-
Για να το δυσκολέψουμε λίγο, να το κάνουμε φυσικό αέριο σε ηλεκτρικό;;;
-
Εύκολο.
https://www.gocar.gr/test-drives/first- ... llada.html
Όταν αδειάζει η μπαταρία, παίρνει μπρος ο βενζινοκινητήρας, ο οποίος δεν κινεί τους τροχούς αλλά φορτίζει την μπαταρία, ώστε να δίνει κίνηση στους τροχούς.
Για ποιο λόγο να καίει βενζίνη κι όχι φυσικό αέριο; -
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Νικητής θα είναι όποιος πείσει γνωστό του να βάλει φυσικό αέριο σε πετρελαιοκίνητο.Φαντάζομαι ότι κάνεις χιούμορ...
Απορώ πάντως με αυτούς που δέχονται να τους κάνει άλλος κουμάντο στις αγορές τους.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Απορώ πάντως με αυτούς που δέχονται να τους κάνει άλλος κουμάντο στις αγορές τους.Υπερβάλεις! Κανείς δεν κάνει κουμάντο στο πορτοφόλι του άλλου, δίνοντας του μια γνώμη για την αγορά αυτοκινήτου.
Εξάλλου η πλειονότητα των αγοραστών είναι άνθρωποι που ξέρουν για τα αυτοκίνητα λιγότερα από όσα ξέρουν για κουζίνες και πλυντήρια, οπότε καλό είναι να παίρνουν και καμιά γνώμη από κάποιον πιο σχετικό.
-
Απορείς που κόσμος που δε γνωρίζει ιδιαίτερα από αμάξια ζητά μια δεύτερη γνώμη;
Εμένα πάλι καθόλου. Σκέψου ότι γνώστες μπαίνουν σε φόρουμ κι ανοίγουν τέτοια θέματα, φαντάσου λοιπόν οι αδαείς. -
Άλλο πράγμα η γνώμη και άλλο το ψηστήρι. Λες την γνώμη σου, παραθέτεις τα επιχειρήματά σου και τέλος. Δεν προσπαθείς να τους 'πουλήσεις' με το ζόρι ένα αυτοκίνητο ή ένα καύσιμο. Ποσοστά παίρνετε;
-
Άλλο πράγμα η γνώμη και άλλο το ψηστήρι. Λες την γνώμη σου, παραθέτεις τα επιχειρήματά σου και τέλος. Δεν προσπαθείς να τους 'πουλήσεις' με το ζόρι ένα αυτοκίνητο ή ένα καύσιμο. Ποσοστά παίρνετε;προς διαν, ενταυθα...
εδω επεισθησαν μαζικως μυριοι οτι αριστερα ειναι ο κατρουγκαλος και σια εε με ομορυθμο μελος τον εργαζομενον... -
Άλλο πράγμα η γνώμη και άλλο το ψηστήρι. Λες την γνώμη σου, παραθέτεις τα επιχειρήματά σου και τέλος. Δεν προσπαθείς να τους 'πουλήσεις' με το ζόρι ένα αυτοκίνητο ή ένα καύσιμο. Ποσοστά παίρνετε;Αν με τον πληθυντικό απευθύνεσαι και σε μένα, θα σου πω ότι ποτέ δεν έχω προσπαθήσει να 'πουλήσω' αμάξι σε κανένα. Τις λίγες φορές που έχει ζητηθεί η γνώμη μου, έχω προτείνει αρκετά εναλλακτικά μοντέλα, απαριθμώντας και τα πλεονεκτήματα ή μειονεκτήματα τους (κατά την άποψη μου, βεβαίως).
Ο dimsabas με τον ενθουσιασμό που έχει για CNG και ηλεκτρικά, μπορεί να είναι κάπως απόλυτος, αλλά ακόμη κι αυτός δεν αποφασίζει για την αγορά. Ενήλικοι άνθρωποι είναι όλοι οι αγοραστές...
-
Ο χρήστης gatoz έγραψε:
εδω επεισθησαν μαζικως μυριοι οτι αριστερα ειναι ο κατρουγκαλος και σια εε με ομορυθμο μελος τον εργαζομενον...Αν με τον πληθυντικό απευθύνεσαι και σε μένα
Προφανώς και όχι. Απευθύνομαι στους δύο που αναφέρουν ότι 'πουλάνε' CNG στους γνωστούς τους.
-
Να δω πότε θα πουλήσω το πρώτο μου ηλεκτρικό.
-
Παίρνεις ποσοστά και από την ΔΕΗ;
-
Μέχρι κι από τις σαμπρέλες των ποδηλάτων (αλλού τους παρακινώ να πηγαίνουν στη δουλειά τους με το ποδήλατο).
-
Βρε παιδιά..σε εισαγωγικά είναι το 'πούλησα '
Την άποψη μας λέμε στις συζητήσεις που κάνουμε μεταξύ φίλων..δείχνουμε και μια δυο αποδείξεις των 10-11 ευρώ για 300χλμ και αυτό είναι όλο..μεγάλα παιδιά είμαστε.. -
Μέχρι κι από τις σαμπρέλες των ποδηλάτων (αλλού τους παρακινώ να πηγαίνουν στη δουλειά τους με το ποδήλατο).Είσαι μεγάλο τρολλ τελικά!!!
Βρε παιδιά..σε εισαγωγικά είναι το 'πούλησα '
Προφανώς. Την ζέση δεν καταλαβαίνω όμως. Αν μου έρχονταν εμένα κάποιος να με πείσει με το ζόρι να πάρω κάτι, θα τον είχα στείλει στον αγύριστο. ΟΚ, ευχαριστώ για την ενημέρωση, αλλά ως εκεί!
-
Ρε παιδιά θα σας πω ένα μυστικό αλλά μην τρομάξετε! Η επιστήμη του Μάρκετινγκ με βοηθό την διαφήμιση αυτό κάνει εδώ και πάνω από 150 χρόνια!! Μας πείθει ποιές είναι οι ανάγκες μας και τι πρέπει να αγοράσουμε ώστε να τις καλύψουμε!!!
-
Δεν ισχυει αυτο. Τη δεκαετια του 60 και του 70 ισχυε.
Σταδιακα αναπτυχθηκε η ερευνα καταναλωτων και των αναγκων τους, μπηκαν και τα μαθηματικα μοντελα και η στατιστικη στο παιχνιδι και αλλαξε η επιστημη του μαρκετινγκ. Πλεον εξεταζονται ανα κατηγοριες οι αναγκες και προβλεπονται με σχετικη ακριβεια ακομα και κοινωνικα, ατομικα και βιολογικα χαρακτηριστικα.Για παραδειγμα η μπεμβε με τα απειρα αυτοκινητα της για καθε λοξα του αγοραστη ή η σουζουκι που για αυτοκινητα πολης προσφερει 3 μοντελα οπως το ιγκνις, το σουιφτ και το μπαλενο με διαφορετικη σχεδιαστικη φιλοσοφια το καθ'ενα, καθως εξετασε και εντοπισε πως το κοινο με 15.000 ευρω στο χερι χωριζεται σε τρεις μεγαλες κατηγοριες αγοραστων που ζητουν διαφορετικα πραγματα απο το αυτοκινητο τους.
-
Σε όλα τα business schools υπάρχει το ερώτημα αν το marketing δημιουργεί τις ανάγκες ή το αντίστροφο.
Στο πτυχίο μου, στο Λονδίνο, επέμενα ότι ισχύει το πρώτο. Στο μεταπτυχιακό μου, στο Bournemouth, το ίδιο. Κανένας καθηγητής δεν με έπεισε για το αντίθετο, και μερικοί ήταν με PhD από το LSE... -
Εύκολο.https://www.gocar.gr/test-drives/first- ... llada.html
Όταν αδειάζει η μπαταρία, παίρνει μπρος ο βενζινοκινητήρας, ο οποίος δεν κινεί τους τροχούς αλλά φορτίζει την μπαταρία, ώστε να δίνει κίνηση στους τροχούς.
Για ποιο λόγο να καίει βενζίνη κι όχι φυσικό αέριο;Με τα σημερινά δεδομένα πρατηρίων ΦΑ καταλαβαίνεις πόσο άστοχη είναι μια τέτοια ερώτηση? Ο κάτοχος ενός τέτοιου υβριδικού οχήματος θα είχε στην κυριολεξία διπλό άγχος. Τι θα τελειώσει πρώτο, η μπαταρία ή το ΦΑ? Σοβαρευτείτε μερικοί. Επίσης να προσθέσω πως τόσα χρόνια έχω την ικανότητα να διακρίνω εκείνον που παίρνει ποσοστά από τον εμμονικό. Και οι δύο είναι κάκιστες περιπτώσεις συμβουλατόρων. Το αυτοκίνητο το παίρνουμε με διάφορα κριτήρια αλλά η βασική προϋπόθεση είναι να εξυπηρετεί τις ανάγκες μας ειδάλλως θα προκύψει μια εξαιρετική αγορά βάσει αριθμών, εντελώς ανόητη βάσει της πραγματικότητας. Τα ίδια θα έλεγα και για το πετρέλαιο αν όντας κάτοικος της Ανατολικής Αττικής έπρεπε να ανεφοδιάζομαι όταν έπρεπε κάνοντας ένα μικρό ταξίδι στον Ασπρόπυργο.
Ωστόσο δεν παραγνωρίζω την αξία του ΦΑ το οποίο όμως ήρθε στην ζωή μας βάσει κάποιων προτεραιοτήτων που ουδεμία σχέση έχουν με την ευρύτερη χρήση του στην αυτοκίνηση. Το ΦΑ είναι επιλογή των μεγάλων αφεντικών να καλύψει πρωτίστως άλλες ανάγκες και κυρίως Βιομηχανική χρήση και οικιακή θέρμανση αρχικά. Είναι το νέο πολύτιμο καύσιμο της εποχής και για αυτό τα τελευταία χρόνια έχει σφαχτεί πολύς κόσμος ώστε να εξασφαλιστεί η άντληση και διανομή του κατά τρόπο που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων.
Για το λόγο αυτό οι αυτοκινητοβιομηχανίες δεν προχωρούν σε παραγωγές κλίμακας τέτοιων οχημάτωνπου θα επιτρέψουν κάθε ανθρωπάκι να έχει το δικό του όχημα ΦΑ βάσει του γούστου του βεβαίως βεβαίως... Υπάρχει προγραμματισμός και τίποτε δεν γίνεται τυχαία. Ο στόχος δεν είναι πάντως όλα τα βενζινοκίνητα και ντιζελοκίνητα να αντικατασταθούν από αυτοκίνητα με ΦΑ αλλά με ηλεκτρικά. Το ΦΑ αέριο πρωτίστως θα αντικαταστήσει στις μονάδες παραγωγής ρεύματος τον λιγνίτη και ίσως σταδιακά τα πυρηνικά εργοστάσια. Το τελευταίο σε συνέργεια με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Προσωπικά εκεί το βλέπω να πηγαίνει το πράγμα για λόγους οικονομικούς, πολιτικούς και οικολογικούς. Το αυτοκίνητο που θα αντικαταστήσει αυτό που έχω τώρα θα είναι ηλεκτρικό. Ενα ακόμη που θα πάρω εντός 5ετίας θα είναι βενζινοκίνητο με δυνατότητα προσθήκης υγραεριου αν θελήσω. Δεν γράφω περισσότερα γιατί έτσι κι αλλιώς το θέμα έχει γίνει λύσσα όπως το διαβάζω αυτές τις μέρες μια στο qq και μια στο αρόνα. (Μάλιστα παρόλο που ο admin μετέφερε αυτή την συζήτηση στο σχετικό νήμα της Αυτοκίνησης εντούτοις εδώ γεμίζετε πάλι με ..... μερικοί μερικοί) -
Ένα Ampera που θα αποκτήσει μπουκάλα φυσικού αερίου στο χώρο αποσκευών ΔΕΝ απεμπολεί το ντεπόζιτο βενζίνης του. Όπως σε κανένα αυτοκίνητο που γίνεται μετατροπή σε φυσικό αέριο ΔΕΝ ξηλώνουν το ντεπόζιτο.
Από τα υπόλοιπα γραφόμενά σου, συμφωνώ σε κάτι. Ότι φαίνεται να υπάρχει μια συνομωσία/σιωπηλή απόφαση μεταξύ των κέντρων αποφάσεων, κάτι τέλος πάντων, που περιορίζει την επέκταση του φυσικού αερίου στην αυτοκίνηση. Σα να μην το αφήνουν να απλωθεί, άγνωστο για πιο λόγο γίνεται αυτό.
-
Μάθαμε τελικά άν πήρε την αύξηση το arona μετά την 1 του μήνα;
Seat Arona 2017