-
Παιδιά έχεις βρει κανείς καμιά φωτογραφία από το πώς μοιάζει η έκδοση Business (στο εσωτερικό)?
Βρήκα τη Ζετεκ από τη Ford στην Αγγλία
https://www.ford.co.uk/cars/new-fiesta/models-specs/zetecαλλα όπως φαίνεται από https://www.ford.co.uk/content/dam/guxeu/uk/documents/feature-pdfs/FT-All_New_Fiesta.pdf δεν είναι ακριβώς ίδιες με την business (πχ η Ζετεκ έχει δέρμα σε τιμόνι-χειρόφρενο-λεβιέ).
-
Ναι, παιδιά έχει κανείς τον αναλυτικό κατάλογο του εξοπλισμού ανά έκδοση; Γιατί το site της Ford είναι (εδώ και χρόνια) για τα πανηγύρια...
-
Επειδη το εχω ψαξει και εγω παρα πολυ.... δειτε εδω... αλλα δεν ξερω αν ειναι εγκυρο..
Φαινεται να ειναι ομως γιατι το εχω τσεκαρει και με τις εκδοσεις που εχουν φερει για test drive που πολλα απο τα προφανη τα εχουν στον εξοπλισμο τους!Επισης παιδια οσοι εχετε παει αντιπροσωπεια δεν εχουν καποιο αναλυτικο τετοιο καταλογο με τι εξοπλισμο περιλαμβανει η καθε εκδοση αναλυτικα?
Τελος, απο δωρακια τι παιζουν απο τις αντιπροσωπειες?
-
Νομίζω αυτά που έστειλες από το σάιτ της Καθημερινής είναι σωστά (συγκρίνοντας με το φυλλάδιο που μου έδωσαν στη φορντ). Από δωράκια για τα ετοιμοπαράδοτα δεν παίζουν και πάρααα πολλά.. κανένας συναγερμός κλπ.
-
Για οσους ρωτάνε, η Business στο εξωτερικό λέγεται Zetec. Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Και από αυτή και πάνω υπάρχουν υποεκδόσεις B&O με μερικα παραπάνω ηχεία. Η ζέτεκ έχει αφής 6,5 ιντσες, απο τιτανιουμ και πάνω γίνεται 8άρα.
Επειδή είμαι νέος στο φόρουμ, θεωρείται πως είναι καλό μοντέλο για αυτά που προσφέρει? -
Ο χρήστης undercover έγραψε:
Νομίζω αυτά που έστειλες από το σάιτ της Καθημερινής είναι σωστά (συγκρίνοντας με το φυλλάδιο που μου έδωσαν στη φορντ). Από δωράκια για τα ετοιμοπαράδοτα δεν παίζουν και πάρααα πολλά.. κανένας συναγερμός κλπ.Ναι σωστα. Απο το site της Καθημερινης τα ειχα βρει που τα ειχε ετσι αναλυτικα. Α δινουν καταλογο τετοιο.. πρεπει να παω καμια βολτα.. Παντως το site τους το εχουν αφησει πολυ πισω.
Χμμ καταλαβα.. Ποιος ξερει στις παραγγελιες να μπορουν να κανουν κατι καλυτερο απο δωρακια?
Και κατι αλλο.. Τι χρονους παραδοσης δινουν σε περιπτωση παραγγελιας? -
Για παραγγελίες από Οκτώβρη μου είπαν εμένα....
@FiIippos: Να πω την άποψή μου για το Φιέστα περισσότερο για να γίνει καμιά κουβέντα κι επειδή το κοιτάω κι εγώ το μοντέλο. Έχω δει ο,τι υπάρχει στο πάνω ράφι στον ανταγωνισμό ( Πόλο, ι20, νέο Ίμπιζα, Κλιο).
-
Το Φιέστα είναι ωραίο εξωτερικά αν και το Κλιό μου αρέσει περισσότερο
-
έχει φοβερό κινητήρα τον 3κυλινδρο 100αρη + 6ταχυτο κιβώτιο που πρέπει να οδηγήσεις για να καταλάβεις για τί μιλάμε, εκεί που το Ίμπιζα έχει 6ταχυτο μόνο στα 115 άλογα (πολύ κομπλέ παρόλα αυτά ο 1000arhs TSI) και του Κλιο ο 900αρης έχει τα δικά του 'ερωτηματικά' με την ισχύ, μακριές σχέσεις κλπ. (τον οδήγησα και σου δίνει μια παράξενη αίσθηση).
-
στην Τιτάνιουμ έχει πιο ωραίο εσωτερικό και από το Ίμπιζα και το Κλιο που έχουν κάποια φθηνά πλαστικά που βγάζουν μάτι και χαλάνε την εικόνα (προσωπική άποψη) + ότι το Κλιο έχει κάπως 'παλιώσει'.
-
Επίσης το Φιέστα έχει 8 χρόνια εγγύηση/100.000 χμ για μηχανολογικά και ηλεκτρολογικά, εκεί που το Ίμπιζα έχει 4 (νομίζω μόνο μηχανολογικά) και το Κλιό 5 χρόνια/100000χμ.
-
Ερωτηματικό είναι η κατανάλωση. Στο προηγούμενο μοντέλο ήταν αυξημένη απ'ο,τι λένε από δω κι από εκεί. Τώρα βέβαια θα έχεις και 6 ταχύτητες, κάπως θα βοηθήσει κι αυτό!
Αυτό που με προβληματίζει κυρίως είναι η τιμή του - ενδεικτικά το Τιτάνιουμ ξεκινά από 15700 και η Business από 14800 - το θέμα είναι ότι οι εκπτώσεις δεν είναι όσο γενναίες θα περίμενε κανείς για λανσάρισμα. Σε συγκρίσιμες εκδόσεις πάει +800 από το Ίμπιζα (τις εκδόσεις λανσαρίσματος εννοώ) και +1500 από το Κλιο (γιατί σου κάνουν πολύ καλύτερες εκπτώσεις) - δε μιλάω για τις ονομαστικές τιμές αλλά για αυτές μετά από εκπτώσεις κλπ.
ΟΚ ας πούμε ότι δέχομαι ας πούμε ότι τα 15700 για αυτά που δίνει το Τιτάνιουμ είναι λογικό ποσό, το θέμα είναι ότι αρχίζουμε να μιλάμε για πολλά λεφτά για αυτή την κατηγορία ... Το (καλό) αντεπιχείρημα είναι ότι με την πολυτέλεια στο εσωτερικό + τα συστήματα ασφαλείας/άνεσης, το Τιτάνιουμ είναι περισσότερο σαν ένα 'φθηνό' αμάξι της παραπάνω κατηγορίας.
Μεταξύ Business και Titanium δεν έχω ακόμα αποφασίσει.. Η Τιτάνιουμ έχει αυτές τις μικρές 'στυλιστικές' λεπτομέρειες οι οποίες όμως πολλές φορές κάνουν τη διαφορά.. Έκδοση business δεν έχει έρθει ακόμα στην Ελλάδα οπότε δεν ξέρω πόσο 'γυμνό' θα είναι ... φοβάμαι να το παραγγείλω στα τυφλά και να μπω σε .. άλλο αμάξι (υπέρβάλλω λίγο αλλά καταλάβατε .. ). Και επίσης η Τιτάνιουμ έχει όλα αυτά τα συστήματα ασφαλείας που δίνουν τον αέρα μεγαλύτερου αμαξιού. Κατά τ'άλλα η Business είναι τίμια (πχ έχει κάμερα οπισθοπορείας στάνταρ - οκ ίσως όχι το πιο ουσιαστικό χαρακτηριστικό), αν είχε και αυτή την ωραία 8άρα οθόνη στάνταρ....!!!
-
-
@undercover Στη business έχει λιγότερα εξτρά απο Τιτανιουμ στο εξωτερικό πχ λεντάκια, χρωμιο σε γωνιες, λεντ εντος τ αμαξιού. Αλλά έχει μια 6,5αρα οθόνη με ίδιες λειτουργίες με την 8 άρα μικρό το κακό. Το θέμα είναι το πόσο ανώτερο είναι από το 1000ρι ίμπιζα, εκεί κολλάω...
-
@FiIippos: Λογικό να το σκέφτεσαι έτσι, έχει βάση η σύγκριση. Εμένα στο Ίμπιζα με ξενέρωσε το εσωτερικό. 'Δερμάτινο' τιμόνι, σε κάποια έκδοση (Δε θυμάμαι ποια) τα καθίσματα έμοιαζαν πολύ φθηνιάρικα, σκληρά πλαστικά, το ταμπλό κάπως .. μονόχνωτό. Αλλά αυτά είναι υποκειμενικά. Όσον αφορά τον εξοπλισμό + την τιμή είναι τίμιο + ο κινητήρας που είναι αξιόλογος.
Για business και Titanium, αυτό που λέω είναι ότι χωρίς τα δέρματα και τα χρωμιάκια μέσα, μπορεί η καμπίνα να φαίνεται πιο .. φθηνή (ενώ αγγίζει τα 15000). Πχ στο Κλιο η διαφορά μεταξύ της μεσαίας και της premium έκδοσης γινόταν αισθητή.
Παρεμπιμπτόντως, ένα ωραίο συγκριτικό που βρήκα
https://www.autocar.co.uk/car-news/new- ... r-uk-today -
Κοίτα στην Αγγλία έχουν το Φιεστα σα τη Μαζερατι των φτωχών, πάντα τα καλύτερα θα ακούς.
Αυτο για τον κινητήρα π είπες, θεωρείς οτι είναι καλύτερος? Γιατί της Φορντ παίρνει το βραβείο χρόνια, και γενικά τα σεατ τα θεωρούν ένα κατώτερο πόλο. Χώρια τα 8 χρόνια εγγύηση που με δελεάζουν. -
Βασικά το συγκριτικό βγάζει 'στο νήμα' 1ο το Ίμπιζα όχι λόγω κινητήρα αλλά για ολόκληρο το πακέτο που προσφέρει! Τελοσπάντων, ένα ακόμα συγκριτικό είναι ... Αν και δε μ'άρεσε τόοοσο, αναγνωρίζω ότι το Ίμπιζα είναι μια πολύ καλή επιλογή.
Για τον κινητήρα εμένα μ'άρεσε περισσότερο ο EcoBoost, είχε περισσότερη σπιρτάδα, μου άρεσε καλύτερα πώς ακουγόταν, 'ανέβαζε' ωραία κλπ. Αλλά πολύ ευχαριστημένος ειχα μείνει και με τον TSI του Ιμπιζα, πολιτισμένος (αν και λένε ότι έχει λίγο θόρυβο παραπάνω), τραβάει καλά από χαμηλά - πιο καλά ο 115 από τον 95αρη. Παρεμπιπτόντως, ο 115αρης έχει +30 Νμ ροπής (φτάνει στα 200) σε σχέση με τον EcoBoost (170).
Τώρα καλύτερος/χειρότερος.. δεν είμαι ειδικός. Αυτή είναι η δοκιμή που τους έκανα εγώ!
-
Ισχύει αλλά αν παρατήρησες βάζει στη σύγκριση το Ιμπιζα που κοστιζει 1 χιλ παραπάνω αν είδα καλά. Αντίστοιχα ο εκομπουστ π βγάζει ίδια άλογα ίσως να είναι εξίσου καλός. Έκανα και γω ενα τεστντραιβ γιατί η ίδια εταιρία τα είχε και τα 2, για μέσα στην πόλη δε νομίζω να έχουν διαφορές οι κινητήρες..
-
Επισης στο συγκριτικο εχουν το Ibiza FR ενω στο Fiesta την Zetec (αντιστοιχη Business) και λενε οτι επρεπε να ειχαν την ST-Line προκειμενουν να ειναι πιο δικαιη η συγκριση. Οποτε θεωρω οτι αν ηταν ετσι νικητης θα εβγαινε το Fiesta!
Τωρα οσον αφορα το συγκριτικο αυτο (Fiesta vs Ibiza) εμενα με κερδιζει κατα κρατος το Fiesta εσωτερικα και εξωτερικα!!
Οι κινητηρες τους λογικα παρομοιοι θα ειναι αλλα οπως λεει και ο @undercover.Και κατι αλλο. Θυμαμαι στο Fiesta mk7 ο 125αρης Ecoboost τον εδινε με ροπη 200 ΝΜ οταν ηταν σε λειτουργια overboost. Πλεον δεν ισχυει κατι τετοιο? Δεν εχει overboost? Εχει ακουσει κανεις κατι?
-
Ναι σωστό αυτό που λες το πρόσεξα κι εγώ. Ίσως αδικείται λίγο το Φιέστα έτσι ...
Άκυρο το σχόλιο για τις ροπές, με μπέρδεψε το φυλλάδιο της ford που μάλλον από λάθος δίνει σε όλους τους ecoboost (100, 125, 140) με ροπή 170Nm. -
Ακριβως.. με τα ακριβη τεχνικα χαρακτηριστικα των κινητηρων δεν εχουν εκει στο site της Ford. Να δω ποτε θα το ανανεωσουν...
-
Ο χρήστης petran17 έγραψε:
Επισης στο συγκριτικο εχουν το Ibiza FR ενω στο Fiesta την Zetec (αντιστοιχη Business) και λενε οτι επρεπε να ειχαν την ST-Line προκειμενουν να ειναι πιο δικαιη η συγκριση. Οποτε θεωρω οτι αν ηταν ετσι νικητης θα εβγαινε το Fiesta!
Τωρα οσον αφορα το συγκριτικο αυτο (Fiesta vs Ibiza) εμενα με κερδιζει κατα κρατος το Fiesta εσωτερικα και εξωτερικα!!
Οι κινητηρες τους λογικα παρομοιοι θα ειναι αλλα οπως λεει και ο @undercover.Και κατι αλλο. Θυμαμαι στο Fiesta mk7 ο 125αρης Ecoboost τον εδινε με ροπη 200 ΝΜ οταν ηταν σε λειτουργια overboost. Πλεον δεν ισχυει κατι τετοιο? Δεν εχει overboost? Εχει ακουσει κανεις κατι?
Πάγια τακτική στα συγκριτικά όταν θέλουν να ανεβάσουν στο νήμα ενα μοντέλο για τον α,β λόγο....
-
Ο χρήστης undercover έγραψε:
Για παραγγελίες από Οκτώβρη μου είπαν εμένα....
Μεταξύ Business και Titanium δεν έχω ακόμα αποφασίσει.. Η Τιτάνιουμ έχει αυτές τις μικρές 'στυλιστικές' λεπτομέρειες οι οποίες όμως πολλές φορές κάνουν τη διαφορά.. Έκδοση business δεν έχει έρθει ακόμα στην Ελλάδα οπότε δεν ξέρω πόσο 'γυμνό' θα είναι ... φοβάμαι να το παραγγείλω στα τυφλά και να μπω σε .. άλλο αμάξι (υπέρβάλλω λίγο αλλά καταλάβατε .. ). Και επίσης η Τιτάνιουμ έχει όλα αυτά τα συστήματα ασφαλείας που δίνουν τον αέρα μεγαλύτερου αμαξιού. Κατά τ'άλλα η Business είναι τίμια (πχ έχει κάμερα οπισθοπορείας στάνταρ - οκ ίσως όχι το πιο ουσιαστικό χαρακτηριστικό), αν είχε και αυτή την ωραία 8άρα οθόνη στάνταρ....!!!
Βασει ελληνικων και ξενων σελιδων, οντως φαινεται οτι η καμερα οπισθοπορειας οπως επισης και τα οδηγικα βοηθηματα ειναι στανταρ στην titanium. Στο διαμορφωτη της ford ομως ολα αυτα φαινονται εξτρα.
Κατα τ αλλα το αυτοκινητο εσωτερικα ειναι ο,τι νομιζω θα ζητουσε κανεις σε αυτην την κατηγορια, το πισω μερος που τρωει κραξιμο μ αρεσει μια χαρα και οι χωροι για τους πισω επιβατες δεν ειναι τραγικοι. Για δευτερο αυτοκινητο ειναι υπεραρκετοι, για πρωτο μονο αν τα παιδια ειναι 15 χρονων και. Μια επιφυλαξη κραταω με την ηλιοροφη και ποσο υα κοβει σε διαθεσιμο χωρο για το κεφαλι.
Και ναι, οι Αγγλοι οταν μιλανε για το αμαξι ειναι λες και αναφερονται στο ultimate machine....
-
@bilchil: Η τιτάνιουμ με ηλιοροφή είναι στο mall athens στο μαρούσι αν θέλεις να τη δεις, εκεί δίπλα στα καφε-εστιατόρια.
Μπήκα μέσα και όντως κόβει πολύ χώρο από το κεφάλι, εγώ που είμαι 1.74 ήμουν οριακά. -
Το Fiesta των 125 ίππων δηλαδή γενικά στροφάρει πιο ψηλά. Για την ακρίβεια δείχνει να αισθάνεται καλύτερα στις υψηλότερες στροφές σε αντίθεση με τα περισσότερα τούρμπο σύνολα της κατηγορίας. Οι επιδόσεις από στάση εξακολουθούν να υποφέρουν από την ράθυμη εκκίνηση. Το βασικό πρόβλημα είναι ότι οι στροφές πέφτουν αρκετά σε κάθε αλλαγή, με αποτέλεσμα το μοτέρ να βγαίνει από το επιθυμητό εύρος στροφών για λίγο.
Η διαφορά στην ιπποδύναμη, αλλά κυρίως στο εύρος απόδοσης αυτής φαίνεται και στις ρεπρίζ: Να σημειώσουμε προηγουμένως ότι αμφότερες οι εκδόσεις έχουν χειροκίνητο 6άρι** κιβώτιο της Gertrag** με την ίδια ακριβώς κλιμάκωση. Η οποία, ενώ είναι πιο πυκνή σε σχέση με του προηγούμενου μοντέλου από την 3η σχέση και πάνω, ωστόσο η 5η και η 6η εξακολουθούν να απέχουν αρκετά μεταξύ τους.
Αυτό στο οποίο εξακολουθεί να είναι «ευαίσθητος» είναι η κατανάλωση. Η Ford έχει προσθέσει ένα κουμπί Eco, το οποίο μειώνει αισθητά την ευαισθησία του γκαζιού στο πάτημα και γενικά δείχνει να κάνει διαφορά στην κατανάλωση. Ακόμα κι έτσι όμως, ακόμα δηλαδή κι αν στην πλειονότητα των περιπτώσεων θυμάσαι να το πατάς πριν ξεκινήσεις, **η κατανάλωση των 7,2 lt/100 km **δεν είναι και η πιο ανταγωνιστική στην κατηγορία.**Μάλιστα σε σχέση με την έκδοση των 100 ίππων είναι κατά 0,5 lt μεγαλύτερη. **
http://www.drive.gr/test-drives/dokimi/ ... ost-125-ps
Μαλιστα,ουτε το 6αρι κιβωτιο βοηθαει στην βελτιωση της καταναλωσης του ecoboost,οποτε ειναι πλεον ασφαλες να πει κανεις οτι ο κινητηρας υπο πιεση ρουφαει,σε συγκριση με τα 100ps και τον ανταγωνισμο και δεν ηταν η αιτια η ελλειψη 6ης ταχυτητας.Ισως η απενεργοποιηση κυλινδρων που θα μπει απο το 2018 να σωσει κατιτις,αλλα οταν φτανεις στο χιλιαρι να βαζεις κουμπι eco,τοτε κατι δεν εχει παει σωστα με την καταναλωση του εν λογω κινητηρα.
-
Σα να λέμε ρουφάει λες και είναι αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας! Μάλιστα... ότι πρέπει δηλαδή για την πόλη.
Ford Fiesta 2017