-
Καλησπέρα σε όλους,
Κάτοχος fiesta st line mk8. Είχα δει σε προηγούμενο post φίλου του forum την απάντηση που είχε πάρει από την επίσημη ford στην Ελλάδα ότι δεν υποστηρίζεται η aftermarket τοποθέτηση led φώτων. Γνώριζει κάποιος κάτι διαφορετικό επί του θέματος ?
Επίσης πάλι σε προηγούμενα post είδα φίλους να γράφουν για το κόστος που πλήρωσαν σε αλλαγές λαδίων και φίλτρο λαδιού καθώς και πρώτο service και η αλήθεια είναι ότι ένιωσα η επίσημη αντιπροσωπεία που πηγαίνω εγώ ότι με γδύνει κανονικά. Συγκεκριμένα 110 ευρώ για λάδια και φίλτρο και 250 ευρω σχεδόν για πρώτο service χωρίς αλλαγή στα τακάκια. Τι έχετε να προτείνετε επί του θέματος?
-
Δηλαδή στο πρώτο σέρβις πέρα από φίλτρο και λάδια τι άλλο έκαναν και πήγε τόσο;
-
Έλα ντε?
-
Είχα δει σε προηγούμενο post φίλου του forum την απάντηση που είχε πάρει από την επίσημη ford στην Ελλάδα ότι δεν υποστηρίζεται η aftermarket τοποθέτηση led φώτων. Γνώριζει κάποιος κάτι διαφορετικό επί του θέματος ?
Επίσης πάλι σε προηγούμενα post είδα φίλους να γράφουν για το κόστος που πλήρωσαν σε αλλαγές λαδίων και φίλτρο λαδιού καθώς και πρώτο service και η αλήθεια είναι ότι ένιωσα η επίσημη αντιπροσωπεία που πηγαίνω εγώ ότι με γδύνει κανονικά. Συγκεκριμένα 110 ευρώ για λάδια και φίλτρο και 250 ευρω σχεδόν για πρώτο service χωρίς αλλαγή στα τακάκια. Τι έχετε να προτείνετε επί του θέματος?
-
Λογικά επίσημο retrofit δεν θα γίνεται. Θα πρέπει να βρείς κάποιο εξειδικευμένο συνεργείο που αναλαμβάνει την εργασία, αλλά να ξέρεις θα κοστίσει από αρκετά έως και πάρα πολλά χρήματα και δεν ξέρω εαν αξίζει.
-
Τα €110 για λάδια και φίλτρο είναι αρκετά ακόμα και σε εξουσιοδοτημένο, εκτός εαν άλλαξαν και το φίλτρο καμπίνας. Τα λάδια έχουν περί τα €50, κάνα €10αρι το φίλτρο, είναι πολλά να χρέωσαν €50 εργασία για αλλαγή λαδιών. Να δεις αναλυτικά το τιμολόγιο/απόδειξη πως αναλύει τις χρεώσεις.
-
Τι έκαναν στο service, και κόστισε €250 χωρίς τακάκια? Δεν έχεις την ανάλυση της τιμής? Κανονικά δίνουν απόδειξη με κόστος ανταλλακτικών και εργασίας, γιατι δεν το κοιτάς?
-
-
Σε service έτους σε εξουσιοδοτημένο, αλλά σε St line diesel πλήρωσα 160 ευρώ. Άλλαξαν λάδια φικτρο λαδιού και όλα τα υπόλοιπα φίλτρα. Μέχρι και το φίλτρο αέρα στην εισαγωγή του μοτέρ. Το αναφέρω ειδικά γιατί πιστεύω ότι δε χρειαζοταν τόσο νωρίς, οπότε ήταν το σημείο που μου τον έπιασαν. Θα ψάξω να βρω την απόδειξη να σας πω πώς ακριβώς αναλύεται.
-
[quote=Fanis75]
Xenosfwn wrote:
Είχα δει σε προηγούμενο post φίλου του forum την απάντηση που είχε πάρει από την επίσημη ford στην Ελλάδα ότι δεν υποστηρίζεται η aftermarket τοποθέτηση led φώτων. Γνώριζει κάποιος κάτι διαφορετικό επί του θέματος ?
- Λογικά επίσημο retrofit δεν θα γίνεται. Θα πρέπει να βρείς κάποιο εξειδικευμένο συνεργείο που αναλαμβάνει την εργασία, αλλά να ξέρεις θα κοστίσει από αρκετά έως και πάρα πολλά χρήματα και δεν ξέρω εαν αξίζει.
- Τα €110 για λάδια και φίλτρο είναι αρκετά ακόμα και σε εξουσιοδοτημένο, εκτός εαν άλλαξαν και το φίλτρο καμπίνας. Τα λάδια έχουν περί τα €50, κάνα €10αρι το φίλτρο, είναι πολλά να χρέωσαν €50 εργασία για αλλαγή λαδιών. Να δεις αναλυτικά το τιμολόγιο/απόδειξη πως αναλύει τις χρεώσεις.
- Τι έκαναν στο service, και κόστισε €250 χωρίς τακάκια? Δεν έχεις την ανάλυση της τιμής? Κανονικά δίνουν απόδειξη με κόστος ανταλλακτικών και εργασίας, γιατι δεν το κοιτάς?
Μου χρέωσαν 124 ευρω μαζί με τον ΦΠΑ για τα εργατικά μόνο και όλο το υπόλοιπο ποσό για τις γνωστές αλλαγές(αλλαγή λαδιών, φίλτρα, υγρά φρένων + κάρτα καυσαερίων) και η ειρωνία είναι πως δεν είπα και κουβέντα γιατί παρέλαβα το αμάξι σε ώρες εκτός λειτουργίας του συνεργείου. Με λίγα λογια όλες οι αλλαγές κόστισαν λιγότερο από τα εργατικά
-
Εεε είναι η αλλαγή φρένων (έκανες 1ο σέρβις στην 2ετία ή σου άλλαξαν υγρά νωρίτερα?), έχει αρκετά μεγάλη εργασία σε χρόνο και την χτυπάνε τα εξουσιοδοτημένα.
-
1ο service στην διετία ακριβώς! Δλδ για τα τακάκια που κοντεύει η ώρα τους με την εργασία κιόλας τι να περιμένω?
-
Τα εργατικά/ώρα είναι γύρω στα 55 ευρώ.Συνήθως βάζουν min. εργασία 1μησι-100 λεπτά και να το 80-90 εργατικά.Αν είναι και κάτι περισσότερο π.χ. αλλαγή τακάκια, η χρέωση ανεβαίνει σε 3ψήφια νούμερα.
-
Να ψαχνεστε παιδια.. επισημος απο επισημος υπαρχει διαφορα...
55-60 ευρω ειχα δωσει για Λαδια και φιλτρο λαδιου... (αλλος επισημος μου ζητουσε 90+)
150-160 για το σερβις στα 30Κ.. χωρις τακακια.. και χωρις αλλαγη υγρων φρενων.. στους 15 μηνες εγινε..
-
Νωρίς δεν είναι για τακάκια; πόσα χιλιόμετρα έχεις κάνει;
Αν είναι service 2ετίας είναι ποιο ακριβό από το να έκανες κάθε χρόνο. Αν σου αλλάζουν όλα τα φίλτρα τόσο πάει περίπου, γύρω στα 100-120.
Χρεώνουν ακόμη και το 'χύσιμο' του υγρού, και μιλάω κυριολεκτικά, αφού βλέπω χρεώσεις εργατικών για παραφλού/υγρό καθαριστήρων, και οτιδήποτε έχει έκχυση!!
Νομίζω κοντά στα 240-250 (δεν θυμάμαι ακριβώς το ποσό, έχει περάσει καιρός) είχα κάνει στο C3, αλλά με τακάκια και κάτι άλλα λόγω 60.000χλμ ή 6ετίας, ή και τα 2 μαζί.
-
[quote=Dublin]
Νωρίς δεν είναι για τακάκια; πόσα χιλιόμετρα έχεις κάνει;
Αν είναι service 2ετίας είναι ποιο ακριβό από το να έκανες κάθε χρόνο. Αν σου αλλάζουν όλα τα φίλτρα τόσο πάει περίπου, γύρω στα 100-120.
Χρεώνουν ακόμη και το 'χύσιμο' του υγρού, και μιλάω κυριολεκτικά, αφού βλέπω χρεώσεις εργατικών για παραφλού/υγρό καθαριστήρων, και οτιδήποτε έχει έκχυση!!
Νομίζω κοντά στα 240-250 (δεν θυμάμαι ακριβώς το ποσό, έχει περάσει καιρός) είχα κάνει στο C3, αλλά με τακάκια και κάτι άλλα λόγω 60.000χλμ ή 6ετίας, ή και τα 2 μαζί.
Είμαι στα 25.000 και μου έδωσαν περιθώριο για την αλλαγή όταν είχα παει να κάνω το service μέχρι τα 28000. Όπως και να έχει είναι υπερβολικές οι χρεώσεις για τα εργατικά και στην οποιάδηποτε επίσκεψη θα χρειάζεται να κάνω από εδώ και στο εξής μου φαίνεται θα ψάχνομαι λίγο πρώτα
-
[quote=petran17]
Να ψαχνεστε παιδια.. επισημος απο επισημος υπαρχει διαφορα...
55-60 ευρω ειχα δωσει για Λαδια και φιλτρο λαδιου... (αλλος επισημος μου ζητουσε 90+)
150-160 για το σερβις στα 30Κ.. χωρις τακακια.. και χωρις αλλαγη υγρων φρενων.. στους 15 μηνες εγινε..
Πώς γίνεται να υπάρχουν όμως τόσο μεγάλες διαφορές μεταξύ τους σε τιμολογιακές πολιτικές? καταλήγει αθέμιτος ανταγωνισμός στο τέλος. βέβαια εννοείται άμα ψαχτείς πρώτα προς συμφέρον δικό μας είναι
-
Το θέμα τις χρέωσης εργατικών είναι διπλό:
-
Πόσω χρεώνουν την εργατοώρα (στην Βελμάρ π.χ. είναι €50 για Ford, όταν στην BMW είναι €105).
-
Πόσες εργατοώρες χρεώνουν για κάθε εργασία.
Για το Νο.1 είναι θέμα συνεργείου, αλλά πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες της FMH για μέγιστο και ελάχιστο ποσό.
Για το Νο. 2 είναι θέμα της Ford, αφού έχει συγκεκριμένα AW (μονάδες εργασίας) για κάθε εργασία, αλλά το συνεργείο φυσικά μπορεί α) να κάνει έκπτωση ή/και β) να μην χρεώσει όλες τις εργασίες.
-
-
Σήμερα,ετήσιο service Fiesta ecoboost 1.0 100hp (λάδι,φίλτρο λαδιού,γύρης,συμπλήρωμα υγρών,ΚΕΚ και 'αναφερόμενος' έλεγχος αμαξώματος) 128 ευρώ (υπάρχει έκπτωση από την αγορά του 15 έως 20% σε ανταλλακτικά και service).
Σημείωσαν τη ζημιά στην κλειδαριά και περιμένω να με ειδοποιήσουν μόλις έχουν καινούριο αφαλό κλειδαριάς για την αντικατάσταση και προσαρμογή του με το υπάρχων κλειδί. Κόστος ~ 150ευρώ.
-
Oι ανεπίσημες πληροφορίες μου για τα mHEV ST Line μιλάνε για πολύ αναβαθμισμένο στάνταρ εξοπλισμό (BLIS, Active Park Assist, κάμερα οπισθοπορείας, ACC, προστατευτικά θυρών, όλα τα συστήματα ασφαλείας κλπ.) και τιμές €17.900 και €19.000 για το 125αρι και το 155αρι αντίστοιχα με μεταλλικό χρώμα.
Πιθανόν να παίξει και το προωθητικό των €400 που υπάρχει για το απλό και οι παραγγελίες ανοίγουν αύριο μάλλον.
-
συνεπως απο τα 17.400 που ειναι αυτη τη στιγμη το st-line, να ερθει σε mHEV st-line στα 17.900, και με εξτρα εξοπλισμο..
μια χαρά ακούγεται
Φάνη για την ώρα μόνο για το fiesta? οχι ακομα για focus?
-
Σήμερα,ετήσιο service Fiesta ecoboost 1.0 100hp (λάδι,φίλτρο λαδιού,γύρης,συμπλήρωμα υγρών,ΚΕΚ και 'αναφερόμενος' έλεγχος αμαξώματος) 128 ευρώ (υπάρχει έκπτωση από την αγορά του 15 έως 20% σε ανταλλακτικά και service).
Σημείωσαν τη ζημιά στην κλειδαριά και περιμένω να με ειδοποιήσουν μόλις έχουν καινούριο αφαλό κλειδαριάς για την αντικατάσταση και προσαρμογή του με το υπάρχων κλειδί. Κόστος ~ 150ευρώ.
Δεν καταλαβαίνω. Στο άλλο θέμα αναφέρεται ότι τα service του Fiesta είναι πολύ φτηνά. Φυσικά μου φάνηκε παράξενο αλλά σκέφτηκα ότι μπορεί και να ισχύει.
https://forum.4troxoi.gr/comment/2105759759#comment-2105759759
Φτηνά είναι 128euro για λάδι, φίλτρο λαδιού, γύρης και ΚΕΚ;;;;;;;;;
Και είναι και με έκπτωση;
Περίεργα πράγματα.
-
Ρε storm αν μιλάμε για λεφτά με απόδειξη και όχι μαύρα και με παράλληλο έλεγχο του αυτοκινήτου μια χαρά είναι η τιμή. Οκ αν πας συνεργείο της γειτονιάς να σου βάλει απλώς τα αναλώσιμα χωρίς να κοιτάξει καθόλου το αυτοκίνητο και χωρίς να σου δώσει απόδειξη είναι ακριβά.
-
Άλλο το 'μια χαρά τιμή' και άλλο 'πάρε Fiesta γιατί έχει πολύ φτηνά service'.
Και η τιμή αυτή προκύπτει και από έκπτωση που δεν την δίνουν οι έμποροι (π.χ. ΒΕΛΜΑΡ) σε όλους.
Κατά τα άλλα εγώ απλά την θεωρώ μία κανονική τιμή.
Ford Fiesta 2017