Για παραγγελίες από Οκτώβρη μου είπαν εμένα....
@FiIippos: Να πω την άποψή μου για το Φιέστα περισσότερο για να γίνει καμιά κουβέντα κι επειδή το κοιτάω κι εγώ το μοντέλο. Έχω δει ο,τι υπάρχει στο πάνω ράφι στον ανταγωνισμό ( Πόλο, ι20, νέο Ίμπιζα, Κλιο).
-
Το Φιέστα είναι ωραίο εξωτερικά αν και το Κλιό μου αρέσει περισσότερο
-
έχει φοβερό κινητήρα τον 3κυλινδρο 100αρη + 6ταχυτο κιβώτιο που πρέπει να οδηγήσεις για να καταλάβεις για τί μιλάμε, εκεί που το Ίμπιζα έχει 6ταχυτο μόνο στα 115 άλογα (πολύ κομπλέ παρόλα αυτά ο 1000arhs TSI) και του Κλιο ο 900αρης έχει τα δικά του 'ερωτηματικά' με την ισχύ, μακριές σχέσεις κλπ. (τον οδήγησα και σου δίνει μια παράξενη αίσθηση).
-
στην Τιτάνιουμ έχει πιο ωραίο εσωτερικό και από το Ίμπιζα και το Κλιο που έχουν κάποια φθηνά πλαστικά που βγάζουν μάτι και χαλάνε την εικόνα (προσωπική άποψη) + ότι το Κλιο έχει κάπως 'παλιώσει'.
-
Επίσης το Φιέστα έχει 8 χρόνια εγγύηση/100.000 χμ για μηχανολογικά και ηλεκτρολογικά, εκεί που το Ίμπιζα έχει 4 (νομίζω μόνο μηχανολογικά) και το Κλιό 5 χρόνια/100000χμ.
-
Ερωτηματικό είναι η κατανάλωση. Στο προηγούμενο μοντέλο ήταν αυξημένη απ'ο,τι λένε από δω κι από εκεί. Τώρα βέβαια θα έχεις και 6 ταχύτητες, κάπως θα βοηθήσει κι αυτό!
Αυτό που με προβληματίζει κυρίως είναι η τιμή του - ενδεικτικά το Τιτάνιουμ ξεκινά από 15700 και η Business από 14800 - το θέμα είναι ότι οι εκπτώσεις δεν είναι όσο γενναίες θα περίμενε κανείς για λανσάρισμα. Σε συγκρίσιμες εκδόσεις πάει +800 από το Ίμπιζα (τις εκδόσεις λανσαρίσματος εννοώ) και +1500 από το Κλιο (γιατί σου κάνουν πολύ καλύτερες εκπτώσεις) - δε μιλάω για τις ονομαστικές τιμές αλλά για αυτές μετά από εκπτώσεις κλπ.
ΟΚ ας πούμε ότι δέχομαι ας πούμε ότι τα 15700 για αυτά που δίνει το Τιτάνιουμ είναι λογικό ποσό, το θέμα είναι ότι αρχίζουμε να μιλάμε για πολλά λεφτά για αυτή την κατηγορία ... Το (καλό) αντεπιχείρημα είναι ότι με την πολυτέλεια στο εσωτερικό + τα συστήματα ασφαλείας/άνεσης, το Τιτάνιουμ είναι περισσότερο σαν ένα 'φθηνό' αμάξι της παραπάνω κατηγορίας.
Μεταξύ Business και Titanium δεν έχω ακόμα αποφασίσει.. Η Τιτάνιουμ έχει αυτές τις μικρές 'στυλιστικές' λεπτομέρειες οι οποίες όμως πολλές φορές κάνουν τη διαφορά.. Έκδοση business δεν έχει έρθει ακόμα στην Ελλάδα οπότε δεν ξέρω πόσο 'γυμνό' θα είναι ... φοβάμαι να το παραγγείλω στα τυφλά και να μπω σε .. άλλο αμάξι (υπέρβάλλω λίγο αλλά καταλάβατε .. ). Και επίσης η Τιτάνιουμ έχει όλα αυτά τα συστήματα ασφαλείας που δίνουν τον αέρα μεγαλύτερου αμαξιού. Κατά τ'άλλα η Business είναι τίμια (πχ έχει κάμερα οπισθοπορείας στάνταρ - οκ ίσως όχι το πιο ουσιαστικό χαρακτηριστικό), αν είχε και αυτή την ωραία 8άρα οθόνη στάνταρ....!!!