-
230.000 αντιτυπα εχει δωσει πανευρωπαικα τα τρια χρονια παρουσιας του.Δεν ξερω γιατι κολλανε εδω στην Ελλαδα.Μηπως επειδη οι Ελληναρες την βκεπουν πριμιουμ;
Εγω δεν το πηρα γιατι δεν μ αρεσε αυτο το ασπρο φιλετο στο ταμπλο το οποιο θα λερωνοταν πολυ ευκολα,συν το οτι ειχε καταργηθει το ατμοσφαιρικο.
Βασικα θεωρω οτι ειναι το καλυτερο Μικρα και φυσικα το πιο ομορφο μεχρι σημερα.Παρεξηγημενο.Ενω ειναι και απο τα πιο ομορφα σουπερμινι γενικα συν οτι δεν εχει καμμια οθονη να πεταγεται σαν τσουτσου.
Στα 14290 που πηρα το Κλιο expression μου εδιναν το βασικο energy Μικρα με τα 100 αλογα αλλα ειπαμε πρωτα η ευκολια χρησης;
Συμφωνω οτι δεν θα βρει ευκολα κοινο να το αγορασει....
-
230.000 αντιτυπα εχει δωσει πανευρωπαικα τα τρια χρονια παρουσιας του.Δεν ξερω γιατι κολλανε εδω στην Ελλαδα.Μηπως επειδη οι Ελληναρες την βκεπουν πριμιουμ;
Βασικα θεωρω οτι ειναι το καλυτερο Μικρα και φυσικα το πιο ομορφο μεχρι σημερα.Παρεξηγημενο.Ενω ειναι και απο τα πιο ομορφα σουπερμινι γενικα συν οτι δεν εχει καμμια οθονη να πεταγεται σαν τσουτσου.
Η δικιά μου ερμηνεία για το ότι δεν πουλάει ιδιαίτερα στην Ελλάδα είναι οι παρακάτω λόγοι:
-
Στην αρχή είχε πολύ περίεργο εξοπλισμό, π.χ. καμία έκδοση δεν είχε ηλεκτρικά παράθυρα πίσω!
-
Έχει πολύ δυνατό ανταγωνισμό, με πιο όμορφα, πιο σύγχρονα και καλύτερα αυτοκίνητα στην κατηγορία του.
-
Ναι είναι το πιο όμοροφο και το πιο καλό Μίκρα (το οποίο ποτέ δεν ήταν όμορφο ή ιδιαίτερα καλό), αλλά υπολείπεται σε αρκετά σημεία του ανταγωνισμού.
-
Δεν έχει κάποιο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, αφού είναι καλό αλλά δεν διαπρέπει σε κανένα τομέα.
-
Η τιμή του είναι στον Μ.Ο, άρα ούτε αυτό βοηθάει.
-
Είχε περιορισμένες επιλογές σε κινητήρες και πλέον ακόμα περισσότερο.
Γενικά, όταν κοίταζα κάποια στιγμή για αυτοκίνητο της κατηγορίας, ειλικρινά δεν μπορούσα να βρώ ούτε 1 λόγο για να κοιτάξω το Μίκρα!
-
-
-
Έχει πολύ δυνατό ανταγωνισμό, με πιο όμορφα, πιο σύγχρονα και καλύτερα αυτοκίνητα στην κατηγορία του.
-
Ναι είναι το πιο όμροφο και το πιο καλό Μίκρα (το οποίο ποτέ δεν ήταν όμορφο ή ιδιαίτερα καλό), αλλά υπολείπεται σε αρκετά σημεία του ανταγωνισμού.
Το γράφεις ότι είναι δική σου ερμηνεία οκ, αλλά ειδικά αυτά τα δύο για εμένα είναι τελείως λάθος.
Αυτό που το κάνει ανταγωνιστικό είναι ότι πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που χωρίς να ξεχωρίζει κάπου, είναι πολύ καλό σε όλους τους τομείς.
Συν ότι είναι το πιο όμορφο μέσα + έξω και ποιοτικό.
-
-
Fanis75 wrote:
-
-
Ναι είναι το πιο όμροφο και το πιο καλό Μίκρα (το οποίο ποτέ δεν ήταν όμορφο ή ιδιαίτερα καλό), αλλά υπολείπεται σε αρκετά σημεία του ανταγωνισμού.
Το γράφεις ότι είναι δική σου ερμηνεία οκ, αλλά ειδικά αυτά τα δύο για εμένα είναι τελείως λάθος.
Αυτό που το κάνει ανταγωνιστικό είναι ότι πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που χωρίς να ξεχωρίζει κάπου, είναι πολύ καλό σε όλους τους τομείς.
Συν ότι είναι το πιο όμορφο μέσα + έξω και ποιοτικό.
Ξεκινάω ανάποδα:
-
Η ομορφιά είναι τελείως υποκειμενική. Οπότε αυτό δεν είναι κριτήριο. Για εμένα π.χ. το 208, το Clio, το Corsa, το νέο Yaris είναι πιο όμορφα.
-
Πολλά αυτοκίνητα δεν ξεχωρίζουν και τα κάνουν όλα καλά, π.χ. το Polo & Ibiza (που ξεχωρίζουν σε χώρους), το Clio και πολλά άλλα, δεν είναι αποκλειστικότητα του Μίκρα. Οπότε, γιατί κάποιος να προτιμήσει το Μίκρα? Η απαντηση είναι απλή:
- Υποκειμενικά γιατί του αρέσει πιο πολύ (οπότε είναι τελείως σχετικό και μη μετρήσιμο)
- Αντικειμενικά γιατί είναι πιο φτηνό. Που δεν είναι, οπότε μένει μόνο το υποκειμενικό κριτήριο.
-
-
Συμφωνούμε μάλλον. Γιατί άλλαξες ελαφρώς την τοποθέτησή σου.
Πάντως με εξαίρεση το ibiza, είναι πιο φθηνό από τα άλλα που αναφέρεις.
-
Kάποια στιγμή -πριν κανένα χρόνο- είχα δει ότι στην Ευρώπη κυκλοφόρησε και με τον 1000άρη με 117hp (αυτόν που τώρα έχει το Juke). Πρόλαβε να έρθει ποτέ Ελλάδα με αυτή την ιπποδύναμη;
-
Kάποια στιγμή -πριν κανένα χρόνο- είχα δει ότι στην Ευρώπη κυκλοφόρησε και με τον 1000άρη με 117hp (αυτόν που τώρα έχει το Juke). Πρόλαβε να έρθει ποτέ Ελλάδα με αυτή την ιπποδύναμη;
Ναι είχει κυκλοφορήσει όντως. Για Ελλάδα νομίζω δεν ήρθε ποτέ, αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος.
-
Ήρθε Ελλάδα και μάλιστα πήρε και καλές κριτικές:
https://www.drive.gr/test-drives/dokimi/test-drive-nissan-micra-10-ig-t-117-ps
-
-
-
Δεν έχει κάποιο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, αφού είναι καλό αλλά δεν διαπρέπει σε κανένα τομέα.
Στα περισσοτερα συμφωνω αλλα...
Στο 2 ναι ο ανταγωνισμος ειναι δυνατος αλλα το Μικρα μαζι με το Κλιο ειναι τα πιο ομορφα σουπερμινι σημερα.Και οταν λες πιο συγχρινα τι εννοεις;Δεν ειναι το Μικρα συγχρονο;Τι του λειπει;
Το 4 τελικα ειναι προτερημα γιατι παιρνεις αυτοκινητα χωρις να ξεχωριζει αλλα και χωρις να υστερει καπου.....σε αντιθεση με αλλα ανταγωνιστηκα μοντελα που διαπρεπουν σε κσποιον τομεα αλλα χανουν καπου αλλου.....
-
-
Στο 2 ναι ο ανταγωνισμος ειναι δυνατος αλλα το Μικρα μαζι με το Κλιο ειναι τα πιο ομορφα σουπερμινι σημερα.Και οταν λες πιο συγχρονα τι εννοεις;Δεν ειναι το Μικρα συγχρονο;Τι του λειπει;
Το 4 τελικα ειναι προτερημα γιατι παιρνεις αυτοκινητα χωρις να ξεχωριζει αλλα και χωρις να υστερει καπου.....σε αντιθεση με αλλα ανταγωνιστηκα μοντελα που διαπρεπουν σε κσποιον τομεα αλλα χανουν καπου αλλου.....
Όπως προείπα, η ομορφιά είναι υποκειμενική. Για εμένα το Clio είναι πολύ πιο όμορφο από το Μίκρα, όπως και άλλα μικρά (που προανέφερα) είναι πιο όμορφα. Οπότε την ομορφιά δεν μπορώ να την βάλω ως κριτήριο, είναι τελείως υποκειμενικό. Σε κάποιους άρεσε και το προηγούμενο Juke (από τα πιο άσχημα αυτοκίνητα έβερ!!), όλα είναι σχετικά.
Δεν είναι σύγχρονο γιατί παρουσιάστηκε πριν 3 χρόνια. Δεν το έχω ψάξει αναλυτικά, αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν έχει π.χ. όλα τα συστήματα ασφαλείας που έχει το Γιάρις. Δεν βλέπω να έχει blis, acc και διάφορα τέτοια. Επίσης δεν έχει και ιδιάιτερα σύγχρονα μοτέρ (ακόμα), ούτε καν 6αρι κιβώτιο. Γενικά δείχνει ότι είναι αυτοκίνητα που βγήκε πριν 3 χρόνια.
Προτέρημα όμως είναι και για τον ανταγωνισμό. Γιατί πέρα από τα μικρά που υπερτερούν ξεκάθαρα κάπου και άρα στοχεύουν σε πιο ειδικό κοινό (π.χ Φιέστα σε οδική συμπεριφορά, Σιτροέν σε άνεση, κλπ.) τα περισσότερα μικρά κάνουν τα πάντα καλά. Οπότε όπως ξαναείπα είναι θέμα τιμής και (υποκειμενικής) ομορφιάς. Είναι π.χ. το C3 καλύτερο από το Micra? Μάλλον όχι, αλλά επίσης τα κάνει όλα καλά, έχει πάρα πολλές διαθέσιμες εκδόσεις και για κάποιο λόγο πουλάει απίστευτα καλά.
Τέσπα, δεν έχει και μεγάλη σημασία, κουβέντα να κάνουμε. Είπα γιατί πιστεύω ότι το Μίκρα δεν πουλάει στην Ελλάδα (γενικά δεν ξέρω πόσο καλά πάει) και γιατί δεν το κοίταξα καν εγώ όταν έψαχνα, δεν το είχα καν στα αυτοκίνητα πού ήθελα να δώ. Καθαρά υποκειμενική μου άποψη, μπορεί να είναι τελείως άλλοι οι λόγοι που δεν πουλάει.
-
Αλοιμονο,κουβεντα κανουμε.Οπως προειπα εμενα με χαλσσε πολυ αυτο το ασπρο φιλετο που εχει στο ταμπλο και απ οτι ειδα εχει διατηρηθει και στο ανανεωμενο.
-
-
Στην αρχή είχε πολύ περίεργο εξοπλισμό, π.χ. καμία έκδοση δεν είχε ηλεκτρικά παράθυρα πίσω!
-
-
Ναι είναι το πιο όμοροφο και το πιο καλό Μίκρα (το οποίο ποτέ δεν ήταν όμορφο ή ιδιαίτερα καλό), αλλά υπολείπεται σε αρκετά σημεία του ανταγωνισμού.
-
-
Η τιμή του είναι στον Μ.Ο, άρα ούτε αυτό βοηθάει.
-
Είχε περιορισμένες επιλογές σε κινητήρες και πλέον ακόμα περισσότερο.
Γενικά, όταν κοίταζα κάποια στιγμή για αυτοκίνητο της κατηγορίας, ειλικρινά δεν μπορούσα να βρώ ούτε 1 λόγο για να κοιτάξω το Μίκρα!
Tο έχεις πιάσει στο 100%. Πριν κάνα 2-3 χρόνια αρκετοί γνωστοί το είχαν στο τοπ5 - δεν το πήρε κανένας, τώρα δεν το ακούω ποτέ από πουθενά. Μάλιστα τυχαία είδα ένα κρεμ πριν μερικές μέρες και σκέφτηκα 'καλά, το πουλάνε ακόμη αυτό;'!
Νομίζω το ίδιο θα πάθει και με το Juke και με το νέο Qasqai η Nissan. Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και η εταιρία δεν ξεχωρίζει κάπου αυτή τη στιγμή, ενώ ο 'συνεργάτης' (Renault) την ανταγωνίζεται έντονα με παρόμοια χαρακτηριστικά αλλά καλύτερη στόχευση κατά τη γνώμη μου.
Δηλαδή τώρα, εκτός από το χρυσωρυχείο QQ, είναι ευχαριστημένοι με τις πωλήσεις του νέου Juke και Micra; Κ σε σύγκριση με Captur/Clio;
Εμένα μου αρέσει πολύ το Micra σαν ομορφιά, αλλά πάλι κάτι άλλο θα έπαιρνα!
Μάλλον η Nissan θα τα παίξει όλα για ολα με τα ηλεκτρικά.
-
-
Φυσικά και είναι είναι ευχαριστημένοι με το micra, 230.000 πωλήσεις έχει κάνει.
Μη μένεις στο μικρόσμο της Ελλάδας που τα Peugeot είναι ξαφνικά bmw
-
Συνολικές πωλήσεις Ευρώπη.
Micra
2019 65.240
2018 77.815
2017 86.489
C3
2019. 210.465
2018. 208.941
2017 205.272
208
2019 224.848
2018 230.107
2017 242.589
Corsa 700.000 στην 3ετια και Yaris 620.000 περίπου και Clio 920.000.
Από αυτές τις 6 εταιρίες ποιες είναι περισσότερο χαρούμενες; Αυτές που πούλησαν από 620.000 - 920.000 αυτοκίνητα+, ή αυτή με τις λιγότερο από μισές ή 1/3 των πωλήσεων των άλλων;
-
Στην Ελλαδα παντως δεν ειναι απατο.....
Πωλησεις 2017 4ο με 2843
2018 5ο με 2909
2019 8ο με 2109
2020 εως και Σεπτεμβρη 11ο με 450
Οι πωλησεις του 2017 μαλλον εχουν και το προηγουμενο μοντελο.Τα στοιχεια ειναι επισημα του ΣΕΑΑ.
Υπαρχει βεβαια φθινουσα πορεια αλλα εαν το ψαξετε θα δειτε οτι εχει πουλησει περισσοτερο απο αυτοκινητα οπωςτο Φιεστα, το Ιμπιζα,το Σουιφτ,το c3 και αλλα υποτιθεται 'καλυτερα'.
Οσο για τα qq και juke κακως τα θεωρειτε αποτυχια και ειδικα το qq...
Τελος κατι που εχει περασει στα ψιλα.Η εγγυηση της Νισσαν ειναι 3 ετη με προεκταση,οποιος θελει τα 6 ετη.Οποτε μονο η kia και η ford δινουν παραπανω,αν και για την τελευταια εχω καποιους ενδοιασμους επειδη εχω δει σε προσπεκτους (Φιεστα) να αναφερει βασικη εγγυηση 2 ετη....
Οσο για την Ευρωπη αστο.....εδω που το Γιαρις ειναι παντα πρωτο,στην Ευρωπη μετα βιας ειναι πεμπτο/εκτο στην κατηγορια του.Οποτε δεν τιθεται θεμα συγκρισης...
-
Για το QQ δεν είπαμε ποτε τίποτα, είναι και πολύ καλό και πουλάει τραίνο!!
Η εγγύηση της Ford είναι με επέκταση τα 8 χρόνια (δώρο προς το παρόν), αλλά εργοστασιακή και Πανευρωπαϊκή, φαίνεται κανονικά στο Ford ETIS οτι έχει 8 χρονια εγγύηση.
-
ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙ 2017-2019 (το 2017 ήταν καινούργιο μοντέλο)
MICRA = 229.544
C3 = 624.687
208 = 697.544
YARIS = 625.762
CLIO = 967.977
CORSA = 669.331
POLO = 824.576
Ακόμα και το Ibiza εχει περίπου 100.000 πωλήσεις παραπάνω. Κουράστηκα να κάτσω να μετρήσω τα υπόλοιπα αλλά νομίζω το επιχείρημα για τον 'μικρόκοσμο' δεν υφίσταται.
Για QQ είπαμε 'ορυχείο χρυσού', και το 1ο Juke πούλησε απίστευτα, τώρα στα βάθη των πωλήσεων από 2-3ο σε πωλήσεις είναι το ίδιο πράγμα;
Ο ένας λέει η 'ψωροκωσταινα' δεν ξέρει και ο άλλος οι 'κουτοφραγκοι' δεν ξέρουν.. τελικά ποιός ξέρει, για να ξέρουμε και εμείς τι πρέπει να ξέρουμε..
-
Στην Ελλαδα παντως δεν ειναι απατο.....
Πωλησεις 2017 4ο με 2843
2018 5ο με 2909
2019 8ο με 2109
2020 εως και Σεπτεμβρη 11ο με 450
Οι πωλησεις του 2017 μαλλον εχουν και το προηγουμενο μοντελο.Τα στοιχεια ειναι επισημα του ΣΕΑΑ.
Υπαρχει βεβαια φθινουσα πορεια αλλα εαν το ψαξετε θα δειτε οτι εχει πουλησει περισσοτερο απο αυτοκινητα οπωςτο Φιεστα, το Ιμπιζα,το Σουιφτ,το c3 και αλλα υποτιθεται 'καλυτερα'.
Για το C3 δεν ισχύει αυτό που λες.. Το C3 έχει πουλήσει πολύ περισσότερο από το micra.. Το 2019 πουλήθηκαν 3764 Citroën C3 κ μόλις 2106 micra και για το 2020 μέχρι στιγμής 1506 για το C3 και 470 το micra.. Το 2018 πούλησαν σχεδον το ίδιο με μόλις 62 αυτοκίνητα παραπάνω το micra.. Συνολικά τα C3 έχει πουλήσει ξεκάθαρα περισσότερο από το micra και δεν χρειάζονται καν τα στοιχεία πωλήσεων.. Το καταλαβαίνεις και από το τι βλέπεις στο δρόμο.. Για Ευρώπη δεν υπάρχει σύγκριση. Το C3 πουλάει τριπλάσια από το micra
-
Δεν βρίσκω κανένα λόγο να συγκρίνουμε τις πωλήσεις ενός Ιαπωνικού αυτοκινήτου με τα αντίστοιχα Ευρωπαϊκά.
Κυρίως επειδή για τους περισσότερους αγοραστές η εντοπιότητα του προϊόντος είναι Νο1 κριτήριο.
-
Έχετε μετοχές και σκάτε για τις πωλήσεις;
Νέο Nissan Micra 2017