-
Tο Arona είναι ήδη στις εκθέσεις του επίσημου δικτύου. Πέρασα σήμερα για προσφορά και για να μάθω τι υπάρχει standard σε κάθε επίπεδο εξοπλισμού και πόσο πάνε τα έξτρα. Μιας και αυτές οι πληροφορίες δεν είναι ακόμα στο site τις σκάναρα για όποιον ενδιαφέρεται:
https://www.dropbox.com/s/qdlli16rta3ul7g/arona.png?dl=0
https://www.dropbox.com/s/uyqzeq7y679cqda/arona2.png?dl=0
[url]https://www.dropbox.com/s/pa10doiwmjg6675/arona3.png?dl=0[/url] -
http://www.drive.gr/test-drives/apostol ... seat-arona
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Στον χαρακτηρισμό ευρύχωρο , απλώς γελάμε...
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Στον χαρακτηρισμό ευρύχωρο , απλώς γελάμε...Σε σύγκριση με το Karoq ναι προφανώς, καθώς το Skoda 'ακουμπάει' την από πάνω κατηγορία σε χώρους. Σε σύγκριση όμως με το Juke και το Captur, μια χαρά ευρύχωρο είναι. Το βασικό πρόβλημα του Ibiza είναι στο ύψος, καθώς σε όλες τις υπόλοιπες διαστάσεις είναι αρκετά άνετο. Οπότε το Arona λύνει ακριβώς αυτό το πρόβλημα, με 10εκ μεγαλύτερο ύψος (υπερ-υπερ-αρκετή αύξηση). Καλούτσικο πορτμπαγκάζ, χώρους supermini και κάτι παραπάνω, με τον 1500αρι θα πετάει, μια χαρά πρόταση το βλέπω.
Edit: ΟΚ τώρα την είδα την τιμή για το 1500αρι, καλούτσικη, και σίγουρα φθηνότερο από το Karoq
-
http://www.drive.gr/test-drives/apostoli/dokimazoyme-neo-seat-arona
Στη χώρα μας είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελίες, με τον τιμοκατάλογο να είναι ουσιαστικά ανταγωνιστικός. Για την έκδοση με τα 115 PS που είναι και η επιλογή μας, η βασική τιμή ξεκινάει από τα €16.500, δηλαδή σχεδόν 3.000 πιο πάνω από το Ibiza ώστε να μην υπάρξει εσωτερικός ανταγωνισμός.
Όλα καλά και όλα ωραία αλλά θα μπορούσε να αναφέρει η 'δοκιμή' ότι η τιμή του ξεκινά από 14900euro για τα 95 τούρμποάλογα. Τα οποία θεωρώ ότι είναι μια χαρά για Ελλάδα και πλησιάζει πολύ και σε τιμή το Ibiza.
Arona 1.0 TSI 95 HP: από 14.900 ευρώ
Arona 1.0 TSI 115 HP: από 16.500 ευρώ
Arona 1.5 TSI EVO 150 HP: από 19.000 ευρώ
Arona 1.6 TDI 95 HP: από 16.900 ευρώ
Arona 1.6 TDI 115 HP: από 18.850 ευρώ -
Σε σχέση με το Captur είναι αρκετά στενότερο...
-
Ο χρήστης AMarinos έγραψε:
Στον χαρακτηρισμό ευρύχωρο , απλώς γελάμε...
Σε σύγκριση με το Karoq ναι προφανώς, καθώς το Skoda 'ακουμπάει' την από πάνω κατηγορία σε χώρους. Σε σύγκριση όμως με το Juke και το Captur, μια χαρά ευρύχωρο είναι. Το βασικό πρόβλημα του Ibiza είναι στο ύψος, καθώς σε όλες τις υπόλοιπες διαστάσεις είναι αρκετά άνετο. Οπότε το Arona λύνει ακριβώς αυτό το πρόβλημα, με 10εκ μεγαλύτερο ύψος (υπερ-υπερ-αρκετή αύξηση). Καλούτσικο πορτμπαγκάζ, χώρους supermini και κάτι παραπάνω, με τον 1500αρι θα πετάει, μια χαρά πρόταση το βλέπω.
Edit: ΟΚ τώρα την είδα την τιμή για το 1500αρι, καλούτσικη, και σίγουρα φθηνότερο από το Karoq
Το Arona είναι ευρύχωρο για τα δεδομένα της κατηγορίας, οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος για γέλιο. Επίσης το Karoq είναι αδερφάκι του Ateca και όχι του Arona επομένως πρέπει να ξέρουμε τι συγκρίνουμε. Προσωπικά, πάντως, θα προτιμούσα το Ibiza γιατί ποτέ δε συμπάθησα ούτε τα crossover ούτε τα SUV...
-
με το Arona στο παιχνιδι, με την ομορφη σχεδιαση μεσα-εξω, τη γκαμα των κινητηρων σε βενζινη κ πετρελαιο με εβαλε να το καταταξω στην κορυφη των επιλογων μου για αυτη την κατηγορια, με τη λογικη τι παιρνεις με τα χρηματα που δινεις
-
Συγκρίνοντας βαθμολογίες σε δυο δοκιμές του euroncap
που αξιολογήθηκαν με τις ίδιες ακριβώς προδιαγραφές
και δη φετινές
https://www.euroncap.com/en/results/seat/arona/28846
https://www.euroncap.com/en/results/skoda/karoq/28527
το Arona αποδεικνύεται ασφαλέστερο
έναντι του ομόσταυλου και μεγαλύτερου Skoda Karoq,ARONA
Adult Occupant: 95%
Child Occupant: 80%
Pedestrian: 77%
Safety Assist: 60%KAROQ
Adult Occupant: 93%
Child Occupant: 79%
Pedestrian: 73%
Safety Assist: 58%κάτι που είναι αξιοσημείωτο δεδομένου πρώτα πως αντιπαρατιθέμενων μία προς μία των κατηγοριών
πάλι αποδεικνύεται ικανότερο το Arona παντού στις επιμέρους κατηγορίεςκαι έπειτα παρ'όλο που η κατασκευή της Skoda πατάει κιόλας σε πιο επιμηκυσμένη εκδοχή της MQB πλατφόρμας
- οπότε και θα μπορούσε να αναμένει κανείς ένα θεωρητικό πλεονέκτημα -
στην πράξη τα πράγματα έρχονται ακριβώς αντίστροφα
και αυτό μου φαίνεται τουλάχιστον εντυπωσιακό
-
Τελικά το arona δείχνει καλή περίπτωση για τη κατηγορια και σε καλή τιμή. Την αξιοπιστία του Group φοβάμαι και του κινητήρα των 1000 κυβικών (σε βάθος χρόνου)
-
Αν δείτε τα pdf στο euroncap για arona και karoq μάλλον απογοητευτικα είναι τα αποτελέσματα όσον αφορα τα παιδιά.
-
Σήμερα είδα με προσοχή αρκετές φωτογραφίες του Αρόνα....έως και άσχημο θα το έλεγα! Πως το έκαναν έτσι δεν μπορώ να καταλάβω!
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Σήμερα είδα με προσοχή αρκετές φωτογραφίες του Αρόνα....έως και άσχημο θα το έλεγα! Πως το έκαναν έτσι δεν μπορώ να καταλάβω!Ακριβώς το αντίθετο για μένα. Είναι το μόνο όμορφο τωρινό Seat και ιδίως με το μεγαλύτερο τους crossover.
Αν και γενικά θα προτιμούσα το Karoq της Skoda και το Trocκατι της VW. -
Πήγα στη Βελμαρ σήμερα και το είδα. Είχε το χιλιάρι με τους 115;ίππους και την έκδοση FR. Εμφανισιακά μου άρεσε για τη κατηγορια που ανήκει. Μικρό ατεκα ή ψηλο Ibiza μπορείς να το πεις. Εσωτερικά με απογοήτευσαν τα σκληρά πλαστικά που είναι παντού. Εντυπωσιακή η 8 ιντσών οθόνη. Κατά τ αλλά οι χώροι καλοί για τη κατηγορια και ικανοποιητικός ο χωρος αποσκευών. Γενικά θετική η άποψη μου για κάποιον που θέλει ντε και καλά ψηλή θέαση. Βέβαια για να χεις εξοπλισμο χρειάζεται να φτάσεις την έκδοση excellence στα 18,5 Κ οπότε μπορείς να δεις και το Leon που είναι πιο καλοστημένο αμάξι και πιο ποιοτικό.
Παρεπιπτόντως ξαναείδα το Ateca, πάλι μου άρεσε πολύ. Ποιοτικό, ευρύχωρο πολύ κοντά στο Tiguan. Απορώ γιατί στην Ελλαδιτσα μας δεν πουλάει!Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης inertia έγραψε:
και δη φετινές
Safety Assist: 58%κάτι που είναι αξιοσημείωτο δεδομένου πρώτα πως αντιπαρατιθέμενων μία προς μία των κατηγοριών
πάλι αποδεικνύεται ικανότερο το Arona παντού στις επιμέρους κατηγορίεςκαι έπειτα παρ'όλο που η κατασκευή της Skoda πατάει κιόλας σε πιο επιμηκυσμένη εκδοχή της MQB πλατφόρμας
0:45 εδώ, κατά τη μετωπική σύγκρουση, το κεφάλι κατά την οπίσθια πορεία, χτυπάει τζάμι και την κολόνα της ζώνης.Επίσης, οι κουρτίνες δεν ανοίγουν. Με μεγαλύτερη ταχύτητα, στην καλύτερη των περιπτώσεων να γλυτώσεις με μια διάσειση..
-
Ο χρήστης spyrosK έγραψε:
Παρεπιπτόντως ξαναείδα το Ateca, πάλι μου άρεσε πολύ. Ποιοτικό, ευρύχωρο πολύ κοντά στο Tiguan. Απορώ γιατί στην Ελλαδιτσα μας δεν πουλάει!
Δεν πουλάει, γιατί ειναι τελείως λαθος τιμολογημένο και εκτός ανταγωνισμού. Βγαίνει αρκετά ακριβο...μια και ηταν στην ιδια αντιπροσωπεία με το Kuga είχα προσφορά την ιπδια ημέρα που πήρα και για το Φορντ. Επίσης δεν εχει καλη ποιότητα κύλισης, κοπανάει πολυ στις πίσω θέσεις, κάτι αρνητικό για οικογενειακό αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης ΙΩΑΝΝΗΣ Τ. έγραψε:
και δη φετινές
0:45 εδώ, κατά τη μετωπική σύγκρουση, το κεφάλι κατά την οπίσθια πορεία, χτυπάει τζάμι και την κολόνα της ζώνης.Επίσης, οι κουρτίνες δεν ανοίγουν. Με μεγαλύτερη ταχύτητα, στην καλύτερη των περιπτώσεων να γλυτώσεις με μια διάσειση..
Προκειμένου να μην παρεξηγείται αυτό που είπα και στο οποίο επιμένω,
είναι εντυπωσιακό πως το Arona επιτυγχάνει ασφαλέστερη προστασία σε σύγκριση με το Karoq,
από το οποίο Karoq έχει κιόλας μικρότερη καρίτσα και παρόλα αυτά εμφανίζεται ικανότερο.Και συνολικά πάλι τα αποτελέσματα του Arona αποδεικνύονται κάθε άλλο παρά αρνητικά
μέχρι σε σχέση και με το μέσο όρο των 40 τόσων μοντέλων που αξιολογήθηκαν με τα κριτήρια του 2017
πολύ δε περισσότερο με τον υφισταμενο ανταγωνισμό της αγοράς.Αυτά και είναι τα σημεία στα οποία επιμένω και δεν έχω σκοπό να αλλάξω γνώμη ούτε να κάνω εικασίες τί θα μπορούσε να συμβεί έτσι και αλλιώτικα με άλλες ταχύτητες ή με άλλα δεν ξέρω τι
τη στιγμή που υπάρχουν μετρήσεις του euroncap για κάθε μοντέλο χωριστά
και δίνουν συγκριτικά πορίσματα. - οπότε και θα μπορούσε να αναμένει κανείς ένα θεωρητικό πλεονέκτημα -
-
Ο χρήστης inertia έγραψε:
Προκειμένου να μην παρεξηγείται αυτό που είπα και στο οποίο επιμένω,
είναι εντυπωσιακό πως το Arona επιτυγχάνει ασφαλέστερη προστασία σε σύγκριση με το Karoq,
από το οποίο Karoq έχει κιόλας μικρότερη καρίτσα και παρόλα αυτά εμφανίζεται ικανότερο.Και συνολικά πάλι τα αποτελέσματα του Arona αποδεικνύονται κάθε άλλο παρά αρνητικά
μέχρι σε σχέση και με το μέσο όρο των 40 τόσων μοντέλων που αξιολογήθηκαν με τα κριτήρια του 2017
πολύ δε περισσότερο με τον υφισταμενο ανταγωνισμό της αγοράς.Αυτά και είναι τα σημεία στα οποία επιμένω και δεν έχω σκοπό να αλλάξω γνώμη ούτε να κάνω εικασίες τί θα μπορούσε να συμβεί έτσι και αλλιώτικα με άλλες ταχύτητες ή με άλλα δεν ξέρω τι
τη στιγμή που υπάρχουν μετρήσεις του euroncap για κάθε μοντέλο χωριστά
και δίνουν συγκριτικά πορίσματα.Μία διατύπωση έκανα λόγω παρελθοντικής εμπειρίας, όχι για να σου αλλάξω γνώμη..
-
Το ειδα - οδηγησα και εγω σημερα στην εκθεση αυτοκινητου.Μπορω να πω οτι με εξεπληξε θετικα.Δεν ειναι το μεγαλο-φαρδυ αυτοκινητο εσωτερικα,αλλα δεν μπορεις να πεις οτι ειναι και στενο.Στην οδηγηση μπορω να πω μου αρεσε με τον 1.0tsi και επειδη ειχε νυχτωσει μπορω να πω οτι φωτα led και εσωτερικη οθονη 8.0' ειναι πολυ εντυπωσιακα.Στα πισω καθισματα νομιζω οτι πανω απο 2 ατομα θα στριμωχτουν, ενω ο χωρος αποσκευων σχετικα καλος.
Γενικα μου αφησε καλη εντυπωση, αν και δεν το περιμενα. -
Με χαλάει αυτό το ασημί Χ. Δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο ύπαρξης.
'X marks the spot??'
Seat Arona 2017