-
Να φανταστώ δηλαδή ότι σε ένα ταξίδι προς Καλαμάτα οι 150ρες στον Αθηνών-Τριπόλεως
θα πηγαίνουν σύννεφο αφού υπάρχει έτοιμο πρατήριο να ξαναγεμίσεις κάπου στο
πελλοπονησιακό υπερπέραν.
Γράψτε βρε σεις για την οικονομία, τις μειωμένες εκπομπές και τις αστικές (κυρίως)
μετακινήσεις και αφήστε τα ταξίδια (και μάλιστα σε στυλ 'τους περνάω όλους από πάνω')
για όταν θα έχει και μερικά πρατήρια παραπάνω... -
Ο χρήστης fiverg έγραψε:
Να φανταστώ δηλαδή ότι σε ένα ταξίδι προς Καλαμάτα οι 150ρες στον Αθηνών-Τριπόλεως
θα πηγαίνουν σύννεφο αφού υπάρχει έτοιμο πρατήριο να ξαναγεμίσεις κάπου στο
πελλοπονησιακό υπερπέραν.
Γράψτε βρε σεις για την οικονομία, τις μειωμένες εκπομπές και τις αστικές (κυρίως)
μετακινήσεις και αφήστε τα ταξίδια (και μάλιστα σε στυλ 'τους περνάω όλους από πάνω')
για όταν θα έχει και μερικά πρατήρια παραπάνω...Σωστόος!!!!
-
Ωραία και ρομαντικά όλα αυτά παιδιά και μακάρι να ήταν τόσο απλά άλλα δυστυχώς δεν είναι.
Πριν 2-3 μήνες το σκεφτόμουν και εγώ το cng μιας και με μια μικρή παράκαμψη γυρνώντας από την δουλειά θα πέρναγα από πρατήριο. Τελικά άλλαξα γνώμη όταν έμαθα για το μικρο ντεπόζιτο βενζίνης που θα έχουν όλα τα νέα CNG μιας και το αμάξι πέρα από καθημερινή χρήση για την δουλειά θα το έπαιρνα και για οικογενειακό για ταξίδια κτλπ.
Μονο 'ελεύθερος' δεν θα ένιωθα σε ταξίδια με 9 λίτρα βενζίνη.Τελικά λίγους μήνες μετά και η τύχη τα έφερε να αλλάξω δουλειά. Πλησιέστερο CNG πρατήριο θα έχω στα 10χλμ. Αν την είχα ρίξει τότε την παραγγελία τώρα θα τραβούσα τα μαλλιά μου.
Θέλει πολύ σκέψη και πολλούς συμβιβασμούς αυτή την στιγμή το cng.
-
-
Καλή φάση. Απλά φαντάζομαι το μονοήμερο της υπόθεσης είναι υποχρεωτικό αλλιώς θα μείνεις εκεί για πάντα εάν χρειαστεί να κάνεις χλμ στα πέριξ των χωριών για 2-3 μέρες.
-
Όχι ακριβώς. Ο cnggg μιλάει με την σιγουριά των 40 λίτρων βενζίνης ρεζερβουάρ στο topic αυτοκινήτου που έχει αντίστοιχο 9 λίτρων και οι κάτοχοι μόλις φτάσουν π.χ. Πύλο θα βλέπουν λαμπάκι ρεζέρβας και θα πρέπει να γεμίζουν ανά 50 χλμ. Καμία σχέση από αυτή την άποψη του Leon TGi που έχει αυτός με το Arona TGi.
-
Θα το ξαναγράψω ακόμη μια φορά γιατί μέσα στις σελίδες χάνονται τα ποστ.
Η vw άκουσε το κόσμο που έχει πρατήρια και θελει να έχει περισσότερη αυτονομία με το αέριο ..όχι με την βενζίνη..
Επειδή η Ελλάδα έχει ακόμη το πρόβλημα με τα πρατήρια ...δεν είναι λόγος να μην πάρεις το αρονα με αυτή τη γαματη προσφορά..επειδή κάποια στιγμή θα πας κάπου και θα σταματήσεις να βάλεις βενζίνη κάθε 100-130 χλμ..και όχι κάθε 50.
Το πρόβλημα με τα πρατήρια δεν θα είναι παντοτινο..και το αμάξι δε θα το πάρεις για 1-2 χρονια..Ένας άλλος λόγος που βάζουν τεπόζιτο βενζίνης κάτω των 15 λίτρων είναι γιατι ετσι το αυτοκίνητο γίνετε μονοσθενή..μονου καυσίμου δηλαδή στα χαρτιά..και δεν βάζουν φίλτρο μικροσωματιδιον σε αυτά τα αυτοκίνητα..σκεφτητε τι προβλήματα έχουν τα ντιζελ με αυτά τα φίλτρα..ρωτήστε αν δεν γνωρίζετε.
Επίσης τα αυτοκίνητα..τα μονοσθενή.. μετρούν καυσαερια μόνο με την καύση του φυσικού αερίου ..και έχουν λιγότερους ρύπους..άρα μηδέν τέλη ή ελάχιστα τέλη.
Ενώ αν είχε 40αρι τεπόζιτο βενζίνης θα έβγαινε ο μέσος όρος των ρύπων από τη καύση και των δύο καυσίμων. -
Όπως το γράφεις κι εσύ, το αυτοκίνητο απευθύνεται σε πιο 'προηγμένες' αγορές. Με 9 λίτρα, το λαμπάκι της βενζίνης θα ανάψει αφού έχεις γυρίσει σε βενζίνη στα περίπου 65-70 χλμ (και πολύ λέω) έχοντας 5 λίτρα υπόλοιπο . Αν εσύ αντέχεις με κουτσούβελα και συμβία μέσα να βάζεις βενζίνη στα 100-130 βάζε... Μην κάνουμε το άσπρο-μαύρο παίδες. Άλλο Leon και Octavia TGi με 40 λίτρα πλέον 'σιγουράντζα' βενζίνης και άλλο Arona TGi. Και την επιπλέον αυτονομία του σε άεριο εγώ δεν την βλέπω, ίδιες δεξαμενές νομίζω έχει, όχι τίποτα 25κιλες. Όλα έχουν γίνει για τους ρύπους.
-
Για τα παιδιά που έχουν αμφιβολία για το φυσικό αέριο λόγω του 9 λίτρου τεπόζιτου βενζίνης και 160 χλμ αυτονομίας με αυτή.....πείτε μου ένα δρομο που η απόσταση δύο πρατηρίων είναι πάνω από 100-130 χλμ..και θα συμφωνήσω μαζί σας.
-
Το πότε θα ανάβει το λαμπακι βενζίνης δε το γνωρίζω.
Τέλος τα οκταβια και το λεον με το 40αρι τεπόζιτο.
Με 11.8 λίτρα θα έρχονται και 3 δεξαμενές..δες στο λινκ.
Αν ντε και καλά θέλεις 40αρι ψάξε για μεταχειρισμένο.http://www.metanoauto.com/modules.php?n ... ic&t=13749
-
Μάλλον δεν κατάλαβες κάτι..βάζουν 3η δεξαμενή φυσικού αερίου..και στο αρονα..ιμπιζα..λεον γκολφ..οκταβια..
και λιγοστευει ο χώρος για το τεπόζιτο βενζίνης -
Κι εδώ το αρονα..
http://www.metanoauto.com/modules.php?n ... ic&t=13803
-
Αυτό που καταλαβαίνω οτι θέλει να πει fiverg είναι οτι δεν κάνανε και καμία φοβερή αύξηση στο ντεπόζιτο του CNG.
Αντί για 11.7 κιλά με τις 2 φιάλες το πήγαν 14,3 με 3. Δεν είναι να πεις ότι διπλασίασαν την αυτονομία με το ζορι θα βγάζεις αλλά 100 χλμ. Επίσης τα 400 χλμ αυτονομία που γράφουν από την seat δεν νομίζω ότι θα τα πλησιάσεις ποτέ.Για αυτούς που έχουν αυτή την στιγμή cng μπορείτε να γράψετε με πόσα κιλά λέει ότι γεμίζει η φιάλη, πόσα κιλά γεμίζετε στην πραγματικοτητα και πόση είναι η μέση αυτονομία?
-
Εγώ νομίζω ότι δεν γνωριζε ότι θα μπει 3η δεξαμενή στο αρονα..και ούτε γνωριζε ότι το ίδιο θα γίνει στο οκταβια.. λεον και γκολφ..
Και θελει ψάξιμο για να τα γνωρίζεις όλα αυτά..δεν γίνεται να τα γνωρίζουμε όλα.
Αλλά θα ήθελα να ψάξει κάποιος που έχει χρόνο...που είναι κάποιος δρόμος που δεν θα τον εξυπηρετησουν τα πρατήρια της βενζίνης και θα μεινει από βενζίνη.Στους Ιταλούς με τις 2 δεξαμενές έχω δει νούμερο πάνω από 300 χλμ..
Αλλά ας μας πει ο terry που κυκλοφορεί το ιμπιζα τι καίει και πόσα χλμ βγάζει.
-
Ψαχτειτε εδώ μέσα..γράφουν αυτονομία και κιλά..
Κάποιοι με lng βγάζουν και 400 χλμ.http://www.metanoauto.com/modules.php?n ... &start=400
-
Σημασία έχει να έχουμε και μια ιδέα πως πάει το πράγμα εδώ στην Ελλάδα. Σε άλλα threads εδώ μέσα διαβάζω για Octavia με 15 (θεωρητικά) κιλά φιάλες να βγάζει 270 χλμ εντός πόλης. Βαρύ αμάξι θα μου πεις βέβαια αλλά πόσα περισσότερα να βγάζει το Αρονα?
-
μπες λιγο στο seat ibiza,,γραφει ο terry και λεει τι χλμ βγαζει..
-
Για το αρονα με ταχυτητες 120χλμ ,, πιστευω οτι κατω απο τα 350χλμ αυτονομια δε θα πεσει με 14 κιλα αεριο.
Το υπολογιζω να καιει 4 κιλα /100 χλμ -
Ο χρήστης jimptso έγραψε:
μπες λιγο στο seat ibiza,,γραφει ο terry και λεει τι χλμ βγαζει..Ή ας μπει μέσω της υπογραφής μου στο spritmonitor ...
Κάτι λάθος έκανα τελευταία στην εφαρμογή -
Ο χρήστης jimptso έγραψε:
Για το αρονα με ταχυτητες 120χλμ ,, πιστευω οτι κατω απο τα 350χλμ αυτονομια δε θα πεσει με 14 κιλα αεριο.
Το υπολογιζω να καιει 4 κιλα /100 χλμΕγώ υπολογίζω στα 400χλμ αυτονομίας , έχει και 6αρι σαζμαν , οπότε λογικά θα είναι οικονομικότερο
Seat Arona 2017