-
Δεν φαινεται να υπαρχει βαθουλωμα στο φτερο η ραγισμα στο προφυλακτηρα, ουτε να εχει ξηλωθει απο τη βαση,λογικα μονο με φαναρτζοδουλεια θα γλιτωσει το fiestaki, μην σκας και πολυ απο τη στιγμη που δεν θα πληρωσεις ουτε ενα ευρω.Εξουσιοδοτημενο κατα προτιμηση.
-
Ναι, έτσι πιστεύω. Και στην διαδρομή που έκανα για να το φέρω σπίτι, δεν άκουσα/κατάλαβα κάτι περίεργο.
Ευχαριστώ! -
Έχει παρατηρήσει κανείς όταν έχει κρύο και υγρασία τη νύχτα να θαμπώνουν λίγο τα μπροστά φανάρια στο φιέστα;;; Αλλά δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αυτή η περιμετρική ράβδος λεντ!! Συνήθως νομίζω το παρατηρώ όταν έχει υγρασία και κρύο και αφού σβήσω το αμάξι,δηλαδή μετά από πορεία!!! Μήπως παίζει ρόλο ότι το φανάρι λόγω των λεντ είναι Ζεστό γύρω γύρω και με την απενεργοποίηση τους σε συνδυασμό με το κρύο κάνει θάμπωμα ;;; Δε είναι από νερό το θάμπωμα, δε μαζεύει υγρασία από νερό , υγρασία εννοώ όταν έχει υγρό κλίμα το βράδυ!!!! Κανείς κάτι παρόμοιο ???
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης p__nat έγραψε:
Σε διασταύρωση μονόδρομων, παραβίασε το στοπ και ενώ είχα ήδη περάσει τη διασταύρωση, έπεσε πίσω δεξιά μου με την αριστερή του γωνία, άρα μάλλον πήγαινε να στρίψει εκεί που ήμουν εγώ και με πέτυχε! Αν ήταν να συνεχίσει ευθεία, δεν νομίζω να με έβρισκε καθόλου! Παραδέχθηκε βέβαια, πως δεν με είδε ποτέ...
Δεν φαίνεται να είναι μεγάλη η ζημιά, για φαναρτζοδουλειά μου κάνει, αλλά επειδή με βρήκε και στη ρόδα λίγο, σίγουρα θα το πάω να ελεγθεί εξονυχιστικά...
Επίσης, απ' ότι βλέπω πρέπει να έχει βρει μόνο στον προφυλακτήρα, οπότε τυχερή μέσα στην ατυχία...
Το mercedes που φαίνεται αριστερά στη φωτογραφία είναι και φαίνεται πού χτύπησε κι αυτός. Μεγαλύτερη ζημιά μου φαίνεται η δική του...
Ωχχ κριμα Αναστασια!
Ατυχια αυτο που επαθες. Ευτυχως ησουν οπως λες τυχερη στην ατυχια σου αλλα οπως και να εχει σου 'χαλαει' την ωραια εικονα που εχεις για το αυτοκινητο, του 'ατσαλακωτου'. Τουλαχιστον ετσι θα το ειχα εγω στο μυαλο μου!Έχει παρατηρήσει κανείς όταν έχει κρύο και υγρασία τη νύχτα να θαμπώνουν λίγο τα μπροστά φανάρια στο φιέστα;;; Αλλά δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αυτή η περιμετρική ράβδος λεντ!! Συνήθως νομίζω το παρατηρώ όταν έχει υγρασία και κρύο και αφού σβήσω το αμάξι,δηλαδή μετά από πορεία!!! Μήπως παίζει ρόλο ότι το φανάρι λόγω των λεντ είναι Ζεστό γύρω γύρω και με την απενεργοποίηση τους σε συνδυασμό με το κρύο κάνει θάμπωμα ;;; Δε είναι από νερό το θάμπωμα, δε μαζεύει υγρασία από νερό , υγρασία εννοώ όταν έχει υγρό κλίμα το βράδυ!!!! Κανείς κάτι παρόμοιο ???
Sent from my iPhone using TapatalkΑυτο το 'θαμπωμα' μερικες φορες το εχω παρατηρησει και εγω που λες και νομιζω πως ολοι γιατι πρεπει να ειναι φυσικο.
Μονο την νυχτα, οταν εχει κρυο και αφου δουλεψουν λιγη ωρα τα φωτα ωστε να ανεβασουν θερμοκρασια.
Δεν νομιζω να παιζουν ρολο τα LED DRL. -
Ο χρήστης petran17 έγραψε:
Σε διασταύρωση μονόδρομων, παραβίασε το στοπ και ενώ είχα ήδη περάσει τη διασταύρωση, έπεσε πίσω δεξιά μου με την αριστερή του γωνία, άρα μάλλον πήγαινε να στρίψει εκεί που ήμουν εγώ και με πέτυχε! Αν ήταν να συνεχίσει ευθεία, δεν νομίζω να με έβρισκε καθόλου! Παραδέχθηκε βέβαια, πως δεν με είδε ποτέ...
Δεν φαίνεται να είναι μεγάλη η ζημιά, για φαναρτζοδουλειά μου κάνει, αλλά επειδή με βρήκε και στη ρόδα λίγο, σίγουρα θα το πάω να ελεγθεί εξονυχιστικά...
Επίσης, απ' ότι βλέπω πρέπει να έχει βρει μόνο στον προφυλακτήρα, οπότε τυχερή μέσα στην ατυχία...
Το mercedes που φαίνεται αριστερά στη φωτογραφία είναι και φαίνεται πού χτύπησε κι αυτός. Μεγαλύτερη ζημιά μου φαίνεται η δική του...
Ωχχ κριμα Αναστασια!
Ατυχια αυτο που επαθες. Ευτυχως ησουν οπως λες τυχερη στην ατυχια σου αλλα οπως και να εχει σου 'χαλαει' την ωραια εικονα που εχεις για το αυτοκινητο, του 'ατσαλακωτου'. Τουλαχιστον ετσι θα το ειχα εγω στο μυαλο μου!Έχει παρατηρήσει κανείς όταν έχει κρύο και υγρασία τη νύχτα να θαμπώνουν λίγο τα μπροστά φανάρια στο φιέστα;;; Αλλά δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αυτή η περιμετρική ράβδος λεντ!! Συνήθως νομίζω το παρατηρώ όταν έχει υγρασία και κρύο και αφού σβήσω το αμάξι,δηλαδή μετά από πορεία!!! Μήπως παίζει ρόλο ότι το φανάρι λόγω των λεντ είναι Ζεστό γύρω γύρω και με την απενεργοποίηση τους σε συνδυασμό με το κρύο κάνει θάμπωμα ;;; Δε είναι από νερό το θάμπωμα, δε μαζεύει υγρασία από νερό , υγρασία εννοώ όταν έχει υγρό κλίμα το βράδυ!!!! Κανείς κάτι παρόμοιο ???
Sent from my iPhone using TapatalkΑυτο το 'θαμπωμα' μερικες φορες το εχω παρατηρησει και εγω που λες και νομιζω πως ολοι γιατι πρεπει να ειναι φυσικο.
Μονο την νυχτα, οταν εχει κρυο και αφου δουλεψουν λιγη ωρα τα φωτα ωστε να ανεβασουν θερμοκρασια.
Δεν νομιζω να παιζουν ρολο τα LED DRL.Ανέφερα τα drl επειδή πάνω ψηλά στη γωνία του φαναριού μόνο το drl περνάει από κει έτσι ώστε να ανεβάσει θερμοκρασία και σε συνδυασμό με το κρύο μα θαμπώσει!!! Αν έχει παρατηρήσει και κάποιος άλλος κάτι παρόμοιο ας το αναφέρει!! Ευχαριστω!!
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης petran17 έγραψε:
Ωχχ κριμα Αναστασια!
Ατυχια αυτο που επαθες. Ευτυχως ησουν οπως λες τυχερη στην ατυχια σου αλλα οπως και να εχει σου 'χαλαει' την ωραια εικονα που εχεις για το αυτοκινητο, του 'ατσαλακωτου'. Τουλαχιστον ετσι θα το ειχα εγω στο μυαλο μου!Παραδόξως, δεν στενοχωρήθηκα ιδιαίτερα, αντιθέτως θεωρώ οτι, στατιστικά, 'έκλεισα' για τα επόμενα χρόνια...
Όσο για τις ζημιές, ο μηχανικός είπε οτι θα ζητήσει αντικατάσταση και όχι επισκευή.
Ες αύριον τα σπουδαία... -
Ο χρήστης p__nat έγραψε:
Ωχχ κριμα Αναστασια!
Ατυχια αυτο που επαθες. Ευτυχως ησουν οπως λες τυχερη στην ατυχια σου αλλα οπως και να εχει σου 'χαλαει' την ωραια εικονα που εχεις για το αυτοκινητο, του 'ατσαλακωτου'. Τουλαχιστον ετσι θα το ειχα εγω στο μυαλο μου!Παραδόξως, δεν στενοχωρήθηκα ιδιαίτερα, αντιθέτως θεωρώ οτι, στατιστικά, 'έκλεισα' για τα επόμενα χρόνια...
Όσο για τις ζημιές, ο μηχανικός είπε οτι θα ζητήσει αντικατάσταση και όχι επισκευή.
Ες αύριον τα σπουδαία...ρε συ φυστικοκεφαλο κοριτσακι, κριμα...
αλλα σιγα τα αυγα τα μπλε, καποτε θα φιλιοτανε κι'αυτο...
οποτε μολις το ξαναπαρεις σκιστο... -
Ο χρήστης gatoz έγραψε:
ρε συ φυστικοκεφαλο κοριτσακι, κριμα...
αλλα σιγα τα αυγα τα μπλε, καποτε θα φιλιοτανε κι'αυτο...
οποτε μολις το ξαναπαρεις σκιστο...Ήταν μαθηματικά βέβαιον, πως θα γινόταν κι αυτό. 20+ χρόνια, κυκλοφορώ αλώβητη.
Μακάρι όλοι να γλυτώνουμε πάντα με μικροζημιές! -
Ο χρήστης p__nat έγραψε:
Ωχχ κριμα Αναστασια!
Ες αύριον τα σπουδαία...Ομολογω οτι ετσι που το θετεις δεν το ειχα σκεφτει ποτε και εχεις ενα point..!
Εννοειται να ζητησεις αντικατασταση και αν μπορεις να κρατησεις και τα παλια ακομα καλυτερα.ΥΓ. καλημερες!!
-
Καλησπέρα παιδιά, ελπίζω όλα τα φιεστα να πάνε καλά και όσοι χτυπήσατε λίγο, συμβαίνουν αυτά (κι εμένα με χτύπησε ένας το καλοκαίρι..).
Ήθελα να ρωτήσω το εξής: όταν έχει βρέξει, σε ανηφόρα, πάω να ξεκινήσω και ενεργοποείται το αντι-σπιν και μου μπλοκάρει την ισχύ στο γκάζι. Αποτέλεσμα, ενώ πατάω γκάζι και έχω αφήσει τον συμπλέκτη, το αμάξι δεν κουνιέται και κάνει 2-3 χαρακτηριστικούς κρότους πριν δώσει πάλι γκάζι. Δεν ξέρω κι αν είναι καλό δηλαδή που ζορίζεται έτσι, αλλά αλλιώς δεν ξεκινάει.
Η ερωτησή μου είναι γιατί ενεργοποιείται τόσο εύκολα το σύστημα. Κι αν κανένας άλλος το έχει παρατηρήσει. Δεν έγινε μόνο σε ένα συγκεκριμένο σημείο κ έχει γίνει ξανά και ξανά. Θα μπορούσε να είναι το πώς κάνω την αποσύμπλεξη αλλά ξέρω γω .. τόσο χάλια την κάνω;! :ο)
-
Ο χρήστης undercover έγραψε:
Καλησπέρα παιδιά, ελπίζω όλα τα φιεστα να πάνε καλά και όσοι χτυπήσατε λίγο, συμβαίνουν αυτά (κι εμένα με χτύπησε ένας το καλοκαίρι..).Ήθελα να ρωτήσω το εξής: όταν έχει βρέξει, σε ανηφόρα, πάω να ξεκινήσω και ενεργοποείται το αντι-σπιν και μου μπλοκάρει την ισχύ στο γκάζι. Αποτέλεσμα, ενώ πατάω γκάζι και έχω αφήσει τον συμπλέκτη, το αμάξι δεν κουνιέται και κάνει 2-3 χαρακτηριστικούς κρότους πριν δώσει πάλι γκάζι. Δεν ξέρω κι αν είναι καλό δηλαδή που ζορίζεται έτσι, αλλά αλλιώς δεν ξεκινάει.
Η ερωτησή μου είναι γιατί ενεργοποιείται τόσο εύκολα το σύστημα. Κι αν κανένας άλλος το έχει παρατηρήσει. Δεν έγινε μόνο σε ένα συγκεκριμένο σημείο κ έχει γίνει ξανά και ξανά. Θα μπορούσε να είναι το πώς κάνω την αποσύμπλεξη αλλά ξέρω γω .. τόσο χάλια την κάνω;! :ο)
Εάν απενεργοποιήσεις το hill assist (από το menu) σου κάνει το ίδιο?
-
Ο χρήστης undercover έγραψε:
Καλησπέρα παιδιά, ελπίζω όλα τα φιεστα να πάνε καλά και όσοι χτυπήσατε λίγο, συμβαίνουν αυτά (κι εμένα με χτύπησε ένας το καλοκαίρι..).Ήθελα να ρωτήσω το εξής: όταν έχει βρέξει, σε ανηφόρα, πάω να ξεκινήσω και ενεργοποείται το αντι-σπιν και μου μπλοκάρει την ισχύ στο γκάζι. Αποτέλεσμα, ενώ πατάω γκάζι και έχω αφήσει τον συμπλέκτη, το αμάξι δεν κουνιέται και κάνει 2-3 χαρακτηριστικούς κρότους πριν δώσει πάλι γκάζι. Δεν ξέρω κι αν είναι καλό δηλαδή που ζορίζεται έτσι, αλλά αλλιώς δεν ξεκινάει.
Τι άλλο να πούνε τα λάστιχα ότι ηρθε το τέλος τους;;;;;
-
Δεν μου εχει τυχει ποτε μπορω να πω κατι αντιστοιχο κατα την εκκινηση σε ανηφορα.. Οσες φορες εχει χρειαστει να ξεκινησω ετσι με βοηθαει το Hill Assist να ξεκινησω οσο πιο ομαλα μπορω..
Παντως οι συνθηκες που περιγραφεις undercover ειναι οι ιδανικες για να επεμβει το ASR. Ειδικα αν εχουν φαγωθει και λιγο τα ελαστικα το σπινιαρισμα ειναι σχεδον δεδομενο..
Οι κροτοι που λες ειναι λογικα η στιγμιαια ενεργοποιηση των φρενων.Μονο μια φορα πριν καμια βδομαδα χρειαστηκε να ξεκινησω σε ανηφορα με βρεγμενο οδοστρωμα και με τον ενα τροχο σχεδον στον αερα (πως καταφερα και τα πετυχα ολα αυτα μαζι ηθελα να ξερα...) γιατι σταματησα σε τελος ανηφορας και διαγωνια κιολας μην βρει απο κατω.. και απο εκει ξεκινησα σχετικα ομαλα με εμφανη παρεμβαση του ASR (λαμπακι στο κατραν) .. ομως δεν με εκοψε οσο περιμενα με 'κροτους' οπως εσενα.. απλα εδωσα γκαζι και ημουν ακινητος μεχρι να ξεκινησει ο αλλος τροχος να παιρνει κινηση..
Το Hill Assist νομιζω οτι βοηθαει στο να ομαλοποιειται η εκκινηση. Αν το ειχε εκτος επρεπε να κανει πιο βιαιο ξεκινημα με τον συμπλεκτη.
Δοκιμασε να κανεις την αποσυμπλεξη πιο ομαλα ή με λιγοτερο-περισσοτερο γκαζι να δεις πως θα συμπεριφερθει.. Γενικα δοκιμασε να ξεκινας με διαφορετικο τροπο να δεις αν συνεχιζει.
Με προλαβε ο φιλος GGAB.. Στο τελος της ζωης τους λιγο δυσκολο (καπου στους 14-15 μηνες φανταζομαι εχει το Fiesta o φιλος) αλλα να εχουν φαγωθει πολυ πιθανο..
-
Να συμπληρώσω ότι ήρθε το τέλος τους για τα δεδομένα των δρόμων μας καλύτερα!
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, θα το παρακολουθήσω.
To Hill assist είναι ενεργοποιημένο και ναι, το αμάξι είναι 14 μηνών με 13500 χμ (για τα λάστιχα το λέω).
Στην πιο ομαλή αποσύμπλεξη που προσπάθησα, ήταν χειρότερα γιατί 'κόλλησε' πιο πολύ ώρα. Γι'αυτό πήγα να δοκιμάσω να κάνω λιγότερο ομαλή αποσύμπλεξη, αλλά πάλι ενεργοποιήθηκε.
Είχα δοκιμάσει να βγάλω και το τρακτιον κοντρόλ, αλλά και πάλι ενεργοποιήθηκε το stability control και μειώθηκε η ισχύς σε κάποιον τροχό - απλά τώρα ήταν ελεύθερος να σπινάρει κιόλας.(Όπως λέει το εγχειρίδιο για το τράξιον κοντρόλ, όταν το απενεργοποιείς δεν απενεργοποιείται το stability control).
-
To stability control ή esp μετράει γωνία τιμονιού και ρυθμό περιστροφής του αυτοκινήτου στον κάθετο άξονα, για να δεί αν το αμάξι πλαγιολισθαίνει. Δε νομίζω ότι επηρεάζει την εκκίνηση. Εκεί παίζει ρόλο το antispin το οποίοι μετρά την ταχύτητα περιστροφής της ρόδας και εντοπίζει το σπινιάρισμα.
-
Μήπως ο δρόμος εκεί ειναι γυαλί? Εγώ επειδή μένω σε περιοχή με ανηφορες( Πετρούπολη ) δεν έχω αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο..
-
Θα το δω παιδιά, ευχαριστώ.. Μπορεί να είναι και το συγκεκριμένο σημείο - εκεί συμβαίνει πιο συχνά.
Ήθελα να γράψω και το εξής για την κατανάλωση, για να καταγραφεί. Μέτρησα τη μέση κατανάλωση με Εκο (οικονομική οδήγηση) για 4 περίπου μήνες (Ιούλιο-Οκτώβριο) ή 4.500 χμ: περίπου 1500 στην καλοκαιρινή Αθήνα, 1500 σε ταξίδια (Εθνική) και 1500 στην Αθήνα με κίνηση (Σεπτέμβρη-Οκτώβρη) και έγραψε 6,5λ/100.
Βέβαια τώρα που έβγαλα το Εκο (κάποια στιγμή στη σπάει τόσο 'ψόφιο' το αμάξι) και το ξαναμηδένισα 'μετράει' 8,4λ/100 - έχω κάνει μόνο 100χμ σε κίνηση.
-
Ο χρήστης p__nat έγραψε:
Ωχχ κριμα Αναστασια!
Ες αύριον τα σπουδαία...Μου φαίνεται ότι γίνεται αντικατάσταση γιατί το αυτοκίνητο είναι λίγων μηνών. Αυτό μπορείς και εσύ σε κάποιες περιπτώσεις να το αξιώσεις, όταν το αυτοκίνητο είναι καινούργιο.
-
Καλησπέρα παδιά,
έχει βάλει κάποιος αντηλιακές μεμβράνες?Εχει μισή τιμή στην carglass αν κλείσεις το ραντεβού σου την παρασκευή και για fiesta 5d κοστίζουν 112 ευρώ περίπου ότα τα τζάμια εκτός παρμπρίζ. Σκέφτομαι να τις βάλω αλλα με προβληματίζει το ότι δε θέλω να είναι πολύ σκούρες.
Υπαρχει κάτι που πρέπει να προσέξω?
Ford Fiesta 2017