Στο 2 ναι ο ανταγωνισμος ειναι δυνατος αλλα το Μικρα μαζι με το Κλιο ειναι τα πιο ομορφα σουπερμινι σημερα.Και οταν λες πιο συγχρονα τι εννοεις;Δεν ειναι το Μικρα συγχρονο;Τι του λειπει;
Το 4 τελικα ειναι προτερημα γιατι παιρνεις αυτοκινητα χωρις να ξεχωριζει αλλα και χωρις να υστερει καπου.....σε αντιθεση με αλλα ανταγωνιστηκα μοντελα που διαπρεπουν σε κσποιον τομεα αλλα χανουν καπου αλλου.....
Όπως προείπα, η ομορφιά είναι υποκειμενική. Για εμένα το Clio είναι πολύ πιο όμορφο από το Μίκρα, όπως και άλλα μικρά (που προανέφερα) είναι πιο όμορφα. Οπότε την ομορφιά δεν μπορώ να την βάλω ως κριτήριο, είναι τελείως υποκειμενικό. Σε κάποιους άρεσε και το προηγούμενο Juke (από τα πιο άσχημα αυτοκίνητα έβερ!!), όλα είναι σχετικά.
Δεν είναι σύγχρονο γιατί παρουσιάστηκε πριν 3 χρόνια. Δεν το έχω ψάξει αναλυτικά, αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν έχει π.χ. όλα τα συστήματα ασφαλείας που έχει το Γιάρις. Δεν βλέπω να έχει blis, acc και διάφορα τέτοια. Επίσης δεν έχει και ιδιάιτερα σύγχρονα μοτέρ (ακόμα), ούτε καν 6αρι κιβώτιο. Γενικά δείχνει ότι είναι αυτοκίνητα που βγήκε πριν 3 χρόνια.
Προτέρημα όμως είναι και για τον ανταγωνισμό. Γιατί πέρα από τα μικρά που υπερτερούν ξεκάθαρα κάπου και άρα στοχεύουν σε πιο ειδικό κοινό (π.χ Φιέστα σε οδική συμπεριφορά, Σιτροέν σε άνεση, κλπ.) τα περισσότερα μικρά κάνουν τα πάντα καλά. Οπότε όπως ξαναείπα είναι θέμα τιμής και (υποκειμενικής) ομορφιάς. Είναι π.χ. το C3 καλύτερο από το Micra? Μάλλον όχι, αλλά επίσης τα κάνει όλα καλά, έχει πάρα πολλές διαθέσιμες εκδόσεις και για κάποιο λόγο πουλάει απίστευτα καλά.
Τέσπα, δεν έχει και μεγάλη σημασία, κουβέντα να κάνουμε. Είπα γιατί πιστεύω ότι το Μίκρα δεν πουλάει στην Ελλάδα (γενικά δεν ξέρω πόσο καλά πάει) και γιατί δεν το κοίταξα καν εγώ όταν έψαχνα, δεν το είχα καν στα αυτοκίνητα πού ήθελα να δώ. Καθαρά υποκειμενική μου άποψη, μπορεί να είναι τελείως άλλοι οι λόγοι που δεν πουλάει.