-
Νέος τιμοκατάλογος της Suzuki σε ισχύ από 3/9/19 https://auto.suzuki.gr/files/pricelist/Suzuki Pricelist.pdf
Στην ουσία,οι αλλαγές του καταλόγου είναι για το Swift. Απ'ότι καταλαβαίνω με τις νέες νόρμες αρχίζει να καταργείται ο 1.0 με ή χωρίς hybrid (ίσως υπάρχει πλέον μόνο σε στοκ) και θα υπάρχει υβριδικό μόνο σε 1.2,αλλά και σε άλλες εκδόσεις εκτός από GLX (GL και GL+).
Επίσης, βλέπω 4κίνηση πλέον μόνο σε 1.2 hybrid
-
Αρα, ειχε δικιο ο πιλιουριτης.
Θα μεινουμε με τα ατμοσφαιρικα και θα περιμενουμε νεους κινητηρες.
Ουτως η αλλως σε αυτην τη κατηγορια και σε αυτα τα κιλα μου φτανει το ατμοσφαιρικο.
-
Καλησπέρα. Μόλις έκλεισα για τη σύζυγο το Swiftaki 1.2 mild Hybrid GLX. Να ρωτήσω αν κάποιος έχει βάλει τον 'τεμπέλη'/υποβραχιόνιο που δίνει έξτρα η Suzuki ή κάποιον άλλο από εξωτερικό; Π.χ
Βάλε το σταθερό . Το έχω βάλει και είναι εξαιρετικό. Να ζητήσεις δώρο τους αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω.
Εγώ έβαλα και την αεροτομή .Καλορίζικο.
-
Αρα, ειχε δικιο ο πιλιουριτης.
Θα μεινουμε με τα ατμοσφαιρικα και θα περιμενουμε νεους κινητηρες.
Ουτως η αλλως σε αυτην τη κατηγορια και σε αυτα τα κιλα μου φτανει το ατμοσφαιρικο.
Με μπέρδεψες με τα kpa. Κάντα σε psi. Επίσης στα πόσα βαράει το μαραφέτι?
-
Δεν ξερω ρε συ...ετσι το εχει το αυτοκινητο αλλα και το ματσουκι με kpa λειτουργει
Μολις παει η πιεση κατω απο τα 250 kpa, τοτε δειχνει ενα αυτοκινητο με τα λαστιχα του και τις πιεσεις σε αυτα και αναβοσβηνει με κοκκινο το ελαστικο με λιγοτερα απο 250 kpa. Εκει ει αι το οριο.
Το ωραιο ειναι πως καθως κινησε ανεβαινει η πιεση και περνα τα 250 kpa, αλλα παλι βαραει. Θελει το συστημα να ειναι η πιεση ανω των 250 kpa οταν τα ελαστικα ειναι κρυα..
Ασχετο η αεροτομη του παει απιστευτα....αλλα τρυπησαν λαμαρινα για να τη βαλουν;;;;
-
Μανίσια λέει 36 μπροστά & 32 πίσω. Εγώ το είχα βάλει 34 με 31 και ήταν αρκετά καλύτερα. Όταν έπεσε στα 32 το μπροστά
δεξιά βαρούσε ο αισθητήρας. Τα 250kpa είναι 36 psi στο converter. Για αυτό αμφέβαλλα.Εκεί που βάζω αέρα μετράει σε psi & bar.
Νομίζω ότι με αλλαγή σε michelin θα υπάρξει κάποια βελτίωση (λόγω μαλακών πλαινών) .Ακόμα δεν άλλαξε κανείς λάστιχα?
Επίσης η άλλη λύση κάποια αμορτισέρ με μεγαλύτερη διαδρομή. Εσύ τι λές?
Νομίζω κατά 99% ότι δεν τρύπησαν για να μπει η αεροτομή . Και του δίνει χαρακτήρα.
Τέλος να πω ότι το αμαξάκι είναι τόσο καλό που σχεδόν σε τρελλαίνει το θέμα με την ποιότητα κύλησης . Λες και το έκαναν επίτηδες.Βέβαια να πω ότι μπήκα και στο προηγούμενο swift και είναι σχεδόν το ίδιο σε αυτόν τον τομέα.
-
Ακριβως. Συμφωνω και εγω
Το αυτοκινητο ειναι αψογο παντου, σε σημειο εκνευρισμου για την αρτιοτητα του.
Το μονο θεμα: το νταπ ντουπ απο τα ελαστικα και τον ηχο απο τους τροχους στο εδαφος.
Θα εκανα το εξης, καποια φυλλα ηχομονωσης dynomat στους θολους και εκει που παταςι με τα ποδια κια τιποτα αλλο.
Με αυτο τον τροπο πιστευω θα γινοταν το τελειο αυτοκινητο πολης.
Ποια αμορτισερ βρηκες;;;
Υ.γ δε ξερω ρε συ τα εχω παιξει με τα ελαστικα αυτα..., ουτε να τα γεμισω σωστα δεν μπορω και ειναι και χαλια τα ατιμα
-
Δεν το έχω ψάξει ακόμα για αμορτισέρ .Αλλά κοιτάω και σε φόρουμ του εξωτερικού και πολλοί το αναφέρουν σαν μια πιθανή λύση .
-
@Swiftglx19
Είχες καποιο νεομαπο το e mail που εστειλες στην εισαγωγικη, περι των αναρτησεων;
Η ελληνική μου έστειλε μαιλ για να πάω στην αντιπροσωπεία να το δούνε. Από τα κεντρικά ευρώπης δεν πήρα απάντηση.
-
Τωρα που περναν τα χιλιομετρα συνεχως μαλακωνουν σε σημειο που δεν μου φαινονται καθολου σκληρα....κανονικοτατα.
Εγω καταληγω οτι τα ελαστικα φταινε για τα νταπ ντουπ και τα λινα τους που ειναι για αυτοκινητα μεγαλυτερου βαρους με αποτελεσμα το αυτοκινητο που ειναι πουπουλο να μην μπορει να τα βαθουλωσει σε λακουβες και ετσι περναει σαν σανιδα πανω απο λακουβες εγκαρσιες.
Δηλαδη αν ειχε 14αρι τροχο τα ελαστιχα θα ηταν για αυτοκινητα αντιστοιχου βαρους και θα ειχε πολυ μεγαλη διαφορα στην αισθηση ανεσης. Τωρα με τους 16αριδες τροχους τα ελαστικα ειναι για μεγαλυτερα και πιο βαρια οχηματα κατα 150 με 300 κιλα.
Αρα οπως λες ελαστικα με μαλακα πλαϊνα ισως φερουν τεραστια αλλαγη.
-
Από ότι διάβασα τα michelen βγάζουν τα ελαστικά με τα πιο μαλακά sides . Ο φίλος μας ο Αλεχάντρο μου φαίνεται ότι πλησιάζει στην αλλαγή .
-
Εξαρτάται από το μοντέλο του ελαστικού.
-
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΛΑΔΙΑ ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ?ΕΧΩ ΤΟ ΚΙΝΗΤΗΡΑ Κ12 C.ΤΟ SUZUKI SWIFT 2017 GL 1.2 94 ΙΠΠΟΙ.ΚΑΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΤΙ ΜΕ ΤΑ 0W-20 ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΜΗ ΤΟ ΣΤΡΕΣΣΑΡΩ ΜΕ ΦΟΡΤΙΟ Η ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ Π.Χ. ΤΕΛΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟΤΕ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΑΔΙ ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΡΙΒΗΣ.
-
ΕΜΕΝΑ ΦΟΡΑΕΙ 175/65/15 ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ GL+ ΕΒΓΑΙΝΕ ΜΕ 185/55/16 ΕΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ.ΑΠΛΑ ΕΙΧΕ ΑΚΡΙΒΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕ ΤΗΝ ΕΠΕΛΕΞΑ.ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ Η SUZUKI ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΕΦΥΓΑ.ΕΓΩ ΧΑΣΕΙ ΟΜΩΣ ΣΕ ΠΑΤΗΜΑ.ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΦΟΒΙΖΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟ 175.
-
Τελικά πήρα και τον τεμπέλη. Αφού πήγα στην GLX ας είναι ολοκληρωμένο. Με αισθητήρες παρκαρίσματος και συναγερμό. Ευελπιστώ να έρθει μέχρι τέλος του μήνα για να μπορέσω να πάρω πίσω από τη σύζυγο το δικό μου
-
Να πω εδώ κάτι που μου κάνει πολύ εντύπωση πάντως..... Σε πολλά reviews διαβαζω ότι το αμάξι στην κύλιση του είναι πολύ ήσυχο και ότι είναι πολύ ράφιναρισμένο..... Βέβαια και εγώ όταν το είχα οδηγήσει το μόνο που παρατήρησα σαν μείον ήταν ο θόρυβος από τα ελαστικά που έμπαινε στην καμπίνα. Υποψιάζομαι ότι έχει να κάνει με την ποιότητα και το είδος της ασφάλτου..... Χωρίς βέβαια να δικαιολογώ την εικόνα που αποκόμισα η οποία είχε έντονο θόρυβο στην κύλιση.
Δείτε εδώ ένα παράδειγμα
Στο 18.16 ακούστε τι λέει.... Και έχω αρκετά παραδείγματα.
-
Ακριβως...
Μονο εκει πασχει.
Για αυτο λεω πως καποιo DIY με ενα τετοιο τελειωσει το προβλημα.
Στα αλλα ναι... το αυτοκονητο ειναι πολυ ησυχο . Αν πατησει σε πολυ καλη ασφαλτο νομιζεις πως οδηγεις ηλεκτρικο...δεν ακουγεται ουτε αερας, ουτε κινητηρας, ουτε τιποτα. Ακομα και καρφιτσα να πεσει στο πλαστικ του ταμπλο την ακους.
Μολις πατησει ομως την κλασικη γκρυ ελλη ικη ασφαλτο αρχιζει τα χρρρρρρρ.
Αν ειναι πολυ σαγρε το οδοστρωμα ακουωεται αρκετα.....
Οποτε με λιγη δουλιτσα μπορει καποιος να το κανει σαν μερσεντες στο θορυβο απο τους θολους. Ελπιζω δηλαδη.
-
Ο χιλιάρης και το σπορ θα ξαναεπιστρέψουν στον κατάλογο μετά τον Φεβρουάριο λέτε; Που θα ταξινομούνται τα αυτοκίνητα με τον κύκλο WLTP?
Και το feedback του δρόμου από το σπορτ πόση διαφορά έχει από το fiesta;
-
Από ότι διάβασα τα michelen βγάζουν τα ελαστικά με τα πιο μαλακά sides . Ο φίλος μας ο Αλεχάντρο μου φαίνεται ότι πλησιάζει στην αλλαγή .
Ο Αλεχάντρο μόλις έκανε την αλλαγή μπρος πίσω λόγω πρόκας σε λάστιχο. Ο λαστιχας είπε οτι άλλα 20κ βγάζουν αυτα που έχω.
Σε καλό οδόστρωμα ειναι ήσυχο. Σε σκατά οδόστρωμα είναι απαράδεκτο.
Το υποβραχιόνιο, αναμενόμενα, τρίζει σα διάολος και αυτό. Σα κρεβάτι με σούστες. -
Ποιο υποβραχξονιο εχεις;;;;Τι λαστιχα εβαλες;;;
Νέο Suzuki Swift 2017