-
Ο χρήστης takaros7 έγραψε:
Πλέον τα diesel από παραγωγή ιουνίου θα βγαίνουν Euro 6.2 και θα πληρώνουν τέλοι 105€Sent from my iPhone using Tapatalk
Περιεργο... συνηθως μετα απο καθε αναβαθμιση του Euro type του καθε κινητηρα, βγαινει με μειωμενες εκπομπες ρυπως απ'οτι πριν.. εδω εγινε το αντιθετο? wtf????
Επισης κατι τετοιο επειδη δεν ειναι θετικο ως προς το οικονομικο κομματι, πρεπει να ενημερωθουν αμεσα ολα τα prospectus καθως και ολοι οι αντιπροσωποι να ενημερωνουν τους επιδοξους αγοραστες γιατι αλλιως το λες και 'εξαπατηση'
-
Ο χρήστης petran17 έγραψε:
Πλέον τα diesel από παραγωγή ιουνίου θα βγαίνουν Euro 6.2 και θα πληρώνουν τέλοι 105€
Sent from my iPhone using Tapatalk
Περιεργο... συνηθως μετα απο καθε αναβαθμιση του Euro type του καθε κινητηρα, βγαινει με μειωμενες εκπομπες ρυπως απ'οτι πριν.. εδω εγινε το αντιθετο? wtf????
Επισης κατι τετοιο επειδη δεν ειναι θετικο ως προς το οικονομικο κομματι, πρεπει να ενημερωθουν αμεσα ολα τα prospectus καθως και ολοι οι αντιπροσωποι να ενημερωνουν τους επιδοξους αγοραστες γιατι αλλιως το λες και 'εξαπατηση'
Ενημερώνουν...βέβαια ότι έχουν σε στοκ Ελλάδα και είναι Euro 6 συνεχίζει να μην πληρώνει...
Το θέμα είναι ότι θα υπάρχουν αυτοκίνητα με τον ίδιο κινητήρα και το ένα θα πληρώνει και το άλλο όχιSent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης petran17 έγραψε:
Περιεργο... συνηθως μετα απο καθε αναβαθμιση του Euro type του καθε κινητηρα, βγαινει με μειωμενες εκπομπες ρυπως απ'οτι πριν.. εδω εγινε το αντιθετο? wtf????Μήπως μαζί με την αλλαγή του Euro type συμπίπτει και οι μετρήσεις κατανάλωσης και ρύπων να βγαινουν με το νεο κύκλο WLPT που αντικαθιστά τον NEDC και δίνει μεγαλύτερες (και πιο ρεαλιστικές) τιμές κατανάλωσης και ρύπων;
Δείτε ενδεικτικά εδώ: http://www.audi.gr/gr/web/el/wltp.html
-
Αυτό. Το Euro 6d-TEMP χρησιμοποιεί WLTP για την κατανάλωση και τα καυσαέρια.
-
Ερώτηση..: 3-θυρο έχει πάρει κανείς;;
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Καλησπέρα σας,
Σαν κάτοχος του καινούργιου fiesta , έχω 3 απορίες:
α)Υπάρχει τασάκι στα πίσω καθίσματα του οδηγού (αλλά και γενικότερα), γιατί στο δικό μου δε βρίσκω κάτι.
β)Συνδέω με καλώδιο το κινητό μου και μου ανοίγει το android one, παίζουν μερικά κομμάτια και μετά μου γυρνάει αυτόματα σε fm. Έχει κανείς παρόμοιο θέμα;
γ)Γενική ερώτηση: Μεμβράνη στο μπροστινό παμπρίζ απαγορεύεται; -
Ο χρήστης giannispan έγραψε:
Γενική ερώτηση: Μεμβράνη στο μπροστινό παμπρίζ απαγορεύεται;Επιτρέπεται εφόσον έχει διαπερατότητα φωτός τουλάχιστον 75%. Στη θεωρία, το 75% αφορά το σύνολο παρμπριζ και μεμβράνης, στην πράξη όσοι έχουν μεμβράνη 75άρα δίνουν τα σχετικά χαρτιά για να είσαι νόμιμος.
-
harisma23 σε ευχαριστώ για την απάντηση. Το αναφέρω επειδή σε κάποια καινούργια φιεστα που βλέπω στο δρόμο συμπεριλαμβανομένου και του δικού μου, η αντιπροσωπεία έχει βάλει (σαν δώρο) μεμβράνες μπρος-πίσω με εξαίρεση το μπροστινό παμπρίζ.
-
Ο χρήστης giannispan έγραψε:
harisma23 σε ευχαριστώ για την απάντηση. Το αναφέρω επειδή σε κάποια καινούργια φιεστα που βλέπω στο δρόμο συμπεριλαμβανομένου και του δικού μου, η αντιπροσωπεία έχει βάλει (σαν δώρο) μεμβράνες μπρος-πίσω με εξαίρεση το μπροστινό παμπρίζ.Δεν βάζουν στο μπροστινό παμπρίζ, γιατί οι νόμιμες (για μπροστά) κοστίζουν πολύ πιο ακριβά από αυτές που βάζουν στα υπόλοιπα τζάμια. Ενδεικτικά μπορείς να υπολογίζεις στο κατοστάρικο περίπου για το παρμπρίζ μόνο. Το οποίο βέβαια, λόγω μεγέθους και κλίσης κάνει και τη μεγαλύτερη διαφορά!
-
Απαγορεύεται ρε παιδιά στο μπροστινό παρμπριζ. Όλο τα ίδια θα λέμε; Απαγορεύονται τα πάντα σε αυτό το τζάμι!!
-
Και εγώ έτσι ήξερα και το μόνο που επιτρέπεται είναι μια λωρίδα πάνω πάνω πλάτους 10-15 εκατοστών οποιασδήποτε απόχρωσης.
Όμως διάβασα αν δεν κάνω λάθος στο παρόν φόρουμ ότι υπάρχει τελείως διαφανής που κόβει την υπεριώδη κυρίως, είναι ακριβή και μόνο μιας εταιρίας όχι τόσο γνωστής. -
Ο χρήστης sargus έγραψε:
Απαγορεύεται ρε παιδιά στο μπροστινό παρμπριζ. Όλο τα ίδια θα λέμε; Απαγορεύονται τα πάντα σε αυτό το τζάμι!!Πριν απαντήσεις με τόση σιγουριά, διάβασε τη νομοθεσία, γιατί κάνεις λάθος! Ισχύει ότι ακριβώς έχω γράψει για 75% διαπερατότητα φωτός! Έχω περασμένη μέσα στο 2018 στο μπροστινό παρμπρίζ νόμιμη μεμβράνη με τα σχετικά χαρτιά και βεβαιώσεις...
-
Και όμως έχεις δίκιο. Το έψαξα τώρα λίγο και φαίνεται να είναι όπως τα λες. Αυτά παθαίνεις αν εμπιστεύεσαι άλλους (τον εγκαταστάτη των μεμβρανών μου πρώτα κ κύρια αλλά κ φίλους) κ δεν ψάχνεις τα πράγματα μόνος σου!
-
Γειά σας και από εμένα,
Είμαι ο Αλέξανδρος και παρακολουθώ καιρό αυτό το thread. Ομολογώ πως με έχει βοηθήσει πάρα πολύ και έχω μάθει πολλά. Ευχαριστώ, και εύχομαι καλοτάξιδα να είναι όλα τα Fiesta που αγοράσατε. Όσον αφορά τους τριγμούς έχω παρατηρήσει πως συμβαίνει κυρίως σε diesel εκδόσεις. Δεν θυμάμαι να ανέφερε κάποιος αντίστοιχο θέμα σε εκδόσεις βενζίνης όπως π.χ. στην περίπτωση του Petran. Όπως και να έχει κρίμα που η Ford δεν το έχει φροντίσει αυτό πριν βγάλει τα αυτοκίνητα στην αγορά και δεν έγιναν οι κατάλληλοι έλεγχοι ποιότητας και σε αυτόν τον συγκεκριμένο τομέα.
Έχω καταλήξει και είμαι ανάμεσα σε δύο επιλογές:
a) στο Titanium 125 5θ και b) στο ST-Line 125 5θΤα εξτρά που σκοπεύω να βάλω είναι τα εξής:
St-Line:
[list:pbjxkvis]Μεταλλικό χρώμα Blue Wave[/list:u:pbjxkvis]
[list:pbjxkvis]Προστατευτικό στα άκρα των θυρών[/list:u:pbjxkvis]
[list:pbjxkvis]Driver Assistance Pack 6[/list:u:pbjxkvis]
[list:pbjxkvis]Περιμετρικός Συναγερμός[/list:u:pbjxkvis]
[list:pbjxkvis]Κονσόλα δαπέδου πλήρης με υποβραχιόνιο[/list:u:pbjxkvis]
[list:pbjxkvis]Φιμέ κρύσταλλα πίσω[/list:u:pbjxkvis]
[list:pbjxkvis]Full Led αν γίνεται[/list:u:pbjxkvis]
[list:pbjxkvis]Ρεζέρβα[/list:u:pbjxkvis]
[list:pbjxkvis]Metal Grey Interior Pack 2 (επειδή δεν μου αρέσει η κόκκινη ραφή καθόλου. Ιδανικά θα ήθελα τα καθίσματα της βασικής ST-Line με γκρι ραφή....γίνεται;)[/list:u:pbjxkvis]Titanium:
[list:pbjxkvis]Μεταλλικό χρώμα Blue Wave[/list:u:pbjxkvis]
[list:pbjxkvis]Προστατευτικό στα άκρα των θυρών[/list:u:pbjxkvis]
[list:pbjxkvis]Driver Assistance Pack 6[/list:u:pbjxkvis]
[list:pbjxkvis]Περιμετρικός Συναγερμός[/list:u:pbjxkvis]
[list:pbjxkvis]Σπορ καλύμματα πεντάλ χαλύβδινα (Αξεσουάρ)[/list:u:pbjxkvis]
[list:pbjxkvis]Φιμέ κρύσταλλα πίσω[/list:u:pbjxkvis]
[list:pbjxkvis]Full Led αν γίνεται[/list:u:pbjxkvis]
[list:pbjxkvis]Ρεζέρβα[/list:u:pbjxkvis]Γενικά σαν Αλέξανδρος λατρεύω και τα δύο design αλλά το ST-Line με εξιτάρει πιο πολύ. Από την άλλη δεν ξέρω κατά πόσο στους δρόμους της Αθήνας θα έχω θέμα με τις 17άρες ζάντες και την σπορ ανάρτηση. Επίσης κάτι άλλο που με προβληματίζει είναι εάν στον πίσω άξονα οι αναρτήσεις είναι πολλαπλών συνδέσμων για το ST-Line όπως και του Titanium, και κατά πόσο θα νιώσω διαφορά στην οδήγηση. Μέχρι στιγμής έχω οδηγήσει μόνο το 100άρι Titanium, το οποίο το βρήκα πολύ ικανοποιητικό αλλά δυστυχώς μόνο από 125 και πάνω έκδοση έχει δισκόφρενα πίσω και από ότι έχω καταλάβει μετράει αρκετά αυτό σαν προσθήκη και για απόδοση αλλά και αντοχή στο χρόνο. Από άποψη απόδοσης σε συγκριτιμή δοκιμή 120-0 ήταν 57m για δισκόφρενα και 57,4m για ταμπούρα.
(https://www.4troxoi.gr/odigoyme/paroysiaseis/dokimazoyme-ford-fiesta-10-ecoboost-125-ps).
Ιδανικά θα ήθελα ST-Line με εξοπλισμό Titanium αλλά αυτό δεν γίνεται παρά μόνο εάν πληρώσει κανείς πολλά σε προσθήκες. Κάτι τελευταίο είναι κατά πόσο το ηχομονωτικό/ηχοαπορροφητικό παρμπρίζ κάνει δουλειά, γιατί το ST-Line δεν το έχει.Εκτιμώ πολύ κάθε άποψη ώς προς τα θέματα που με απασχολούν
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
-
Γειά σου φίλε μου. Μεγάλο το δίλημμα σου γιατί και οι 2 εκδόσεις είναι υπέροχες!
Απλά έχε υπόψη σου ότι όλα τα fiesta έχουν ημιακαμπτο, ανεξάρτητα φυσικά από την έκδοση. -
Ο χρήστης sargus έγραψε:
Απλά έχε υπόψη σου ότι όλα τα fiesta έχουν ημιακαμπτο, ανεξάρτητα φυσικά από την έκδοση.Μα στη συγκεκριμένη κατηγορία των σουπερμίνι ΟΛΑ έχουν πίσω ημιάκαμπτο άξονα! Και το Fiesta συγκεκριμένα έχει μάλλον την πιο καλορυθμισμένη ανάρτηση της κατηγορίας.
-
Εκτός από το Mini που έχει πολλαπλούς.
-
Ο χρήστης cuthalion έγραψε:
Γειά σας και από εμένα,Είμαι ο Αλέξανδρος και παρακολουθώ καιρό αυτό το thread. Ομολογώ πως με έχει βοηθήσει πάρα πολύ και έχω μάθει πολλά. Ευχαριστώ, και εύχομαι καλοτάξιδα να είναι όλα τα Fiesta που αγοράσατε. Όσον αφορά τους τριγμούς έχω παρατηρήσει πως συμβαίνει κυρίως σε diesel εκδόσεις. Δεν θυμάμαι να ανέφερε κάποιος αντίστοιχο θέμα σε εκδόσεις βενζίνης όπως π.χ. στην περίπτωση του Petran. Όπως και να έχει κρίμα που η Ford δεν το έχει φροντίσει αυτό πριν βγάλει τα αυτοκίνητα στην αγορά και δεν έγιναν οι κατάλληλοι έλεγχοι ποιότητας και σε αυτόν τον συγκεκριμένο τομέα.
.......
Εκτιμώ πολύ κάθε άποψη ώς προς τα θέματα που με απασχολούν
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Γεια σου φιλε Αλεξανδρε,
Με το καλο να ερθεις και εσυ στην οικογενεια των Fiesta..
Για τους τριγμους εγω το ειχα ριξει περισσοτερο στην εκδοση και οχι τοσο στον κινητηρα. Σπανια ακους απο ST-Line κατοχο να εχει τριγμους. Εχουν αναφερθει τριγμοι απο κατοχους Titanium Ecoboost αλλα δεν θυμαμαι ποτε να εχω ακουσει/διαβασει τριγμους απο ST-Line Εcoboost.
Ομως πλεον θεωρω οτι και να υπηρχε θεμα μπορει και να εχει λυθει απο το εργοστασιο. Πολυ καιρο τωρα δεν εχουν αναφερθει τριγμοι.Οσον αφορα την εκδοση, ειναι αναλογα τα γουστα σου. Αφου το ιδανικο σου ειναι ST-Line με εξοπλισμο Titanium, τοτε για μενα πηγαινε στην ST-Line και με βαση τα εξτρα που βλεπω οτι εχεις σκοπο να βαλεις.. τοτε εισαι πολυ κοντα να ξερεις στο ιδανικο σου αποτελεσμα. Ουσιαστικα θα λειπει νομιζω το ηχοαπορροφητικο παρμπριζ, ο ατμοσφαιρικος φωτισμος στα ποδια και στις πορτες.. γιατι ο φωτισμος στις ποτηροθηκες παει μαζι με την κονσολα-υποβραχιονιο.. που για μενα ειναι must στην ST-Line... Χανει πολυ αλλιως. Κατι αλλο δεν ξερω αν θα σου λειπει.
Οσο αφορα τις 17αρες και την αναρτηση. Σιγουρα να ξερεις το Titanium θα ειναι πιο μαλακο αλλα και το ST-Line ειναι ανετο. Εγω το περιμενα πιο σκληρο αλλα βγηκε ανετο για τα γουστα μου...+ οτι εχω και σπορ αναρτηση πλεον.Στην θεση σου θα το σκεφτομουνα για εξτρα τα φιμε.. ειναι μονο απο των επιβατων και πισω. Επισης με τα ιδια λεφτα μπορεις να πας να βαλεις aftermarket φιμε οπως ακριβως τα θελεις με πολυ πιο ωραιο αποτελεσμα (ειδικα αν εχεις σκοπο να βαλεις και στα οδηγου-συνοδηγου γιατι αλλιως μπορει να πετυχεις διχρωμια).
Τα Full LED εννοειται.. ειμαστε μεγαλοι φαν!!!
Για τα καθισματα και το πακετο που εχεις σκοπο να βαλεις (Metal Grey Interior Pack 2) σαν ομορφια τα σπαει οντως. αλλα και τα στανταρ ειναι πολυ ομορφα να ξερεις. Η κοκκινη ραφη να σου πω την αληθεια δεν μου χτυπαει στο ματι.. ισα ισα που το ομορφαινει θεωρω.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Εκτός από το Mini που έχει πολλαπλούς.ΧΑΧΑ, δίκιο έχεις. Δεν το υπολόγισα γιατί είναι σουπερμίνι στις διαστάσεις, αλλά όχι στην τιμή! Εκεί είναι μικρομεσαίο και βάλε...
-
Ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις, εκτιμώ πολύ το χρόνο που αφιερώσατε!
@petran17: Το ST-Line είναι από άλλο πλανήτη, μου αρέσει πάρα πολύ. Πήγα και το ξαναείδα, πήρα προσφορές και για τις δύο εκδόσεις όπως ακριβώς τα περιέγραψα. Το θέμα είναι πως ανεβαίνει πάρα πολύ η τιμή με τα εξτρά, τόσο που πλησιάζει την τιμή του ST 1. Οπότε σίγουρα θα αφαιρέσω φιμέ τζάμια, όπως και το πακέτο για το BLIS, ενώ η υφασμάτινη επένδυση είναι όντως πολύ πιο όμορφη από κοντά. Η κονσόλα και τα Full LED είναι πράγματι must.
Ford Fiesta 2017