-
Πολύ ωραίο...μαζί με το puma τα πιο ωραία της κατηγορίας. Όμως με αυτόν τον κινητήρα δεν πάει πουθενά.
-
Πολύ ωραίο...μαζί με το puma τα πιο ωραία της κατηγορίας. Όμως με αυτόν τον κινητήρα δεν πάει πουθενά.
Υποκειμενικό, προτιμησα 2008 Allure, αλλα συζηταγα με φιλο που ψαχνει μικροτερο κ σπορτιφ, κ μιλαγαμε για Puma δαγκωτό. Νομιζω αυτο το Juke θα ειναι αποτυχια (σε σχεση με τα 1.5μυρια που πουλησε το παλιο).
Ειδικα αυτος ο χιλιαρης παιρνει απο ολους διαφορες κακες κριτικές (θόρυβο, έλλειψη δυναμης, τρεμοπαιγμα μοτερ κ.α).
-
-
Σε αναζήτηση για οικονομικό, άνετο οικογενειακό πήγα να το δω και έκανα σήμερρα και ένα test drive.
Για crossover (ή όπως αλλιώς το λένε) έχει πολύ καλούς χώρους, από τα λίγα στα οποία με ρυθμισμένη την θέση του οδηγού ήμουν άνετα στο πίσω κάθισμα (ύψος 184). Χώρος αποσκευών και πάλι απο τους καλύτερους που έχω δει, το ότι προσαρμόζεις το πάτωμα σε δύο επίπεδα, θετικό επίσης.
Για test drive είχαν την έκδοση Acenta (1.0). Άνετη θέση οδήγησης, η μέση κατανάλωση άγγιξε το 7, πιθανό να έχει να κάνει με κακή οδήγηση και μάλλον παίζει και πιο χαμηλά. Υποκειμενικό, αλλά ενθουσιάστηκα με τα θερμαινόμενα καθίσματα. Γενικά το εσωτερικό μου άρεσε και μου φάνηκε αρκετά ποιοτικό. Οδηγικά με ικανοποίησε, αλλά δεν έχω και μεγάλες απαιτήσεις, θέλω ένα άνετο αυτοκινητό με το οποίο να μπορείς να κάνεις και μια άνετη προσπέραση στην εθνική.
Στα κατά, απο εμφάνιση πιο όμορφο απο το προηγούμενο αλλά και πάλι μου βγάζει μια 'αστεία' αίσθηση που με ψιλο-χαλάει. Η έκδοση Acenta δεν έχει υποβραχιόνιο (υποκειμένικό) και ο πωλητής δεν γνώριζε αν μπορεί να προστεθεί ως έξτρα. Την τιμή την θεωρώ τσιμπημένη αλλά αυτό φαίνεται να ισχύει για όλα τα αυτοκίνητα της κατηγορίας. Δεν ξέρω για ποιο λόγο αλλα οι πωλητές τρώνε 'σκάλωμα' με το μεταλλικό χρώμα, ποτέ δεν το έχω ζητήσει και πάντα το περιλαμβάνουν στις προσφορές.
Αν δεν είχα ρίξει άκυρο στην vw group (απο ότι έχω διαβάσει), θα εξέταζα και την περίπτωση του Kamiq, στα υπόψιν αυτή τη στιγμή είναι και το Ford Puma. Αν οι χώροι είναι αντίστοιχοι μάλλον θα το προτιμήσω, υποψιάζομαι όμως οτι είναι πιο 'μαζεμένο'.
-
Εδω δοκιμή, την ξαναβρηκα...ειχε παλιοτερα ενα blog, τωρα εχει site .
Μ αρεσουν οι δοκιμες της.
https://autoholix.com/2020/01/16/nissan-juke-1-0-t-117ps-acenta/
υ.γ Το ''Σας ευχαριστω για την αναγνωση'', στο τελος ολα τα λεφτα. Πολυ καλη
-
Την Ισμήνη την διαβάζω πάνω από 10 χρόνια. Η δοκιμή της στο 207GT ήταν από τις καλύτερες που είχα διαβάσει εκείνη την περίοδο. Ήταν εντελώς αντικειμενική και σωστή στις απόψεις της.
Δυστυχώς όμως διάβασα σε κάποιες δοκιμές ότι οι αντιπροσωπείες δεν την υπολογίζουν ιδιαίτερα (δεν της δίνουν αυτοκίνητα), ούτε επίσης την προσκαλούν σε μεγάλα events του χώρου π.χ. παρουσιάσεις κλπ... Το θεωρώ άδικο εντελώς. Την θεωρώ πολύ ποιο ειδική σε σύγκριση με κάτι παιδάκια που έχουν μπει στο χώρο και θεωρούν ότι τα ξέρουν όλα.
-
Είναι εξαιρετική η Ισμήνή, όπως και ο πατέρας της.
-
Και εγω τη διαβαζα πολυ. Ξερει ακριβως τι να τονισει και πως ωστε να το καταλαβει ο υποψηφιος αγοραστης, εγω το βλεπω και απο αποψη marketing. Επισης σε καθε αυτοκινητο μπαινει στην ιδιοσυγκρασια του. Δηλαδη σου μεταφερει το στυλακι που θελεις να εχεις με αυτο το αυτοκινητο.
Γενικα φαινεται η γυναικα οτι εχει αλλο επιπεδο αντιληψης και γνωσεων, κακα τα ψεματα.
Οδηγος αγωνων γαρ, και με παραδοση οικογενειακη νομιζω.
Γενικα μεγαλο αδικο αυτο που της κανουν (και ισως σεξιστικο, δεν ξερω λεπτομερειες) και φυσικα συμφωνω πως ειναι πολυ ανωτερη απο τεραστιο ποσοστο δοκιμαστων που γραφουν και με slang και στυλακι δεν ξερω και εγω τι.
-
Γενικά θετικές ως πολύ θετικές εντυπώσεις
-
Νομιζω το προβλημα του Juke ειναι οτι ο mild hybrid του Puma ειναι πολυ καλυτερος κινητήρας απο τον 1.0 της Nissan/Renault.
Στα περισσοτερα τεστ καποια παρατηρηση θα γινει για τον κινητηρα (θορυβος που περναει στην καμπινα, στο CarWow review ο κινητηρας παιζει σαν τρελος στην βαση του, ετσι κ ετσι επιδοσεις, ο καθε ενας εχει να πει κ ενα αρνητικο!).
Νομιζω σε αυτη τη κατηγορία των coupe-δοειδων SUV ο βασιλιας ειναι το Puma mild hybrid.
Για χωρους πας σε Kamiq ή 2008 (κ Captur οταν έρθει).
-
Ερχεται το hybrid juke το 21.
Με γραναζωτο αυτοματο κιβωτιο για σπορτιφ αισθηση και χωρις συμπλεκτη μαλιστα
-
@Kremidakis εχθές πήρα td Juke/QQ και είδα Puma στην έκθεση (td not yet, από Παρασκευή το φέρνει). Στο Juke είναι όπως τα λες, μόνο το ελαφρύ του πάτημα με χάλασε λίγο αλλά οκ είναι γιαπωνέζικο b_suv. Το QQ πχ πήγαινε πιο βάρκα από το Juke ενώ το κιβώτιο του, χωρίς να 'ψάχνεις' καμία σχέση κούμπωνε χωρίς να είναι πειστικό. Νόμιζα ότι κούμπωνε σε ζελέ και θα μου την πετούσε. Το Juke καλύτερο κιβώτιο, μόνο ένα μικρό lag έχει στην εκκίνηση το τουρμπακι του μέχρι να ξεκολλήσει.
Για το Puma αν είσαι 1,84 φίλε μου πίσω σου δεν μπαίνει ούτε το δεξί σου πόδι. Πάνε να το δεις είναι ομορφουλι αλλά δύσκολα είσαι. Βέβαια η λογική λέει ότι σε td θαναι εμφανώς καλύτερο από το Juke ακόμα και οι άλλες εκδόσεις πλην της σφιχτης St-line. Τσεκαρε και την πλαστική γούρνα που έχει στον χώρο αποσκευών το Puma (ναι ούτε καν κιτ επισκευής ελαστικών)...
-
@Kremidakis εχθές πήρα td Juke/QQ και είδα Puma στην έκθεση (td not yet, από Παρασκευή το φέρνει). Στο Juke είναι όπως τα λες, μόνο το ελαφρύ του πάτημα με χάλασε λίγο αλλά οκ είναι γιαπωνέζικο b_suv. Το QQ πχ πήγαινε πιο βάρκα από το Juke ενώ το κιβώτιο του, χωρίς να 'ψάχνεις' καμία σχέση κούμπωνε χωρίς να είναι πειστικό. Νόμιζα ότι κούμπωνε σε ζελέ και θα μου την πετούσε. Το Juke καλύτερο κιβώτιο, μόνο ένα μικρό lag έχει στην εκκίνηση το τουρμπακι του μέχρι να ξεκολλήσει.
Για το Puma αν είσαι 1,84 φίλε μου πίσω σου δεν μπαίνει ούτε το δεξί σου πόδι. Πάνε να το δεις είναι ομορφουλι αλλά δύσκολα είσαι. Βέβαια η λογική λέει ότι σε td θαναι εμφανώς καλύτερο από το Juke ακόμα και οι άλλες εκδόσεις πλην της σφιχτης St-line. Τσεκαρε και την πλαστική γούρνα που έχει στον χώρο αποσκευών το Puma (ναι ούτε καν κιτ επισκευής ελαστικών)...
Εισαι σιγουρος για το κιτ επισκευης; σε καποιο βιντεακι νομιζω ειπαν οτι το εχει σε αλλη θεση, επισης νομιζω οτι επιβάλλεται απο το νομο.
-
Εισαι σιγουρος για το κιτ επισκευης; σε καποιο βιντεακι νομιζω ειπαν οτι το εχει σε αλλη θεση, επισης νομιζω οτι επιβάλλεται απο το νομο.
-
Για ότι είδα με τα μάτια μου είμαι σίγουρος. Σου λέω ο πωλητής μου το εκθείαζε για την βαλίτσα που έχει βγάλει η 'D' και κουμπώνει στην γούρνα...
-
Δε νομιζω ότι μπορει να κυκλοφορεί νέο αυτοκίνητο χωρίς έστω κιτ επισκευής. Μάλλον δεν το είδες στη 'γούρνα' που κοίταξες, αλλά όχι ότι δεν υπάρχει.
-
Δε νομιζω ότι μπορει να κυκλοφορεί νέο αυτοκίνητο χωρίς έστω κιτ επισκευής. Μάλλον δεν το είδες στη 'γούρνα' που κοίταξες, αλλά όχι ότι δεν υπάρχει.
Πιο δεν το είδα εγώ; Καλά οκ. Ο επόμενος που θα πάει ας μας πει δεν κάθομαι να ξανασχοληθω με petrolhead. Σου λέω εγώ τον ρωτούσα και αυτός μου έλεγε για την βαλίτσα. Και δεν υπήρχε τίποτα στο box (μια που σου προσβάλει την μάρκα του αλάθητου η γούρνα). Εκτός και αν το έβγαλαν το Κιτ έξω για κάποιον λόγο. Πάντως τόσα αμάξια είδα μεστην εβδομάδα και σε κανένα δεν έβγαλαν την ρεζέρβα ήτο Κιτ. Θα δούμε. Ούτε φαίνεται στα 2/3 reviews που έχω δει κάτι...
Τεσπα θα μάθουμε σύντομα.
-
Εχω απαντησει στο θεμα του Puma.
'The puncture repair kit has been moved out of the boot to a storage space under the front passenger seat, to avoid ...'
Απλα οι πωλητές δεν ξερουν τι τους γινεται για ενα βασικο κ πολυ σοβαρο θέμα.
Προσωπικα δεν θα επαιρνα αυτοκινητο χωρις ρεζερβα, αλλα αυτο ειναι δικο μου κολλημα.
-
Παντως απο αυτην την γουρνα του puma το υψος μεχρι την εταζερα ειναι 1,20μ
Δηαλδη βαζεις μεγαλη βαλιτσα και εχεις και αλλο χωρο διπλα.
Στα αλλα την ξαπλωνεις και κλεινει ολο το πορτπαγκαζ και δεν χωρα τιποτα αλλο παρα σακουλες
Δεν ξερω τι λετε εσεις αλλα ειναι εξαιρετικα εξυπνη ιδεα.
Εδω στο 5:20 μπορειτε να βαλετε αυτες τις τεραστιες βαλιστσες που ειναι μικροτερες ουτως ή αλλως απο 1,20μ. Τα μπαστουνια του γκολφ προφανως ειναι υψηλοτερα απο 1,20μ
Υ.γ το κιτ καλυτερα που βρισκεται κατω απο το καθισμα του συνοδηγου. Σκεψου να τα βγαζεις ολα εξω στον δρομο για να το βρεις σε εκακτη αναγκη.
-
Αλήθεια στην εποχή απουσίας ρεζέρβας τι γίνεται με την οδική βοήθεια σε περίπτωση που σκάσει το λάστιχο?
Nissan Juke 2019