-
Β max σχεδόν αποκλειστικά κέντρο Αθήνα και δεν έχει βγάλει ποτέ - τίποτα. Κάτι πρόβλημα έχει το αυτοκίνητό σου, και να απαιτήσεις εξηγήσεις. Όλα είναι πιθανό να έχουν κάτι, το θέμα είναι να διαγνωστεί εγκαίρως και να αντιμετωπιστεί.
-
Εγώ πάντως πρώτη φορά ακούω μετά από λαμπάκι μηχανης, η θέση επίσημης αντιπροσωπίας να είναι: φταίει η χρήση που το κανεις.
Όταν το διαβάζουν στον εγκέφαλο τι βγάζει;
-
Εχει βαλει κανεις τον εσωτερικό φωτισμό?
Εννοεις εξτρα μετα? ή τον εργοστασιακο εσωτερικο φωτισμο σε ποδια οδηγου-συνοδηγου, ποτηροθηκες και νομιζω και στις πορτες?
Ο φωτισμος στις ποτηροθηκες ξερω παει και πακετο με το εργοστασιακο υποβραχιονιο οπου και εξεπλαγην οταν ειδα τις φωτειζομενες ποτηροθηκες στο δικο μου!
Οσον αφορα τα αλλα, εγω μετεπειτα εβαλα τον εσωτερικο φωτισμο στα ποδια οδηγου-συνοδητου. 2 απλα LED λαμπακια ειναι που τα εβαλα μονος μου (Τα εργοσιακα LED κιολας εβαλα). Τα καλωδια ειναι ετοιμα και περιμενουν απο κατω!
ΥΓ. Καλοριζικο!
-
Καλημέρα
Αυτό που λέει ο φίλος για τη βαφή στους προφυλακτήρες τουλάχιστον, έχει τόσο δίκαιο
Χθες είχα πάει σούπερ μάρκετ και είχα το καρότσι δίπλα από το αμάξι σε μια απόσταση όχι πάνω από 30 εκατοστά, τσουλισε ίσα ισα και βρήκε στον προφυλακτήρα και το έγδαρε οσο η μύτη μολυβιού, καθόμουν και αναρωτιουμουν πόση φορα πρόλαβε και απέκτησε στα 30 αυτά εκατοστά και το έγδαρε ρε γμτ
Κάτι άλλο που έχω παρατηρήσει και δε μπορώ να βρω τι διάολο είναι
Σε αρκετές περιπτώσεις κατά τη διάρκεια οδήγησης, κυρίως αλλά όχι αποκλειστικά όταν δίνω γκάζι, ακούγεται κάτι σαν κροτάλισμα-τριξιμο από μπροστά αριστερά, από το κοντέρ είναι, από τη πόρτα είναι, από το σημείο δίπλα στον αεραγωγό του καλοριφέρ είναι δεν μπορώ να καταλάβω
Δεν είναι το κλασσικό τριξιμο της πόρτας πάντως
Έχει κανείς κάτι αντίστοιχο?
Το μοντέλο μου Fiesta diesel 120ps
-
Λογικά το τρίξιμο είναι από το πλαίσιο του πίνακα οργάνων. Έχει τριών ειδών υλικά εκεί και αν έχει πάει κάτι λίγο στραβά στη συναρμολόγηση, το πλαίσιο συντονίζεται.
Για τη βαφή παιδιά τι να σας πω... Το έχω σε Chrome Blue κοντά 2 χρόνια και κάθε φορά που το πλένω, βλέπω πώς ήταν το αμάξι την πρώτη μέρα που το πήρα στα χέρια μου. Δύο φορές μου έχουν ακουμπήσει προφυλακτήρα και μία έχω πετύχει καθρέπτη σε στενό σημείο, και τα σημάδια έφυγαν με λεπτή αλοιφούλα χωρίς να φαίνεται τίποτα.
-
Σε απλά μη μεταλικά χρώματα υπαρχει τεράστια ευαυσθησία. Σαν ριζοχαρτο ειναι, με το παραμικρο φευγει. Ριξτε μια ματιά στο πισω προφυλακτήρα κατω διπλα στη ροδα σε ενα με απλό χρώμα και σε ενα με μεταλικό χρώμα και θα το δείτε!
Φιλε shumakos μαλλον τον δικό σου χρώμα ειναι μεταλικό. Εχει ο αδερφος μου χρώμα magnetic 2018 (ανθρακί). H διαφορά ειναι εμφανής παντου σε σχεση με το δικό μου το Frozen white.Οσο για τους τρίγμούς φιλε tsigalko, παντου υπάρχουν και σε όλα. Απο το ταμπλό και απο τις πόρτες. Ειδικά στα πετρελαια που οι κραδασμοι κηνητηρα ειναι μεγαλύτεροι. Τα πλαστικά ειναι σκήρά και μετριας ποιότητας. Οπότε, δεχεσαι τα αρνητικά, απολαμβανεις τα θετικά.
Τα ford σε συναρμογή μέσα έξω εχουν θέματα και εχουν ανοχές, απο το εργοστασιο ακομη. Εχουν ομώς εξαιρετική οδική συμπεριφορά, πολύ καλη αίσθηση οδηγησης, τρομερό τιμόνι και άριστους κηνητήρες.
-
Σε απλά μη μεταλικά χρώματα υπαρχει τεράστια ευαυσθησία. Σαν ριζοχαρτο ειναι, με το παραμικρο φευγει. Ριξτε μια ματιά στο πισω προφυλακτήρα κατω διπλα στη ροδα σε ενα με απλό χρώμα και σε ενα με μεταλικό χρώμα και θα το δείτε!
Φιλε shumakos μαλλον τον δικό σου χρώμα ειναι μεταλικό. Εχει ο αδερφος μου χρώμα magnetic 2018 (ανθρακί). H διαφορά ειναι εμφανής παντου σε σχεση με το δικό μου το Frozen white.Οσο για τους τρίγμούς φιλε tsigalko, παντου υπάρχουν και σε όλα. Απο το ταμπλό και απο τις πόρτες. Ειδικά στα πετρελαια που οι κραδασμοι κηνητηρα ειναι μεγαλύτεροι. Τα πλαστικά ειναι σκήρά και μετριας ποιότητας. Οπότε, δεχεσαι τα αρνητικά, απολαμβανεις τα θετικά.
Τα ford σε συναρμογή μέσα έξω εχουν θέματα και εχουν ανοχές, απο το εργοστασιο ακομη. Εχουν ομώς εξαιρετική οδική συμπεριφορά, πολύ καλη αίσθηση οδηγησης, τρομερό τιμόνι και άριστους κηνητήρες.
Η ανθεκτικότητα ενός χρώματος δεν έχει σχέση με το αν είναι μεταλλικό ή μη μεταλλικό. Η διαφορά των μεταλλικών είναι ότι έχουν ρυνίσματα μετάλλων, ώστε να λαμπιρίζουν στο φως. Η ανθεκτικότητα είναι θέμα βερνικιού και στρώσεων χρώματος.
-
Báll wrote:
Η ανθεκτικότητα ενός χρώματος δεν έχει σχέση με το αν είναι μεταλλικό ή μη μεταλλικό. Η διαφορά των μεταλλικών είναι ότι έχουν ρυνίσματα μετάλλων, ώστε να λαμπιρίζουν στο φως. Η ανθεκτικότητα είναι θέμα βερνικιού και στρώσεων χρώματος.
Ε, τοτε καποιες σειρές τις προσεχουν περισσοτεροο απο καποιες άλλες, δεν εξηγειτε αλλιως.
-
Πρώτη δοκιμή από το περιοδικό. Πολύ καλές επιδόσεις και λογική κατανάλωση για τις επιδόσεις του, χαμηλότερη από άλλα αυτοκίνητα της κατηγορίας με χειρότερες επιδόσεις. Τα άλλα όπως τα ξέρουμε, ιδιάιτερα θετικά για το στήσιμο και την οδική συμπεριφορά.
https://www.4troxoi.gr/dokimes/test/odigoyme-ford-fiesta-10-ecoboost-hybrid-155-ps
-
Που λεει στο αρθρο για καταναλώσεις σε πραγματικες συνθηκες;
Το ενα στοιχειο λεει για NEDC κυκλο (τον παλαιο) και συγκρινει με τις καταναλωσεις σε WLTP (που θα ισχυει).
Γενικα το τιμονι του ολα τα λεφτα. Φοβερο.
-
Που λεει στο αρθρο για καταναλώσεις σε πραγματικες συνθηκες;
Διάβασε πιο προσεκτικά μέχρι το τέλος! *
<em>την ίδια ώρα που η μέση κατανάλωση της δοκιμής μας κυμαίνεται στα 7,9 λίτρα/100 χλμ., τιμή που άνετα πέφτει και πολύ πιο χαμηλά.*
Θυμίζω, τεστ 4Τ, το ίδιο περιοδικό που βγάζει π.χ το 130αρι Clio στα 8+, το 110αρι C3 στα 7, το Mazda 2 mild hybrid στα 8 κλπ.
-
Wow,
Εντυπωσιακοτατο, για 155 αλογα !
Ειδατε που σας τα ελεγα για τα mild hybrid;
Δηάδη στο απλο 100αρι ποσο θα εχει......
Χμμμμ, παρα πολυ ενδιαφερον.
-
Δεν υπάρχει 100αρι mHev, μόνο 125αρι, αλλά δεν το εισάγουν στην Ελλάδα (είπαμε FMH....οι πιο άκυρες εμπορικές πολιτικές στην Ευρώπη....αχαχα). Ούτε με παραγελία δεν το φέρνουν.
-
Σοβαρα;;;;
Τρελοι ειναι.....
Οποτε....
Και που λες το swift.....
-
Έχετε άποψη για το fiesta πετρέλαιο? Μολις πρόσεξα πως εχει ιδια τιμη με yaris και καλο χρηματοδοτικό.
-
Έχετε άποψη για το fiesta πετρέλαιο? Μολις πρόσεξα πως εχει ιδια τιμη με yaris και καλο χρηματοδοτικό.
Το fiesta πετρέλαιο, όπως και αρκετά μοντέλα της κατηγορίας θα καταργηθούν από 1/1/2021. Δε ξέρω περισσότερα, αλλά μάλλον το diesel έχει αρχίσει να γίνεται επικίνδυνη αγορά (από φόρους που έρχονται)
-
Τα λέγαμε εδω μεσα θυμαμαι.
Παντως ψηλοκακο που γινεται μπαναρισμα γιαθπτι οπως βλεπω εχουν λιγοτερους ρυπους.
Αλλα τα λεγαμε, το θυμάμαι.
Για αυτο πηγα καιεγω προς mild hybrid με καταναλωση σαν diesel
-
Σιγά μην έρχονται και κρεμάλες..οι diesel κινητήρες είναι περισσότερο ακριβοί και δεν συμφέρει τις εταιρίες η εξέλιξή τους, ειδικά για ελαφριά και μικρά αμαξώματα.
Στις περισσότερες εταιρίες τους βάζουν σε πολλά οχήματα για να κρατάνε το μέσο όρο κάτω.
Η PSA είναι η μόνη που έπιασε τους στόχους CO2, το λινκ πριν μερικές μέρες, και ένα ρόλο τον έπαιξε που έχει σε όλη την γκάμα και diesel, και φυσικά e-208/e-2008
-
Οταν θα βγαλουν περισσοτερα ηλεκτρικα και ριξουν τον μεσο ορο ακομα περισσοτερο το πιθανοτερο ειναι να τα σταματησουν τελειως.
Δηλαδη ρε dublin τοσα ετη συνέφερε και ξαφνικα δεν συμφερει να βαλουν συστημα ουριας ενω συμφερει να βαζουν μπαταριες, converter κτλ.
Αίολο το επιχείρημα σου,
Εδω και 5 ετη χτυπουν καμπανακια για το diesel, αλλο θεμα ομως αν δεν το βλεπεις ή δεν θες να το δεις.
Προσωπικα δεν συμφωνω διοτι καθως το ψαχνω βλεπω οως ακομα ειναι πολυ οικολογικα τα diesel, δεν γνωριζω ομως γιατι εχει παρθει η αποφαση για σταδιακη αποσυτση τνω diesel.
Πριν ηταν στο a seg που το εκοψαν, τωρα περασε και στο b και στο c seg, και στα αντιστοιχα suv με καποιες εξαιρεσεις για καποιους διλιτρους diesel και αυτους τις hyundai kia.
Αν τελικα περασει απο την Ευρωπη ως επιβλαβες καυσιμο, τοτε δεν αποκλειω και εξτρα φορολογικη περιβαλλοντικη επιβαρυνση στον τονο.
-
Προσωπικα δεν συμφωνω διοτι καθως το ψαχνω βλεπω οως ακομα ειναι πολυ οικολογικα τα diesel, δεν γνωριζω ομως γιατι εχει παρθει η αποφαση για σταδιακη αποσυτση τνω diesel.
Αν και έχω diesel, οικολογικά δεν είναι καθόλου....το CO2 δεν είναι ρύπος, σε ρύπους είναι χειρότερα, έτσι τουλάχιστον λένε οι περισσότερες μελέτες.
Ford Fiesta 2017