-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Ημιάκαμπτο ή όχι είναι το καλύτερα στημένο σουπερ μίνι αυτή τη στιγμή.
Sent from my Coolpad 8675-A using Tapatalk
Ε κατσε παιζει το ρολο του.. μια δε μας πειραζει η ελειψη δισκοφρενων γιατι εχει καλα ταμπουρα, μια δε μας πειραζει ο ημιακαμπτος γιατι εχει καλο στησιμο... Να λεμε τα θετικα να λεμε και τα αρνητικα!
Στάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Η ursus έχει απόλυτο δίκιο. Δεν μπορεί να κρατάς τα σκήπτρα του καλύτερου σε οδική συμπεριφορά και να φέρεις ημιάκαμπτο. Τα ταμπούρα όμως δεν είναι πρόβλημα αν φρενάρει το όχημα αποτελεσματικά ή αλλιώς οι πίσω δίσκοι δεν είναι απαραίτητα πάντα καλύτεροι από κάποια καλά ταμπούρα. Να τα λέμε κι αυτά...
Βέβαια έχει δίκιο, αλλά δεν υπάρχει κορυφαίο σουπερ μίνι με ανεξάρτητη.
Αν υπήρχε θα έκανε 1000€ πάνω και θα είχε πορτ μπαγκαζ σαν το swift και αν.Sent from my Coolpad 8675-A using Tapatalk
-
...Τα ταμπούρα όμως δεν είναι πρόβλημα αν φρενάρει το όχημα αποτελεσματικά ή αλλιώς οι πίσω δίσκοι δεν είναι απαραίτητα πάντα καλύτεροι από κάποια καλά ταμπούρα. Να τα λέμε κι αυτά...Περιμένω να γυρίσουμε την άλλη βδομάδα για να το πάω για service και να δουν τα τακάκια. Σε λιγότερο από 15Κ χλμ πρέπει να έχουν μείνει μόνο τα πλακάκια, αφού σφυρίζουν εδώ και σχεδόν 1000χλμ. Αυτό τα λέει όλα για τα 'επαρκή' φρένα και τα πίσω ταμπούρα του Fiesta....
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
...Τα ταμπούρα όμως δεν είναι πρόβλημα αν φρενάρει το όχημα αποτελεσματικά ή αλλιώς οι πίσω δίσκοι δεν είναι απαραίτητα πάντα καλύτεροι από κάποια καλά ταμπούρα. Να τα λέμε κι αυτά...
Περιμένω να γυρίσουμε την άλλη βδομάδα για να το πάω για service και να δουν τα τακάκια. Σε λιγότερο από 15Κ χλμ πρέπει να έχουν μείνει μόνο τα πλακάκια, αφού σφυρίζουν εδώ και σχεδόν 1000χλμ. Αυτό τα λέει όλα για τα 'επαρκή' φρένα και τα πίσω ταμπούρα του Fiesta....
Αυτό έχει να κάνει με τα νέα οικολογικά υλικά τριβής (και φυσικά τις συνθήκες κίνησης, άλλο να είσαι όλη μέρα στην Εθνική και άλλο φανάρι-φανάρι) και όχι με τα ταμπούρα. Το Focus μου με μεγαλύτερο βάρος και πίσω ταμπούρα κάνει πάνω από 60.000 χλμ με ένα σετ τακάκια παλαιού τύπου.
-
Η χρήση του Fiesta είναι 99% αστική, αφού 2 χρόνια τώρα έχει κληθεί να κάνει μόνο μία έξοδο σε Ε.Ο. για ~300χλμ. Και μάλιστα είναι 'σκληρή' αστική, δηλαδή Μεσογείων, φανάρι-φανάρι, νεκρά-1η-νεκρά κλπ, οπότε και δεν διαμαρτύρομαι καθόλου για την μέση κατανάλωση. Αλλά αυτό με τα φρένα είναι δεδομένα τραγικό, αφού π.χ. με ένα γρήγορο πέρασμα από τον περιφερειακό και δεν έχεις φρένα να σταματήσεις στο φανάρι του Παπάγου κατεβαίνοντας. Χώρια το θόρυβο και τη βρώμα που βγάζουν, αφού προφανώς τα μπροστινά δισκόφρενα ζορίζονται πάρα πολύ.
Τεςπα, την επιλογή του Fiesta την έκανα συνειδητά, παραμένει όντως το πιο ολοκληρωμένο πακέτο (με την τιμή μας τα χάλασε λίγο το καινούριο), απλά οι αστοχίες (ταμπούρα, SYNC) είναι λίγες αλλά βγάζουν μάτι.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
...Τα ταμπούρα όμως δεν είναι πρόβλημα αν φρενάρει το όχημα αποτελεσματικά ή αλλιώς οι πίσω δίσκοι δεν είναι απαραίτητα πάντα καλύτεροι από κάποια καλά ταμπούρα. Να τα λέμε κι αυτά...
Περιμένω να γυρίσουμε την άλλη βδομάδα για να το πάω για service και να δουν τα τακάκια. Σε λιγότερο από 15Κ χλμ πρέπει να έχουν μείνει μόνο τα πλακάκια, αφού σφυρίζουν εδώ και σχεδόν 1000χλμ. Αυτό τα λέει όλα για τα 'επαρκή' φρένα και τα πίσω ταμπούρα του Fiesta....
Αυτό έχει να κάνει με τα νέα οικολογικά υλικά τριβής (και φυσικά τις συνθήκες κίνησης, άλλο να είσαι όλη μέρα στην Εθνική και άλλο φανάρι-φανάρι) και όχι με τα ταμπούρα. Το Focus μου με μεγαλύτερο βάρος και πίσω ταμπούρα κάνει πάνω από 60.000 χλμ με ένα σετ τακάκια παλαιού τύπου.
Δεν υπαρχουν εδω και χρονια τακακια παλαιου τυπου,δηλ με αμιαντο......ειναι πλεον ας πουμε οικολογικα ολα.
-
Δεν μίλησα για εκείνα τα αρχαία τακάκια αμιάντου. Αλλά ο κωδικός για τα δικά μου είναι ίδιος εδώ και 20 χρόνια, από τότε που πρωτοβγήκε το μοντέλο. Στα καινούρια ακούω συχνά για πρόωρη φθορά. Ίσως τα έχουν μαλακώσει κιόλας σε σχέση με παλιότερα για καλύτερη επίδοση.
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
με ένα γρήγορο πέρασμα από τον περιφερειακό και δεν έχεις φρένα να σταματήσεις στο φανάρι του Παπάγου κατεβαίνοντας. Χώρια το θόρυβο και τη βρώμα που βγάζουν, αφού προφανώς τα μπροστινά δισκόφρενα ζορίζονται πάρα πολύ.Πρέπει να είσαι πολύ φρενοφάγος. Ούτε στην πίστα δεν κατάφερα να ανάψω φρένα! Το μυστικό είναι όσο το δυνατόν λιγότερο φρενάρισμα και όταν φρενάρεις αυτό να είναι δυνατό και την τελευταία στιγμή ώστε να διαρκεί όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο.
-
Περασα να δω το fiesta, ειδα και το ka που εχει μεγαλωσει αρκετα. Στην αντιπροσωπεια ειχε και seat οποτε ειδα και το νεο ibiza. Κανενα απο τα τρια δεν ειχε χειρολαβες οροφης!!! Καποιος μεγαλυτερος σε ηλικια δεν εχει απο πουθενα να πιαστει για να σηκωθει. Συνολικα μου αρεσε περισσοτερο το ibiza σε σχεση με το fiesta. Εκανα και το test με τερμα ανοιχτη πορτα που τραβας για να κλεισεις απο την εσωτερικη λαβη. Εντυπωση οτι τα πλαστικα τινουν να ξεκολησουν και τριξιμο, οχι τοσο χαλια οσο το νισσαν κασκαι βεβαια, για τα ford. Στο ibiza ολα καλα πολυ στιβαρη κατασκευη. Το ford ka πολυ ανετο σαν μικρο suv απο μεσα, μπραβο τους. Στο ibiza επισης μου αρεσε το εσωτερικο του και το αυξημενο υψος απο το εδαφος. Το fiesta ειναι ποιο χαμηλο. Αυτες ειναι οι επισημανσεις μου για οσους τους ενδιαφερουν, τα υπολοιπα τα γνωριζετε.
Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
με ένα γρήγορο πέρασμα από τον περιφερειακό και δεν έχεις φρένα να σταματήσεις στο φανάρι του Παπάγου κατεβαίνοντας. Χώρια το θόρυβο και τη βρώμα που βγάζουν, αφού προφανώς τα μπροστινά δισκόφρενα ζορίζονται πάρα πολύ.
Πρέπει να είσαι πολύ φρενοφάγος. Ούτε στην πίστα δεν κατάφερα να ανάψω φρένα! Το μυστικό είναι όσο το δυνατόν λιγότερο φρενάρισμα και όταν φρενάρεις αυτό να είναι δυνατό και την τελευταία στιγμή ώστε να διαρκεί όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο.
Στις Σέρρες έχω μείνει χωρίς φρένα με το CRX και με το RX8, ειδικά με το CRX στην Κ1 έφυγα ευθεία σχεδόν αφρενάριστος μετά από 4 γύρους. Να πω την αλήθεια, βαριέμαι το μυτοτακούνιασμα και ακουμπάω πολύ στα φρένα. Αλλά στην 'πραγματική ζωή' αυτά έχουν ελάχιστη σημασία, δεν μπορείς να φρενάρεις όπως ο Σέννα, ειδικά αν έχεις επιβάτες (μικρούς ή μεγάλους). Αλλά τα 15Κ χλμ του Fiesta είναι προσωπικό ρεκόρ, με παρόμοια οδήγηση με πολλά άλλα αυτοκίνητα. Η εξήγηση είναι προφανής. Τα προηγούμενα ρεκόρ (με 206 και ΖΧ) ήταν τουλάχιστον 5Κ χλμ πάνω...
-
Παλι ταμπουροσυζητηση,το θεμα εχει εξαντληθει,η μηπως οχι?
-
Το κόστος που έχουν τα τακάκια είναι ασήμαντο. Δεν είναι απαγορευτικό εάν κρίνει ο οδηγός να βάλει πιο σκληρά σε σχέση με του κατασκευαστή. Τα μαλακά όμως τακάκια που φθείρονται γρηγορότερα έχουν γενικά από ότι γνωρίζω πιο αποτελεσματικό φρενάρισμα ενώ δεν φθείρουν παρά ελάχιστα και τις δισκόπλακες.
-
Ο χρήστης bouranitis έγραψε:
Πήγα το είδα από κοντά. Σε σχέση με το Ibiza, πιο ποιοτικό, πιο μικροί χώροι πίσω και αποσκευών, λίγο πιο ευχάριστο οδηγικά, αλλά αρκετά ακριβό.Ford Fiesta Titanium 1.5 diesel 120 άλογα, 18.000+...
Μετά τη 2η επαφή με τα Fiesta και Ibiza, για τις δικές μου ανάγκες η ζυγαριά γέρνει προς το Seat.
Η έκδοση Xcellence είναι καλύτερα κομμένη και ραμμένη γύρω από αυτά που θέλω, σε σχέση με την έκδοση Titanium.
Επίσης το Ibiza, αν και έχει οριακά χειρότερα πλαστικά, έχει μακράν καλύτερη συναρμογή.
Οι χώροι του Ibiza θα καλύψουν πιο εύκολα τις ανάγκες μιας μικρής οικογένειας που σύντομα μπορεί να έχω.
Και last but not least, όσο μπορώ να κρίνω μετά από 2 test drive για το κάθε αυτοκίνητο, και τα δύο είναι εξίσου fun to drive για ένα μέσο οδηγό. -
Ειδικά το θέμα της συναρμογής ποτέ δεν ήταν στα δυνατά σημεία της ford. Όσο για τα πλαστικά δεν ήταν λίγοι κάποτε που προχωρούσαν σε αντικατάσταση του βολάν το οποίο στον πρώτο ήλιο και την ζέστη στην κυριολεξία είχε λιώσει. Αναφέρομαι στα πρώτα focus έως και το 2002. Το κούπρα φίλης έχει τόσα χρόνια στον δρόμο και παρόλες τις καταπονήσεις τα σκληρά πλαστικά δεν κάνουν ούτε κιχ.
-
Κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα υλικών η συναρμογής δεν έχουν τα Ford. Οι φθορές στα δερμάτινα τιμόνια είναι φαινόμενο που συμβαίνει σε πολλά αυτοκίνητα και είναι θέμα χρήσης. Υπάρχουν μπουνταλάδες που παλεύουν με το τιμόνι ή το πιάνουν με βρώμικα χέρια.
Το δικό μου μετά από 14 χρόνια και 246.384 χλμ. παρουσιάζει ελαφρές φθορές μόνο στο αριστερό μέρος από όπου το πιάνω συνέχεια. Έχοντας επαφή με πολλά Ford, δεν είδα ποτέ κάτι χτυπητό.
-
Ειδικά το θέμα της συναρμογής ποτέ δεν ήταν στα δυνατά σημεία της ford. Όσο για τα πλαστικά δεν ήταν λίγοι κάποτε που προχωρούσαν σε αντικατάσταση του βολάν το οποίο στον πρώτο ήλιο και την ζέστη στην κυριολεξία είχε λιώσει. Αναφέρομαι στα πρώτα focus έως και το 2002. Το κούπρα φίλης έχει τόσα χρόνια στον δρόμο και παρόλες τις καταπονήσεις τα σκληρά πλαστικά δεν κάνουν ούτε κιχ.Fiesta συγγενικού μου προσώπου,
τιμόνι έχει 'λιώσει', πλαστικά άλλα έχουν ξεβάψει-ξεθωριάσει και άλλα μέχρι ξεκολλήσει. -
εχω ακομη ,ενα μαυρο 2009 1.4 γκια φιεστα με τα 95-100 νομιζω, σαν γενικων εργασιων (μεχρι τη δευτερα που παραλαμβανει ενα 208 100d ο συνεταιρος για τη βλαχα του) και θα αλλαχτει με ενα ομοιο (?) γκια του 2012 που οδηγαει η γυναικα του ήδη... το παλιο θα γινει δωρητης σωματος σε καποια γραμματευς μεχρι να μαθει, το αλλο μεχρι να μαθουν οι αποδελοιποι...
στο πρωτο εχω να μπω χρονια, αλλα το θυμαμαι ρημαδι, στο 2ο που μου το αφησε χθες μπηκα να το βαλω στο παρκινγ και το εσωτερικο του ειναι σαν παντοφλα περαμα-σαλαμινα των 60s... Απολυτη καταστροφή...
δεν ειναι για σκληρα... -
Ο χρήστης bouranitis έγραψε:
Επίσης το Ibiza, αν και έχει οριακά χειρότερα πλαστικά, έχει μακράν καλύτερη συναρμογή.Μιας και άνοιξε η κουβέντα, να επιχειρηματολογήσω λέγοντας ότι το νέο Fiesta δεν έχει καλή συναρμογή των πλαστικών γύρω από το διακόπτη των φώτων (λες και το ταμπλό 'κάθεται' απλά σε αυτή τη θέση, και δεν 'κουμπώνει' με κάποιο τρόπο), γύρω από το λεβιέ των ταχυτήτων, και στο υποβραχιόνιο (βλ. βίντεο κάτω). Αυτά τα σημεία διαπίστωσα μετά από 2 test drive. Συγκριτικά, το Ibiza σε όλες τις θέσεις που περιεργάστηκα είναι πάνω από το μέσο όρο.
Ibiza:
Youtube VideoFiesta:
Youtube Video -
Ο χρήστης inertia έγραψε:
Ειδικά το θέμα της συναρμογής ποτέ δεν ήταν στα δυνατά σημεία της ford. Όσο για τα πλαστικά δεν ήταν λίγοι κάποτε που προχωρούσαν σε αντικατάσταση του βολάν το οποίο στον πρώτο ήλιο και την ζέστη στην κυριολεξία είχε λιώσει. Αναφέρομαι στα πρώτα focus έως και το 2002. Το κούπρα φίλης έχει τόσα χρόνια στον δρόμο και παρόλες τις καταπονήσεις τα σκληρά πλαστικά δεν κάνουν ούτε κιχ.
Fiesta συγγενικού μου προσώπου,
τιμόνι έχει 'λιώσει', πλαστικά άλλα έχουν ξεβάψει-ξεθωριάσει και άλλα μέχρι ξεκολλήσει.Αυτό ακριβώς περιγράφω κι εγώ που πάντα είμαι της λογικής να τα λέμε όλα άσχημα και καλά. Το θέμα του τιμονιού ειδικά αλλά και των σκεβρομένων πλαστικών δεν ήταν ποτέ πράγμα σπάνιο για τα ford. Άλλα είναι τα καλά τους σημεία.
-
Ο χρήστης gatoz έγραψε:
εχω ακομη ,ενα μαυρο 2009 1.4 γκια φιεστα με τα 95-100 νομιζω, σαν γενικων εργασιων (μεχρι τη δευτερα που παραλαμβανει ενα 208 100d ο συνεταιρος για τη βλαχα του) και θα αλλαχτει με ενα ομοιο (?) γκια του 2012 που οδηγαει η γυναικα του ήδη... το παλιο θα γινει δωρητης σωματος σε καποια γραμματευς μεχρι να μαθει, το αλλο μεχρι να μαθουν οι αποδελοιποι...
στο πρωτο εχω να μπω χρονια, αλλα το θυμαμαι ρημαδι, στο 2ο που μου το αφησε χθες μπηκα να το βαλω στο παρκινγ και το εσωτερικο του ειναι σαν παντοφλα περαμα-σαλαμινα των 60s... Απολυτη καταστροφή...
δεν ειναι για σκληρα...Το ταπεινό sei με το δερμάτινο τιμόνι και τα σκληρά πλαστικά μετά από 15 χρόνια έχει ελάχιστες φθορές. Το focus συγγενικού προσώπου ένα μήνα νεότερο είναι σαν να έχει τα διπλά του χρόνια.
-
Η συναρμογή δεν έχει να κάνει με τη σκληρότητα των πλαστικών, είναι διακριτη έννοια από το υλικό των πλαστικών.
Υπάρχουν σκληρά πλαστικά με καλή και άλλα με κακή συναρμογή.Το ίδιο και η ποιότητα των πλαστικών δεν έχει να κάνει με τη σκληρότητα, με την υφή ή με το χρωματισμό λχ.
Και όμως πολύ κόσμος παρασύρεται και μπερδεύει τις έννοιες.Η ίδια η ποιότητα βέβαια εμπεριέχει πολλές παραμέτρους ως έννοια.
Και ούτε κι αυτή επομένως μπορεί να οριστεί
αν προηγουμένως δεν συγκεκριμενοποιηθεί το εύρος των παραμέτρων που την προσδιορίζουν. -
Χαιρετω την παρεα...
Παιδες εχει παραλαβει κανεις κανενα Fiesta να μας πει εντυπωσεις?
Επισης ειναι κανεις που να του εκαναν δωρο συναγερμο δωρο απο την αντιπροσωπεια να μας πει 2-3 πραγματα?
Ford Fiesta 2017