-
Ford Fiesta 2017 - Maniobra de esquiva (moose test) y eslalon | km77.com
Youtube VideoΕξαιρετικό, όπως ήταν αναμενόμενο.
-
Αρκετα εντυπωσιακο θα ελεγα... και στο σλαλομ δειχνει να μην καταλαβαινει τιποτα επισης.
Εντυπωση μου εκανε το νεο Ibiza οπως και το Micra που απετυχαν. Θεωρητικα το Ibiza τουλαχιστον εχει καλη οδικη (καλυτερη απο Micra και χειροτερη απο Fiesta) και περιμενα να σταθει καλυτερα. -
Τα έχω δει σχεδόν όλα τα βιντεακια. Fiesta, Yaris και Clio τα πάνε καλά. Τα υπόλοιπα αλλού οι ρόδες, αλλού το αμάξωμα, αλλού οι κορινες και αλλού ο δρόμος.
Σε όλα που απέτυχαν νομίζω κακός ο συνδυασμός soft στήσιμο με 16αρες ή 17αρες ροδαρες και γενικά φαίνεται ότι αυτό το κομμάτι δεν το πολυμελετησαν οι κατασκευαστες... -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Τα έχω δει σχεδόν όλα τα βιντεακια. Fiesta, Yaris και Clio τα πάνε καλά. Τα υπόλοιπα αλλού οι ρόδες, αλλού το αμάξωμα, αλλού οι κορινες και αλλού ο δρόμος.
Σε όλα που απέτυχαν νομίζω κακός ο συνδυασμός soft στήσιμο με 16αρες ή 17αρες ροδαρες και γενικά φαίνεται ότι αυτό το κομμάτι δεν το πολυμελετησαν οι κατασκευαστες...Κατά τ'αλλα εξορισμού το yaris είναι πλαδαρό βαρετό και υπολείπεται του ανταγωνισμού ενώ το ibiza επίσης εξορισμού έχει κορυφαίο σπορ στήσιμο!
-
Εντός θέματος:
Χαζευα τα πακέτα εξοπλισμού.
Η Trend... παμπτωχη...
Μπήκα χθες σε ένα μάλλον έκδοση business. Ωραίο και άνετο εσωτερικό. Πολύ καλή στήριξη του σώματος στο κάθισμα του οδηγού. Οι ταπετσαρίες δείχνουν ποιοτικές. Δεν μου αρέσει το πολύ piano black στο ταμπλό αλλά χαριτωμένος ο κρυφός φωτισμός σε διάφορα σημεία.
Η κεντρική οθόνη δεν μου άρεσε στην θέση που είναι. Ξεκαρφωτο, δεν χωρούσε στο ταμπλό και ψηλά που βολεύει να την βλέπει και ο οδηγός του πίσω αυτοκινήτου...
Εξωτερικά [emoji173] -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Σε όλα που απέτυχαν νομίζω κακός ο συνδυασμός soft στήσιμο με 16αρες ή 17αρες ροδαρες και γενικά φαίνεται ότι αυτό το κομμάτι δεν το πολυμελετησαν οι κατασκευαστες...και το swift μια χαρά τα πήγε...
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Σε όλα που απέτυχαν νομίζω κακός ο συνδυασμός soft στήσιμο με 16αρες ή 17αρες ροδαρες και γενικά φαίνεται ότι αυτό το κομμάτι δεν το πολυμελετησαν οι κατασκευαστες...Κατά τ'αλλα εξορισμού το yaris είναι πλαδαρό βαρετό και υπολείπεται του ανταγωνισμού ενώ το ibiza επίσης εξορισμού έχει κορυφαίο σπορ στήσιμο!
Το Ibiza έχει πολύ καλό στήσιμο, αλλά μάλλον το καλύτερο το έχουν Mito και Mazda 2.
Το είδα κι εγώ χθες μαζί με τον αγαπητό μου cosneo στην έκθεση. Μου άρεσε σε όλα, πλην της οθόνης (δεν την καταλαβαίνω αυτήν την βλακεία). Κανόνισα με τον πωλητή, ο οποίος είναι γνωστός μου εδώ και πάρα πολλά χρόνια, για ένα TD από βδομάδα. Το 140 θα ζητήσω.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Εντός θέματος:
Η Trend... παμπτωχη...
Μπήκα χθες σε ένα μάλλον έκδοση business. Ωραίο και άνετο εσωτερικό. Πολύ καλή στήριξη του σώματος στο κάθισμα του οδηγού. Οι ταπετσαρίες δείχνουν ποιοτικές. Δεν μου αρέσει το πολύ piano black στο ταμπλό αλλά χαριτωμένος ο κρυφός φωτισμός σε διάφορα σημεία.
Η κεντρική οθόνη δεν μου άρεσε στην θέση που είναι. Ξεκαρφωτο, δεν χωρούσε στο ταμπλό και ψηλά που βολεύει να την βλέπει και ο οδηγός του πίσω αυτοκινήτου...
Εξωτερικά [emoji173]Κι εγώ,που το είδα στην business πριν 2 βδομάδες σε έκθεση,νομίζω πως είναι η πιο vfm έκδοση (τα μόνα μείον ότι 1.δεν έχει ζάντες αλουμινίου 2. -και πιο σημαντικό- δε βγαίνει τουλάχιστον με τους 125hp).
Αυτή που μπήκες cosneo,επειδή λες πως είχε κρυφούς φωτισμούς,αν δε κάνω λάθος πρέπει να ήταν titanium.
Επίσης στο προσπέκτους με τις εκδόσεις που πόσταρες,βλέπω λέει 16άρες στην trend καιi 15άρες στην business.Παράξενο.. Έχουν κάνει τυπογραφικό λάθος; -
Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
Εντός θέματος:
Η Trend... παμπτωχη...
Εξωτερικά [emoji173]Κι εγώ,που το είδα στην business πριν 2 βδομάδες σε έκθεση,νομίζω πως είναι η πιο vfm έκδοση (τα μόνα μείον ότι 1.δεν έχει ζάντες αλουμινίου 2. -και πιο σημαντικό- δε βγαίνει τουλάχιστον με τους 125hp).
Αυτή που μπήκες cosneo,επειδή λες πως είχε κρυφούς φωτισμούς,αν δε κάνω λάθος πρέπει να ήταν titanium.
Επίσης στο προσπέκτους με τις εκδόσεις που πόσταρες,βλέπω λέει 16άρες στην trend καιi 15άρες στην business.Παράξενο.. Έχουν κάνει τυπογραφικό λάθος;Ειναι λιγο λιτο αυτο το προσπεκτους παιδι, δεν αναφερει πολλα και δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν το εχουν ανανεωσει..
Για παραδειγμα LED φωτα ημερας εχει και η ST-Line και δεν το αναφερουν στην εικονα αυτη.
Αν δειτε το αναλυτικο που δινουν στις αντιπροσωπειες τα λενε ακομα πιο αναλυτικα μεχρι λεπτομερειας και μπορεις να βρεις ακρη.Διορθωσα γιατι το λαθος δεν ηταν σωστο
-
Ο χρήστης bouranitis έγραψε:
Ford Fiesta 2017 - Maniobra de esquiva (moose test) y eslalon | km77.com
Youtube VideoΕξαιρετικό, όπως ήταν αναμενόμενο.
Πολύ καλο, σύγκριση με το ibiza και micra διαφωτιστική, αλλά το προηγούμενο κατάφερε να βγάλει τον χειρισμό αποφυγής με 1 χαω παραπανω
-
Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
Εντός θέματος:
Χαζευα τα πακέτα εξοπλισμού.Κι εγώ,που το είδα στην business πριν 2 βδομάδες σε έκθεση,νομίζω πως είναι η πιο vfm έκδοση (τα μόνα μείον ότι 1.δεν έχει ζάντες αλουμινίου 2. -και πιο σημαντικό- δε βγαίνει τουλάχιστον με τους 125hp).
Επίσης στο προσπέκτους με τις εκδόσεις που πόσταρες,βλέπω λέει 16άρες στην trend καιi 15άρες στην business.Παράξενο.. Έχουν κάνει τυπογραφικό λάθος;Δεν ξέρω πόσο νόημα έχουν οι 125 ιπποι. Νομιζω οι ρεπρίζ που δίνουν σε σχέση με τον 100αρη δε δικαιολογουν τη διαφορα τιμης/λογικής. Πας στα 140 και ησυχαζεις
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
...Τα ταμπούρα όμως δεν είναι πρόβλημα αν φρενάρει το όχημα αποτελεσματικά ή αλλιώς οι πίσω δίσκοι δεν είναι απαραίτητα πάντα καλύτεροι από κάποια καλά ταμπούρα. Να τα λέμε κι αυτά...
Περιμένω να γυρίσουμε την άλλη βδομάδα για να το πάω για service και να δουν τα τακάκια. Σε λιγότερο από 15Κ χλμ πρέπει να έχουν μείνει μόνο τα πλακάκια, αφού σφυρίζουν εδώ και σχεδόν 1000χλμ. Αυτό τα λέει όλα για τα 'επαρκή' φρένα και τα πίσω ταμπούρα του Fiesta....
Μετά το service και τον έλεγχο, τα τακάκια έχουν ακόμα πάνω από το μισό πέλμα, οπότε δεν τα έχω 'φάει'. Αλλά τα έχω κάψει, που σημαίνει ότι έχουν υπερθερμανθεί αρκετές φορές. Και καθώς το αυτοκίνητο δεν έχει μπει σε πίστα, ούτε έχει βγει Ε.Ο. για να φρενάρει από πολλά χαω, σημαίνει ότι τα μπροστινά φρένα του ζορίζονται υπερβολικά ακόμα και σε αστική χρήση. Κοινώς, ΓΤΠ τα φρένα του Fiesta, τουλάχιστον για την δική μου χρήση και τρόπο οδήγησης
Τεςπα, λύση δεν υπάρχει, πέραν φυσικά της αλλαγής τους. Αλλά αν βάλουμε το ίδιο τακάκι, με την ίδια χρήση, θα έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα μετά από 10-15Κ χλμ. Οπότε....?
-
Πιθανό να χρειαστείς πιο σκληρά. Κουράζονται πιο δύσκολα, φθείρονται πιο δύσκολα αλλά δεν έχουν το άριστο φρενάρισμα σε σχέση με τα πιο μαλακά. Στην θέση σου λόγω του χαρακτήρα του αυτοκινήτου και ενάντια στους κανόνες του κόστους θα πήγαινα σε πιο μαλακά τακάκια. Μέσα στην πόλη άλλωστε τίποτε δεν κρατά πολύ και όλα τα αναλώσιμα φθείρονται περισσότερο από ότι σε ανοικτό δρόμο.
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Οπότε....?Οπότε βάζεις ένα Ferodo για παράδειγμα. Α, και μαθαίνεις να οδηγείς με λιγότερο φρένο.
-
[quote='SPI_duster']Πιθανό να χρειαστείς πιο σκληρά.
Ναι.
Κουράζονται πιο δύσκολα, φθείρονται πιο δύσκολα αλλά δεν έχουν το άριστο φρενάρισμα σε σχέση με τα πιο μαλακά. Μόνο όταν ειναι ακόμη κρυα, αν ζεσταθούν λίγο θα είναι καλύτερα. -
Ο χρήστης bilchil έγραψε:
Κι εγώ,που το είδα στην business πριν 2 βδομάδες σε έκθεση,νομίζω πως είναι η πιο vfm έκδοση (τα μόνα μείον ότι 1.δεν έχει ζάντες αλουμινίου 2. -και πιο σημαντικό- δε βγαίνει τουλάχιστον με τους 125hp).
Επίσης στο προσπέκτους με τις εκδόσεις που πόσταρες,βλέπω λέει 16άρες στην trend καιi 15άρες στην business.Παράξενο.. Έχουν κάνει τυπογραφικό λάθος;Δεν ξέρω πόσο νόημα έχουν οι 125 ιπποι. Νομιζω οι ρεπρίζ που δίνουν σε σχέση με τον 100αρη δε δικαιολογουν τη διαφορα τιμης/λογικής. Πας στα 140 και ησυχαζεις
Bλέποντας τις τιμές στον τιμοκατάλογο (5θυρα) το business 100 έχει 14800.Το φθηνότερο 125 είναι titanium στα 16800.
Άποψη μου,θα μπορούσε το 5θ business 125 να έχει γύρω στα 15600-15700 και γλίτωνες περί τα 1000+ ευρώ και με καλύτερα φρένα (το λέω,γιατί κάπου διάβασα πως απ'τα 125 και πάνω έχουν δισκόφρενα πίσω,ας επιβεβαιώσει κάποιος αν όντως ισχύει).
Επίσης μιλώντας για τον ίδιο κινητήρα ecoboost που έχει και το προηγ.μοντέλο,-έχεις τη δυνατότητα αν θες- να κάνεις τεχνικά έναν πιο απλό επαναπρογραμματισμό και να πας στα 140 από τα 125,απ'ότι στα 140 από τα 100 και με κόστος 40-50% λιγότερο από την πιθανή διαφορά των 1000+ ευρώ αγοράς. -
Oι 100 ιπποι εχουν ταμπουρα, δυστυχως
-
Θα ήθελα να παρακαλέσω ολους τους ιδιοκτητες του νέου φιέστα να γράψουν για την κατανάλωση, γιατι κάτι πάει παρα πολύ στραβα... Εμενα το 100ρι μου εχει παει στα 9λτ/100 χλμ και δε πεφτει με τιποτα, εντος πολης, με ανοικτο εκο και χαμηλες στροφες συνεχως.
-
Ο χρήστης FiIippos έγραψε:
Θα ήθελα να παρακαλέσω ολους τους ιδιοκτητες του νέου φιέστα να γράψουν για την κατανάλωση, γιατι κάτι πάει παρα πολύ στραβα... Εμενα το 100ρι μου εχει παει στα 9λτ/100 χλμ και δε πεφτει με τιποτα, εντος πολης, με ανοικτο εκο και χαμηλες στροφες συνεχως.Καλά είσαι....
-
Καλημέρα,
εγώ περίπου 600χμ του έχω κάνει μέχρι τώρα.
Στο πρώτο φουλάρισμα, ο υπολογιστής έγραψε 7.4 (αν κι εγώ το υπολόγισα στο 7.7) με 80% πόλη και 20% Αττική Οδό/εθνική μέσα στην Αθήνα. Είχα χρησιμοποιήσει και το eco mode κάποιες φορές.
Στο δεύτερο φουλάρισμα, μέχρι τώρα έχω κάνει 100χμ μεσα στην πόλη και ο υπολογιστής γράφει 8.4. Χωρίς eco mode.
Οταν λέω μέσα στην πόλη συνήθως είναι μέχρι 4η με αρκετά σταμάτα/ξεκίνα και φανάρια, χωρίς υπερβολική κίνηση.Συνέχεια με αιρ-κοντίσιον γιατί είναι κρίμα να χαλάς και τέτοια ηχομόνωση. Και τις δύο φορές με 'καλό' καύσιμο (θεωρητικά) από επώνυμα πρατήρια.
Προφανώς δεν τρελαινομαι με το 8.4. Το μόνο που σκέφτομαι είναι μήπως είναι νωρίς, αν και απ'όσα λέτε εδώ μέσα, φαίνεται ότι είναι απαιτητικός σαν κινητήρας.
Αν και δεν είμαι πολύ σχετικός, σε μια κριτική είχα διαβάσει ότι το θέμα είναι ότι όταν ανεβάζεις σχέση οι στροφές πέφτουν χαμηλά (1500-1800) και δίνεις γκάζι χωρίς στροφές για να ανέβουν και καίει. Αλλά και αν αργήσεις να ανεβάσεις πάλι καίει. Δηλαδή το παρατήρησα κι εγώ.
Ford Fiesta 2017