-
Πρέπει να αλλαχτεί ο προφυλακτήρας ενός Αουντι Α3 '99 που υπάρχει στην οικογένεια και το θέμα ειναι οτι ο αυθεντικός κανει 400ε (!!) και τοποθέτηση απο συνεργείο στη γειτονιά ή ιμιτασιον που θα πάρει το συνεργέιο, 70ε + 120 ευρώ (βάψιμο/τοποθέτηση).
Η καλύτερη λύση θα ήταν μεταζειρισμένος αυθεντικός αλλά δε βρίσκω πουθενά. Τελος πάντων. Το ερωτημά μου ειναι :α) οκ, ο αυθεντικός το μόνο θεμα είναι το κόστος.
β) ο ιμιτασιον, μου ειπαν απο το συνεργείο οτι το μονο μειον ειναι οτι μπορεί να μην έχει τη τέλεια εφαρμογή (δε μας νοιαζει κιολας...). Χρωμα ειπαν οτι θα το πετύχουν (τωρα τι να πω... εδω ειναι ειναι μικρό ερωτηματικό μην έχουμε μεγάλη απόκλιση). Αυτό όμως που άκουσα απο 2 γνωστούς ειναι οτι ο ιμιτασιον μπορεί σε ενα ελαφρυ ακουμπισμα (πχ ακομα και με ενα παλουκι στο παρκαρισμα) να κρακελάρει/σπασει/κανει ρωγμή μιας και το πλαστικό που είναι φτιαγμενος μάλλον θα ειναι πιο σκληρό και όχι ίδιας ποιοτητας με το αυθεντικό. Ισχύει αυτό; Έχετε κάποια εμπειρια σε ιμιτασιον προφυλακτήρες;Ευχαριστώ
-
Πρέπει να αλλαχτεί ο προφυλακτήρας ενός Αουντι Α3 '99 που υπάρχει στην οικογένεια και το θέμα ειναι οτι ο αυθεντικός κανει 400ε (!!) και τοποθέτηση απο συνεργείο στη γειτονιά ή ιμιτασιον που θα πάρει το συνεργέιο, 70ε + 120 ευρώ (βάψιμο/τοποθέτηση).
Η καλύτερη λύση θα ήταν μεταζειρισμένος αυθεντικός αλλά δε βρίσκω πουθενά. Τελος πάντων. Το ερωτημά μου ειναι :α) οκ, ο αυθεντικός το μόνο θεμα είναι το κόστος.
β) ο ιμιτασιον, μου ειπαν απο το συνεργείο οτι το μονο μειον ειναι οτι μπορεί να μην έχει τη τέλεια εφαρμογή (δε μας νοιαζει κιολας...). Χρωμα ειπαν οτι θα το πετύχουν (τωρα τι να πω... εδω ειναι ειναι μικρό ερωτηματικό μην έχουμε μεγάλη απόκλιση). Αυτό όμως που άκουσα απο 2 γνωστούς ειναι οτι ο ιμιτασιον μπορεί σε ενα ελαφρυ ακουμπισμα (πχ ακομα και με ενα παλουκι στο παρκαρισμα) να κρακελάρει/σπασει/κανει ρωγμή μιας και το πλαστικό που είναι φτιαγμενος μάλλον θα ειναι πιο σκληρό και όχι ίδιας ποιοτητας με το αυθεντικό. Ισχύει αυτό; Έχετε κάποια εμπειρια σε ιμιτασιον προφυλακτήρες;Ευχαριστώ
-
-
Μεταχειρισμένο που να είναι γνήσιο και τελείωσες
-
Οι διαφορές είναι μικρές. Από την στιγμή που δεν υπάρχει απαίτηση για τέλεια εφαρμογή, βάλε ιμιτασιόν. Δεν θα καταλάβεις καν την διαφορά αν δεν στην δείξουν.
-
kospapad, το ξέρω βρε αλλά δε βρίσκωωωω!
σταμάτησα τα τηλέφωνα και μόλις έστειλα καμια 10αρια εμπόρους μεταχειρισμένων να δω αν μπορώ να βρω τίποτα.
REALZEUS, η εφαρμογή όντως δε με νοιάζει, το θέμα ειναι αν ακουμπήσει κανα εμπόδιο (πχ κολωνάκι) αν θα κρακελάρει/σπασει στο σημέιο ή το πλαστικό θα ειναι εύκαμπτο και θα επανέλθει. Γιατι αν είναι να δώσουμε 220 (σύνολο για ιμιτασιον με τοποθέτηση) και μετά από λίγο αλλα 220 ε, τότε να παμε για αυθεντικό..
ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας -
http://www.car.gr/parts/?ca=92&conditio ... =1998-1999
Ξεκίνα
-
έβαλα ιμιτασιον πίσω προφυλακτήρα στο γιαπωνέζικο πριν από...15 χρόνια, ήταν συσκευασμένο με σφραγίδα εργοστασίου, σαν τα γνήσια πες, δεν είδα διαφορά μεγάλη από τον γνήσιο μπροστά. Για αρχή γκούκλαρε και πάρε τηλέφωνο Λιοσίων 290. πήρα χτες ένα καθρέπτη για γερμανικό αμάξι, σαν ποιότητα δείχνει μια χαρά, πάρε τηλέφωνο και θα σου πει και τιμή και το πλησιέστερο κοντά σου
-
Αλεχάντρο αμα είσαι σβάρνας θα πληρωνεις συνεχεια οτι και να βαλεις.
Ο ιμιτασιον δεν σπάει με ενα ακουμπησματακι, σπάει απλα ευκολότερα σε δυνατά χτυπήματα. -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Αλεχάντρο αμα είσαι σβάρναςΕΚΛΑΨΑ
Πρέπει να αλλαχτεί ο προφυλακτήρας ενός Αουντι Α3 '99
δες και εδω
http://www.parts.gr/B_Body.aspx?make=835&model=0620&c=010605
http://www.parts.gr/B_Body.aspx?make=835&model=0620&c=030404
-
kospapad, ευχαριστώ! ειδα τα κριτήρια που έβαλες για αναζήτηση και καταλαβα πως δουλεύει το σαϊτ γιατι χάθηκα με τα αποτελέσματα αρχικά. Βρηκα ενα έμπορο και θα το πάρω τηλέφωνο να επιβεβαιώσω!
dimau, οκ αμα ειναι για μεγάλα χτυπηματα λογικό... ευχαριστώ για τη πληροφορία
cson, χεχεχεχε... κοιτα, τα χτυπήματα τα τρωει από άλλο άτομο της οικογένειας, αλλά και εγώ κοπανησα ενα στηλο της δεη προ ημερων και ας ειχα τα μπιπ μπιπ να βαράνε. Ισα που πρόκαμα και δεν εσπασα φαναρι αλλά απο οτι καταλαβα ο προφυακτήρας μπηκε όλος μέσα και ξανα-επανήλθε.. οχι, δε θα σκάσω και πολύ γενικά για το αυτοκίνητο θα έλεγα..
trident1971, ευχαριστώ πολύ καλό σαϊτ αλλά βλέπω οι τιμες ειναι πιο πάνω για ιμιτασιον απο τη τιμή ου μου έδωσε τοπικό συνεργείο. Το έσωσα όμως στα αγαπημενα για άλλη φορά που ίσως θέλω κατι.Θα δω λοιπον αυτό το μεταχειρισμένο αλλιώς μάλλον ιμιτασιον αλλά μιας και είμαι στο χώρο των πλαστικών και μιλάω με παραγωγικες μονάδες πλαστικών τμηματων (οχι για αυτοκίνητα όμως) στην Ασια, το πιο πιθανό ειναι να χρησιμοποιούν ανακυκλωμένο πλαστικό που ειναι πιο φτηνό αλλά και πιο ευθραυστο τση κρούση...
Ευχαριστω όλους και πάλι. -
Αλεχαντρο εχε τους υποψη σου, προσφατα πηρα ψυγειο απο εκει, στο site ειχε ενα με 170€ και στο τηλ ειπαν και για αλλα με 34 και 47 δεν τα εχουν ολα φατσα φορα.
-
alejandro ,να σε ρωτήσω αφού ασχολείσαι με αυτά, το ανακυκλωμένο πλαστικό που γράφεις μήπως έχει σφραγίδα τα εξής τρία γράμματα : >TPE
-
Που μενεις και δε μπορεις να βρεις ή να σου στειλουν ενα προφυλακτηρα μεταχειρισμενο για A3..?
Με μια 'ψακτικη' που εκανα οντως για καποιο μυστηριο λογο φαινεται να ειναι δυσκολο πολυ ανταλλακτικο στα μεταχειρισμενα..
-
Ο χρήστης alejandro έγραψε:
kospapad, ευχαριστώ! ειδα τα κριτήρια που έβαλες για αναζήτηση και καταλαβα πως δουλεύει το σαϊτ γιατι χάθηκα με τα αποτελέσματα αρχικά. Βρηκα ενα έμπορο και θα το πάρω τηλέφωνο να επιβεβαιώσω!Ευχαριστω όλους και πάλι.
-
@nonos, νονε, ευχαριστώ αλλα θέλω μπροστινό και για ενα περίεργο λόγο οι περισσότεροι έχουν πίσω αλλά όχι εμπρός.. μάλλον πάιζουν αρκετές μετωπικές και υπάρχει έλλειψη... χεχε. Πάντως τα Α3 γενικά της εποχής έχουν εξαφανιστεί από το δρόμο, δε βλέπω πολλά γενικά, οπότε δεν υπάρχει και 'πηγή' μάλλον.
@dimau, δεν είμαι και τρομερά ειδικός ( καθώς ασχολούμαι με την εξέλιξη προϊοντων αλλά όχι στο καθαρά μηχανολογικό κομμάτι), το ΤPE που αναφέρεις ειναι στη κατηγορία των θερμοπλαστικών που αν δε κάνω λάθος έχουν πιο πολύ το χαρακτήρα του λάστιχου .. (θα το δεις πχ σε εργαλεία που έχουν σκληρό πλαστικό στη λαβή αλλά έχουν και το 'λαστιχο'-ΤΡΕ για γκριπ). Οσο γνωρίζω απο Ασία (κυρίως), οι κατασκευαστες δεν είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν αν το πλαστικό που χρησιμοποιούν ειναι απο ανακυκλωμένο πλαστικό εφ'όσον το τελικό προϊον καλύπτει τις όποιες προδιαγραφές ( το γνωρίζω καλά για πλαστικές καρέκλες για παράδειγμα.. εφόσον περνουν τα οποια stress tests, όλα καλά ακόμα και για αγορες όπως ΗΠΑ/Ιαπωνία που είναι πολύ αυστηρές). Τωρα στους ιμιτασιον προφυλακτήρες σίγουρα δε πάιζουν 'προδιαγραφές' οπότε ειναι λαχείο να παρεις κανα κινέζικο που ειναι απο πολύ φτηνή πρωτη ύλη (2-3) φορες ανακυκλωμένο πλαστικό που πια χάνει αρκετά τις 'πλαστικές' του ιδιότητες. Ετσι με ενα απλό ακουμπημα σε κάποιο στήλο μπορεί εύκολα αν κρακελάρει.
Προφυλακτήρας: Αυθεντικός ή Ιμιτασιον; Ιδου η απορία