αλλα το εκοψαν
-
Εγώ διαφωνώ σε αυτό αλεχαντρο, η αισθητική του εσωτερικού θυμίζει προηγούμενη γενιά. Ναι αυτό ισχύει, αλλά η όλη εικόνα στο glx δεν είναι χειρότερη π.χ από ένα c3 ή ένα ibiza. Το 208 είναι next level από μόνο του
Έχω δει αρκετά, αλλά σχεδόν όλα είναι gl+
το προηγούμενο δεν έλεγε και πολλά, το τωρινό είναι πολύ ωραίο αυτοκίνητο πόλης.Οσο για τους τριγμούς, εξήγησα πως λύθηκαν όλοι.Άκομα και στα νικελακια στην οθόνη θέλει να ψεκάσεις, αλλά μετά δεν κάνει κιχ το αυτοκινητο
-
Είναι ξεκάθαρο ότι το Swift φαίνεται γρήγορο (και είναι σβέλτο) λόγω βάρους, όχι μηχανικού συνόλου. Βάλτε 250 κιλά επιπλέον φορτίο στο αυτοκίνητό σας (μιλάμε για 3 ενήλικες) και δείτε την διαφορά. Θα ήθελα να το οδηγήσω, εαν το βρώ κάπου να δω εαν μου κάνει.
-
Φανή είναι και ο κινητήρας, άλλωστε γυρίζει σε Atkinson κύκλο καύσης και βοηθά και το ηλεκτρικό μοτέρ.
Αλλά όντως είναι απίστευτα ελαφρύ σκεπτόμενος και τον εξοπλισμό του.
Ειναι πιο ελαφρύ από ένα smart fortwo
Θυμίζει παρα πολύ τα ραλλακια των 90s σε αίσθηση αλλά ειναι που καλύτερο με υποπλαισιο (τα ραλλακια δεν ειχαν υποπλαισιο) με σασι γρανίτι με μεγάλους χώρους, ηχομονωση κτλ
Σκέψου ότι η suzuki ξανασχεδειασε όλα τα εξαρτήματα του αυτοκινήτου από την αρχή ώστε να είναι πιο ελαφριά. Για παράδειγμα ακόμα και η κρεμαγιερα ειναι κούφια μέσα της και την σχεδίασε από την αρχή, άλλες κλειδαριές, άλλοι σκελετοί καθισμάτων, άλλες διακλαδωσε καλωδιων και φυσικά μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα.
Βέβαια εγώ εντοπίζω πως λόγω καποιων σημειων της κρεμαγιερας που είναι κούφια, σε αυλάκια των νερών όταν μπαίνεις σε γκαράζ νιώθεις στο τιμόνι, στα χέρια σου, πιο έντονα την λακουβιτσα από ένα π.χ γαλλικό.
-
Φανή είναι και ο κινητήρας, άλλωστε γυρίζει σε Atkinson κύκλο καύσης και βοηθά και το ηλεκτρικό μοτέρ.
Αλλά όντως είναι απίστευτα ελαφρύ σκεπτόμενος και τον εξοπλισμό του.
Ειναι πιο ελαφρύ από ένα smart fortwo
Θυμίζει παρα πολύ τα ραλλακια των 90s σε αίσθηση αλλά ειναι που καλύτερο με υποπλαισιο (τα ραλλακια δεν ειχαν υποπλαισιο) με σασι γρανίτι με μεγάλους χώρους, ηχομονωση κτλ
Σκέψου ότι η suzuki ξανασχεδειασε όλα τα εξαρτήματα του αυτοκινήτου από την αρχή ώστε να είναι πιο ελαφριά. Για παράδειγμα ακόμα και η κρεμαγιερα ειναι κούφια μέσα της και την σχεδίασε από την αρχή, άλλες κλειδαριές, άλλοι σκελετοί καθισμάτων, άλλες διακλαδωσε καλωδιων και φυσικά μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα.
Βέβαια εγώ εντοπίζω πως λόγω καποιων σημειων της κρεμαγιερας που είναι κούφια, σε αυλάκια των νερών όταν μπαίνεις σε γκαράζ νιώθεις στο τιμόνι, στα χέρια σου, πιο έντονα την λακουβιτσα από ένα π.χ γαλλικό.
Κι από εξωτερική κι από εσωτερική σχεδίαση το βρίσκω πολύ ωραίο, μόνο στατικό σε έκθεση το έχω δει, και θα μπορούσε να είναι μια οικονομική εναλλακτική, δεν αμφιβάλω καθόλου ότι αξίζει τα λεφτά του! Αλλά επίσης δεν αμφιβάλω καθόλου, ότι αν είχαν υβριδικό τον τούρμπο θα ήταν κάτω απ' τα όρια ρύπων και θα ήταν κορυφή στη κατηγορία για την ελληνική αγορά. Αποφάσισαν όμως να σκοτώσουν το τούρμπο γιατί, για το jimny που έτσι κι αλλιώς δεν θα μπορούσε να συνεχίσει να πωλείται στην Ευρώπη με το wltp... μακάρι να δούμε να επιστρέφει κάποια στιγμή μια κατάλληλη τούρμπο πρόταση (κι ενώ τα 'τέλεια' ντιζελάκια του παρελθόντος τα έχουμε αποκλείσει τελείως).
-
Περί κιλών :980 το νέο corsa. 900 το hybrid. Γιατί κάτι άκουσα γ 250 κιλά....
-
..μακάρι να δούμε να επιστρέφει κάποια στιγμή μια κατάλληλη τούρμπο πρόταση (κι ενώ τα 'τέλεια' ντιζελάκια του παρελθόντος τα έχουμε αποκλείσει τελείως).
Όπως αυτά;
https://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/H-Biblos-gia-thn-agora-mikroy-diesel_202300.asp
Πάντως τα 3 PSA δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας και καίνε σε πραγματικές συνθήκες 4,9-5,2λ/100χλμ. Ακόμη κ το 115 Clio καίει 5,1.
-
Πόσο καίνε τα turbo???? Πόσο???? 5,1 μόνο σταματημένο το νέο Clio. Σε αντίστοιχες διαδρομές με το swift HYBRID, ανέβασε την μέση από 6 σε 8,8 κ μετά σταμάτησε γιατί τελείωνε η βενζίνη..... Να λέμε πράγματα που στέκουν. Τα 5,5.οχι τα 5,1 το Clio μπορεί να τα πιάσει με 90 χλμ ευθεία κ cc. Εκεί στο swift βλέπεις 4.
Νέο Suzuki Swift 2017