-
Εγώ από τα λεγόμενα του Γκαλμπραίηθ κατάλαβα πάντως ότι τα τανκς στους δρόμους θα τα είχε κατεβάσει ο Αλέξης με τον Πάνο (αν και 'τους ανησυχούσε λίγο το ενδεχόμενο αυτό' όπως μας είπε). Οπότε μάλλον οι πολλοί θα είχαν καταπιεί την εθνοσωτήριο αυτή αμάσητη αφού θα ήταν 'για το καλό μας' (όπως πάντα) και για 'να απαλλαγούμε από τα μνημόνια'. Τελικά βέβαια ο Αλέξις, παρά την ανατροφή του τόσων ετών στην ΚΝΕ, αποδείχτηκε παραπάνω δημοκράτης απ' όσο πίστευα.
Respect πάντως στον τουρκικό λαό που βγήκε στους δρόμους. Δεν ζω εκεί για να ξέρω τα κίνητρα, υποψιάζομαι ότι έχουν να κάνουν περισσότερο με υποστήριξη προς τον Ερντογκάν και λιγότερο προς την δημοκρατία, αλλά το θάρρος είναι θάρρος και άξιο θαυμασμού.
ΥΓ: Δεν έχει γράψει ακόμη κανείς ότι το πραξικόπημα ήταν κατευθυνόμενο από τους Αμερικάνους και τον διεθνή σιωνισμό και ανησυχώ.
-
Εγω διαφωνω ως προς την αποψη οτι ο λαος ματαιωσε το πραξικοπημα.
Γιατι ως στρατιωτικος ξερω καλα πως αν η ηγεσια του στρατου της καθε χωρας αποφασισει ενιαια για πραξικοπημα τοτε κατα 90% εχει πετυχει. Και με πολλα θυματα πολιτων .
Χθες καποιοι συνταγματαρχες λοχαγοι και αλλοι κατωτεροι αξκοι εχοντας μαζι τους δυο ελικοπτερα 4 μαχητικα 5 τεθωρακισμενα δυο διμοιριες απο πεζικαριους και δυο τεθωρακισμενα οχηματα μεταφορας πρσ......πηγαν να κατεβασουν την κυβερνηση.
Δεν υπαρχει...... Οποτε η καταληξη ηταν η αναμενομενη. Και με 194 νεκρους καταλαβαινουνε ολοι ποσοι νεκροι θα υπηρχαν αν γινονταν μαζικη στρατιωτικη επιχειρηση καταληψης των βασικων σημειων .
Οποτε ναι μεν αλλα.
Παλι καλα που ηταν ασχετοι οι πραξικοπηματιες...... Τουλαχιστον....... -
265 νεκροι...τελικα...Νομιζω οτι ειναι φανερο τι θα γινοταν αν γινοταν συντονισμενη επιχειρηση ......
-
Εγω ως πολιτης που αγαπω την χωρα μου θα τονισω πως ο στρατος δεν πρεπει να περιφρονειται ουτε απο την πολιτικη ηγεσια ουτε απο τους πολιτες.
Χριζει σεβασμου απο απαντες....... Τιποτα περισσοτερο... -
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Εγω διαφωνω ως προς την αποψη οτι ο λαος ματαιωσε το πραξικοπημα.
Γιατι ως στρατιωτικος ξερω καλα πως αν η ηγεσια του στρατου της καθε χωρας αποφασισει ενιαια για πραξικοπημα τοτε κατα 90% εχει πετυχει. Και με πολλα θυματα πολιτων .
Χθες καποιοι συνταγματαρχες λοχαγοι και αλλοι κατωτεροι αξκοι εχοντας μαζι τους δυο ελικοπτερα 4 μαχητικα 5 τεθωρακισμενα δυο διμοιριες απο πεζικαριους και δυο τεθωρακισμενα οχηματα μεταφορας πρσ......πηγαν να κατεβασουν την κυβερνηση.Έτσι ακριβώς όπως τα λέει ο συνάδελφος. Το πραξικόπημα απέτυχε επειδή δεν είχε την στήριξη της Ιεραρχίας και επειδή αυτοί που το εκτέλεσαν δεν ήθελαν να χρησιμοποιήσουν μεγαλύτερη βία.
-
Ναι βρε παιδια, απλα λογω των Social media κινητοποιηθηκε κοσμος γρηγορα και αν το ενωσουμε με τις εικονες της γρηγορης προσελευσης του στα στρατηγικα σημεια της Κων/πολης τοτε πιθανον στο τελος να διστασαν πολλοι στρατιωτικοι γιατι δεν μπορει να ηταν τοσο λιγοι αυτοι που θα συμμετειχαν στο πραξικοπημα.
Καλα γενικα ηταν πραξικοπημα από τα Lidl. Διχως καταληψη δικτυων τηλεφωνιας δουλεια δε γινεται.
Star πριν από λιγο: Εικονες από Αγκυρα (και ηταν από Γαλλια) και φωτο από διθεσιο Τ129 το οποιο...μετεφερε 8 ατομα στην Αλεξανδρουπολη. Νταχτιρντι-τσουτσου!
-
Προσγειώθηκε ελικόπτερο με 8 επιβαίνοντες οι οποίοι ζήτησαν άσυλο από την Αθηνα. Οι 7 ειναι στρατιωτικοί και είχαν ξηλώσει τα γαλόνια τους πριν την προσγείωση.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Εγω ως πολιτης που αγαπω την χωρα μου θα τονισω πως ο στρατος δεν πρεπει να περιφρονειται ουτε απο την πολιτικη ηγεσια ουτε απο τους πολιτες.
Χριζει σεβασμου απο απαντες....... Τιποτα περισσοτερο...Σωστά, αυτός ο σεβασμός όμως κερδίζεται εφόσον υπάρχει και από την πλευρά του στρατού σεβασμός στο Σύνταγμα.
Δεν είναι δεδομένος.
Το βασικό είναι ο στρατός να περιορίζεται στα καθήκοντά του, τα οποία δεν είναι πολιτικά σε καμία περίπτωση. -
Στην Τουρκία είναι πολύπλοκα τα πράγματα. Ο Στρατός είναι θεματοφύλακας του κοσμικού χαρακτήρα.
-
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Χριζει σεβασμου απο απαντες....... Τιποτα περισσοτερο...Σωστά, αυτός ο σεβασμός όμως κερδίζεται εφόσον υπάρχει και από την πλευρά του στρατού σεβασμός στο Σύνταγμα.
Δεν είναι δεδομένος.
Το βασικό είναι ο στρατός να περιορίζεται στα καθήκοντά του, τα οποία δεν είναι πολιτικά σε καμία περίπτωση.Ο στρατος δεν φτιαχνεται μονο απο τους κανονες που τον διεπουν. Φτιαχνεται και απο τους πολιτες μεσω των εκπροσωπων του στη κυβερνηση της χωρας.
Οποτε ο αλληλοσεβασμος ειναι αναγκαιος. Εκει πανω εννοειται δουλευουν ολοι....... -
http://www.koolnews.gr/diethni/dimarhos ... siko-su-24
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Στην Τουρκία είναι πολύπλοκα τα πράγματα. Ο Στρατός είναι θεματοφύλακας του κοσμικού χαρακτήρα.Πολύ σωστό, ιδιαίτερη περίπτωση η Τουρκία.
Εξάλλου στον Τουρκικό στράτο οι περισσότεροι δεν έχουν καμία σχέση με τους μουσουλμάνους, μάλλον προς το άθεοι χαρακτηρίζονται.... -
Αν θυμαμαι καλα το τελευταιο πετυχημενο πραξικοπημα στην Τουρκια ηταν το 1997. Απο τοτε νομιζω εχει γινει ενα καθαρισμα των Κεμαλικων ηγετικων στελεχων του Τουρκικου στρατου. Ομως υπηρχαν τοτε οι μικροι σε βαθμο που εμειναν και θρεφτηκαν με το ισλαμικο επεκτατικο μισος εντος στρατου.
Αυτοι θα δωσουν τη δικη τους μαχη για τον Αλλαχ μεχρι το τελος. Πολυ φοβαμαι οτι οι φοβοι της κυβερνησης Ερντογαν για επαναληψη ενος πραξικοπηματος θα επαληθευθουν. -
Kατά την άποψή μου ήταν στημένη η όλη ιστορία για να συσπειρώσει τον κόσμο του ο Ερντογάν και να σταματήσει η κατρακυλά στην δημοφιλία του.
Είναι αδίστακτος ο σουλτάνος και δεν θα λογάριαζε 50-100 νεκρούς ή 1-2 βομβιστικές επιθέσεις για να ενισχύσει τη θέση του. -
-
Ο χρήστης InsaneDriver έγραψε:
Kατά την άποψή μου ήταν στημένη η όλη ιστορία για να συσπειρώσει τον κόσμο του ο Ερντογάν και να σταματήσει η κατρακυλά στην δημοφιλία του.
Είναι αδίστακτος ο σουλτάνος και δεν θα λογάριαζε 50-100 νεκρούς ή 1-2 βομβιστικές επιθέσεις για να ενισχύσει τη θέση του.Συνφωνώ.
Τίποτα δεν γίνεται τυχαία σε αυτή τη χώρα. Μεγάλη καφρίλα ο Ερντογάν. Δεν θα με σόκαρε τίποτα. Τα περιμένω όλα από αυτόν. -
Ο χρήστης InsaneDriver έγραψε:
Είναι αδίστακτος ο σουλτάνος και δεν θα λογάριαζε 50-100 νεκρούς ή 1-2 βομβιστικές επιθέσεις για να ενισχύσει τη θέση του.Και αυτό πιθανό.
Ο Σχης Καλεντερίδης (ο γνωστός Αξκος των ΤΘ και της ΕΥΠ από την υπόθεση Οτσαλάν) έγραψε όμως κάτι ακόμα. Ο Στρατός μάλλον βγήκε ενισχυμένος καθώς οι περισσότεροι Ανώτατοι Αξκοι στήριξαν τον Έρντογαν και ουσιαστικά τον έχουν στο χέρι τώρα.
-
+1 στο παραπανω και στο quote του.
-
Σωστά.
Κερδήθηκε η εμπιστοσύνη του!! Τώρα θα πρέπει να προσέξει περισσότερο !! -
Νομίζω ότι ήταν στημένο το πραξικόπημα, όπως όλοι λίγο-πολύ έχουμε καταλάβει, με βάση τα γεγονότα που ακολούθησαν
Πραξικόπημα στην Τουρκία;