-
Καλησπέρα παιδιά! Εδώ και 1 χρόνο αναβάλλω συνεχώς την αγορά καινούριου supermini διότι περιμένω το νέο Φιέστα να έρθει υβριδικό στην Ελλάδα. **1) **Γνωρίζετε πότε θα έρθει και ποιά περίπου θα είναι η τιμή του υβριδικού 125hp στην Titanium/St line? **2) **Θα έχει όπως το Puma digital cockpit ή θα έχει τον κλασικό αναλογικό (παλιό πλέον) πίνακα οργάνων? **3) **Πιστεύετε κατανάλωση εντός πόλης θα πέσει κάτω από τα 6 λίτρα ή θα είναι όπως όλα τα υπόλοιπα mild-hybrid πλην Yaris?
Μεταξύ των αυτοκινήτων που μου έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον είναι το **208 **στην έκδοση **Allure **με τα 100 άλογα χειροκίνητο, το νέο Clio σε υγραέριο πάλι με 100 άλογα στην έκδοση Dynamic, το νέο Yaris (σε κάποια καλή έκδοση) με το νέο ακόμα καλύτερο υβριδικό σύστημα.
Μεταξύ των παραπάνω ξεχωρίζω το Φιέστα λόγω οδηγικής συμπεριφοράς και 8 χρόνια εγγύηση. Το 208 με χαλάει που δεν έρχεται ακόμα υβριδικό και μέσα στην πόλη τα 7αρια κατανάλωση θα τα έχει εύκολα, ενώ το Clio υγραέριο εκτός ότι δεν με τρελαίνει εξωτερικά (μου θυμίζει το παλιό) και εσωτερικά μου αποπνέει μια ''μουντίλα'' να το πω. Τέλος το νέο Yaris πιστεύω κάποια καλή έκδοση θα το χτυπήσουν 18.500++ ευρώ και νομίζω ότι πέρα από την κατανάλωση (κάτω από 4.5 λίτρα εντός πόλης) δεν μου προσφέρει κάτι ''ουαου''. Ναι θα έχει νέα πλατφόρμα, πολύ καλύτερη οδηγική συμπεριφορά αλλά στο τέλος της ημέρας εξωτερικά βλέπω μια απομίμηση του Φιέστα και εσωτερικά ένα αυτοκίνητο που παραπέμπει στην προηγούμενη 5ετία.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια σας και παρακαλώ πολύ πείτε ελεύθερα τις γνώμες σας χωρίς όμως τον φανατισμό (γαλλόφιλοι, ιαπωνόφιλοι, γερμανόφιλοι κλπ) που έχουν οι περισσότεροι.
-
Κατα την αποψη μου επειδη το ξερω καλα το αυτοκινητο, μια χαρα ειναι το swift, σε αίσθηση θυμίζει ακριβότερα αυτοκίνητα απλά δεν έχει μαλακό πλαστικό στο πανω μέρος του ταμπλό.
Οδηγικά παίζει μόνο του μαζί με το fiesta, αναλογικά με τα σύγχρονα αυτοκίνητα είναι σαν go kart, ενω θυμιζει εντονα mini couper στην αισθηση)
Απο κατανάλωση είναι πολύ κοντά στο υβριδικό yaris , αλλά έχει χειροκίνητο κιβώτιο, το οποίο είναι από τα καλύτερα μαζί με του fiesta και polo
-
Καλησπέρα παιδιά! Εδώ και 1 χρόνο αναβάλλω συνεχώς την αγορά καινούριου supermini διότι περιμένω το νέο Φιέστα να έρθει υβριδικό στην Ελλάδα. **1) **Γνωρίζετε πότε θα έρθει και ποιά περίπου θα είναι η τιμή του υβριδικού 125hp στην Titanium/St line? **2) **Θα έχει όπως το Puma digital cockpit ή θα έχει τον κλασικό αναλογικό (παλιό πλέον) πίνακα οργάνων? **3) **Πιστεύετε κατανάλωση εντός πόλης θα πέσει κάτω από τα 6 λίτρα ή θα είναι όπως όλα τα υπόλοιπα mild-hybrid πλην Yaris?
-
Όπως είπε και ο Vdx (ευχαριστώ!), αρχές με μέσα Ιουλίου έρχονται τα πρώτα αυτοκίνητα Ελλάδα. Τιμές ακόμα κανείς δεν γνωρίζει, μάλλον θα μάθουμε μέχρι τις 15 Ιουνίου, με μια μικρή επιφύλαξη.
-
Δεν το γνωρίζουμε, ίσως σαν έξτρα εξοπλισμό. Γενικά δεν έχει ανακοινωθεί (για την Ελλάδα) τίποτα σχετικά με εξοπλισμό.
-
Δύσκολα κάτω από 6. Εαν το κανονικό είναι στο 7.5 με 8, αυτό να πέσει 0.5 με 1 λτ το πολύ. Μιλάω για καθαρά αστική χρήση (χωρίς Α.Ο κλπ. δρόμους ταχείας κυκλοφορίας) με πολύ κίνηση. Εκεί δηλαδή που τα μεγάλα έχουν το 10αρι στην τσέπη.
-
-
Σχετικά με κατανάλωση μπορείς να βγάλεις τα συμπτώματα σου από το puma.
Μας έχει τρελάνει η Covid-19.
Σχετικά με το αρχικό ερώτημα, ψηφίζω Fiesta ή Clio, λόγω οδικής συμπεριφοράς.
-
Κατα την αποψη μου επειδη το ξερω καλα το αυτοκινητο, μια χαρα ειναι το swift, σε αίσθηση θυμίζει ακριβότερα αυτοκίνητα απλά δεν έχει μαλακό πλαστικό στο πανω μέρος του ταμπλό.
Οδηγικά παίζει μόνο του μαζί με το fiesta, αναλογικά με τα σύγχρονα αυτοκίνητα είναι σαν go kart, ενω θυμιζει εντονα mini couper στην αισθηση)
Απο κατανάλωση είναι πολύ κοντά στο υβριδικό yaris , αλλά έχει χειροκίνητο κιβώτιο, το οποίο είναι από τα καλύτερα μαζί με του fiesta και polo
Κατανάλωση ναι έχει 1 λίτρο περιπου διαφορά με το Yaris, όμως όταν τιμή ζητάει 15.500+€ για την GLX αρχίζεις να σκέφτεσαι κι άλλα πράγματα. Πλαστικά πάμφθηνα, τρίζουν και μόνο με το άγγιγμα, δε θέλω καν να φανταστώ μετά από κάποιες χιλιάδες χιλιόμετρα. Επίσης παίρνει ΜΟΝΟ 3 αστέρια στην παθητική ασφάλεια (το impact στον οδηγό βγαίνει πορτοκαλί=marginal). Τέλος έχει μικρό πορτπαγκαζ 265λ έναντι 309λ του φιέστα. Σαν πρόταση είναι καλή αλλά όταν ζητάει τόσα πολλά λεφτά 'χαλάει' τη γενική εικόνα.
-
Vdx wrote:
Σχετικά με κατανάλωση μπορείς να βγάλεις τα συμπτώματα σου από το puma.
Μας έχει τρελάνει η Covid-19.
Σχετικά με το αρχικό ερώτημα, ψηφίζω Fiesta ή Clio, λόγω οδικής συμπεριφοράς.
Κι όμως στο Elk test πρώτο έρχεται το φιέστα και μετά το νέο 208. Το Clio έχει μαλακή ανάρτηση κι εκεί χάνει λίγο.
-
Mizerix wrote:
- Όπως είπε και ο Vdx (ευχαριστώ!), αρχές με μέσα Ιουλίου έρχονται τα πρώτα αυτοκίνητα Ελλάδα. Τιμές ακόμα κανείς δεν γνωρίζει, μάλλον θα μάθουμε μέχρι τις 15 Ιουνίου, με μια μικρή επιφύλαξη.
- Δεν το γνωρίζουμε, ίσως σαν έξτρα εξοπλισμό. Γενικά δεν έχει ανακοινωθεί (για την Ελλάδα) τίποτα σχετικά με εξοπλισμό.
- Δύσκολα κάτω από 6. Εαν το κανονικό είναι στο 7.5 με 8, αυτό να πέσει 0.5 με 1 λτ το πολύ. Μιλάω για καθαρά αστική χρήση (χωρίς Α.Ο κλπ. δρόμους ταχείας κυκλοφορίας) με πολύ κίνηση. Εκεί δηλαδή που τα μεγάλα έχουν το 10αρι στην τσέπη.
Να σου πω την αλήθεια κι εγώ το ψιλοφοβάμαι ότι η κατανάλωση θα γυροφέρνει στα 6.5+ λίτρα. Απλά το σύνολο του αμαξιού, το απίστευτο χρηματοδοτικό της Ford (1% επιτόκιο) και η 8ετής εγγύηση πραγματικά σε κάνουν να δεχτείς το μικρό τίμημα της κατανάλωσης.
-
Καλησπερα παιδια! Δεν εχω ξαναγραψει στο Forum μονο παρακολουθω (Creepy guy)
Χρειαζεται να αγορασω αμαξι. Οχι αμεσα αλλα μεσα στον επομενο χρονο υπολογιζω οτι θα ηταν καλο να αγορασω με δεδομενο οτι το κορσα του 96 που εχω τωρα σε ενα χρονο εχει μαζεμενα εξοδα. Σκεφτομαι για καινουργιο και κοιταω το Fiesta (Μ αρεσει και μεσα και εξω), το i20 που βγαινει το Σεπτεμβρη (Δεν με τρελαινει το πισω μερος) και το Corsa το καινουργιο.
Βλεπω μιλατε για τη καταναλωση. Ποσο καιει σε πραγματικες συνθηκες (Οκ δεν υπαρχει καποια στανταρ απαντηση αλλα μια εκτιμηση ρε παιδι μου). Επισης, βλεπω πως πλεον δεν προσφερουν τους 100hp..125hp μου φαινονται too much.
-
Να σου πω την αλήθεια κι εγώ το ψιλοφοβάμαι ότι η κατανάλωση θα γυροφέρνει στα 6.5+ λίτρα. Απλά το σύνολο του αμαξιού, το απίστευτο χρηματοδοτικό της Ford (1% επιτόκιο) και η 8ετής εγγύηση πραγματικά σε κάνουν να δεχτείς το μικρό τίμημα της κατανάλωσης.
Για εμένα η κατανάλωση (όταν μιλάμε για τόσο μικρές διαφορές) δεν είναι λόγος επιλογής ενός αυτοκινήτου, εκτός εαν κάποιος κάνει 50.000χλμ τον χρόνο! Το Fiesta είναι κορυφαίο και εαν έπαιρνα αυτοκίνητο σε αυτή την κατηγορία (που την κοιτάω) το Fiesta είναι Νο.1 επιλογή και με διαφορά, απλά δεν υπάρχει στον δρόμο σε σχέση με τα υπόλοιπα. Τα 8 χρόνια εγγύηση είναι ένα συν και επίσης και το χρηματοδοτικό (έχει και με 0% αλλά μέχρι 48 δόσεις).
-
Φανη πρεπει να οδηγησεις και το swift...ειναι ενα πιο χωριατικο fiesta.
-
Θα συμφωνήσω με τον Φάνη. Η μέρα με την νύχτα το Φιέστα με το Σουιφτ και η τεράστια διαφορά δεν είναι η οδηγική συμπεριφορά που κι εκεί υπερτερεί το Φιέστα, αλλά τα 3 αστέρια παθητική ασφάλεια, πλαστικά της πλάκας που τρίζουν και γενικότερα μουντό εσωτερικό χωρίς καμία ποιότητα. Τέλος το πορτπαγκαζ που το ένα είναι 265λ έναντι 309. Για 15.500+ € δεν πιάνει μία μπροστά στο Φιέστα σε μία καλή έκδοση που είναι στα ίδια λεφτά. Αν είχε 2.000€ κάτω σε κάποια καλή έκδοση το συζητούσαμε...
-
Προσπάθησαν -ευτυχώς ανεπιτυχώς- να μου ανοίξουν και να κλέψουν το Fiesta μου (μοντ. fl 2015).Το κατάλαβα από τον διαφορετικό ήχο του συναγερμού όταν πήγα να το ανοίξω κι ότι όταν πήγα να το κλειδώσω ξανά με το κλειδί δεν μπαίνει στην κλειδαριά κι είναι και λίγο 'τραυματισμένη'.Όλα δουλεύουν ο.κ.,αλλά το πρόβλημα είναι ότι θέλω να φτιάξω την κλειδαριά,χωρίς να μου φτιάξουν έξτρα κλειδί.Γίνεται; Να ρωτήσω αντιπροσωπεία; Κόστος περίπου;
-
4αστερια έχει στην έκδοση glx το ένα αστέρι είναι τα ηλεκτρονικά συστήματα.
Δεν ισχυει αυτό που λες, πως καμία σχέση τα δύο αυτοκίνητα. Τα έχεις οδηγήσει;
Και τα δύο έχουν μουντό εσωτερικό, απλά το fiesta είναι πιο του σαλονιού.
Τα έχεις οδηγησει;
Εκεί που χάνει το swift είναι κατά μία τσάντα σχολείου και μια σακούλα στο πορτπαγκαζ ενώ στους πίσω χώρους ειναι καλύτερο του fiesta.
Σε κατανάλωση το swift καταναλωνει κατά 2 με 2,5 λίτρα λιγοτερα σε αντίστοιχες συνθηκες. Ενώ όταν πας πατητος η διαφορά φτάνει ακομα και τα 3,5 λίτρα.
Το fiesta λόγω turbo τραβάει έντονα από χαμηλά. Το swift θέλει αλλαγή σχέσης άλλα τραβαει και αυτό πολύ δυνατά.
Σε δρόμο με στροφές το swift είναι πιο παιχνιδιαρικο και πιο σπορτιφ απο το fiesta αλλά χάνει από το τιμόνι του που είναι πιο πολυ σαν playstation. Εκεί το fiesta οντως υπερτερεί. Το swift ελαφραινει έντονα την ουρά του σε στροφές ενώ το fiesta είναι πιο ομοιογενές.
Φρένα τα ίδια σε αίσθηση, τιμόνι καλύτερο του fiesta, κιβώτιο παρόμοια και τα δύο αλλά το swift τουλάχιστον με την εργοστασιακή βαλβολινη, ψηλογρατζουνα στο κρύο τον χειμώνα μέχρι να ζεσταθεί αρκετά.
-
Θέλω, όταν δεήσει ο Σφακ να με πάρει τηλέφωνο να μου πει πότε είναι διαθέσιμο για Test Drive....αχαχα!
Σε δρόμο με στροφές το swift είναι πιο παιχνιδιαρικο και πιο σπορτιφ απο το fiesta
Είσαι σίγουρος? Εντύπωση μου κάνει.
Σίγουρα το Φιέστα είναι πιο γρήγορο και υπερτερεί στην ποιότητα κύλισης, που είναι αυτοκινήτου 1 κατηγορία επάνω.
Προσπάθησαν -ευτυχώς ανεπιτυχώς- να μου ανοίξουν και να κλέψουν το Fiesta μου (μοντ. fl 2015).Το κατάλαβα από τον διαφορετικό ήχο του συναγερμού όταν πήγα να το ανοίξω κι ότι όταν πήγα να το κλειδώσω ξανά με το κλειδί δεν μπαίνει στην κλειδαριά κι είναι και λίγο 'τραυματισμένη'.Όλα δουλεύουν ο.κ.,αλλά το πρόβλημα είναι ότι θέλω να φτιάξω την κλειδαριά,χωρίς να μου φτιάξουν έξτρα κλειδί.Γίνεται; Να ρωτήσω αντιπροσωπεία; Κόστος περίπου;
Κρίμα, ρε γαμώτο! Το είχα πάθει πριν μερικούς μήνες στο Kuga. Πήγα σε εξουσιοδοτημένο και όλα μια χαρά, μου άλλαξαν αφαλό χωρίς να αλλάξω κλειδί. Στο Kuga το κόστος ήταν €270 (αλλά περιελάμβανε και επισκευή γρατσουνιάς στην πόρτα από την προσπάθεια διάρρηξης) και με απαλλαγή €75 το κάλυψε η ασφαλιστική.
-
Ναι Φανή, θυμίζει πιο hardcore κατασκευή αν μπορούμε το πούμε αυτό για τόσο μικρά αυτοκίνητα, λίγο σχεδόν ο μισός τόνος λιγοτερο σε βάρος, λίγο η πιο ελαφριά ουρά όπου ελαφραινει έντονα σου δίνει την αίσθηση σαν αυτοκίνητο παιχνιδιού.
Το νέο fiesta θυμίζει οντως πιο μεγάλο αυτοκίνητο και πιο ομοιογενές. Δηλαδή, στις στροφές πιο δύσκολα γυρίζει η ουρά και νιώθεις το βάρος του πάρα τις εξαιρετικές αναρτήσεις του. Παιδιά κακά τα ψέματα, το βάρος αλλάζει όλη την αίσθηση του αυτοκινήτου.
Το swift εχει αυτήν την καρτιλα των 90s., το νιωθειςνπιο σαν μηχανημα, παρα σαν ποιοτικο αυτοκινητο
Αυτό που δεν μ αρέσει και τόσο είναι το τιμόνι του swift, οκ βαραίνει πολύ στις στροφές σε σημείο σαν να είναι μηχανικό, αλλά εχει μια μικρή καθυστέρηση στις εντολές κατά κάποια χιλιοστά των δευτερολέπτων, σαν το play station, δηλαδή.
Αν το swift είχε το τιμόνι του fiesta θα ήταν το νούμερο ένα αυτοκίνητο σε οδήγηση στην κατηγορία.
Φανή κοντινό πρόσωπο έσκασε μούρη με το st line fiesta και το οδήγησα αρκετά.
Κοπαναει και αυτό σαν το swift πίσω, Αλλά ναι είναι ελαφρώς πιο ήσυχο, και λόγω βάρους περνάει πιο στρογγυλεμενα από τις μεγάλες τρύπες.
-
Χαλάρωσε βρε Lap. Μισό τόνο διάφορα δεν έχει ούτε με το νεο Kuga με το Swift. Η Ford στο Mk8 δίνει βάρος 1200 κάτι kg στο 5πορτο Fiesta St line TDCi με οδηγό 75kg και 90% πληρότητα ρεζερβουαρ. Καθαρό στα 1100 περίπου δηλαδή. Η Suzuki αντίθετα δίνει βάρη χωρίς οδηγό και καύσιμο για να τονίσει την ελαφρότητα του πράγματος και να φανεί, ειδικά στο Sport, ένα νούμερο κάτω του τόνου. Αναλογήσου τώρα ότι το ecoboost είναι καμιά 30αριά kg ελαφρύτερο απο το diesel για να δεις το μέγεθος της υπερβολής που διατυπώνεις... Συμπαθούμε Swift, αλλά μην κάνουμε και το άσπρο μαύρο.
-
Ευτυχώς..
95€ είχα αλλάξει αφαλό στο C3 πριν λίγα χρόνια. Μου το είχαν κατσαβιδιασει κάποιο διάστημα που δεν εβαζα συναγερμό, αλλά δούλευα το μπρελοκακι και δεν το είχα καταλάβει.
Ο συναγερμός δεν χτύπησε; στο δρόμο το έχεις χύμα;
-
Το glx ατμοσφαιρικό ειναι στα 850 870 κιλά. Είχα δει το βιβλιαράκι του κάπου εκει είναι, και το gl+ στα 820 αν θυμάμαι σωστά.
Το st line πόσο ζυγίζει.
Άντε οχι 500 κιλά, υπερβολή, αλλά 350 -400 κιλά.
-
Ο τρέχων τιμοκατάλογος έχει μόνο 1,2 hybrid και αναφέρει ότι το ανώτερο απόβαρο της 2κίνητης έκδοσης με χειροκίνητο σασμάν είναι 900 kg. Φαντάζομαι ότι αφορά glx επίπεδο εξοπλισμού και αφορά σε αυτοκίνητο πλήρες υγρών (λάδια, βαλβολίνες, ψυκτικό, υγρά φρένων) χωρίς καύσιμο και οδηγό.
-
4αστερια έχει στην έκδοση glx το ένα αστέρι είναι τα ηλεκτρονικά συστήματα.
Δεν ισχυει αυτό που λες, πως καμία σχέση τα δύο αυτοκίνητα. Τα έχεις οδηγήσει;
Και τα δύο έχουν μουντό εσωτερικό, απλά το fiesta είναι πιο του σαλονιού.
Τα έχεις οδηγησει;
Εκεί που χάνει το swift είναι κατά μία τσάντα σχολείου και μια σακούλα στο πορτπαγκαζ ενώ στους πίσω χώρους ειναι καλύτερο του fiesta.
Σε κατανάλωση το swift καταναλωνει κατά 2 με 2,5 λίτρα λιγοτερα σε αντίστοιχες συνθηκες. Ενώ όταν πας πατητος η διαφορά φτάνει ακομα και τα 3,5 λίτρα.
Το fiesta λόγω turbo τραβάει έντονα από χαμηλά. Το swift θέλει αλλαγή σχέσης άλλα τραβαει και αυτό πολύ δυνατά.
Σε δρόμο με στροφές το swift είναι πιο παιχνιδιαρικο και πιο σπορτιφ απο το fiesta αλλά χάνει από το τιμόνι του που είναι πιο πολυ σαν playstation. Εκεί το fiesta οντως υπερτερεί. Το swift ελαφραινει έντονα την ουρά του σε στροφές ενώ το fiesta είναι πιο ομοιογενές.
Φρένα τα ίδια σε αίσθηση, τιμόνι καλύτερο του fiesta, κιβώτιο παρόμοια και τα δύο αλλά το swift τουλάχιστον με την εργοστασιακή βαλβολινη, ψηλογρατζουνα στο κρύο τον χειμώνα μέχρι να ζεσταθεί.
Επειδή τα έχω οδηγήσει και τα δύο λέω ό,τι λέω. Καταρχάς στο euroncap αν διαβάσεις το report και των δύο θα καταλάβεις γιατί το Φιέστα είναι πολύ ασφαλέστερο και σε παθητική και σε ενεργητική ασφάλεια. Marginal (πορτοκαλί) σε χτυπήματα ο οδηγός του Σουιφτ, adequate(κίτρινο) του Φιέστα. Πάμε τώρα στα συστήματα ασφαλείας που στο Φιέστα είναι στανταρντ σε όλες τις εκδόσεις σε αντίθεση με το Σουιφτ και εννοείται και πιο αποτελεσματικά. Πχ city break από αμάξι σε αμάξι διαφέρει πάρα πολύ. Στο ένα θα αποφύγει τελείως τη σύγκρουση, στο άλλο θα χτυπήσει με πολύ λιγότερα χλμ.
Πάμε τώρα οδηγικά ξανά. Στο Elk Test το Φιέστα βγαίνει καλύτερο, δλδ σε στροφές στρίβει με περισσότερα χλμ! Επίσης στον αυτοκινητόδρομο με 140-150 στο Φιέστα έχεις ησυχία στην καμπίνα ενώ με το Σουιφτ νιώθεις ότι είσαι έτοιμος να απογειωθείς!
Πάμε τώρα στο εσωτερικό. Το Σουιφτ έχει άθλια πλαστικά παντού που μετά από κάποια χιλιάδες χλμ θα αρχίσουν να τρίζουν και κάποια στιγμή θα τα πάρεις στο χέρι, σε αντίθεση με το φιέστα που έχει πολύ ποιοτικότερο σαλόνι, μαλακό υλικό ακόμα και σε πόρτες σε κάποια σημεία. Infotainment πολύ καλύτερο επίσης του Φιέστα.
Κατανάλωση αν συγκρίνουμε υβριδικό ατμόσφαιρα το Σουιφτ με το 100αρι Φιέστα η διαφορά είναι ακριβώς 1 λίτρο υπερ του Σουιφτ. Αν παλι συγκρίνουμε τον τουρμπάτο που έβγαινε χωρίς υβριδικό σύστημα τότε έχουν ακριβώς την ίδια κατανάλωση. Όταν θα έρθει ο υβριδικός του Φιέστα, η διαφορά θα είναι ακριβώς 0.5 λίτρο υπέρ του Σουιφτ, αλλά επιδόσεις 0-100 το Φιέστα θα έχει κάτω από 10'' ενώ το Σουιφτ 12'' όπως επίσης και ρεπριζ θα είναι η μέρα με την νύχτα καθώς το Σουίφτ είναι ατμοσφαιρικό. Επίσης εν κινήσει ας αναμένουμε και τον υβριδικό του Φιέστα, αν και πιστεύω όταν έρθει θα εξαφανίζεται έτη φωτός μπροστά σε σχέση με το αργό Σουιφτ. Τα 2.5-3.0 λίτρα που λες είναι ουτοπικά και στα ανέλυσα και πιο πάνω...
Πορτπαγκάζ δεν είναι καθόλου μια σακούλα και μια τσάντα σχολείου.
Για τα λεφτά του στην GLX το Σουιφτ 15.500++€ είναι πολύ υπερτιμημένο, όταν έχει πολύ λιγότερο εξοπλισμό σε σχέση με το Φιέστα στην St-line που είναι ακριβώς 1000€ πάνω. Δεν θα κάνουμε το άσπρο μαύρο, υπάρχουν πολλά σοβαρά θέματα του Σουίφτ για να συγκριθεί με το Φιέστα. Υπάρχουν άλλα αμάξια όπως 208, Μάζντα 2 για να συγκριθεί στα ίσα με το Φιέστα οδηγικά κλπ. Συνολικά το Φιέστα είναι ένα πολύ καλύτερο αυτοκίνητο έναντι του Σουίφτ είτε μας αρέσει είτε όχι.
Ford Fiesta 2017