-
Blazer blue έχω το B max, ψιλο χάλια είναι αλλά οκ, το B max είναι εργαλείο και όπως έχετε καταλάβει δεν τρελαίνομαι για τα χρώματα, τα αφήνω λίγο στην τύχη αν με ικανοποιούν τα υπόλοιπα! Γενικά αυτό το χρώμα παίζει αρκετά, και σε Kuga το έχω δει, επειδή είναι το 0 της Ford.
Άσχετο, στο ακριβώς από πάνω τετράγωνο σε επαρχιακή πόλη που μένω το μισό χρόνο, έχει ολόιδιο με το δικό μου 2008 titanium grey Allure! (εκτός το δικό μου έχει φιμέ πίσω). Αφού για μία στιγμή μόλις μπήκα στο δρόμο από ποδηλατο-βόλτα, έφαγα κόλλημα, και λέω, 'εδώ το πάρκαρα'! μέχρι και παρόμοια σκόνη είχε!
-
Βλεπω στο σιτε της Ford, οτι στο ST (δεν κοιταξα αλλες εκδοσεις) το κοκκινο και το λευκο (απλά , μη μεταλλικά) τα χρεωνουν 140€. Πριν τα χρεωναν τοσο ή ηταν δωρεαν? Γιατι εχω την εντυπωση οτι δεν τα χρεωναν πιο πριν
Όταν το πήρα εγώ πρίν ενάμιση χρόνο το Frozen White και το Race Red δεν είχαν χρέωση. Γενικά είναι πιό ακριβό τώρα.. Στο 3θυρο που το πήρα εγώ το ST2 είχε και το Performance Pack (μπλοκέ και launch control) με τιμή οριακή πρίν αλλάξει φορολογική κλίμακα. Τώρα απ'ότι βλέπω στον διαμορφωτή το έχουν σαν έξτρα με αποτέλεσμα να ξεπερνάει τα 17κ προ φόρων..
Φαντάζομαι θα έχει ακόμα τα led φώτα στάνταρ που είναι καταπληκτικά αν και στο διαμορφωτή το δείχνει με απλά.. ελπίζω να είναι λάθος η φωτογραφία του αυτοκινήτου. Αν πάρεις προσφορά ζήτα πολύ αναλύτικά τον στανταρ εξοπλισμό και πόσταρε εδώ να βοηθήσω όσο μπορώ. Το είχα ξεφτυλίσει στο ψάξιμο πρίν το αγοράσω και είχα παίξει σε όλες τις αντιπροσωπείες με το διαμορφωτή και τα έξτρα. Αν δεν υπήρχε ο φόρος 1-2 εξτρα θα του τα κούμπωνα αλλά τι να κάνουμε.. μετά θα έχανε κατα την γνώμη του το vfm του..
-
Αρα καλα θυμομουνα.... Ισως στο ST να ηταν χωρις χρεωση και στα άλλα με χρεωση. Κι εγω αυτο βλεπω, οτι ακρίβυνε η ΣΤ2 η 3θυρη. Περιμενω να εφαρμοστει ο νεος τροπος υπολογισμου του τελους ταξινόμησης και να δω αν θα παιξει και καμια προσφορα , που δε νομιζω δλδ....
-
Μολις κοιταξα τον περσινο καταλογο. Οντως τα χρεωναν στις αλλες εκδοσεις εκτος απο τα ST . Τωρα τα χρεωνουν και στα ST
**Μastoras78 **εχει led σε μεσαια και μεγαλη σκαλα? Γενικα εισαι ευχαριστημενος απο το αμαξι? Τι αμαξι ειχες πριν?
-
Μολις κοιταξα τον περσινο καταλογο. Οντως τα χρεωναν στις αλλες εκδοσεις εκτος απο τα ST . Τωρα τα χρεωνουν και στα ST
**Μastoras78 **εχει led σε μεσαια και μεγαλη σκαλα? Γενικα εισαι ευχαριστημενος απο το αμαξι? Τι αμαξι ειχες πριν?
Για το χρώμα λές οτι χρεώνανε ή για τα led ? Τα Led είναι full απ'οτι καταλαβαίνω και σε μεσαια και σε μεγάλη σκάλα. Εμένα τα είχε stadar και το πήρα σε λευκό χρώμα. Πρίν είχα abarth 500 essesse αλλά είχα πάντα σχετικά γρήγορα οδηγοκεντρικά αυτοκίνητα (106 Rallye,350Z κτλ κτλ)
Γενικά θεωρώ οτι απο τα σύγχρονα αυτοκίνητα είναι λίγο δύσκολο να μη μείνει κάποιος ευχαριστημένος. Σε χαλαρούς ρυθμούς είναι μεν σφιχτό αλλά δε κοπανάει ποτέ και γενικά καμία σχέση με hot hatch του παρελθόντος. Κινείσαι σχετικά οικονομικά και σαν άνθρωπος και καταπίνεις χιλιόμετρα με καλή ποιότητα, εξοπλισμό, ευκολίες θόρυβο κύλισης κτλ.
Όταν οι ρυθμοί ανέβουν αντιλαμβάνεσαι οτι μαζεύει πολλά χιλιόμετρα στην ευθεία και πάρα πολλά σε στροφές, αλλά δε νιώθεις ποτέ ανασφάλεια. Ειδικά με το μπλοκέ στο όριο δε χαζοσπινάρει ουτε τρώει λάστιχα τσαμπα.. Είναι foolproof αλλά σε αφήνει όσο χρειάζεται να συμμετέχεις και να εισπράτεις οδηγική απόλαυση. Ειναι όλα γραμμένα αναλυτικά στον ειδικό τύπο σε διάφορα reviews και δεν έχω κάπου να διαφωνήσω. Σε δημόσιους δρόμους, το όριο είσαι εσύ δηλαδή το αίσθημα επιβίωσης σου και πολύ λιγότερο οι ικανότητες του αυτοκινήτου.
Εξαιρετικά τα καθίσματα(έρωτας),τα led, το μπλοκέ, η λειτουργία της ανάρτησης, infotainment,αυτόματα φώτα/υαλοκαθαριστήρες. Δε θα μιλήσω για χώρους κτλ, δεν είναι άσχημοι αλλά δε παίρνεις τέτοιο αμάξι για τους χώρους έτσι και αλλιώς. Φαντάσου ότι πολύ σπάνια μεταφέρω πάνω απο ενα συνεπιβάτη. Φτηνά σέρβις και μεγάλη εγγύηση.
Στα αρνητικά χμμ.. Δεν είναι αυτοκίνητο με υψηλό πρεστίζ, είναι αμάξι που αγοράζεις για εσένα να το απολαμβάνεις. Έχει σχετικά ήσυχη εμφάνιση. Ίδιο σχεδόν με το ST line, ενώ και αυτοί που δεν ασχολούνται με αμάξια ένα απλό fiesta αντιλαμβάνονται κάπως ομορφούλι και αυτό είναι όλο. Με αυστηρά κριτήρια θα πώ οτι στερείται χαρακτήρα. Δεν θα δεθείς μαζί του όσο με άλλα αυτοκίνητα που μου έρχονται στο μυαλό απο το οδηγικό μου παρελθόν. Τα κάνει όλα αυστηρά καλά, θα του ρίξεις μια ματιά όταν το κλειδώσεις αλλά όχι δεύτερη !
-
Πολυ ωραιο ποστ
Αυτό που έχει μπλόκε σε αυτα τα χρήματα με τοσα άλογα, είναι πραγματικά κορυφαία επιλογή. Βασικά η μοναδική στην κατηγορία.
-
**Mastoras78 **Πολυ αναλυτικο το ποστ σου, ευχαριστω . Για το χρωμα ελεγα οτι δεν χρεωναν (λευκο και κοκκινο)
-
Σε υβριδικό με τα 125 άλογα δεν θα βγει? Στον τιμοκατάλογο μόνο το 155αρι έχουν υβριδικό!
-
Σε υβριδικό με τα 125 άλογα δεν θα βγει? Στον τιμοκατάλογο μόνο το 155αρι έχουν υβριδικό!
Βγαίνει κανονικά, αλλά εδώ η FMH τα έχει κάνει σκ@τά με τις εκδόσεις και αποφάσισε (προς το παρόν, για πάντα?....ποιός ξέρει...) να ΜΗΝ εισάγει το 125αρι mHEV. Παράλογα πράγματα....
-
Mizerix wrote:
Βγαίνει κανονικά, αλλά εδώ η FMH τα έχει κάνει σκ@τά με τις εκδόσεις και αποφάσισε (προς το παρόν, για πάντα?....ποιός ξέρει...) να ΜΗΝ εισάγει το 125αρι mHEV. Παράλογα πράγματα....
Δηλαδή πρέπει σώνει και καλά να πάμε για το 155αρι που στην πιο φτηνή έκδοση την St-line έχει 19.300€ σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο (δλδ 20.000€ όταν πας στο ταμείο με τέλη ταξινόμησης, χρώματα κλπ, ενώ το Puma hybrid 125hp titanium έχει τιμή τιμοκαταλόγου 20.094€, μόνο 700€ διαφορά!). Την ίδια στιγμη το απλό 125αρι σε st-line το κρατάει στα 17.400€! Αν και ήμουν σοβαρός υποψήφιος αγοραστής, θεωρώ ότι με πιάνουν 'μπιπ' αν σκάσω 20.000€ για Φιέστα!
-
Fanis75 wrote:
Mizerix wrote:
Δηλαδή πρέπει σώνει και καλά να πάμε για το 155αρι που στην πιο φτηνή έκδοση την St-line έχει 19.300€ σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο (δλδ 20.000€ όταν πας στο ταμείο με τέλη ταξινόμησης, χρώματα κλπ, ενώ το Puma hybrid 125hp titanium έχει τιμή τιμοκαταλόγου 20.094€, μόνο 700€ διαφορά!). Την ίδια στιγμη το απλό 125αρι σε st-line το κρατάει στα 17.400€! Αν και ήμουν σοβαρός υποψήφιος αγοραστής, θεωρώ ότι με πιάνουν 'μπιπ' αν σκάσω 20.000€ για Φιέστα!
Δηλαδή μας πιάνουν μπιπ για ένα supermini 155 ίππων, ενώ δεν ισχύει αυτό όταν μιλάμε για ένα B-SUV, 30 λιγότερων ίππων, που βασίζεται στο ίδιο πλαίσιο; Ομολογώ ότι δυσκολεύομαι να καταλάβω την συλλογιστική. Βέβαια το Fiesta που αξίζει σε αυτά τα λεφτά είναι το ST!!!
-
Mizerix wrote:
Fanis75 wrote:
Mizerix wrote:
Δηλαδή μας πιάνουν μπιπ για ένα supermini 155 ίππων, ενώ δεν ισχύει αυτό όταν μιλάμε για ένα B-SUV, 30 λιγότερων ίππων, που βασίζεται στο ίδιο πλαίσιο; Ομολογώ ότι δυσκολεύομαι να καταλάβω την συλλογιστική. Βέβαια το Fiesta που αξίζει σε αυτά τα λεφτά είναι το ST!!!
Θεωρώ ότι το Puma μπορεί να καλύψει (με κάποιους μικρούς συμβιβασμούς) τις ανάγκες μιας οικόγενειας, κάτι που αδυνατεί το Fiesta. Εκεί βασίζεται η λογική μου.
-
Είναι ποιο φαρδύ, ποιο μακρύ, αρκετά μεγαλύτερο χώρο αποσκευών (μπορεί και πάνω από 150λίτρα), μοντέλο 2020, όπως και να το κάνεις, ενώ το άλλο 2017, και παρόμοιο στο δρόμο, αν και το Fiesta νομίζω είναι λίγο καλύτερο ακόμη. Πάντως δεν είναι το ίδιο ακριβώς πράγμα.
-
REALZEUS wrote:
Mizerix wrote:
Fanis75 wrote:
Mizerix wrote:
Θεωρώ ότι το Puma μπορεί να καλύψει (με κάποιους μικρούς συμβιβασμούς) τις ανάγκες μιας οικόγενειας, κάτι που αδυνατεί το Fiesta. Εκεί βασίζεται η λογική μου.
Μα το Fiesta δεν λανσάρεται ως οικογενειακό. Τέλος πάντων, μου έλυσες την απορία, το βλέπεις από την πλευρά του οικογενειάρχη. Για έναν εργένη όμως, προφανώς τα 30 άλογα και το καλύτερο στήσιμο του Fiesta δικαιολογεί τα χρήματα αυτά. Αν και ξαναλέω ότι δεν θα έδινα 20 χιλιάρικα για το 155άρι, όταν με σχεδόν τα ίδια λεφτά παίρνεις το ST με τα 200 άλογα.
-
Καλησπέρα. Το κάνει αυτό σε κανέναν ?
-
Mizerix wrote:
REALZEUS wrote:
Mizerix wrote:
Fanis75 wrote:
Mizerix wrote:
Μα το Fiesta δεν λανσάρεται ως οικογενειακό. Τέλος πάντων, μου έλυσες την απορία, το βλέπεις από την πλευρά του οικογενειάρχη. Για έναν εργένη όμως, προφανώς τα 30 άλογα και το καλύτερο στήσιμο του Fiesta δικαιολογεί τα χρήματα αυτά. Αν και ξαναλέω ότι δεν θα έδινα 20 χιλιάρικα για το 155άρι, όταν με σχεδόν τα ίδια λεφτά παίρνεις το ST με τα 200 άλογα.
Νομίζω πλέον ότι όλη αυτή η κατηγορία των supermini λόγω τεχνολογίας έχουν ξεφύγει σε τιμή. Εργένης είμαι, αλλά τα θεωρώ πολλά τα 20.000€ τη στιγμή που με τα ίδια χρήματα αγοράζεις καποια αξιόλογη πρόταση από την αμέσως επόμενη κατηγορία. Κατά τα άλλα προφανώς και μιλάμε για ένα εξαιρετικό αμάξι, απλά περίμενα λόγω καλής τιμολογιακής πολιτικής της Ford, να έχουμε καλύτερη τιμή για την έκδοση την υβριδική με τα 155 άλογα και προφανώς να εισάγει και το 125αρι υβριδικό.
-
Πλέον τα καλοεξοπλισμένα σουπερμίνι στα ~20000€ μπορούν να παίξουν τον ρόλο οικογενειακού αυτοκινήτου. Αν αφήσουμε στην άκρη την κατηγοριοποίηση των εταιρειών έχουμε να κάνουμε με αυτοκίνητα των 4 μέτρων με πολλά ηλεκτρονικά και αρκετές ώρες R&D για πλαίσιο, μηχανικά συστήματα κτλ. Αυτές οι εκδόσεις συνήθως έχουν και κινητήρες με 120 ή και περισσότερα άλογα, με ένα μέσο βάρος τα 1200 κιλά. Μια αναλογία κιλών/ίππο κοντά στο 10 δεν είναι και άσχημα! Δεν υπάρχει πιστεύω 'κακό' αυτοκίνητο σε αυτήν την κατηγορία σήμερα. Προσωπικά ο μόνος λόγος που θα αγόραζα μεγαλύτερης κατηγορίας αυτοκίνητο είναι αν θα έκανα συχνά ταξίδια όπου το μεγαλύτερο μεταξόνιο είναι παραπάνω από καλοδεχούμενο στην άνεση των επιβατών. Ακόμα και οι αυξημένες μεταφορικές ανάγκες των νέων οικογενειών, που προκύπτουν απ το lifestyle μιας και δεν υπήρχαν πριν μερικά χρόνια, καλύπτονται απ' την αγορά μιας καλής μπαγκαζιέρας οροφής.
Με αυτά τα δεδομένα ένα fiesta των 155 ίππων στα 19500€ δεν μπορώ να την χαρακτηρίσω 'χειρότερη' αγορά από ένα πχ focus trend στα 20000€
-
Ουάου
-
Πλέον τα καλοεξοπλισμένα σουπερμίνι στα ~20000€ μπορούν να παίξουν τον ρόλο οικογενειακού αυτοκινήτου. Αν αφήσουμε στην άκρη την κατηγοριοποίηση των εταιρειών έχουμε να κάνουμε με αυτοκίνητα των 4 μέτρων με πολλά ηλεκτρονικά και αρκετές ώρες R&D για πλαίσιο, μηχανικά συστήματα κτλ. Αυτές οι εκδόσεις συνήθως έχουν και κινητήρες με 120 ή και περισσότερα άλογα, με ένα μέσο βάρος τα 1200 κιλά. Μια αναλογία κιλών/ίππο κοντά στο 10 δεν είναι και άσχημα! Δεν υπάρχει πιστεύω 'κακό' αυτοκίνητο σε αυτήν την κατηγορία σήμερα. Προσωπικά ο μόνος λόγος που θα αγόραζα μεγαλύτερης κατηγορίας αυτοκίνητο είναι αν θα έκανα συχνά ταξίδια όπου το μεγαλύτερο μεταξόνιο είναι παραπάνω από καλοδεχούμενο στην άνεση των επιβατών. Ακόμα και οι αυξημένες μεταφορικές ανάγκες των νέων οικογενειών, που προκύπτουν απ το lifestyle μιας και δεν υπήρχαν πριν μερικά χρόνια, καλύπτονται απ' την αγορά μιας καλής μπαγκαζιέρας οροφής.
Με αυτά τα δεδομένα ένα fiesta των 155 ίππων στα 19500€ δεν μπορώ να την χαρακτηρίσω 'χειρότερη' αγορά από ένα πχ focus trend στα 20000€
Διαφωνώ κάθετα! Το Φιέστα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να εξυπηρετήσει μια 4μελή οικογένεια με τις αποσκευές. Πίσω οι χώροι είναι πολύ μικροί, δλδ παιδιά 14-15 χρόνων δύσκολα θα βολευτούν ειδικά αν ο οδηγός είναι 1.85+ ύψος. Επίσης τα 309lt είναι πολύ καλά για μια τριμελή οικογένεια, σε καμία περίπτωση για 4μελή! Για τους χώρους πίσω, καθώς και για τον χώρο των αποσκευών θεωρώ ως πιο value for money ένα Puma titanium 125hp hybrid στα 20.094€ τιμή τιμοκαταλόγου.
Περνώντας αντίστοιχα στο Ford Trend, αρχικά αγοράζεις πολύ καλύτερη παθητική ασφάλεια (άλλο να συγκρίνεις σε σοβαρό ατύχημα ενα supermini με ένα hatchback), και πολύ καλύτερη άνεση χώρων καθώς και χώρο αποσκευών.
Εν κατακλείδι, στα 20.000€ η πιο σοφή επιλογή είναι ένα Puma 125αρι hybrid. Ας σοβαρευτούν στην Ford κι ας εισάγουν το Fiesta125αρι hybrid σε μια λογική τιμή.
-
Εν κατακλείδι, στα 20.000€ η πιο σοφή επιλογή είναι ένα Puma 125αρι hybrid.
Για ποιον; Για μένα σίγουρα δεν είναι. Ένα ψηλωμένο-μεγαλύτερο-βαρύτερο Fiesta που δεν έχει την οδική συμπεριφορά και τις επιδόσεις του χαμηλού ξαδέλφου του, ούτε τις εκτός δρόμου δυνατότητες που θα δικαιολογούσαν τον συμβιβασμό αυτό. Βασικά δεν κάνει τίποτα άριστα, όπως και όλα τα μικρά δικίνητα crossovers.
Ford Fiesta 2017