-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Θα ήθελα να παρακαλέσω ολους τους ιδιοκτητες του νέου φιέστα να γράψουν για την κατανάλωση, γιατι κάτι πάει παρα πολύ στραβα... Εμενα το 100ρι μου εχει παει στα 9λτ/100 χλμ και δε πεφτει με τιποτα, εντος πολης, με ανοικτο εκο και χαμηλες στροφες συνεχως.
Καλά είσαι....
Welcome to the club.
-
Αυτα να ακουνε αυτοι που βριζουνε τα diesel πανω απο 6 δεν θα εγραφε ποτε.
Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Βενζίνη είναι....
-
Με αυτά που διαβάζω, νομίζω ότι καίνε περισσότερο από τα χιλιάρια της προηγούμενης γενιάς.
Φαίνεται είναι οι νέες προδιαγραφές ρύπων......
Πολύ ψηλά νούμερα πάντως....
-
Αυτές οι καταναλωσεις στο 100αρι σαν να μου είναι αναμενόμενες.
Στο προηγούμενο Fiesta 100hp η εκκίνηση του ήταν απογοήτευση. Καθόλου νεύρο, πολύ διστακτικο το ηλεκτρογκαζο μέχρι να φτάσει...στο turbo lag...
Αναγκαστικά παραπάνω γκάζι για να 'ξυπνήσει', παραπάνω στροφές και λογικά παραπάνω κατανάλωση. Ιδίως στην πόλη με το σταματα ξεκινα. Το νέο αν βαρυνε κιόλας... [emoji20]
Τέτοια νούμερα είχε το 125hp που (συνέχεια) διακοσαριζε στο test drive. -
Ρε παιδια ναχε 2 λίτρα απόκλιση από την εργοστασιακή πάει στο καλό, αλλά εδώ μιλάμε για σχεδόν διπλάσια νούμερα....
Στάλθηκε από το Nexus 5X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης FiIippos έγραψε:
Ρε παιδια ναχε 2 λίτρα απόκλιση από την εργοστασιακή πάει στο καλό, αλλά εδώ μιλάμε για σχεδόν διπλάσια νούμερα....Στάλθηκε από το Nexus 5X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Καθότι μικρού κυβισμού και turbo, είναι πολύ εύκολο να υπάρξουν αποκλίσεις, ειδικά στην αστική μέση, αναλόγως του τρόπου και του τόπου οδήγησης. Όπως έχω πει πολλές φορές στο CFH forum, άλλη είναι η αστική χρήση κάποιου που κινείται στην Θεσσαλονίκη και πέρα-δώθε στον περιφερειακό, και άλλη η αστική χρήση κάποιου που ανεβοκατεβαίνει Κηφισίας ή Μεσογείων σε ώρες αιχμής. Άλλο βάρος έχει το δικό μου πόδι, και άλλο του διπλανού παιδιού που έχει το ίδιο ακριβώς μοντέλο.
Και για να μεταφέρω κάποια νούμερα από άλλους ιδιοκτήτες Fiesta 1.0EB (με 100, 125 ή 140, το ίδιο είναι), αρκετοί βλέπουν μέχρι και κοντά στο εργοστασιακό νούμερο , απλά δεν είναι κάτι που έχω δει με τα μάτια μου ώστε να το επιβεβαιώσω....
-
Ο χρήστης FiIippos έγραψε:
Ρε παιδια ναχε 2 λίτρα απόκλιση από την εργοστασιακή πάει στο καλό, αλλά εδώ μιλάμε για σχεδόν διπλάσια νούμερα....Σε βενζίνη, ποτέ δεν έχω καταφέρει να έχω 2 λίτρα απόκλιση από εργοστασιακή μέτρηση...πάντα ήμουν στο διπλάσιο σχεδόν! Η εργοστασιακές μετρήσεις είναι για γέλια.
-
Ο χρήστης undercover έγραψε:
εγώ περίπου 600χμ του έχω κάνει μέχρι τώρα.Αν και δεν είμαι πολύ σχετικός, σε μια κριτική είχα διαβάσει ότι το θέμα είναι ότι όταν ανεβάζεις σχέση οι στροφές πέφτουν χαμηλά (1500-1800) και δίνεις γκάζι χωρίς στροφές για να ανέβουν και καίει. Αλλά και αν αργήσεις να ανεβάσεις πάλι καίει. Δηλαδή το παρατήρησα κι εγώ.
Eισαι στο στρωσιμο ακομα,θα περιμενεις να μαζεψεις καποια αρκετα χιλιομετρα.Σε αστικες μετακινησεις μην περιμενεις καλυτερες καταναλωσεις,τα >7 λιτρα θα τα εχεις ακομα και αν προσπαθεις να αλλαζεις νωρις ταχυτητες,πχ 2.5-2.7 χιλ στροφες.Στον ανοιχτο δρομο με cruise και 5η-6η μπορεις να πετυχεις καλα νουμερα.
Περιμενα με το 6αρι σασμαν και την πιο κοντη κλιμακωση οτι αυτο το θεμα στους 100 ιππους ισως να διορθωνοταν,ειναι εκνευριστικο να πρεπει να τραβας την 2ερα ως τις 3 χιλ η και παραπανω στροφες γιατι αν το κανεις νωριτερα τοτε η 3η ριχνει τις στροφες κατω απο το οριο των 2 χιλ στροφων που τοσο χαμηλα οι 100 ιπποι δεν εχουν καλο τραβηγμα,αυτο σημαινει οτι αν πηγαινεις εντος πολης με 3η και 50,αν πεσεις στα 40 η αναγκαστικα κατεβαζεις η πατας περισσοτερο γκαζι για να ανεβασει στροφες,με επιπτωση στην καταναλωση φυσικα.
Δεν εχω εικονα για τον TSI 95 αν συμβαινει κατι παρομοιο,υποθετω ομως οτι και αυτος χαμηλα ειναι νωχελικος,αλλωστε 3κυλινδρα ειναι.Γιαυτο ειναι προτιμοτερος ο 125αρης,η αντιστοιχα ο 120αρης του clio,η ο 115 στα polo/fr,αλλα ειναι μεγαλυτερο και το κοστος τους.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Ρε παιδια ναχε 2 λίτρα απόκλιση από την εργοστασιακή πάει στο καλό, αλλά εδώ μιλάμε για σχεδόν διπλάσια νούμερα....
Σε βενζίνη, ποτέ δεν έχω καταφέρει να έχω 2 λίτρα απόκλιση από εργοστασιακή μέτρηση...πάντα ήμουν στο διπλάσιο σχεδόν! Η εργοστασιακές μετρήσεις είναι για γέλια.
Μήπως φοράς γαλότσες;
Οντως τα εργοστασιακα ειναι για γελια, αλλα διπλασια παραπαει. -
Που είναι το περίεργο ? Και το δικό μου Fiesta θεωρητικά έχει αστική 5,4λτ/100χλμ, αλλά στο τελευταίο μηδενισμό του trip είδα στρογγυλό 10αρι
-
Να κρινουμε αστικο κυκλο μονο σε κινηση και 1η-2η, δεν εχει νοημα. Ξαναλεω, δεν κοιταω καν εργοστασιακες μετρησεις. Αλλα να παιρνω τη Βουλιαγμενης 9 το πρωι για Συνταγμα και να λεω, το αμαξι καιει 8αρια, νομιζω δεν εχει νοημα.
-
Καλησπέρα... Τυχαία πέρναγα από την βελμαρ και πέτυχα τον πωλητή απ´ έξω και τον ρώτησα πότε έρχεται κάποιο st
Line να το δω και από κοντά και στάθηκα τυχερός γιατί είχε ήδη έρθει ενα και το είδα! Είναι πιο ωραίο κατα τη γνώμη μου από κοντά...παρά από τις φωτογραφίες και τις διαφημίσεις. Και πλέον έχει έκπτωση -800€
Έβγαλα και κάποιες φωτογραφίεςSent from my iPhone using Tapatalk
-
Πολύ πολύ ωραίο! [emoji7]
Η γυάλινη οροφή όμως του λείπει... -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Πολύ πολύ ωραίο! [emoji7]
Η γυάλινη οροφή όμως του λείπει...Ισχύει!!
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Πανέμορφο!!
-
Όχι επειδή το έχω αγοράσει αλλά το προηγούμενο μοντέλο είναι ομορφότερο.
-
Ο χρήστης takaros7 έγραψε:
...Και πλέον έχει έκπτωση -800€Η έκπτωση για ποιον κινητήρα και ποια έκδοση είναι;
-
Ο χρήστης bouranitis έγραψε:
...Και πλέον έχει έκπτωση -800€
Η έκπτωση για ποιον κινητήρα και ποια έκδοση είναι;
Για όλες τις εκδόσεις και όλους τους κινητήρες.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Όχι επειδή το έχω αγοράσει [emoji38] αλλά το προηγούμενο μοντέλο είναι ομορφότερο.+1 και σ' αυτό.
Το προηγούμενο 125 και ST [emoji173]
Ford Fiesta 2017