Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Επιλογη καινουργιου SUV για αρχη ετους.
    1. Home
    2. Κατασκευαστές και Μοντέλα
    3. Επιλογη καινουργιου SUV για αρχη ετους.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 3 / 5
    Κατασκευαστές και Μοντέλα
    29
    89
    242
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • A
      aikibill last edited by

Ο χρήστης ikos έγραψε:
      Δεν ειναι κακη η εξελιξη, παντως η hyundai με το tuscon αφησε πιο πολλους ικανοποιημενους πελατες στην αμερικη που ειναι ηδη αρκετο καιρο παρα η honda ή vw που σημαινει οτι το αποτελεσμα κρινει καθε φορα.. Κανεις δεν μπορει να αμφισβητησει την αξιοπιστια της Honda αλλα αυτο δεν σημαινει οτι εχει την πιο συμφερουσα προσφορα..σκεφτειτε οτι hyundai tuscon 1.7 diesel 141hp 35kg ροπης με πανοραμικη ηλιοροφη, πλοηγηση θερμαινομενα καθισματα και μεταλλικο χρωμα, 5 εγγυηση ειναι στα 33100.. Ολα ειναι αχταρμας στο κεφαλι μου..

Δεν ειναι ομως 4χ4 που ήθελες.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • I
        ikos last edited by

Ακριβως..γενικα μεχρι να ομαλοποιηθει η κατασταση μετα την αλλαγη αντιπροσωπου δεν νομιζω να μπορει να ανταγωνιστει στην κατηγορια τουλαχιστον απο αποψη γενικων συστηματων και συστηματων ασφαλειας που κανονικα εχει σε ολες τις αλλες αγορες και στην Ελλαδα μας δεν εχουν επιλεξει να τα βαλουν..

• S
          sugarman1975 last edited by

Ο χρήστης ikos έγραψε:
          Δεν ειναι κακη η εξελιξη, παντως η hyundai με το tuscon αφησε πιο πολλους ικανοποιημενους πελατες στην αμερικη που ειναι ηδη αρκετο καιρο παρα η honda ή vw που σημαινει οτι το αποτελεσμα κρινει καθε φορα.. Κανεις δεν μπορει να αμφισβητησει την αξιοπιστια της Honda αλλα αυτο δεν σημαινει οτι εχει την πιο συμφερουσα προσφορα..σκεφτειτε οτι hyundai tuscon 1.7 diesel 141hp 35kg ροπης με πανοραμικη ηλιοροφη, πλοηγηση θερμαινομενα καθισματα και μεταλλικο χρωμα, 5 εγγυηση ειναι στα 33100.. Ολα ειναι αχταρμας στο κεφαλι μου..

Είναι άριστο αυτοκίνητο. Βέβαια θεωρώ λίγο αχρείαστο το navi με την έννοια ότι δε θα είναι για πάντα free κι επίσης δε μπορεί να συναγωνιστεί τις εφαρμογές που τρέχουν τα κινητά. Οπότε αν το σύστημα κάνει mirroring είσαι μια χαρά καλυμμένος και για τη πλοήγηση. Αναφορικά με την ηλιοροφη του tucson, δε θα την επέλεγα γιατί οι κορεατες δεν το κατέχουν ιδιαίτερα το θέμα. Κατά τ'άλλα το tucson είναι κόσμημα και με καλούς χώρους ειδικά για εμάς τους οικογενειαρχες. Βέβαια και σε αυτό επίπεδο crv και xtrail είναι μια κατηγορία επάνω σε ευρυχωρία. Είμαι κι εγώ στην ίδια φάση με σένα. Τα έχω λιγάκι μπλεξει αλλά τουλάχιστον έχω μειώσει τις επιλογές μου σε 2: Crv awd με 160 άλογα και Tucson 1.7 diesel 7dct με 141 άλογα. 35.800 με 32.300. Αυτές είναι οι διαφορές στη τιμή. Βέβαια λοξοκοιτώ λιγάκι και το Tiguan 1.6 tdi.

• I
            ikos last edited by

Βασικα θεωρω μια πολυ καλη λυση το crv, αλλα χειροκινητο, πιο επικρατεστερα στο μυαλο μου ειναι το tiguan tuscon και το ateca μονο απο θεμα εξοπλισμου..αν το tuscon ειχε το κανονικο του εξοπλισμο δηλαδη οπως στις αλλες αγορες ( ή εστω να μου εδινε την δυνατοτητα να τον προσθεσω εγω) θα το ειχα διαλεξει ηδη, και το tiguan πρεπει να κοιταξω μαλλον την εκδοση exclusive TDI 150 dsg..και να δω τι μου λειπει εκει..

• I
              inertia last edited by

Ο χρήστης Sugarman1975 έγραψε:
              Έχουμε φτάσει στο 2016 να βάζουμε στην ίδια σύγκριση ένα honda κι ένα seat. Μααααϊστα...

Βέβαια λοξοκοιτώ λιγάκι και το Tiguan 1.6 tdi.

πρέπει να είσαι πολύ σχετικός με το χώρο...

• S

Πάρε το Ατεκα εσύ. Μην αγχώνεσαι.

• D
                  dimitrioskosmas last edited by

Φίλε μη τρελάινεσαι...τι honda, τι dacia, τι seat, τι toyota πάρεις όλα στο ίδιο καζάνι βράζουνε
                  κλέφτες θα γίνουν οι συνεργειατζήδες??

• S

Οι εξουσιοδοτημενοι της Honda γίνονται κλέφτες στο τέλος.

• I
                      ikos last edited by

Αν κρινουμαι απο το HRV που πουλαει οχι για την ωρα το γλυτωσαν..Δεν μπορουμε να κρινουμε εμεις, γιατι παμε σε μια αγορα που οι πιο πολλοι δεν θα προχωρουσαν..Σκεφτειτε εταιρειες οπως η Mazda που εχουν πολυ καλα αυτοκινητα και ομως αποχωρησαν απο Ελληνικη αγορα..

• I
                        ikos last edited by

Καλημερα, σε ερευνα που κυκλοφορει στο διαδικτυο, για βλαβες αξιοπιστια, συμπεριφορα στα service, και αντιπροσωπων, η vw και bmw βρισκονται στις τελευταιες θεσεις και η huyndai πρωτη μαζι mazda mitsubishi honda...Και εδω λες μηπως ο γερμανος ειναι παγιδα...?

• S

Άσε τις έρευνες και ρώτα στον κύκλο σου. Θα δεις ότι όσοι πήραν γερμανικά, έχουν αρρωστησει. Όχι όλοι βέβαια, αλλά μεγάλος αριθμός.

• I
                            inertia last edited by

Έχουμε φτάσει στο 2016 να βάζουμε στην ίδια σύγκριση ένα honda κι ένα seat. Μααααϊστα...

Βέβαια λοξοκοιτώ λιγάκι και το Tiguan 1.6 tdi.

πρέπει να είσαι πολύ σχετικός με το χώρο...

Μην ανησυχείς, χαμογελώ στη δική σου τοποθέτηση.
                            Αγνοείς πως το seat, skoda, vw (και σε καποια segments και το audi)
                            είναι η ίδια τεχνολογία με διαφορετική εμφάνιση.
                            Στην προκειμένη
                            θεωρώ πως η σύγκριση του crv με το ateca, το kodiaq και το tiguan
                            είναι μειωτική για το ateca, το kodiaq και το tiguan.

Πάνε αρκετές δεκαετίες για να ξέρω πως το vag κοπιάρει το ίδιο προϊόν
                            και το διαθέτει στην αγορά με διαφορετικο skin.

• S

Πάρε honda

• K
                                kostserb last edited by

Θα προτεινω και εγω , οπως ενας φιλος προηγουμενως , να φυγεις απο την λογικη με το μπλοκακι και να παρεις το αμαξι ΠΡΩΤΑ ΑΠ'ΟΛΑ που σε κανει να χαμογελας οποτε το κοιτας παρκαρισμενο και οποτε πιανεις το τιμονι του και πατας το γκαζι.

• Οι πωλητες ειναι η δουλεια τους να ειναι αντιπαθητικοι , υπαρχουν ενα σωρο αντιπροσωπειες αν στραβωσεις με καποιον, δεν χρειαζεται να καις ολοκληρη μαρκα.
                                • η καταναλωση ειναι απλη φυσικη και εξαρταται απο το βαρος του οχηματος και τον ρυθμο οδηγησης σου. Οι οποιες καταναλωσεις ανακοινωνουν οι εταιριες ειναι θεωρητικες και οι διαφορες αναμεσα στα μοντελα ιδιας κατηγοριας ειναι ανεπαισθητες στη πραξη. Εκτος αν μιλαμε πετρελαιο vs βενζινη.
                                • δεν υπαρχει σημερα 'ζημιαρικο' αυτοκινητο και μαρκα. Ολα πανω-κατω ιδια αξιοπιστια εχουν στα μηχανικα. Αν βγει καποιο συγκεκριμενο ελαττωματικο ειναι λαχειο και μπορει να συμβει ειτε εχεις skoda , ειτε εχεις porsche.
                                • οι αποθηκευτικοι χωροι παλι ανα κατηγορια ειναι παρομιοι. Απο την αλλη καταλαβαινω καποιοι ειτε γιατι εχουν 4μελη οικογενεια με αναγκες ειτε απο μια 'παραξενια' να θελουν μεγαλο πορτ-μπαγαζ , κοιτανε το μεγαλυτερο.
                                  Αλλα οπως θα γραψω και παρακατω , κοιτα οντως να ειναι πραγματικη σου αναγκη ο λιγο παραπανω χωρος στην τελικη σου επιλογη και οχι ενα ξερο τεχνικο χαρακτηριστικο στη λογικη 'ποιος εχει το μεγαλυτερο'.
                                • Τελος κατι εξτρα που ζητας του στυλ lane assist , parking cam , navi κοκ ελπιζω να τα εχεις δοκιμασει και να τα θες/χρειαζεσαι πραγματικα ωστε να παιξουν ρολο στην επιλογη σου και οχι να τα θες απλα για το hype παλι. Γιατι αν διαβασεις κατα καιρους και στο φορουμ οι περισσοτεροι τελικα ειτε τα απενεργοποιουν γιατι ειναι ενοχλητικα (πχ lane assist, traffic start/stop) ειτε δεν τα χρειαζονται (πχ parking cam, cruize control).

Καταλαβαινω οτι η επιχειρηματολογια μου παει κοντρα σε στερεοτυπα δεκαετιων , ΔΕΝ λεω οτι τα παραπανω δεν αποτελουν κριτηριο , λεω οτι αποτελουν κριτηριο συνεπικουρικα , σεβομαι οτι καποιοι γουσταρουν να εχουν το αυτοκινητο που παει συνεργειο μονο στα σερβις ή με την καλυτερη λιστα ονομαστικων τεχνικων χαρακτηριστικων ή με τα περισσοτερα δωρεαν εξτρα , αλλα εσυ ζητησες πολυφωνια

• I
                                  ikos last edited by

Κατανοω πολυ καλα αυτο που μου λετε, και το εκτιμω, νομιζω οτι ειμαι λιγο υπερβολικος για ολα αυτα που ζητω, αλλα ξεκιναω με τα μεγιστα κριτηρια για να μπορεσω να ξερω οτι εκανα το καλυτερο δυνατο με τα λεφτα που διαθεσα...Αλλιως νομιζω αν εκοβα την τετρακινηση, θα σε μια κατασταση λιγο δυσκολη, πες λασπη στο χωριο μου θα ελεγα κοιτα κακως την εβγαλα, αν εκοβα ιπποδυναμη τοτε θα ελεγα σε μια προσπεραση επρεπε να εχω τους παραπανω ιππους, και παει συνεχεια καπως ετσι..

• I
                                    inertia last edited by

Πάρε honda

όχι δα, σιγά την πόρσε,
                                    και ούτε καν με τους παράδες που ζητά η honda...

προτιμώ την τεχνολογία της audi
                                    που την βρίσκω στο κάθε vag,
                                    και με όσα λεφτά τυχόν θέλω να δώσω

• K
                                      kostserb last edited by

Ακριβως αυτο εννοουσα Ikos.
                                      Πρωτα κοιτας ποιο αμαξι σου αρεσει εμφανισιακα και σε καλυπτει στην οδηγικη σου συμπεριφορα και κυκλοφορια (δηλ αναγκη για ιπποδυναμη , αναγκη για καρατηματα , αναγκη για ποιοτητα κυλησης , αναγκη για 4κινηση κοκ) και μετα οοοοολα τα υπολοιπα.

Δηλαδη δεν μπορω να καταλαβω καποιος πχ πως θα επιλεξει ενα αμαξι ασχημο εσωτερικα/εξωτερικα ή ψοφιο απο ιπποδυναμη επειδη το αλλο μπορει να βγαλει μια βλαβη των 100-200Ε στα 3-5χρονια ή εχει 10λιτρα μικροτερο πορτ-μπαγκαζ ή στην αντιπροσωπεια-σερβις εχουν σνομπ υφος κοκ

• F
                                        fsword last edited by

Ο χρήστης ikos έγραψε:
                                        Κατανοω πολυ καλα αυτο που μου λετε, και το εκτιμω, νομιζω οτι ειμαι λιγο υπερβολικος για ολα αυτα που ζητω, αλλα ξεκιναω με τα μεγιστα κριτηρια για να μπορεσω να ξερω οτι εκανα το καλυτερο δυνατο με τα λεφτα που διαθεσα...Αλλιως νομιζω αν εκοβα την τετρακινηση, θα σε μια κατασταση λιγο δυσκολη, πες λασπη στο χωριο μου θα ελεγα κοιτα κακως την εβγαλα, αν εκοβα ιπποδυναμη τοτε θα ελεγα σε μια προσπεραση επρεπε να εχω τους παραπανω ιππους, και παει συνεχεια καπως ετσι..

Καλά κάνεις και έχεις τις απαιτήσεις που έχεις. Τόσα λεφτά δίνεις, γιατί να κάνεις παραχωρήσεις; Βέβαια αν δεν υπάρχει κανένα όχημα στην κατηγορία που να καλύπτει όλες τις απαιτήσεις σου σημαίνει πιθανόν ότι μ' αυτά που ζητάς πρέπει ν' ανέβεις και παραπάνω οικονομικά. Διαφορετικά κάνε μια ιεράρχηση στις ανάγκες σου. Δε νομίζω να έχουν την ίδια σημασία το αυτόματο κιβώτιο π.χ. και το lane assist. Στα βασικά όμως μην κάνεις παραχωρήσεις. Και τετρακίνηση και αυτόματο κιβώτιο και δύναμη. Για μένα αυτά θα ήταν τα top of the list (μαζί με την αξιοπιστία). Το κυριότερο όλων βέβαια είναι αυτό που είπαν παραπάνω, να το βλέπεις και να το ευχαριστιέσαι. Μην πάρεις κάτι που τα έχει όλα στα χαρτιά αλλά εν τέλει δε σ' αρέσει. Ξεκίνα ή ξανακάνε test drive και άρχισε ν' αποκλείεις για αρχή. Όταν θα έχεις περιορίσει τις επιλογές σου θα είναι πιο εύκολα τα πράγματα.

@kostserb: Στα περισσότερα συμφωνούμε. Μερικά σχόλια μόνο:

• Τελος κατι εξτρα που ζητας του στυλ lane assist , parking cam , navi κοκ ελπιζω να τα εχεις δοκιμασει και να τα θες/χρειαζεσαι πραγματικα ωστε να παιξουν ρολο στην επιλογη σου και οχι να τα θες απλα για το hype παλι. Γιατι αν διαβασεις κατα καιρους και στο φορουμ οι περισσοτεροι τελικα ειτε τα απενεργοποιουν γιατι ειναι ενοχλητικα (πχ lane assist, traffic start/stop) ειτε δεν τα χρειαζονται (πχ parking cam, cruize control).

Σαφώς και συμμερίζομαι τα παραπάνω αν και το cruise control μόνο άχρηστο δεν το θεωρώ. Αντίθετα νομίζω ότι είναι must, μη σου πω και adaptive cruise control εφόσον μιλάμε για αυτόματο αυτοκίνητο - απ' τα πιο χρήσιμα gadgets για ταξίδι. Ευτυχώς είναι πλέον σχεδόν standard, ειδικά σ' αυτές τις εκδόσεις. Το adaptive cruise control πάντως θα το ζήταγα. Σχετικά με το navi αν μη τι άλλο θα κοιτούσα αν υπάρχει επιλογή για mirroring του κινητού - κάτι που να δουλεύει όμως γιατί πολλοί το υπόσχονται αλλά πολλές φορές δεν είναι λειτουργικό.

• δεν υπαρχει σημερα 'ζημιαρικο' αυτοκινητο και μαρκα. Ολα πανω-κατω ιδια αξιοπιστια εχουν στα μηχανικα. Αν βγει καποιο συγκεκριμενο ελαττωματικο ειναι λαχειο και μπορει να συμβει ειτε εχεις skoda , ειτε εχεις porsche.

Εδώ διαφωνώ. Δεν είμαι μεν της άποψης ότι η τάδε εταιρία είναι συνώνυμο της αξιοπιστίας ενώ η άλλη το αντίθετο, σαφώς και οι διαφορές έχουν αμβλυνθεί σε σχέση με το παρελθόν, αλλά όχι ότι όλα είναι ίσα κι όμοια. Θα το έθετα ότι υπάρχουν περισσότερο και λιγότερο αξιόπιστες εταιρίες. Και ναι, είναι βασικότατος παράγοντας επιλογής για τα δικά μου δεδομένα (για άλλους όχι). Προτιμώ μεγαλύτερη αξιοπιστία από 10 ίππους παραπάνω. But that's just me. Τώρα αυτό που λες ότι αν θα σου βγει κάποιο θέμα είναι λαχείο και μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε μοντέλο, σωστό μεν αλλά ολίγον άσχετο. Στατιστικά ένα ελάττωμα μπορεί να εμφανιστεί οπουδήποτε, αλλά αυτό δεν είναι λόγος να εξισώνουμε τα πάντα. Το θέμα είναι πού υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να έχεις προβλήματα. Και τέτοιες διαφορές υπάρχουν και σήμερα.

Από 'κει και πέρα παίζουν πολλοί παράγοντες του τύπου τι θεωρεί πρόβλημα ο καθένας και πόσο σοβαρά το αξιλογεί. Κάποιος εκνευρίζεται με ένα - κατά τ' άλλα - άψογο αυτοκίνητο που όμως δεν έχει πολύ καλή συναρμογή και τρίζει. Άλλος προτιμάει να του βγάλει σοβαρή βλάβη στα χ χρόνια αλλά να μην ακούει κιχ. Προφανώς το ιδανικό είναι να τα έχεις όλα, απλά περιγράφω περιπτώσεις προβλημάτων. Άλλη εταιρία μπορεί να έχει θέμα σε συγκεκριμένο χαρακτηριστικό (π.χ. στα αυτόματα κιβώτια) οπότε να μη σε απασχολεί αν πάρεις χειροκίνητο κτλ. Γι' αυτό υπάρχει και το internet για να ψάχνουμε και να κρίνουμε ανάλογα με τις ανάγκες μας. Αλλά το θέμα της αξιοπιστίας δε θα το έβγαζα καθόλου απ' την εξίσωση. Εννοείται τα παραπάνω προσωπική άποψη.

• I
                                          ikos last edited by

Καλησπερα, σημερα καταφερα να οδηγησω το Tuscon 1.7 141hp diesel, και αμεσως μετα το Tiguan 1.4 tsi και τα 2 προσθιοκινητα, απλα να πω οτι το Huyndai εχει δυναμη αλλα τελικα ειναι γυμνο μεσα, η πλοηγηση δεν δουλευε, το start stop δεν δουλευε γιατι λεει δεν ικανοποιουντουσαν καποιες συνθηκες, ρωταω τον πωλητη μου λεει επειδη δουλευει ο κλιματισμος, οκ λεω, κλεινω κλιματισμο, και παλι τα ιδια, μου λεει θα το κοιταξουμε αλλη φορα, παρατηρησα οτι αυτοματο παραθυρο ειναι μονο του οδηγου, κατι που με ξενισε..Εκει απογοητευτικα και λεω μεσα μου κοιτα που θα τα παρουν τα λεφτα οι γερμανοι..Και οντως μετα στον γερμανο ολα ηταν πολυ καλυτερα, και ηρεμα, δεν ειχε την δυναμη του πετρελαιου αλλα ηταν υπεραρκετος..Τελικα με τα πολλα απο οσα εχω οδηγησει εχω καταληξει οτι tiguan - ateca και αν θες ενα ακομα ειναι το kia sportage..Και τωρα σκεφτομαι το εξης : 1. Τiguan 2.o tdi 190bhp dsg 4wd advance, ή 2. Tiguan 1.4 tsi 150 bhp fwd exclusive, 3. Seat ateca 1.4 tsi 150 bhp 4wd...

• N
                                            nikos-golf last edited by

Αυτα που προσεχουν οι Γερμανοι ειναι οι λεπτομερειες και εκει ειναι η διαφορα με τους αλλους. Εννοειται βεβαια και η ποιοτητα ειναι μερα-νυχτα. Τα λεφτα σου θα πιασουν τοπο ειδικα στο 2λιτρο tiguan

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 3 / 5
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                              • ΕΛΛΑΔΑ
                                              • ΚΟΣΜΟΣ