-
Και το 3 και το 5 αιρκρος έχουν από τις μεγαλύτερες αποστάσεις από το έδαφος , έχουν γκριπ κοντρολ , ψηλό αμάξωμα και χώρους και δεν κάνουν για σουβ και κάνουν οι χελώνες σαν το Αρόνα και το Στόνικ...
Αλλωστε η Σιτροέν έχει το Κάκτους για να παίξει τον ρόλο της χελώνας...
-
Δεν θεωρώ γενικά οτι αξίζει πραγματικά να συζητήσουμε για το πακέτο citroen c3 aircross ... και δεν ξέρω κανένα άτομο στο ευρύτερο περιβάλλον που ζω που να δίνει η να έχει δώσει πάνω απο 22.000 για να αγοράσει αυτοκίνητο με τα παραλληλόγραμμα και φτηνιάρικο και κομμένο για έμενα design στο εσωτερικό (οθόνες που πετάνε και κουμπιά οτι να ναι) > Αμα ήμουνα Γάλλος θα είχα άλλες παραμέτρους στο μυαλό μου , αλλά φυσικά υπάρχουν και άνθρωποι, και σαν εσάς που γράφεται εδω περα που ... 'τους αρεσει' , αφού είναι ... 'καλό SUV' - ο καθένας με την αισθητική του
Πάντως για αυτοκινητάκια των 10.000 κάλοι είναι
Υ.Γ. Για τους ανοιχτόμυαλους, όταν κάνετε test drive κοιτάξτε να παίρνεται και μια εικόνα για την πίεση των ελαστικών, για να μην σας πουλάνε πατάτες για φοβερή ανάρτηση ....
-
ε ρε γλεντια....δελφιναριο
απλα καμια σχεση.
τα γαλλικα ειναι για μεχρι 10.000 ευρω;;;;
ειχες ποτε σου καλο γαλλικο και μετα καλο γερμανικο ή ιαπωνικο;;;; ...κορεατικο δεν αναφερω διοτι τωρα τελευταια κατι κανουν
ειπαμε...οκ το αισθητικο κομματι, αλλα φιλε μου σορρυ εισαι ασχετος απο αυτοκινηση οταν λες οτι τα γαλλακια αξιζουν μεχρι 10.000€.
-
Εγώ δεν μπόρεσα να διαβάσω τι ακριβώς λέει με τα τόσα λάθη που έχει κάνει στο σχόλιο του, οπότε θα περιμένω είτε να ξεθυμώσει , είτε να τα διορθώσει....
-
Το καλοκαίρι πού πέρασε ήμουν σε νησί όλο τον Αύγουστο και έκανα χρήση βενζίνης , αφού πρώτα τελείωσε το Φ.Α με το οποίο έκανα 330 χιλ.Με την βενζίνη λοιπόν έκανα 1085 χιλ.με 80 λίτρα , δηλαδή κατανάλωση 7,4 λιτ/100 Χιλ γέμισμα κάθε 2-3 μέρες με μέγιστη απόσταση τα 110 χιλιόμετρα σε κάθε γέμισμα.Στο αυτοκίνητο 2 άτομα καί ο δρόμος νορμάλ χωρίς φανάρια και σταματηματα και μέγιστη ταχύτητα 80 Χιλ.
Το trip computer έδειξε μέση κατανάλωση 7,1 λιτ έχοντας αποκλιση από την πραγματική 0.3
Αυτά τα λίγα για ενημέρωση όσο αφορά την κατανάλωση βενζίνης στο arona cng.
-
Και στο βενζινάδικο, κάθε δεύτερη μέρα, ή τρεις φορές ανά ταξίδι, θα λέμε 'βάλε ένα δεκάρικο, αλλά πρόσεχε μην ξεχειλίσει!' ??
Ποιο είπαμε είναι το νόημα των 9 λίτρων βενζίνης, στα 'γερμανικά' αυτοκίνητα, όταν το Panda έχει κανονικό 40άρι ντεπόζιτο?
-
Το νόημα είναι να μην περνάει και πιστοποίηση καυσαερίων με την βενζίνη και να μην βάλουν και φίλτρο σωματιδίων βενζίνης.
-
Ναι αλλα και το panda ειναι αμεσου ψεκασμου...twinair....(ωραιος κινητηρας, σε ηχο...παει και αυτος)
-
Το νόημα είναι να μην περνάει και πιστοποίηση καυσαερίων με την βενζίνη και να μην βάλουν και φίλτρο σωματιδίων βενζίνης.
Μάλιστα...
Αν είχε π.χ. 14 λίτρα ντεπόζιτο βενζίνης, θα ήθελε φίλτρο και πιστοποιήσεις, ενώ με 9 δεν θέλει...
Έχουν κάνει τη παπάτζα επιστήμη, οι εταίροι μας.
Ποιος 'πολυμήχανος Οδυσσέας'; Ο 'πονηρός Βόλφγκανγκ' θα μείνει στην μελλοντική ιστορία, που έπιασε Κώτσο και τον προαναφερόμενο. Καλά τα λέει το ντοκυμαντέρ που έβλεπα το πρωι...
-
Κατ εμε ξεχνουν το πιο βασικο;..
Καθε λιτρο καυσιμου περιεχει καποια kw ενεργειαε, στα ηλεκτρικα πως θα παράξουν αυτα τα kw....
Η ενεργεια ειναι περα απο τις απωλειες της κατα την μετουσίωση της, παντα ενος συγκεκριμενου μεγεθους. Τα ηλεκτρικα χρειαζονται xοντρικα 55 κw για 350 χιλ αποστασης ενω ενα ντιζελ 150 kw .
Ειναι λιγοτερο ενεργοβορα κατα 1/3 απλα οχι σε τετοιο βαθμο που να αντεξει ενα ενεργειακο συστημα στην ευρωπη τα εκ. νεα ηλεκτρικα αυτοκινητα.
Ποια ηλεκτρικα παραγωγικα συστηματα μπορουν να ανταπεξελθουν σε αυτην τη τρομακτικη ζητηση;;;;
-
Τώρα για να πούμε και του σταβού το δίκιο, όπως θα λεγε και ο Dim (ελπίζω να ναι καλά,
έχει καιρό να γράψει...) δεν έγινε και τίποτα φοβερό με το ότι έβαζε κάποιος κάθε 110
χλμ. βενζίνη μπροστά στην γενική οικονομία του CNG. Βέβαια απ΄ότι καταλαβαίνω το νησί ήταν
μικρό και οι αποστάσεις ανάλογες. Για καμία Κρήτη, ή Πελλοπόνησο συνεχίζω και το θεωρώ
ταλαιπωρία το 9λιτρο ρεζερβουάρ. -
Τώρα για να πούμε και του σταβού το δίκιο, όπως θα λεγε και ο Dim (ελπίζω να ναι καλά,
έχει καιρό να γράψει...) δεν έγινε και τίποτα φοβερό με το ότι έβαζε κάποιος κάθε 110
χλμ. βενζίνη μπροστά στην γενική οικονομία του CNG. Βέβαια απ΄ότι καταλαβαίνω το νησί ήταν
μικρό και οι αποστάσεις ανάλογες. Για καμία Κρήτη, ή Πελλοπόνησο συνεχίζω και το θεωρώ
ταλαιπωρία το 9λιτρο ρεζερβουάρ.Στο Βόλο έχω ένα διαμέρισμα, λιγότερο από 1 χιλιόμετρο από το πρατήριο CNG (που είναι και 24ωρης λειτουργίας υποτίθεται).
Κι εγώ σκέφτομαι πως 'δεν έγινε και τίποτα να σταματάμε'.
Ήδη στην οικογένεια αγοράστηκε ένα Panda CNG. Εγώ θα ήθελα το αντίστοιχο Arona. Αλλά, γιατί να πληρώσει κάποιος 40% περισσότερο, για ένα αυτοκίνητο που θα έχει περίπου τον ίδιο χώρο αποσκευών, θα βολεύει περίπου τα ίδιο τους επιβάτες και θα έχει τη μισή συνολική αυτονομία; Και όσον αφορά στο ύψος, θέση οδήγησης κλπ. και το Πάντα ψηλό είναι.
Προς τί λοιπόν τα επιπλέον χρήματα; Μόνο για τις αισθητικές διαφορές; Ακυρώνεται η όλη ιδέα της φθηνής μετακίνησης αν συγκρίνεις τα δύο αυτοκίνητα...
-
Υπερβάλλεις!
Δεν είναι μόνο αισθητικές οι διαφορές μεταξύ Panda και Arona. Το Arona είναι ένα σαφέστατα καλύτερο σε όλους τους τομείς και πιο ολοκληρωμένο αυτοκίνητο από το Panda. Αυτό πληρώνεις και όχι τη μούρη!
-
Δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ panda και arona .Είναι η μέρα με την νύχτα.
Σε χώρους υπερτερεί το arona σε όλους τους τομείς. Στο πίσω κάθισμα του panda δεν χωρανε τρία άτομα. Το πορτ μπαγαζ είναι 200 λίτρα,και αν του arona είναι μικρό στα 285 φανταστείτε το panda. Ο κινητήρας είναι δικύλινδρος και παράγει πολύ θόρυβο. Το panda είναι αυτοκίνητο πόλης σε ταξίδι είναι κουραστικό. Μόνο απο το βάρος των δύο αυτοκινήτων καταλαβαινεις την διαφορά 980 με 1300.
Όσον αφορά την παθητική ασφάλεια το panda έχει πάρει 0 (μηδέν)αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης. Οπότε η διαφορά των σχεδόν 4000 € νομίζω οτι αξίζει.
-
Δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ panda και arona .Είναι η μέρα με την νύχτα.
Σε χώρους υπερτερεί το arona σε όλους τους τομείς. Στο πίσω κάθισμα του panda δεν χωρανε τρία άτομα. Το πορτ μπαγαζ είναι 200 λίτρα,και αν του arona είναι μικρό στα 285 φανταστείτε το panda. Ο κινητήρας είναι δικύλινδρος και παράγει πολύ θόρυβο. Το panda είναι αυτοκίνητο πόλης σε ταξίδι είναι κουραστικό. Μόνο απο το βάρος των δύο αυτοκινήτων καταλαβαινεις την διαφορά 980 με 1300.
Όσον αφορά την παθητική ασφάλεια το panda έχει πάρει 0 (μηδέν)αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης. Οπότε η διαφορά των σχεδόν 4000 € νομίζω οτι αξίζει.
Μα εκεί εστιάζουμε την διαφορά και αστοχία, το panda είναι αυτοκίνητο πόλης και κάνει περίπου 250χλμ. με το αέριο κι έχει και 40λιτρο ντεπόζιτο βενζίνης και το Arona είναι υποτίθεται το 'ταξιδιάρικο' και κάνει 300-350χλμ με το αέριο κι έχει 9λιτρη ρεζέρβα βενζίνης... από πλευράς αυτονομίας, και τα δυο τα αντιμετωπίζεις ως αυτοκίνητα πόλης...
Δε λέω πως δεν είναι καλύτερο στα χαρακτηριστικά του ως αυτοκίνητο, γι αυτό σκέφτομαι κι εγώ αν θα το πάρω, αλλά εφόσον ο στόχος είναι η μέγιστη οικονομία (για να μην πάρει κάποιος έστω το ίδιο σε βενζίνη ή πετρέλαιο), οικονομοτεχνικά πρόκειται για 'αποτυχία', 40% ακριβότερο με μικρότερη ακτίνα αυτονομίας και μόνο 85 λίτρα παραπάνω χώρο αποσκευών. Τα υπόλοιπα, θόρυβος κλπ. είναι λεπτομέρειες, και επειδή έχω ταξιδέψει με το panda, μια χαρά τη κάνεις τη δουλειά σου.
-
Παιδιά πώς γίνεται έξοδος από το φόρουμ;
-
Με κλικ...
-
Παιδιά έχει κανείς το fr evo 1.5 να μας πει εντυπώσεις;
-
μπορεί κάποιος να μας πει την εμπειρία του από την χρήση του κλιματισμού? κόβει αρκετά τον κινητήρα ή όχι? θα προτιμούσε να το είχε παραγγείλει με clima που δεν επηρεάζει την δύναμη του κινητήρα?
-
Και γιατί το clima δεν επηρεάζει τη δύναμη του κινητήρα; Τον ίδιο συμπιεστή έχουν, μόνο που στο ένα ελέγχεται χειροκίνητα, ενώ στο άλλο ηλεκτρονικά. Άντε το clima να έχει ένα πλεονέκτημα κάποιες στιγμές που κόβει, αφού έχει πιάσει την επιθυμητή θερμοκρασία.
Seat Arona 2017