-
Νομίζω ότι ο terry έχει δίκιο..διαβάστε τις γράφει ο Ιταλός..έχω βάλει μετάφραση
ο περιοριστής ταχύτητας στο 122 και όλος ο αυτοκινητόδρομος με περιοριστή, 11,2 κιλά, 321 χλμ
http://www.metanoauto.com/modules.php?n ... 75#p467675
-
άραγε 122 με 5χυτο ή 6χυτο ?
-
Ο χρήστης cnggg έγραψε:
άραγε 122 με 5χυτο ή 6χυτο ?Polo λέει οπότε θα υποθέσουμε 5ταχυτο
Μη ξεχνάμε και ξεχνάτε ότι τα νούμερα που βλέπουμε στο εξωτερικό δύσκολα θα πιαστούν στην Ελλάδα στο γέμισμα με cng....
Από κει και πέρα εγώ υπολογίζω στα 400χλμ λόγω του ότι θα παίρνετε ~3 κιλά παραπάνω από το τωρινό ibiza;;
Πάντα με οδήγηση στα 110-120...εκτός και αν πάτε όπως ένας Ιταλός με 80χλμ, γιατί τόσο όριο έχει η περιοχή που κινείται, τότε μπορεί να δείτε και 450... αλλά δεν είναι μόνο οι Ιταλοί, έχω πετύχει και Ελλάδα στην Εγνατία polo με βαριά 90χλμ/ώρα..
Εχω ξαναγράψει ότι η αυτονομία έχει πολλούς παράγοντες, πρωταρχικός το δεξί πόδι του εκάστοτε οδηγού...
Αλλά ότι και να λέμε τώρα θα αποδειχθεί καλύτερα από τους ίδιους σας, ευτυχώς θα είστε πάνω από 5 που θα κινήστε σε διαφορετικό δρομολόγιο και θα γεμίζετε και από διαφορετικά πρατήρια ΙΣΩΣ και με διαφορετικές πιέσεις / κιλά.. επίσης θα έχετε 6αρι κιβώτιο...! -
Σωστον ,,πολο και 5ταχυτο !! Δεν υπαρχει παραγωγη ακομη για πολο ιμπιζα και αρονα με τις 3 δεξαμενες και 6ταχυτο κιβωτιο.
Απο Ιανουαριο η παραγωγη εκτος απροοπτου..
Terry τα 11,3 κιλα πιστευω οτι θα τα βαζεις τωρα με αυτα τα κρυα. Κανω λαθος ?
Κατα τα αλλα οπως τα γραφεις ειναι.. -
Δηλαδή αν κάποιος απέχει από το πλησιέστερο πρατήριο καυσίμου που διαθέτει το συγκεκριμένο καύσιμο 50χλμ, θα πρέπει από τα 400 χλμ αυτονομίας του οχήματος να δαπανήσει τα 100 για αυτή την ανάγκη μόνο, ή να εντάξει την τοποθεσία στις διαδρομές του βάσει δευτερευόντων αναγκών... Πάντως ούτε οικολογικό αλλά ούτε και έξυπνο μου φαίνεται αυτό. Προσωπικά πιστεύω πως σήμερα η αγορά ενός τέτοιου αυτοκινήτου είναι χρήσιμη για εκείνους που έχουν πολύ κοντά στο σπίτι τους τέτοιο πρατήριο ενώ και τα χλμ που κάνουν την εβδομάδα δεν πρέπει να είναι και πολλά. Για αυτοκίνητα λοιπόν που θα διανύουν βαριά 15000χλμ το πολύ το χρόνο και πάντα πέριξ της βάσης των. Για αυτό λέω πως δεν μου κάνει εμένα αλλά και σε πολύ κόσμο. Η φτήνια τρώει τον παρά!
-
Φιλε SPI_ τα 50 χλμ αποσταση απο το πρατηριο ειναι τεραστια..
Επειδη ζω στη Λαρισα,,τοση αποσταση περιπου ειναι τα Τρικαλα μια διπλανη πολη.
Φυσικα και ο Τρικαλινος που δεν εχει ακομη πρατηριο και δεν παει Λαρισα σχεδον ποτε του δε θα παρει αμαξι με φυσικο αεριο.
Εχω ενα συναδελφο απο Τρικαλα ομως,που περυσι τον οκτωμβριο πηρε το οκταβια με φυσικο αεριο,χωρις να γνωριζει οτι θα ανοιξει πρατηριο με φυσικο αεριο στα Τρικαλα,,αλλα γιατι ερχεται λαρισα μια φορα τη βδομαδα για υπηρεσια.
Παιδια ειναι οπως βολευει τον καθενα μας,,αλλον τον βολευει αλλον οχι.Αυτο εδω που γραφεις δεν το καταλαβαινω παντως...
((( Προσωπικά πιστεύω πως σήμερα η αγορά ενός τέτοιου αυτοκινήτου είναι χρήσιμη για εκείνους που έχουν πολύ κοντά στο σπίτι τους τέτοιο πρατήριο ενώ και τα χλμ που κάνουν την εβδομάδα δεν πρέπει να είναι και πολλά.))
Γιατι να μην μπορει να κανει πολλα χλμ την εβδομαδα καποιος που εχει κοντα του πρατηριο ? -
11.7 το μέγιστο που έχω βάλει, ναι τώρα με την δροσιά...
Ο καθένας φίλε Spi κρίνει με βάσει των αναγκών του και τα χλμ που κάνει και... και.. , αν δεις τα στατιστικά μου θα δεις ότι έχω ήδη 19500χλμ από 25/5.. η δουλειά μου είναι 70 χλμ μακριά από το σπίτι μου, αλλά 10χλμ το πρατήριο από την δουλειά μου, βάσει αυτών των παραγόντων πήγα στο tgi, αλλιώς δεν θα πήγαινα ίσως καν σε καινούριο αυτοκίνητο.
Όταν διαβάζω ό,τι ο χ - ψ συμφορουμίτης μένει 5-10χλμ μακριά από πρατήριο cng, κάνει ενα γέμισμα cng σε χλμ (250-300)ανα εβδομάδα(εγώ σε 2 ημέρες) και θέλει να πάει σε βενζίνη στεναχωριέμαι ... ίσως το σκέφτομαι λάθος..αλλά όπως έγραψα και προηγουμένως ο καθένας κρίνει διαφορετικά.. -
Φίλοι jimptso και terry καταρχάς χαίρομαι που δεν παρεξήγησατε τα γραφόμενά μου και που τα διάβασατε με προσοχή. Προσωπικά με το ντίζελ κάνω 600 - 700 χλμ την εβδομάδα και όσο και αν ήταν κοντά μου ένα τέτοιο πρατήριο, θα αντιμετώπιζα το θέμα με αρκετά υποκειμενικό ίσως τρόπο αλλά όχι ελαφρά την καρδία. Τι εννοώ? Πρώτον για να διατηρήσω τα κεκτημένα τις αγοράς μου θα έπρεπε να κόψω κανονικό μισθό στο πρατήριο της γειτονιάς μου και αυτό δεν είναι κάτι που με αρέσει. Θέλω να έχω βαθμούς ελευθερίας που και πότε θα πάω ενώ εν τέλει θα έπρεπε να επισκέπτομαι τον πρατηριούχο αναγκαστικά 2 φορές την εβδομάδα. Ωστόσο θα μου πεις αυτό ξεπερνιέται και ίσως δεν θα απασχολήσει τον πολύ κόσμο και δεν έχω λόγω να το αρνηθώ. Πάμε όμως στο δεύτερο σημείο που εκεί επίσης έχω ενστάσεις. Δεν γνωρίζω ακόμη πολλά για την αξιοπιστία αυτών των μηχανικών συνόλων σε βάθος χρόνου και χλμ. Το δικό μου αυτοκίνητο το επέλεξα βάσει των αναγκών μου και με εντονη διάθεση οικονομίας (ντίζελ) εφόσον είχα παρατηρήσει την πορεία του κινητήρα και το καλό του ιστορικό σε βάθος δεκαετίας. Όταν πήρα το δικό μου αυτοκίνητο υπήρχαν ήδη οχήματα εφοδιασμένα με το ίδιο μηχανικό σύνολο που είχαν συμπληρώσει έως και 300000 χλμ απρόσκοπτης λειτουργίας. Στον τομέα αυτό ελπίζω το cng να τα πάει καλύτερα από το lpg πχ που το λέω ειλικρινά δεν έχω γνωρίσει ακόμη κανένα κάτοχο που σε 100000 χλμ χρήσης να μην έχει δώσει τουλάχιστον ένα διχίλιαρο για επισκευές. Επειδή λοιπόν το αυτοκίνητο για εμένα είναι εργαλείο που το ξεζουμίζω (110 -120 χλμ ημερησίως) τέτοιες προτάσεις τις αντιμετωπίζω με σκεπτικισμό. Καλημέρα!
-
terry με ποσες στροφες εχεις τα 122 χλμ ,,θυμασαι ?
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Πρώτον για να διατηρήσω τα κεκτημένα τις αγοράς μου θα έπρεπε να κόψω κανονικό μισθό στο πρατήριο της γειτονιάς μου και αυτό δεν είναι κάτι που με αρέσει. Θέλω να έχω βαθμούς ελευθερίας που και πότε θα πάωΦαντάσου τώρα να τσακωθείς εκεί στο πρατήριο (το μοναδικό που σε καλύπτει) για κάποιο λόγο (π.χ. δεν προσέχουν το αμάξι σου όταν ανεφοδιάζουν ή οτιδήποτε άλλο) και να μη θες να ξαναπάς...μμππρρρ!
Η σκέψη και μόνο ότι θα είμαι 'δεμένος' με έναν επαγγελματία εμένα θα με φόβιζε! -
Ο χρήστης sargus έγραψε:
Πρώτον για να διατηρήσω τα κεκτημένα τις αγοράς μου θα έπρεπε να κόψω κανονικό μισθό στο πρατήριο της γειτονιάς μου και αυτό δεν είναι κάτι που με αρέσει. Θέλω να έχω βαθμούς ελευθερίας που και πότε θα πάω
Φαντάσου τώρα να τσακωθείς εκεί στο πρατήριο (το μοναδικό που σε καλύπτει) για κάποιο λόγο (π.χ. δεν προσέχουν το αμάξι σου όταν ανεφοδιάζουν ή οτιδήποτε άλλο) και να μη θες να ξαναπάς...μμππρρρ!
Η σκέψη και μόνο ότι θα είμαι 'δεμένος' με έναν επαγγελματία εμένα θα με φόβιζε!Ευτυχώς δεν είμαι ο μόνος που κάνει τέτοιες σκέψεις!!!
-
Φιλε SPI_ το σκεπτικο της αγορας σου ειναι σωστο..
Διαβαζω οτι η τοποθεσια σου ειναι η Πεντελη. Το πιο κοντινο πρατηριο για σενα ποσα χλμ ειναι ?
Ποτε ομως πηρες το ντιζελ σου ? Τι euro ειναι ?
Τα δεδομενα για το ντιζελ εχουν αλλαξει ..φοβαται καποιος να επενδυσει προς τα εκει..Ενα αλλο που πρεπει να διαχωρισουμε,,αλλο το εργοστασιακο cng και αλλο η μετατροπη σε lpg-cng στην Ελλαδα.
Στο εργοστασιακο cng τα μεταλα-βαλβιδες ειναι ενισχυμενα ..Επισης δε μπορουμε να παραβλεψουμε ,,πως κι εσεις στα ντιζελ προσεχετε σε ποιο πρατηριο θα βαλετε καυσιμο,,δε πατε σε οποιο να ναι.. να θυμισουμε το βιοκαυσιμο που εχει μεσα το ντιζελ κι οταν καποιος δεν κανει πολλα χλμ οπως εσυ,,πιανει λασπη στο πατο του τεποζιτου και οταν θα τη ρουφηξει τη λασπη αυτη η αντλια βουλωνουν ολα στη πορεια.
Και το κοστος επισκευης αντλια-μπεκ τεραστιο.Να πουμε πως απο 1-1-2019 θα εχει και η βενζινη βιοκαυσιμο και δε ξερω και με την βενζινη τι θα γινει,,αν θα πιανει λασπη το τεποζιτο.
Ειναι παρα πολλα αυτα που πρεπει να σκεφτει καποιος οταν θελει τωρα να αγορασει αυτοκινητο.
-
Το πιο κοντινό μου είναι 15 χλμ κάπου στην Αγία Παρασκευή όπως έχω αντιληφθεί για cng. Στο πετρέλαιο όμως υπάρχουν 4 πρατήρια από Ραφήνα έως και Ελευσίνα ΕΚΟ, ΑVIN που ανεφοδιάζομαι έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη. Το καύσιμο που βάζω είναι πάντα πρώτης ποιότητας ενώ και η συμπεριφορά του κινητήρα μετά τόσα χλμ (130000 από το ιούλιο του 2014) είναι υποδειγματική. Το δικό μου είναι euro 5 ενώ και στην Αθήνα μέσα κινούμαι σπάνια. Σωστές οι παρατηρήσεις για το βιοκαύσιμο και για αυτό όποιος παίρνει πετρέλαιο πρέπει κατ' εμέ να κάνει πολλά χλμ τον χρόνο ώστε να δικαιολογεί την επιλογή αυτή. Σίγουρα είναι πάρα πολλά αυτά που πρέπει να σκεφτόμαστε όταν αγοράζουμε αυτοκίνητο και όσο και να μη μας αρέσει η ομορφιά και το πρεστίζ πρέπει να έρχονται δεύτερα όταν αυτό θα αποτελέσει και αναπόσπαστο εργαλείο της καθημερινότητας μας. Προσωπικά εάν δεν έκανα όλα αυτά τα χλμ ένα βενζινοκίνητο χατς 150 - 200 ίππων θα ήταν πρώτη επιλογή για εμένα. Αυτό όμως είναι άλλη ιστορία!
-
Δεν γνωρίζω ακόμη πολλά για την αξιοπιστία αυτών των μηχανικών συνόλων σε βάθος χρόνου και χλμ.
Καλά κάνεις και διατηρείς τις αμφιβολίες σου σε θέματα αξιοπιστίας. Η φυσική και τα μαθηματικά είναι αμείλικτα και μας λένε ότι είναι είναι εξαιρετικά απίθανο να έχουν την ίδια αξιοπιστία δύο κινητήρες όταν ο ένας είναι μονού και ο άλλος διπλού καυσίμου (ανεξάρτητα εάν ο διπλού είναι μανισιος ή όχι). Ο δεύτερος κατά πάσα πιθανότητα θα έχει χαμηλότερη.
https://www.4troxoi.gr/phpBB3/viewtopic ... 1#p3269501
Στον τομέα αυτό ελπίζω το cng να τα πάει καλύτερα από το lpg πχ που το λέω ειλικρινά δεν έχω γνωρίσει ακόμη κανένα κάτοχο που σε 100000 χλμ χρήσης να μην έχει δώσει τουλάχιστον ένα διχίλιαρο για επισκευές.
Από την άλλη, η αναφορά σου αυτή είναι και όλο του ζουμί. Εάν ο διπλού καυσίμου προκαλεί οικονομία καυσίμου ίση με 10.000 στα 100.000χλ και η χαμηλότερη αξιοπιστία του προκαλεί ζημία 2.000, ποιο επιλέγεις; Ένα καλό και πλήρες μοντελάκι με στέρεες παραδοχές χρειάζεται έκαστος και βρίσκει εύκολα τη μία και μοναδική αλήθεια του.
-
Ο χρήστης jimptso έγραψε:
terry με ποσες στροφες εχεις τα 122 χλμ ,,θυμασαι ?Κυριακή θα βγω προς Κατερίνη οπότε θα το τσεκάρω , αν θυμάμαι καλά πρέπει να είναι στις 2,500 περίπου
Όσο για το διπλού καυσίμου και το lpg
Είχα το Punto (2002 16v)με 230.000χλμ με lpg (+120,000 πριν με βενζίνη) και η ζημιά που με έβγαλε , κόστισε 700€ , φλάντζα κεφαλής ,έκανα κι άλλα μαζί με αυτήν, όπως ιμάντα χρονισμού και αντλία νερού που πάνε πακέτο , θερμοστάτη , φιλτράκια lpg , λάδια , φίλτρα αερος και καμπίνας , τακάκια . Το άφησα με 350,000χλμ , πήγαινε κι άλλο αλλά .....
Του αδερφού ( Ibiza 2003) με 200.000χλμ lpg (+ 100.000 πριν με βενζίνη) 0 ζημιές ... πέρα από τους πολλαπλασιαστές που βγάζει το μοντέλο ... φτου φτου -
Εδώ έχουμε ελληνικά υγραέρια με 400 χιλιάδες χιλιόμετρα lpg και συνεχίζουν ασταμάτητα...
Το κακό έγινε από τους κακούς μαστόρους, εκεί το 2011-2012, όταν υπήρχε μέχρι και εννιάμηνη αναμονή. -
Τι γίνεται βρε παιδιά...ένα αυτοκίνητο κάθε 30 δευτερόλεπτα; ;;!!!!!!!
Τα δικά μας πότε θα τα φτιάξουν; ;;;!!!
https://www.zougla.gr/automoto/news/art ... fterolepta
-
Ενας απο τους λογους που τα σεατ ειναι φθηνα γα αυτα που προσφερουν. Πληθωρα οχηματων ανα πασα στιγμη, οικονομια κλιμακας μεγεθους
-
Κι εγώ αυτό γνωρίζω..η Seat ασχολείται με την τεχνολογία cng στο γκρουπ.
Καταναλωσεις cng...
http://www.autogreeknews.gr/afierwmata/ ... aytokinita
-
Τα έχει μπερδέψει στο πίνακα με τις πωλήσεις; ;
Βενζίνη με φυσικό αέριο και σκέτο φυσικό αέριο; ;
Μήπως αυτά που παραγγειλαμε τώρα εμείς με τις 3 δεξαμενες και το 9 λίτρο τεπόζιτο βενζίνης φαίνεται αμάξι με φυσικό αέριο μόνο; ; Αυτό που λένε οι Ιταλοί μονοσθενή.https://www.newsauto.gr/news/diesel-pet ... nzini/amp/
Seat Arona 2017