-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Δεν πρόλαβα το βρίσιμο , οπότε δεν ξέρω τι έπαιξε . Τέλος πάντων ....Πριν σκεφτούμε ότι κάτι είναι αργό , θα πρέπει να σκεφτούμε λίγο παγκόσμια και ίσως ευρωπαικά και όχι στον ελληνικό μικρόκοσμο μας .
Κανένα βρίσιμο και τίποτα δεν σβήστηκε/χάθηκε, άρα δεν έχασες κάτι...
Στας Ευρώπας λοιπόν, μιας και έχουμε ζήσει και εμείς εκεί αυτοκίνητα των 70/80/90 ίππων περιορίζονται αυστηρά και μόνο εντός πόλης, γι'αυτό φτιάχτηκαν και γι'αυτό αγοράστηκαν. Για ταξίδια, μεγάλες αποστάσεις, και προφανώς για οτιδήποτε έχει σχέση με σβέλτη οδήγηση (για τον α/β/γ λόγο), κατά >90% βλέπεις οχήματα που ξεπερνούν το όριο που έθεσα* πιο πριν. Άρα λοιπόν, στας Ευρώπας μια χαρά ισχύει αυτό που έγραψα. Μιλάμε για κανονική Ευρώπη, όχι για Ρουμανία ή Βουλγαρία, που ακόμα και εκεί προς τα εκεί πάνε, απλώς είναι 5-10 χρόνια πιο πίσω....
*τα όρια αυτά δεν είναι δική μου 'εφεύρεση', πολλοί το έχουν πει πριν από μένα, αν και π.χ. ο Clarkson το χρησιμοποιεί μόνο για να κατηγοριοποιήσει τα supercars Ακόμα και στο wiki έχουν τέτοιο διαχωρισμό (αν και εκεί είναι απλώς Common, Performance, Sports)
-
Ξέρεις γιατί όλα τα γαλλικά ακόμα και τα πιό μικρά έχουν cruise control ? Γιατί εκεί σε σκίζουν άμα περάσεις τα 120-130 . Στην Γερμανία επίσης όπου έχει όρια . Εχει χαβαλέ στον εσωτερικό περιφερειακό του Μονάχου που έχει ανισόπεδες , 3-4 λωρίδες ανά κατεύθυνση , αλλά όριο 60 χαω , να πηγαίνουν ΟΛΑ τα αμάξια με 60-65 χαω και συχνά στον άδειο δρόμο να φρενάρουν για να κρατήσουν την ταχύτητα τόσο χαμηλά .
Δεν διαφωνώ για τις αναλογίες που ανέφερες , διαφωνώ όμως στην χρησιμότητα των αυτοκινήτων που λέτε ότι δεν υπάρχει . Και κάτι ακόμα . Συχνά στο εξωτερικό πολύς κόσμος , μένει μακρυά από την δουλειά του και κάνει 200-300 χλμ την μέρα για να πάει και να έρθει , αλλά τον συμφέρει γιατί πληρώνει χαμηλό νοίκι , ή δόση δανείου και βέβαια τον ενδιαφέρει να έχει όσο το δυνατόν χαμηλότερη κατανάλωση .
Ετσι μπορεί το 75άρι να κάνει 15 το 0-100 , αλλά με κατανάλωση 3-3,5 λίτρα/10 και τιμή πετρελαίου περί το 1 € σημαίνει ότι πάει και έρχεται με 10 € ημερησίως , λιγότερο από το να πάει με συγκοινωνία και βέβαια ένα άτομο δεν χρειάζεται και μεγαλύτερο αυτοκίνητο . Αρα το αμάξι δεν κάνει χρήση πόλης . Εχω πρώτο ξάδερφο στην Γερμανία που το έκανε καθημερινά αυτό μέχρι πριν λίγους μήνες που τον πήγαν σε άλλη θέση , πιό κοντινή στην πόλη που κατοικεί , επί 5 χρόνια .
Ακόμα διαφωνώ για εκείνο το 90 % , αφού συχνά βλέπουμε αμάξια με χαμηλής απόδοσης κινητήρες .
Τέλος πάντων , αν έμενα Αθήνα και είχα εξοχικό στην Καλαμάτα , και είμαστε 2 άτομα , μια χαρά θα το έβλεπα το 75άρι .
Αν δεν είχα καλό δρόμο και ήθελα προσπεράσματα για να φτάσω σε λογικό χρόνο , θα κοίταγα κάτι πιό γρήγορο .
-
Περί χρησιμότητας, προφανέστατα για εντός πόλης και περιαστικές μετακινήσεις, είναι χίλιες φορές προτιμότερο ένα μικρότερο όχημα, με μικρότερο κινητήρα, χαμηλότερη κατανάλωση, και καθαρά αστική στόχευση (από κιβώτιο και κινητήρα μέχρι π.χ. το πως ανοίγουν οι πόρτες του). Γι'αυτό έγραψα το:
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
....αυτοκίνητα των 70/80/90 ίππων περιορίζονται αυστηρά και μόνο εντός πόλης, γι'αυτό φτιάχτηκαν και γι'αυτό αγοράστηκαν...Άλλο αυτό όμως, και άλλο το να ζητάμε, να λέμε, ή να προσπαθούμε να 'αποδείξουμε' ότι το ίδιο (ή άλλο παρεμφερές όχημα) είναι μια χαρά για να κάνει ταξίδια, φορτωμένο, μεγάλες αποστάσεις, και να μπορεί να κινηθεί με ασφάλεια και άνεση. Απλά δεν είναι εφικτό, πως να το κάνουμε δηλαδή ?
Και για να μείνουμε στο C3, προφανώς αυτό το όχημα με τα μικρά μοτέρ είναι αποκλειστικά για αστική χρήση. Αν όμως πάμε σε κάποιο πιο δυνατό μοτέρ, με όλες τις ανάλογες βελτιώσεις σε φρένα, κιβώτιο, αναρτήσεις κλπ, τότε μπορείς να πεις ότι θα κάνει και για παραέξω. Αν και πάλι δεν θα μπορεί να ταξιδέψει φορτωμένο και με κόσμο, όχι γιατί δεν θα μπορεί να το κάνει από πλευράς δύναμης, αλλά γιατί απλά είναι ένα supermini με περιορισμένους χώρους και ανέσεις για πολύωρο ταξίδι.
Χρησιμοποιείς κατσαβίδι για να βιδώσεις και σφυρί για να καρφώσεις, ανάποδα δεν γίνεται
-
Και στο εξωτερικό πάντως έχουν ανωφέρειες (όχι Ολλανδία προφανώς) και έχουν και A-B Roads όπου κάνουν προσπεράσεις και έχουν και merging lanes όπου χρειάζονται δύναμη κλπ. Φαίνεται και από τις δοκιμές των βρετανικών περιοδικών αυτό.
-
Δεν κουβαλάνε όλοι γυναίκα δύο παιδιά και πεθερά . Κάποιοι είναι μόνοι τους ή το πολύ 2 άτομα . Οπότε μια χαρά είναι το αμαξάκι και για ταξίδια . Μην κρίνεις από σένα που όπως έχεις γράψει παίρνεις μισό σπίτι παρέα ....
Οι μεσήλικες με μεγάλα παιδιά συχνά πάμε 2 άτομα μόνο . -
Και έλεγα 'δεν θα το γράψει ? πότε θα το γράψει ?'
Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι συμφωνώ με αυτό που λες, και θα το ανακαλύψω σε λίγα χρόνια, αλλά από την άλλη δεν σε βλέπω -εσένα συγκεκριμένα- να κάνεις ταξίδι με C2 με 80 αλογάκια, την 5μετρη αμαξάρα με τα 160 άλογα χρησιμοποιείς
-
Γιατί είμαι 1,94 και μου αρέσει η χλίδα . Αλλά την έχω . Σήμερα δεν θα μπορούσα να την πάρω , μιλάμε για 30.000 και πάμε συχνά παρέα δύο ζευγάρια .
Αλλά να σου πω ότι μου άρεσε το μικρό με τα 75 άλογα . Είναι φαρδύ έχει άνετα καθίσματα , δεν καίει τίποτα και για μικρά ταξιδάκια με το έτερο ήμισυ που σήμερα τα σκέπτομαι , με αυτό δεν θα το σκεπτόμουν .
Δηλαδή εκδρομή στα Κρύα στην Λειβαδια , στο Ναύπλιο , στην Εύβοια , ακόμα και ορεινή Κορινθία , θα βόλευε πολύ να καίς 4-5 €/100 χλμ . Χαλαρό οδήγημα .
Ξέρεις κάθε ηλικία έχει τα δικά της . Αλλά και αν ήμουν 25 χρονών πάλι θα το σκεπτόμουν . Βέβαια αν το έπαιρνα μάλλον στο 110 αυτόματο θα κατέληγα , αλλά και γιατί δεν γουστάρω τα 1600 κεκ με τα ζώα και τα τεκμήρια .
Το 82 ίσως να μην το έπαιρνα γιατί και βενζίνη καίει και αργό είναι , αλλά αν ήταν για δεύτερο θα το σκεφτόμουν .
-
Ο βενζινοκινητήρας είναι πολύ πιο σβέλτος από το πετρέλαιο και αρκετά οικονομικός.
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
....αυτοκίνητα των 70/80/90 ίππων περιορίζονται αυστηρά και μόνο εντός πόλης, γι'αυτό φτιάχτηκαν και γι'αυτό αγοράστηκαν...
Άλλο αυτό όμως, και άλλο το να ζητάμε, να λέμε, ή να προσπαθούμε να 'αποδείξουμε' ότι το ίδιο (ή άλλο παρεμφερές όχημα) είναι μια χαρά για να κάνει ταξίδια, φορτωμένο, μεγάλες αποστάσεις, και να μπορεί να κινηθεί με ασφάλεια και άνεση. Απλά δεν είναι εφικτό, πως να το κάνουμε δηλαδή ?
Έχω κάνει το Βουδαπέστη - Θεσσαλονίκη με Fiesta 1.4 ΜΚ6, δύο άτομα και φορτωμένα με μπαγάζια διακοπων, και μπορώ να σε διαβεβαιώσω πως και εφικτό είναι (ασυζητητή) και δεν ένιωσα ότι κουράστηκα. Και γενικότερα όσα ταξίδια και αν έχω κάνει με το συγκεκριμένο Fiesta, ποτέ δεν ένιωσα ότι μου λείπει η ασφάλεια και η άνεση.
Ίσως να έχει να κάνει με το πως έχει συνηθίσει ο καθένας και τι ανάγκες έχει, σίγουρα πάντως αντίστοιχα αυτοκίνητα καλύπτουν τις ανάγκες αρκετών οδηγών.
-
Εγώ δε μπορώ να καταλάβω τη λογική να 'ερθει αυτόματο μόνο με το βενζίνη 110, ανεβαίνεις χαλαρά στα 16-17κ όπου παύεις να κυττάς πλέον ένα οικονομικό αυτοκίνητο πόλης. Αυτός είναι και ο λόγος που μάλλον το βγάζω από τις τρέχουσες επιλογές μου.Είναι δυνατό ένα κυρίως αυτοκίνητο πόλης να μην έρχεται αυτόματο με όλα τα μηχ.σύνολα ?
Η μόνη εξήγηση που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι το ΕΑΤ6 θα το χρεώνει πάνω από 1500 ευρώ σε σχέση με το υπάρχον ημιαυτόματο των 700 ευρώ οπότε ούτως η άλλως θα ξέφευγε απ αυτό η τιμή .. -
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Έχω κάνει το Βουδαπέστη - Θεσσαλονίκη με Fiesta 1.4 ΜΚ6, δύο άτομα και φορτωμένα με μπαγάζια διακοπων, και μπορώ να σε διαβεβαιώσω πως και εφικτό είναι (ασυζητητή) και δεν ένιωσα ότι κουράστηκα. Και γενικότερα όσα ταξίδια και αν έχω κάνει με το συγκεκριμένο Fiesta, ποτέ δεν ένιωσα ότι μου λείπει η ασφάλεια και η άνεση.Ίσως να έχει να κάνει με το πως έχει συνηθίσει ο καθένας και τι ανάγκες έχει, σίγουρα πάντως αντίστοιχα αυτοκίνητα καλύπτουν τις ανάγκες αρκετών οδηγών.
Και εγώ έχω κάνει Αθήνα-Νίκαια και Νίκαια-Αθήνα (και τα δύο μονορούφι) με 206 1.4, ή Βρυξέλλες-Αθήνα (επίσης μονορούφι) με HRV, και ενώ προφανώς ήταν εφικτό, προφανέστατα και με κούρασαν, προφανέστατα και δεν ήμουν άνετος, και προφανέστατα θα προτιμούσα να είχα ένα αυτοκίνητο σχεδιασμένο, φτιαγμένο και εξοπλισμένο για τέτοια ταξίδια, παρά μικρά-μικρομεσαία αυτοκίνητα που δεν έχουν σχεδιαστεί, φτιαχτεί και εξοπλιστεί για τέτοια ταξίδια.
Παιδιά, νομίζω ότι ήμουν πολύ ξεκάθαρος και συγκεκριμένος σε ότι έγραψα, συζητάμε κάτι που είναι ανεδαφικό (αν δηλαδή μικρομεσαία αυτοκίνητα πόλης, και μάλιστα με αδύναμους κινητήρες, είναι καλά και ωραία για να κάνεις ταξίδια) και ελαφρώς άσχετο με το παρόν θέμα, ας το αφήσουμε να πάει στην ευχή...
-
Άσχετο δεν είναι με το θέμα, μιας και η συζήτηση ξεκίνησε από το C3 1.6 με τα 75 άλογα. Σέβομαι την άποψη σου και κατανοώ ότι ένα τέτοιο αυτοκίνητο δεν θα κάλυπτε τις δικές σου ανάγκες, παρόλα αυτά θεωρώ πως θα κάλυπτε άνετα τις ανάγκες (και ταξιδιών) πολλών άλλων οδηγών.
-
OK, δεκτόν, συνεχίζουμε με το νέο C3
-
-
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
Δικό σου;;
-
Αν και μ'αρεσει, δεν ξέρω αν θα το αγόραζα...
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
Και σ'εμένα αρέσει και σίγουρα θα ήταν στα υποψήφια(βασικά καμια δεκαπενταριά αμάξια θα ήταν υποψήφια από 3-4 κατηγορίες ), αν έψαχνα τώρα για αυτοκίνητο!
Νόμιζα πως είναι δικό σου όταν είδα τη φωτογραφία! -
Εγω έχω το smart μου ακομη! Όσο και να θέλω να το αλλάξω, με βολεύει απίστευτα, οποτε παραμένω σε αυτο που με βολεύει στην καθημερινότητα!
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
Και πολύ καλά κάνεις... εγώ για το smart λέω πως είναι κάτι μεταξύ αυτοκινήτου και εργαλείου!
Έχει όμως ένα μεγάλο μειονέκτημα,τουλάχιστον εδώ στην Αττική... είναι μεγάλος μαγνήτης για τα κλεφτρόνια.. -
Καταπληκτικός ο συγκεκριμένος συνδυασμός χρωμάτων / ζαντών στο c3.
Είδα και στο δρόμο κάποια, πολύ ωραίο αυτοκίνητο.
Γενικά η κατηγορία είναι δύσκολη να επιλέξεις. Πολλές καλές επιλογές.
Νέο Citroen C3 2017