-
Ακόμα και να κατασκευαστεί αυτοκίνητο που θα καταναλώνει νερό για καύσιμο, πάλι θα βρεθούν μερικοί για να γράψουν κατά, πιθανόν γιατί δεν θα τρέχει με 220 σε μια χώρα που το ανώτατο όριο ταχύτητα είναι τα 130 χ/ω. και γιατί θα γίνει η αιτία να τελειώσουν τα αποθέματα νερού του πλανήτη μας.
-
Ο χρήστης leomoro έγραψε:
To σενάριο είναι η εξής πραγματικότητα : Αθήνα – Κόρινθος. Δεν δίνω πάλι τις καταναλώσεις με τις μέσες ταχύτητες απ΄το τριπ κομπιούτερ μου, διότι αποδείχτηκε ότι τουλάχιστον «η ένδειξη από ανεφοδιασμό» δείχνει παραπάνω από τις πραγματικές (Πάντως, μία διαδρομή Αθήνα - Κόρινθο άντεξα και την πήγα με σταθερή ταχύτητα 85-90 χλμ/ωρα και η ενδειξη στο τριπ ήταν κάτω των 4κιλ/100, για την ακριβεια από εκκίνηση εγραψε 3,8/100 (αλλά το πιο πιθανο κι αυτή η ένδειξη να είναι λανθασμένη προς τα πάνω , όπως η ένδειξη από ανεφοδιασμό). Φυσικά δεν προκειται να ξαναπάω τόσο σιγά, οπότε σίγουρα άνω αυτής της ταχύτητας, αφού οι στροφές ανεβαίνουν απ΄τις 2500 περίπου και στα 120 χλμ είναι λίγο πάνω απ΄τις 3000, καταναλώνει βέβαια περισσότερο (4,5/100 έγραψε με σχεδόν σταθερή ταχύτητα 115 με 120 χλμ). Κάτι άλλο επίσης που παρατήρησα είναι ότι με ανοικτό τον κλιματισμό στην εθνική η διαφορά στην κατανάλωση ήτανε πολύ μικρή. Τριήμερο θα δω, αν θα βγάλει τα 320 χλμ (μπρος-πίσω, εθνική + επαρχιακή οδό με πολύ ανήφορο) στο πατρικό ορεινή Αχαία. Μην ξεχνάμε, επίσης, ότι μέχρι στιγμής, μόνο μία φορά πήρε λίγο πάνω από 13 κιλά, αλλά δεν ξέρω αν έχει νόημα στην πράξη να το υπολογίζουμε με 14 κιλά, που όσο να ΄ναι κάποια χλμ θα βγαζε παραπάνω.Ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο σου να παρουσιάσεις όλα αυτά τα ενδιαφέροντα νούμερα.
Θα έχει ενδιαφέρον να λάβουμε με τον καιρό αριθμούς καταναλώσεων σε λιγότερο ισόπεδους αυτοκινητόδρομους, π.χ.:
- Εγνατία, εκατέρωθεν της Πίνδου.
- Ιονία Οδός στην ανάβαση στα Ιωάννινα, όπου πολλά οχήματα έχουν ανεβάσει θερμοκρασία και σημαντικά την κατανάλωση.
-
Αυτό με το trip θα τους το πω όταν πάω αντιπροσωπεία. Το παρήγορο είναι ότι φαίνεται μέχρι στιγμής ότι μάλλον είναι σταθερή η απόκλιση:). Για Ιονία οδό, τέλη Ιουλίου που θα πάω Κέρκυρα θα σας πω (δυστυχώς για περαιτέρω πληροφορίες γενικά δεν κάνω και πολλά χιλιόμετρα αυτό τον καιρό), αλλά νομίζω ότι μέχρι τότε θα με προλάβουν να παρουσιάσουν περισσότερα νούμερα οι λοιποί που θα παραλάβουν τα αμάξια.
-
Μια ερώτηση για τους γνώστες:
Σχετικά με το Arona TGI, ο υπολογιστής με προτρέπει να ανεβάζω ταχύτητα γύρω στις 2.000 στροφές. Να ανεβάζω σε αυτό το φάσμα ή να γεμίζω πρώτα κοντά στις 3.000 στροφές και μετά να αλλάζω; Το 2.000 μου φαίνεται κάπως λίγο και ανησυχώ μήπως αν δε γεμίζω καλά θα ζορίζω τον κινητήρα.Τώρα, για όσους θέλουν εντυπώσεις για το ARONA από κάποιον οδηγό που δεν είναι 'ψαγμένος' και χωρίς μεγάλη εμπειρία σε αυτοκίνητα που τα αντιμετωπίζει απλά ως εργαλεία για να κάνει τη δουλειά του. Οδηγώ εδώ και 30 χρόνια κυρίως τα παρακάτω αυτοκίνητα:
Skoda Fabia 1.2, 2000
Opel Astra 1.4, 2004
Opel Vectra 1.8, 2002Το ARONA είναι μακράν το πιο ευχάριστο που έχω οδηγήσει. Πολύ ωραία η αίσθηση οδήγησης και ο κινητήρας αν και μόλις 1.000 cc και 90 άλογα, φαίνεται αστέρι και κινεί το αυτοκίνητο πολύ καλά.
Και ένα ακόμη σχόλιο για τα Crossover/SUV, γιατί έχω διαβάσει πολλά για το ότι δεν έχουν λόγο ύπαρξης μια και είναι πιο ακριβά και 'χειρότερα' αυτοκίνητα από τα αντίστοιχα hatchbacks. Προσωπικά, αφού δοκίμασα τα crossover/SUV, δε θα γύριζα ξανά σε hatchbacks/sedan. Η αίσθηση που μου δίνει είναι καλύτερη για τα ταπεινά μου γούστα. -
Με γεια, να το χαρείς με ασφάλεια! Για να σου ορίζει ο κατασκευαστής ότι πρέπει να ανεβάσεις ταχύτητα, θα είναι το ιδανικό σημείο. Εκτός αν έχεις ανάγκη από μεγαλύτερη επιτάχυνση, οπότε θα γκαζώσεις παραπάνω.
-
Καλησπέρα,έχω ξαναρωτήσει σχετικά με την ασφάλεια με χρηματοδότηση και κάποιος συμφορίτης απάντησε πως είναι υποχρεωτική.Ρωτώντας όμως ασφαλιστή και διαβάζοντας,δεν ισχύει υποχρέωσ.Μπορώ δλδ να κάνω μια μεικτή σε ασφάλεια της επιλογής μου.Τι λέτε;
-
Όσοι είναι να παραλάβουν TGI από παραγγελίες του 2018, ίσα που προλαβαίνουν.
Οι νεότερες παραγγελίες θα αφορούν το μοντέλο με τις επικαιροποιημένες προδιαγραφές ρύπων, και αν ρίξουν παραγγελία από τον επόμενο μήνα, πάνε για παραλαβή το 2020. Θα υπάρξει και νέα παύση παραγωγής για περίπου 2 μήνες το ελάχιστο.
-
Ο χρήστης keyman2000 έγραψε:
Καλησπέρα,έχω ξαναρωτήσει σχετικά με την ασφάλεια με χρηματοδότηση και κάποιος συμφορίτης απάντησε πως είναι υποχρεωτική.Ρωτώντας όμως ασφαλιστή και διαβάζοντας,δεν ισχύει υποχρέωσ.Μπορώ δλδ να κάνω μια μεικτή σε ασφάλεια της επιλογής μου.Τι λέτε;Το ίδιο μου είχαν πει και εμένα, το έκανα έκλαψα με τη τιμή και μόλις ήρθε η ώρα για ανανέωση κούνησα μαντήλι.. μη πω τον μέσο δάκτυλο...
-
Nηρέας, η αλήθεια είναι ότι ο υπολογιστής μου φαίνεται και μένα κάπως οριακός στο θέμα αλλαγής ταχύτητας. Δηλαδή, εντάξει το δέχομαι στο ίσιωμα και με ομαλή επιτάχυνση να ανεβάζω κάτω απ΄τις 2000 στροφές, όπως μας δείχνει, αλλά προσωπικά τελικά προτιμώ ακόμα κι εκεί λίγο πάνω απ΄τις 2000 στροφές (με εξαίρεση ίσως την πρώτη που μάλλον προτιμότερο για ομαλότερη αλλαγή σε ίσιωμα πάντα να αλλαζουμε γρήγορα ). Όχι όμως και αλλαγή στις 3000 στροφές, αυτό είναι αρκετά πολύ νομίζω.Και φυσικά εκεί που δεν ακολουθώ καθόλου τον υπολογιστή, διότι κι γω έχω την αίσθηση ότι το ζορίζει το αμάξι αναίτια, είναι μετά από μερική επιβράδυνση , που κατ΄εμέ δείχνει πάντα τουλάχιστον μία ταχύτητα πάνω απ΄αυτήν που νομίζω ότι χρειάζεται, κατεβάζω δηλαδή σε αυτήν την περίπτωση σίγουρα κι άλλη ταχύτητα σε σύγκριση με τον υπολογιστή.
-
Υπάρχει αναφορά καταναλωτή που έχει παραγγείλει το Arona TGI από το Νοέμβριο και το περιμένει τον Ιούλιο, ότι άλλαξε το περιεχόμενο ενός πακέτου αξεσουάρ και θα τού το παραδώσουν στην ίδια τιμή με έλλειψη αυτών που είχε στην παραγγελία.
Από το κακό στο χειρότερο η τοπική SEAT.
-
Λοιπόν παιδιά,
Δυστυχώς, προσωπικοί λόγοι με αναγκάζουν να μετακομίσω αρκετά μακρυά από το πλησιέστερο CNG πρατήριο και σκέφτομαι ίσως να πουλήσω το νεοαποκτηθέν ARONA TGI.
Είναι η έκδοση Style σε χρώμα μεταλλικό desire red και έχει δώρο από την αντιπροσωπεία αισθητήρες παρκαρίσματος.
Είναι 10 ημερών (7/6/19) και έχω κάνει 600 χιλιόμετρα, όλα με τη διαδικασία στρωσίματος.
Αν ενδιαφέρεται κάποιος ή φίλος/γνωστός του, ας μου στείλει μήνυμα.Όσοι έχετε κοντά σας πρατήριο CNG θα σας πω ένα πράγμα. Φούλαρα πριν μερικές μέρες με CNG και αφού έκανα 180 χιλ., ξαναφούλαρα και πλήρωσα 5.82 ευρώ....Θα σωθείτε.
-
3,23 ευρώ στα 100!!!
Χίλια κρίμα που αναγκάζεσαι σε μετακόμιση. Να ένα ακόμα μειονέκτημα του φυσικού αερίου. Κάτι τέτοιο δε θα συνέβαινε με τη βενζίνη ή το πετρέλαιο.Πες μας και μια τιμή, τι θα λέμε στους γνωστούς μας; Επίσης, αν έχεις γνωστό μάντρα ώστε να μπορούν να μπουν δόσεις. Το ντούκου είναι πολύ δύσκολο για κάποιον που επιλέγει ένα μοντέλο με ξεκάθαρα οικονομικά κριτήρια.
-
Φιλε nireas μετα απο 600χλμ με το καινουριο αυτοκινητο κ μετα απο αναμονη οσο διαρκει μια εγκυμοσυνη,φοβαμαι οτι ο πραγματικος λογος που θες να ξεφορτωθεις αρον αρον το αυτοκινητο ειναι οτι κατι σε απογοητευσε παρα πολυ.Δε μας το λες και σε εμας τους ομοιοπαθεις ωστε να προετοιμαστουμε ψυχολογικα για το τι μας περιμενει?Πιστευω οτι θα το αντεξουμε αν το μοιραστουμε εδω ολοι μαζι ακομα κ αν χρειαστει να τα βγαλουμε στο σφυρι πριν καν τα παραλαβουμε...
-
Φίλε Stavmanus, δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα. Δυστυχώς σε αυτό το διάστημα των 8 μηνών η ζωή μου ήρθε τα πάνω-κάτω με θετική - ελπίζω - κατάληξη και οικογενειακές καταστάσεις που δεν μπορούσα να τις προβλέψω. Όσο για το αυτοκίνητο, είμαι τόσο ευχαριστημένος που ακόμα και στα 50 χλμ απόσταση από το κοντινότερο πρατήριο που είμαι πλέον (αντί για 10) σκέφτομαι αν θα το δώσω ή όχι. Δεν έχω βάλει καν αγγελία. Να φανταστείς πως σε περίπτωση που θα το δώσω, έχω αποφασίσει πως θα πάρω πάλι ARONA, απλά δεν έχω αποφασίσει αν θα είναι βενζίνη ή diesel.
-
αναφορικά με όσα διάβασα σε προηγούμενες σελίδες :
-
το πρατήριο της Σίνδου δεν έχει σταθερή υψηλή πίεση. Κάποια στιγμή πριν ένα 4μηνο διόρθωσε μια βλάβη που είχε και καθάρισε βαλβίδες, οπότε ανέβηκε η πίεση και έμπαινε περισσότερο φ. αέριο. Μιλώντας μαζί τους, απότι κατάλαβα με τη χρήση και τον καιρό, μειώνεται η πίεση που παρέχει το μηχάνημά τους. Επίσης εξαρτάται από την πίεση του δικτύου της ΔΕΠΑ αλλά και αν από το ίδιο μηχάνημα γεμίζουν ταυτόχρονα 2 οχήματα
-
μένω 7-8 χλμ μακρυά από το πρατήριο και δε με απασχολεί διόλου το από και προς το πρατήριο. χαλάλι 16 χλμ για τόσο φθηνότερο καύσιμο (παρεμπιπτόντως μειώθηκε ελαφρώς η τιμή το τελευταίο διάστημα λόγο μείωσης του ΦΠΑ στο φ. αέριο)
-
το χειμώνα θα βάζετε περισσότερα κιλά απότι το καλοκαίρι, οπότε τα νούμερα αυτονομίας του Arona που βλέπω τελευταία να γράφεται, αφορούν μόνο καλοκαιρινούς μήνες. Εγώ για παράδειγμα που έχω το octavia CNG του 2018 εδώ και 1 μήνα με τις ζέστες γεμίζω με 13,2 - 13,4 κιλά (το octavia έχει 15 κιλα χωρητικότητα). Το χειμώνα με τα κρύα έχω γεμίσει και 15,4 (κάπου εκεί).
-
η αυτονομία του φυσικού αερίου (όπως και στα άλλα καύσιμα) διαφέρει πολύ ανάλογα με τη διαδρομή του καθενός. Με 14 και κάτι κιλά έχω κάνει ταξίδι 370 χλμ σε εθνική οδό (το πάτησα και 180-190 σε τρία τέσσερα σημεία της διαδρομής αλλά όχι για πολλά λεπτά και πήγαινα κατά μέσο όρο στα 130 χλμ ταχύτητα), ενώ στην καθημερινή μου χρήση με τα ίδια κιλά κάνω συνήθως 210 - 230 χλμ. Εκτιμώ ότι αν ήμουν σε ακόμα πιο φορτισμένες καθημερινές διαδρομές (πολύ εντός πόλης με πολλά φανάρια), μπορεί να ήμουν και στα 180 - 190 χλμ. Ο δικός μου μέσος όρος με τις δικές μου διαδρομές είναι κάπου 210 χλμ το καλοκαίρι και κάπου 230 το χειμώνα που μπαίνουν περισσότερα κιλά.
-
και στο octavia cng όταν το πρωτοπήρα παραξενεύτηκα πολύ με την ένδειξη ταχύτητας που μου πρότεινε το όχημα. Είχα και εγώ την αίσθηση ότι μου ζητούσε να ανεβάσω ταχύτητες πολύ γρηγορότερα απότι έπρεπε. Με τον καιρό οφείλω να πω ότι συνήθισα τις προτεινόμενες ταχύτητες και στο περίπου αυτές ακολουθώ. Εκτιμώ ότι η πρόταση ταχύτητας είναι προσανατολισμένη στην χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση. Ευελπιστώ ότι αυτό δεν ζορίζει το αμάξι καθώς αδιαφορώ για την κατανάλωση (όταν αυτή είναι σε φ. αέριο και είναι τόσο φθηνή)
-
το κλιματιστικό αν θέλετε να δείτε πόσο σας κοστίζει σε κάποιο φανάρι που είσαστε σταματημένοι, το έχετε κλειστό και βλέπετε την κατανάλωση - το ανοίγεται και βλέπεται τη διαφορά που κάνει. Σε εμένα είναι +0,1 - 0,2 όταν το έχω να δουλεύει πολύ χαλαρά (στο 1-2 από 6), στο + 0,3 όταν το έχω στο 3-4 από μέγιστο 6, και στο + 0,4 όταν το έχω στο 5 και στο 6 (δηλαδή στο μέγιστο). Όπως καταλαβαίνεται με μόλις + 0,3 - 0,4 επιπλέον κατανάλωση, δεν σε ενδιαφέρει το κόστος (είναι πολύ μικρό) και απλά το κρατάς ανοιχτό σύμφωνα με το ποιες συνθήκες προτιμάς στο αμάξι σου.
-
-
Καλησπέρα στο φόρουμ.Σήμερα πέρασα από την seat στο κόσμος και ρώτησα και εγώ τιμές για το Ibiza και το arona.Το Ibiza το εχει ετοιμοπαράδοτο στα 17.000ευρω και το arona από ακυρώσεις του έχουν μείνει 2 (ένα λευκο μη μεταλικό και ένα γκρί)στα 17.500 το λευκό και στα 17.750 το γκρι.Αναφέρομαι στα μοντέλα φυσικού αερίου.Τα είδα και τα δύο και είναι αρκετά ποιοτικά.Βέβαια δε ρώτησα λεπτομέρειες αν η οθόνη του στο ταμπλό είναι αφής και αν εχει mirroring android.Μου είπε ότι τα επόμενα arona θα ερχονται με τιμή στα 19.500 ευρω.
-
Πρέπει κανείς να υπολογίσει και τις διαδρομές που θα κάνει σε περιοχές που δεν υπάρχουν πρατήρια ώστε να συμπεριλάβει το κόστος της βενζίνης...στις διακοπές και τα σκ που γίνονται πολλά χλμ δεν θα υπάρχει πρόσβαση σε φα...
πχ έστω ότι κάνεις 15k τον χρόνο και το 70% είναι με φα ενώ το 30% είναι με βενζίνη...αν το υπολογίσεις θα δεις ότι βγαίνει το ίδιο με το diesel + οτι δεν έχεις την ταλαιπορία του συχνού ανεφοδιασμού... -
Για τις διαφορές στην κατανάλωση των καυσίμων για κάθε αυτοκίνητο ένας αρκετά έγκυρος τρόπος είναι από το https://www.spritmonitor.de/en/
Για το ARONA μία μέση τιμή στην έκδοση της βενζίνης είναι 7 l/100 Km, δηλαδή περίπου 11 ευρώ
Στο diesel είναι 5.8 l/100 Km, δηλαδή περίπου 7,5 ευρώ
και στο CNG 4.5 kgr/100 Km, δηλαδή 3,8 ευρώ -
Το φυσικό αέριο είναι μονόδρομος γι αυτούς που εχουν πρώτα την οικονομία καυσίμου, και μετά τις επιδόσεις. Μέχρι να κυκλοφορήσουν τα ηλεκτρικά σε ευρεία κλίμακα , και μειωθεί το κόστος αγοράς, αυξηθεί η αυτονομία, γίνουν οι αντίστοιχες υποδομές φόρτισης,μετα απο 8-10 χρόνια, τα αυτοκίνητα cng θα είναι τα ποιο οικονομικά σε καύσιμο, oπως αναφέρει ποιο πάνω σωστά και ο nireas.
Βέβαια πρέπει να βολεύει τον ιδιοκτήτη το πρατήριο φ.α και να μην κάνει ταξίδι για ένα γέμισμα.
Όταν παράγγειλα τον Νοέμβριο το arona ήταν 11 πρατήρια και τώρα είναι 17 οπότε κάτι γίνεται.
(Ακόμη και ενα ηλεκτρικό έχει κατανάλωση 2-2,5 €/100χιλ.) -
Ο χρήστης opiou έγραψε:
Πρέπει κανείς να υπολογίσει και τις διαδρομές που θα κάνει σε περιοχές που δεν υπάρχουν πρατήρια ώστε να συμπεριλάβει το κόστος της βενζίνης...στις διακοπές και τα σκ που γίνονται πολλά χλμ δεν θα υπάρχει πρόσβαση σε φα...
πχ έστω ότι κάνεις 15k τον χρόνο και το 70% είναι με φα ενώ το 30% είναι με βενζίνη...αν το υπολογίσεις θα δεις ότι βγαίνει το ίδιο με το diesel + οτι δεν έχεις την ταλαιπορία του συχνού ανεφοδιασμού...Αν είναι να κάνει κάποιος 5000 km το χρόνο με βενζίνη έχοντας 9 lt ρεζερβουάρ, μιλάμε για εξ' ορισμού ταλαιπωρία και κακή επιλογή οχήματος ανεξάρτητα από κόστη. Το ρεζερβουάρ αυτό, όντας τόσο μικρό, βρίσκεται εκεί για να σε πάει σπίτι σου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και όχι για τακτική χρήση.
Seat Arona 2017