-
Είχα φτιάξει ένα θέμα Seat Arona CNG αλλά μάλλον το έχουν συγχωνεύσει με το παρόν.
Όσο για το ερώτημά σου, ξέρω ότι έχουν παραγγελθεί 90+ από την Αττική και κάμποσα ακόμα στην επαρχία. Εγώ μάλιστα το έχω προτείνει σε διάφορους, ένας ενέδωσε.
Ο λόγος που το προτιμούν είναι τριπλός:- έχει φοβερά χαμηλή τιμή. Λέγεται ότι θα ανέβει 1.500 ευρώ από τον Δεκέμβρη. Όντως, τα 18+ είναι πολύ πιο φυσιολογικά από τα 16.650. Κάνει τα Up, Ibiza και Polo να δείχνουν υπερτιμολογημένα.
- είναι το μοναδικό τζιποειδές φυσικό αέριο.
- έχει χαοτική διαφορά στο κόστος κίνησης σε σχέση με κάθε ανταγωνιστικό του μοντέλο. Και γλιτώνεις τα πιθανά ντράβαλα του πετρελαίου. (Μην πέσετε να με φάτε, έγραψα 'πιθανά' κι όχι 'βέβαια').
Ουσιαστικά παίζει μπάλα μόνο του. Το είχα σκεφτεί πολύ σοβαρά και για μένα, αλλά είναι μεγάλη υποβάθμιση σε χώρους σε σχέση με το σημερινό, συν ότι θα ζοριστώ πάρα πολύ με τις μηνιαίες δόσεις.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Είχα φτιάξει ένα θέμα Seat Arona CNG αλλά μάλλον το έχουν συγχωνεύσει με το παρόν.Έτσι κι έγινε ...
Συμφωνώ απόλυτα με τους 3 λόγους σου και πάλι
Για εμένα το deal breaker ήταν η υποσχόμενη (τότε) πρός Χριστούγεννα παράδοση και τώρα πάει Μάρτιο ...
Σχεδόν 1 χρόνο μετά ... -
Για σένα συγκεκριμένα ήταν κι η χασούρα από το λίγων μηνών Ibiza.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Για σένα συγκεκριμένα ήταν κι η χασούρα από το λίγων μηνών Ibiza.Μιλάω για την προ-αγορά , δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένας λόγος και κανένα κέρδος να χάσω €€ πουλώντας το ibiza για να πάω στο arona
-
Το να εκθειάζουμε ένα μοντέλο που δεν έχει εμφανιστεί από κοντά να το οδηγήσουμε απλά διαβάζοντας τα specs στο χαρτί, μόνο στην χώρα αυτή μπορεί να συμβεί.
-
Αν επρόκειτο για ένα νέο μοντέλο, θα σου έγραφα τα παρακάτω:
Οι εποχές που βγάζαμε γούστα από τα αυτοκίνητα έχει παρέλθει. Αν θες, πάτα στο YouTube 'Dimsabas drift' να δεις τι έκανα στα νιάτα μου.
Τώρα, το μόνο που θέλω, είναι ασφαλή, αγχολυτική κι οικονομική μετακίνηση. Αν μάλιστα έχει κι ενασχόληση με γκατζετιές, όπως στα ηλεκτρικά, ακόμα καλύτερα.
Κι αν προκύψει σε μερικά χρόνια η αυτόνομη οδήγηση, θα είναι η καλύτερή μου.Στην περίπτωση του Arona CNG όμως, σιγά τις διαφορές που θα έχει από το υπάρχον 95άρι. Ένα κλικ χειρότερες επιδόσεις, ένα κλικ μεγαλύτερο βάρος. Κλάιν.
-
Είμαι ένας από την επαρχία που το έχω παραγγείλει..
Συμφωνώ με τους παραπάνω 3 λόγους.
Κινουμε εδώ και 2.5 χρόνια με σιβικ που το έχω κάνει μετατροπή σε φυσικό αέριο..και βλέπω τη οικονομια που κάνει.
Το Αρονα μου αρέσει σαν αυτοκίνητο.
Και δεν θα σκέφτομαι να το βάλω μπροστά για να κάνω βόλτα ..4ος λόγος
Έχω οδηγήσει το Αρονα με τα 115 άλογα..αλλά και ιμπιζα με τα 95..οι επιδόσεις δε με ενδιαφέρουν ..αλλά τα αυτοκίνητα είναι άνετα και με καλό στήσιμο. -
Ο χρήστης terry308 έγραψε:
Για σένα συγκεκριμένα ήταν κι η χασούρα από το λίγων μηνών Ibiza.
Μιλάω για την προ-αγορά , δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένας λόγος και κανένα κέρδος να χάσω €€ πουλώντας το ibiza για να πάω στο arona
Σόρι, μπερδεύτηκα.
-
Οριστε το Κονα στην ιδια τιμη με το Αρονα..
Το ενα καιει 8,7 λιτρα βενζινη ,,8 λιτρα πες χοντρικα=13 ευρω βενζινη
Και το αρονα θα καιει 4 ευρω φυσικο αεριο..
Να σκεφτεσαι να το βαλεις μπροστα να πας βολτα με το Κονα !!https://www.autotriti.gr/data/news/prev ... 174958.asp
-
Πως το καταφέρνουν αυτο βρε παιδιά οι δικές μας μόνο Ελληνικές αντιπροσωπίες; ;
https://www.newsauto.gr/specials/mikra- ... vropi/amp/
-
Ο χρήστης jimptso έγραψε:
Οριστε το Κονα στην ιδια τιμη με το Αρονα..
Το ενα καιει 8,7 λιτρα βενζινη ,,8 λιτρα πες χοντρικα=13 ευρω βενζινη
Και το αρονα θα καιει 4 ευρω φυσικο αεριο..
Να σκεφτεσαι να το βαλεις μπροστα να πας βολτα με το Κονα !!https://www.autotriti.gr/data/news/prev ... 174958.asp
Χαχαχα, θα το γράφεις κάθε βράδυ μέχρι να το εμπεδώσουν;
-
Χα χα ναι ναι!!!
Για το φίλο το εβαλα που ρώτησε για το αρονα... -
Επειδή συχνά μαζί με το τυράκι υπάρχει και η φάκα , για ρωτήστε όσοι ενδιαφέρεστε τι κόστος θα έχει το σέρβις σε αυτά τα αυτοκίνητα , γιατί άκουσα για κάποιον που το είχε πάρει και μετά το πρώτο σέρβις το πούλησε , γιατί ζορίστηκε να μαζέψει τα λεφτά για να το πληρώσει .
Οπότε καλό είναι όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν αν ισχύει κάτι τέτοιο .
-
Δεν είναι Mercedes... που έχω ακούσει τρελά πράγματα
Στο ibiza tgi το 1ο service λάδια φίλτρο μου κόστισε 102€,ακριβό βέβαια σε σχεση με κάποια άλλα καινούργια, ειδικά κορεάτικα, που διαβάζω στο θέμα που υπάρχει, αλλά όχι όσο για να σκεφτώ να το πουλήσω. -
Εγώ άκουσα για κάτι του ίδιου ομίλου , που μαζί με τακάκια και σέρβις πήγε στα 1200...
-
Αυτό το άκουσα δε μπορεί να γίνει πιο συγκεκριμένο; ;;
Ποιο σέρβις ήταν αυτό; ; μετά από πόσα χλμ; ; Τι αλλαχτηκε; ; Σε ποιο αμάξι; ;
Δε γίνεται να άλλαξαν μόνο τακάκια και σέρβις λάδια-φίλτρα 1200 ευρώ...
Δεν μιλάμε για σούπερ Car.
Για σεατ ιμπιζα και αρονα μιλάμε εδώ με 90 άλογα..
Πίσω έχουν ταμπουρα...
Τρικιλινδρο με ιμάντα χρονισμου...δεν εχουν την καδενα που έβγαζε προβλήματα στον 1.4 tsi. -
Ο χρήστης jimptso έγραψε:
Πως το καταφέρνουν αυτο βρε παιδιά οι δικές μας μόνο Ελληνικές αντιπροσωπίες; ;https://www.newsauto.gr/specials/mikra- ... vropi/amp/
Είναι 'αναγκασμένες' εάν θέλουν να πουλάνε (βλέπουμε πόσο πουλάνε όσα είναι εκτός αγοράς τιμολογιακά). Οπότε συμβαίνουν τα εξής 3 πράγματα:
- Πετυχαίνουν χαμηλότερες εργοστασιακές τιμές
- Η εισαγωγική εταιρεία συμπιέζει το κέρδος της (κερδίζει περισσότερα από τα ανταλλακτικά - θυμάμαι πριν μερικά χρόνια ότι η χονδρική τιμή των ανταλλακτικών της BMW στην Ελλάδα ήταν ίδια με την Λιανική της Γερμανίας!!)
- Ο έμπορος έχει μικρότερο κέρδος (γιατί έχει χαμηλότερα λειτουργικά έξοδα από τον αντίστοιχο έμπορο της Ευρώπης αλλά και κερδίζει αρκετά από το service).
-
Επειδή και εγώ είχα φτάσει πολύ κοντά στο να το παραγγείλω (ακόμα δεν εχω καταλήξει αφού θα επισκεφθώ και την έκθεση) ήταν κάποια πράγματα που με χάλασαν, σε αντίθεση με τα θετικά του ΦΑ.
-μπορείς να το πάρεις μόνο στην εκδοσή style που της λείπουν αρκετά αλλά οκ μπορείς να προσθέσεις φτάνοντας κοντα στα 19-19,5κ (2χρωμια, led, τεμπέλη, κανα σύστημα ασφαλείας, κλίμα). Δεν μπορείς όμως να προσθέσεις τον ψηφιακό πινάκα οργάνων (που μου είπαν ότι στις άλλες εκδόσεις αρονα είναι διαθέσιμη) αλλά ούτε και το ασημί περίγραμμα + ασημί μπάρες, που προσωπικά του δίνουν άλλη ομορφιά. καθαρά προσωπικό
-τα 110 λιτρα αποσκευών που μειώνονται
-δεν μπορείς να αλλάξεις το εσωτερικό του style π.χ να βαλεις του excellence η του FR, παρά μονο να βάλεις alcantara στα καθίσματα που μάλλον δεν αξίζει επειδή ειναι δύσκολο και θέλει περιποίηση.Οπότε περιμένω να το ξαναοδηγήσω στην έκθεση και να δω αν θα υπάρξει η σχετική επιδότηση απο FYSIKON γιατι δεν βλέπω καμιά σχετική ανακοίνωση.
Στα υπόλοιπα που εχω κάνει shortlisted ειναι το Aircross, Vitara, Duster (περιμένοντας να ανακοινώσουν τις καινούριες τιμές του τελευταίου με καινούριους κινητήρες) -
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Επειδή συχνά μαζί με το τυράκι υπάρχει και η φάκα , για ρωτήστε όσοι ενδιαφέρεστε τι κόστος θα έχει το σέρβις σε αυτά τα αυτοκίνητα , γιατί άκουσα για κάποιον που το είχε πάρει και μετά το πρώτο σέρβις το πούλησε , γιατί ζορίστηκε να μαζέψει τα λεφτά για να το πληρώσει .Οπότε καλό είναι όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν αν ισχύει κάτι τέτοιο .
Και γω ακουσα για καποιον οτι λεει οτι να ναι.
Ειναι δυνατον μετα απο 1 σερβις να ζοριστηκε?
Χαλαρωσε -
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Επειδή συχνά μαζί με το τυράκι υπάρχει και η φάκα , για ρωτήστε όσοι ενδιαφέρεστε τι κόστος θα έχει το σέρβις σε αυτά τα αυτοκίνητα , γιατί άκουσα για κάποιον που το είχε πάρει και μετά το πρώτο σέρβις το πούλησε , γιατί ζορίστηκε να μαζέψει τα λεφτά για να το πληρώσει .
Οπότε καλό είναι όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν αν ισχύει κάτι τέτοιο .
Και γω ακουσα για καποιον οτι λεει οτι να ναι.
Ειναι δυνατον μετα απο 1 σερβις να ζοριστηκε?
ΧαλαρωσεΦίλοι κλαίω και με τους δυο σας! Πάντως Κριού ένα δίκιο μοιάζει να το έχει ο Νικ. Το πρώτο service στο 95% των αυτοκινήτων είναι 'σκέτη από λάδια'. Για να μην έχει ο άλλος πρέπει να παίζει πολύ στον ιππόδρομο!
Seat Arona 2017