-
Καταιγίδα πλιιιζ μην αγοράσεις!!!! Δεν υπάρχει καλύτερη πηγή ενημέρωσης στα σουπερ μίνι όσον αφορά τιμές - προσφορές εκδόσεις και δώρα. Αν τελικά αλλάξεις το παντάκι θα έρθει σκοτάδι στην ενημέρωση.
-
Μιλάμε για τρελή έρευνα αγοράς έτσι;;;;;;
-
Ιδιαίτερα καλή και το εννοώ. Γιατί εκτός από στείρες τιμές μας δίνεις και μια σαφέστατη εικόνα πως λειτουργούν οι αντιπρόσωποι κατά περίπτωση.
-
Καλά να είσαι ρε φίλε. Thank you!!!
-
Κι εσύ φίλε
-
Υπάρχουν κάτοχοι που να έχουν το 1.2 με τα 110 και 82 άλογα να μας πουν πραγματική κατανάλωση κυρίως εντός πόλης?
Επίσης, έχει βγάλει τίποτα προβλήματα γενικώς? -
Αν θέλεις κυρίως εντός πόλης και κάνεις ελάχιστα ή λίγα ταξίδια κυρίως σε Α/Δ , τότε πας για το 82άρι που είναι ατμοσφαιρικό . Το 110 είναι τουρμπάκι και οπωσδήποτε θα παίζει ρόλο το πόδι στο γκάζι , ενώ θα ενοχλείται αν είναι όλο μέσα στην πόλη .
Ο κινητήρας έχει βραβευτεί 4 συνεχόμενες φορές , αλλά πιθανότατα θα έχει κάποια μικρά θεματάκια , όπως όλα τα αμάξια . Δεν έχει ακουστεί όμως για κάτι σημαντικό .
Από τον Σεπτέμβριο αλλάζει κιβώτιο ο 110 , από 5τάχυτο με μακριές σχέσεις , σε 6τάχυτο . Εχει τώρα προσφορές για τα υπάρχοντα και μέσα στην πόλη ίσως είναι πιο βολικό το 5τάχυτο .
-
Πρόσφατα αποκτήσαμε το C3 1.2 με 110 ίππους και 6αρι κιβώτιο. Το έχουμε λιγότερο από μήνα, οπότε ότι και να σου πω είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα αλλάξει στο μέλλον. Προβλήματα βέβαια δεν προλαβαίνει να έχει. Η μέση κατανάλωση στον υπολογιστή είναι 7,7 λίτρα/100 χλμ, με κοντινές διαδρομές στην πόλη και ένα ταξίδι μέχρι Καλαμάτα με τον κλιματισμό στο φουλ λόγω καύσωνα. Πριν το ταξίδι, ο υπολογιστής έδινε μέση κατανάλωση 8,2 λίτρα/100 χλμ. Ακόμα βέβαια είμαστε στα 1.000-1.200 χλμ, οπότε μάλλον θα πέσει κάπως στο μέλλον.
Το πολύ καλό είναι η άνεση της ανάρτησης, κάτι που συνεπάγεται και κλίσεις στις στροφές. Μιλάω για νορμάλ οδήγηση, δεν το θεωρώ σπορ αυτοκίνητο για να το πιέσω. Τα πάντα είναι πολύ μαλακά, λες και είσαι σε συνεδρία χαλάρωσης. Να φανταστείς, μετά το C3, το Qashqai δίνει την εντύπωση ότι έχει σκληρά-αντρικά χειριστήρια και πεντάλ (εδώ γελάμε βέβαια).
Αυτό που δεν έχω συνηθίσει είναι ότι ο χειρισμός όλων των λειτουργιών γίνεται μέσω της οθόνης. Αυτό σημαίνει ότι αφήνεις το δρόμο από τα μάτια σου για να ψάχνεις τα μενού της οθόνης. Ξέρω ότι αυτό έχει αρχίσει να υπάρχει σε όλα τα αυτοκίνητα, αυτό όμως δεν το κάνει λιγότερο επικίνδυνο. -
Ο χρήστης rainbowalker1 έγραψε:
Υπάρχουν κάτοχοι που να έχουν το 1.2 με τα 110 και 82 άλογα να μας πουν πραγματική κατανάλωση κυρίως εντός πόλης?
Επίσης, έχει βγάλει τίποτα προβλήματα γενικώς?Ως προς το 82αρι, η μ.κ. στην πολη κυμαινεται στο 6,7. Με φουλ κινηση πρωτη δευτερα θα ανεβει τα 7 και αν βαλεις κλιμα θα δεις και 8. Μ.κ μικτη εχω 6,2 τωρα. Επισης ο βραβευμένος κινητηρας δεν ειναι ο απλος αλλα ο turbo. Προβληματα ο απλος δεν εχει (9000χμ εχω), ειναι χαμηλοροπος και αθόρυβος. Με κλιμα υπαρχει θεμα, κοβει πολυ, σε ανηφορα με ατομα μέσα σέρνετε. Αξιζει να εκταμιευσεις αλλο ένα 1000€ να ευχαριστηθεις το αμάξι, εκτος του turbo, θα εχει και 4 δισκοφρενα, παρολο που το απλο με τα ταμπουρα πισω εχει και γ@μω τα φρενα.
Στάλθηκε από το ONEPLUS A5000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Για σχολή οδηγών το θέλω. Η λογική λέει το ατμοσφαιρικό με τα 82. Σαν αυτοκίνητο είναι πολύ ωραίο. Και πολύ άνετο.
Κάνω το χρόνο 25.000 χιλιόμετρα με πολλές ώρες λειτουργίας στο ρελαντί. Το turbo είναι σαφώς καλύτερο αλλά για τη συγκεκριμένη δουλειά θα πιέζεται. Το diesel με 1.45 το λίτρο, με θέματα dpf και νοθεία είναι Ρίσκο. Επίσης το diesel πιο ακριβο σε αγορά, πιο συχνές αλλαγές λαδιών λόγω περισσότερων καταλοίπων καύσης και αλλαγές ιμάντα ενώ η βενζίνα έχει καδένα. Αλήθεια γιατί τα περισσότερα σύγχρονα diesel έχουν ιμάντα? -
Υποψην ιμαντα εχουν και τα βενζινης... (βουτηγμενο στο λαδι).Καθε ποτε αλλαζεται εχω μπερδευτει, ή 120000 ή 180000. Μπορει να κανω και λαθος. Θεωρητικα για λιγοτερο θορυβο και απορροφηση κραδασμων.
Στην θεση σου δαγκωτο πετρελαιο θα επαιρνα, εχει εξελιγμενο κινητηρα με adblue για το dpf.Στάλθηκε από το ONEPLUS A5000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Πετρέλαιο με νέο εξατάχυτο κιβώτιο από τον Σεπτέμβριο .
-
Κάπου διάβασα ότι με το νέο εξατάχυτο σασμάν πιθανόν να έρθει και νέος πετρελαιοκινητήρας 1.5 κυβικά. Ισχύει?
Επίσης, μπορούν οι κάτοχοι του 1.6 diesel με τα 100 άλογα να μας πουν πραγματική κατανάλωση εντός και εκτός πόλεως? -
Ανάποδα τα είπες....
Λόγω του νέου κινητήρα,θα μπουν τα νεα 6τάχυτα κιβώτια... ήδη η παραγωγή οχημάτων με τον παλιό κινητήρα έχει σταματήσει σε όλο το γκρουπ. -
Λοιπόν,σήμερα οδήγησα για περίπου 100χλμ. (Αθήνα-Αγ.Απόστολοι μετ'επιστροφής) το C3 της αδερφής μου (Shine 1.2 110hp 5τάχυτο μηχανικό).Το αμάξι είναι ενός έτους (13 μηνών για την ακρίβεια) με ~6500χλμ.
Το πήρα γιατί η αδερφή μου το κινεί κυρίως εντός Αθήνας,είχα κάτι δουλειές στο εξοχικό και είπα να το 'ξεμπουκώσω' λίγο.
Η γενικότερη εντύπωση αρκετά θετική και μιλάμε για διαδρομή που περιλάμβανε Εθνική οδό και επαρχιακή με ανηφόρες-κατηφόρες,στροφές κι επιπλέον καλό και κακό οδόστρωμα.-Άνεση,χώροι:To πιο δυνατό του σημείο.Δεν έχω ξαναοδηγήσει πιο άνετο αμάξι! Οι αναρτήσεις αποσβένουν πραγματικά τα πάντα (το λέω με σιγουριά,γιατί αυτή τη διαδρομή την κάνω ~20-25 χρόνια με διαφορετικά αυτοκίνητα και βλέπω άμεσα τις διαφορές).Xώροι αρκετά καλοί για την κατηγορία του.
-Τιμόνι,οδική συμπεριφορά:Eδώ τα χαλάμε -κυρίως για το τιμόνι- (ελαφρύ και κάπως ασαφές),που βαραίνει τεχνητά με την ταχύτητα,αλλά καμία σχέση με π.χ. με Fiesta,Αlfa).Η οδική συμπεριφορά είναι ασφαλής,αλλά δε σε προδιαθέτει για κάτι πιο σπορτίφ,ιδίως σε στροφές.Αισθάνεσαι μια μαλθακότητα,χαλαρότητα των αναρτήσεων.
-Κινητήρας-κιβώτιο-φρένα:Πολύ καλός κινητήρας.Βέβαια,τεμπέλης μέχρι τις 2.500 σ.α.λ.,αλλά μετά ανεβάζει πρόθυμα ως και 5500-6000 (μου θύμισε λίγο Multiair,σε αντίθεση με τον ecoboost -100hp- που τραβάει από πιο χαμηλά,αλλά στις 4500-4800...τέλος).Επίσης το μείον του -για άλλους συν- πως δεν έχει κάποια ιδιαίτερη χροιά.Τα φρένα καλά,με άμεση απόκριση στο πεντάλ (κι εδώ θύμισε ιταλικό).Το κιβώτιο ικανοποιητικό (αν και το καλύτερο το έχω οδηγήσει σε VAG -Ibiza FR του 2006-)
-Ποιότητα-συναρμογή-πρακτικότητα-μόνωση:Ποιότητα θα μπορούσε και λίγο καλύτερα(ιδίως το πλαστικά χαμηλά στην κονσόλα),αλλά η συναρμογή πολύ καλή (δεν έτριξε τίποτα,παρά τα σαμαράκια και κάποιες λακκούβες της διαδρομής).Πρακτικότητα,αρκετές θήκες-ιδίως αυτή κάτω από το infotainment,πολύ καλή για smartphone ως 5,5'-.Η ρύθμιση του κλιματισμού από την οθόνη με ξένισε στην αρχή,αλλά μετά συνηθίζεις κι ίσως είναι και καλό που είναι και πιο ψηλά από το συνηθισμένο (αν και περί ορέξεως..) .Η μόνωση επίσης κορυφαία για την κατηγορία του,αν δεν είχε στροφόμετρο δεν καταλάβαινες ήχο του κινητήρα (ούτως ή αλλιώς,όπως προείπα είναι κι από μόνος του ήσυχος),αλλά και με κλειστά τζάμια κι οι εξωτερικοί θόρυβοι αμβλύνονται κατά πολύ.
Αυτά.
Υ.Γ. Κατανάλωση δε λέω,γιατί το αμάξι το πήρα για ειδικό λόγο.Πάντως το trip και με τη γρήγορη δική μου οδήγηση για 100χλμ. έγραφε 8,2/100km. -
Συμφωνω στα παραπανω, και επαυξανω στα σασμαν απο τα vag εκεινης της εποχης, ηταν απιστευτα.
Διαδρομη χαλκιδα-τρικαλα με 4 ατομα, ερ κουλ, νταλα μεσημερι και πολυ κυνηγι +-140km/h, μακρια απο μας οι καμερες φτου φτου φτου. Το 82αρι λαχανιασε αλλα δεν κολλωσε εννοειται. Η μεση καταναλωση στα 8 λιτρα. Πολυ καλο ταξιδι! Οι ευκόλως ζαλιζομενοι, παντα θα υπαρχουν, δεν καταλαβαν πότε φτάσαμε. -
Από λάδια τι βάζετε στο diesel; Η εταιρεία προτείνει τα Total 0W-30 Ineo first. Απ ότι έψαξα πρέπει να είναι ημισυνθετικά (διορθώστε με αν κάνω λάθος) γιατί το μπουκάλι γράφει synthetic technology. Έχει προδιαγραφές του PSA και είναι C1, C2. Κάποιο άλλο φουλ συνθετικό υπάρχει με τις ίδιες προδιαγραφές; Βρήκα μόνο το Castrol MAGNATEC STOP-START 0W-30 C2 που λέει ότι είναι φουλ συνθετικό. Το δοκίμασε κανένας;
Τι είναι καλύτερο για τον κινητήρα και το DPF, το C1 που είναι low SAPS ή το C3 που είναι mid SAPS.
Η αντιπροσωπεία προτείνει αλλαγές κάθε 25.000 χλμ ή μια φορά το έτος.
Αν βάλουμε 5W-30 C3 χωρίς τις προδιαγραφές PSA; -
Καλύτερα οτι προτείνει η Citroen.
-
Ο χρήστης rainbowalker1 έγραψε:
Από λάδια τι βάζετε στο diesel; Η εταιρεία προτείνει τα Total 0W-30 Ineo first. Απ ότι έψαξα πρέπει να είναι ημισυνθετικά (διορθώστε με αν κάνω λάθος) γιατί το μπουκάλι γράφει synthetic technology. Έχει προδιαγραφές του PSA και είναι C1, C2. Κάποιο άλλο φουλ συνθετικό υπάρχει με τις ίδιες προδιαγραφές; Βρήκα μόνο το Castrol MAGNATEC STOP-START 0W-30 C2 που λέει ότι είναι φουλ συνθετικό. Το δοκίμασε κανένας;
Τι είναι καλύτερο για τον κινητήρα και το DPF, το C1 που είναι low SAPS ή το C3 που είναι mid SAPS.
Αν βάλουμε 5W-30 C3 χωρίς τις προδιαγραφές PSA;Τα Total 0W-30 Ineo first να βαλεις
ΟΧΙ 5-30
Και αλλαζε τα νωριτερα απο 25,000χλμ -
Αν βάλουμε 5W-30 C3 χωρίς τις προδιαγραφές PSA;Στην τελική επιλογή σου ίσως σε βοηθήσει και αυτή η είδηση ...Εγώ στην c4 βάζω total ineos first 0W/30, εναλλάκτικά αν θέλεις σωνει και καλά να αλλάξεις μάρκα, κοίταξε σε yacco
Νέο Citroen C3 2017