-
Εντάξει παιδιά, είναι ανάλογα τι γουστάρει ο καθένας. Είναι όμως αδιαμφισβήτητο πως το νέο 3008 έχει πάει την έννοια του 'design' σε άλλο επίπεδο, κάτι που έχουν παραδεχτεί αρκετά περιοδικά του ειδικού τύπου. Επίσης, επειδή έχω πάει και το έχω δει από κοντά, η απτή ποιότητα στο εσωτερικό είναι εξαιρετική και εφάμιλλη με αυτά που δίνεις.
Επίσης άσχετο το γεγονός του ημιακαμπτου, καθώς οι Γάλλοι περπάταγαν πάντα πιο άνετα από τους υπόλοιπους και ταυτόχρονα όταν έπρεπε έστριβαν και καλύτερα. Έχουν το 'know how' σε αυτό και δε τους πιάνεις εύκολα στις ίδιες κατηγορίες. Δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις γερμανικό πχ να έχει την άνεση της C5 που λέει ο criusier, αν δε χτυπήσεις Merc με αερανάρτηση. Βέβαια αυτά τελείωσαν, αλλά και πάλι σε αυτόν τον τομέα για μένα ηγούνται οι Γάλλοι.
Εγώ γενικά πιστεύω πως η επιλογή έχει να κάνει με το περί ορεξεως κολοκυθόπιτα. Προσωπικά πάντως σκαλωνω όταν βλέπω 3008. Είναι πολύ εντυπωσιακό και με ένα καλό πακέτο πάνω (full led κλπ) δεν έχει τίποτε να ζηλέψει ούτε από Χ1, ούτε από Tiguan. Τα δύο τελευταία είναι πιο κλασσικές επιλογές στον σχεδιασμό, άσε που πας σε 2 λίτρο.
Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Η διαφορά είναι ότι εγώ το πλήρωσα και έμαθα και όχι μόνο για αυτό , αλλά και για άλλα και έχω το θάρρος να μιλάω . Αλλοι τα κάνουν γαργάρα , για να μην τους πουν ότι την πάτησαν .
Βέβαια είναι Γερμανικά νούμερα...
Καί οι προσωπικές επιθέσεις , πέρα από την κλασσική ένδεια επιχειρημάτων , δείχνει και το πνευματικό επίπεδο του καθενός .
Δεν πειράζει , τους συμπονούμε για το πρόβλημα τους...
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Η διαφορά είναι ότι εγώ το πλήρωσα και έμαθα και όχι μόνο για αυτό , αλλά και για άλλα και έχω το θάρρος να μιλάω . Αλλοι τα κάνουν γαργάρα , για να μην τους πουν ότι την πάτησαν .Βέβαια είναι Γερμανικά νούμερα...
Καί οι προσωπικές επιθέσεις , πέρα από την κλασσική ένδεια επιχειρημάτων , δείχνει και το πνευματικό επίπεδο του καθενός .
Δεν πειράζει , τους συμπονούμε για το πρόβλημα τους...
Η διαφορά είναι ότι εσύ πλήρωσες και κλαις!
Ενώ εμείς ευχαριστιόμαστε κάθε λεπτό πίσω από το τιμόνι και γελάμε! -
Τι έγινε δάγκωσες την γλώσσα σου και δεν έβρισες ?
Η διαφορά είναι ότι ήξερα από την αρχή τι θα πληρώσω , αφού ήταν χωρίς εξαγορά , αλλά και οι ζημιές βάρυναν το λήζινγκ . Ετσι ευχαριστήθηκα μόνο τα καλά . Τον εξακύλινδρο , τα 272 άλογα , όπως και πριν από αυτό το οκτακύλινδρο αμερικάνικο...
Ετσι μπορώ να μιλάω για τις βλάβες και τις αστοχίες τους , ενώ άλλοι απλά τις εξορκίζουν να μην τους τύχουν ...
Τους το εύχομαι να φανούν τυχεροί ... Αλλιώς ας πάρουν κανένα Εθνικό , μια και το Λαϊκό δεν πάει με το κλειδί...
-
Τι έγινε δάγκωσες την γλώσσα σου και δεν έβρισες ?Η διαφορά είναι ότι ήξερα από την αρχή τι θα πληρώσω , αφού ήταν χωρίς εξαγορά , αλλά και οι ζημιές βάρυναν το λήζινγκ . Ετσι ευχαριστήθηκα μόνο τα καλά . Τον εξακύλινδρο , τα 272 άλογα , όπως και πριν από αυτό το οκτακύλινδρο αμερικάνικο...
Ετσι μπορώ να μιλάω για τις βλάβες και τις αστοχίες τους , ενώ άλλοι απλά τις εξορκίζουν να μην τους τύχουν ...
Τους το εύχομαι να φανούν τυχεροί ... Αλλιώς ας πάρουν κανένα Εθνικό , μια και το Λαϊκό δεν πάει με το κλειδί...
Κράζω αποκλειστικά αυτούς που το αξίζουν!
Όταν ειρωνεύεσαι, δεν σέβεσαι τους συνομιλητές σου, προσπαθείς να επιβάλεις λογοκρισία, δεν δέχεσαι καμιά κριτική και καμιά διαφορετική γνώμη από τη δική σου, τότε
Και το κορυφαίο είναι ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση 'κοντράρεσαι' με κάποιον που οδήγησε το αμάξι, έχει γράψει ότι το θεωρεί το πιο όμορφο από όλα, έχει εξάρει τα πλεονεκτήματά του και έχει καταγράψει ότι συνολικά αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές στην κατηγορία. Τώρα αν εσύ είσαι κολλημένος και ζορίζεσαι επειδή έγραψα και τα 2-3 αρνητικά του όπως και το ότι π.χ. το kuga είναι ανώτερο στον δρόμο, λυπάμαι αλλά αυτή είναι η γνώμη μου.Εθνικό δεν χρειάζομαι! Δόξα τω θεώ δουλεύω 12-14 ώρες τη μέρα εδώ και αρκετά χρόνια και αν θέλω παίρνω και 2ο και 3ο ίδιο αμάξι...ή και άλλο αν θελήσω
-
θα μπορούσες να τελειώσεις την απολογία σου με ένα απλό Συγνώμη ή κάποια άλλη αυτοκριτική . Αλλά εδώ μας λες ότι κονομάς , γιατί δεν το αντέχεις να το κάνεις. Μπράβο σου . Καλοφάγωτα να είναι ..
-
θα μπορούσες να τελειώσεις την απολογία σου με ένα απλό Συγνώμη ή κάποια άλλη αυτοκριτική . Αλλά εδώ μας λες ότι κονομάς , γιατί δεν το αντέχεις να το κάνεις. Μπράβο σου . Καλοφάγωτα να είναι ..Συγγνώμη σε σένα;
-
Επίσης στο διλιτρο υπολογίζεις και ένα πεντοχίλιαρο σε βάθος χρόνου για την εφορια
-
Ο χρήστης pod έγραψε:
Επίσης στο διλιτρο υπολογίζεις και ένα πεντοχίλιαρο σε βάθος χρόνου για την εφοριαΚαι μια ένεση του ενός μέτρου στο κομοδίνο να υπάρχει για πιθανή αιμοδοσία του ελληνικού κράτους σε καιρούς κρίσης...
Emperor ψάχνω για αμάξι φίλε... Αν ψήνεσαι να μου κάνεις κανένα δωράκι, αφού σου περισσεύουν απ' ότι λες δεκτό ακόμη και γερμανικό.
-
Ο χρήστης Crektis01 έγραψε:
Επίσης στο διλιτρο υπολογίζεις και ένα πεντοχίλιαρο σε βάθος χρόνου για την εφορια
Και μια ένεση του ενός μέτρου στο κομοδίνο να υπάρχει για πιθανή αιμοδοσία του ελληνικού κράτους σε καιρούς κρίσης...
Emperor ψάχνω για αμάξι φίλε... Αν ψήνεσαι να μου κάνεις κανένα δωράκι, αφού σου περισσεύουν απ' ότι λες δεκτό ακόμη και γερμανικό.
Λυπάμαι φίλε μου!
Πρώτος έχει σειρά ο cruiser που λέει ότι του χρωστάω και συγγνώμη! -
Μπα αυτό θα είναι σαν τα υποβρύχια που γέρνουν , οπότε τι να το κάνω...
-
Μπα αυτό θα είναι σαν τα υποβρύχια που γέρνουν , οπότε τι να το κάνω...Μάλλον την μπερδευεις με τη μαουνα C5 που αγκωμαχουσε πριν λιγη ώρα στον δρόμο και την έχω τραβηξει και βιντεάκι με το κινητό μου να...χάνεται πίσω μου
Να το ανεβάσω και να το δεις αν θέλεις -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Μάλλον την μπερδευεις με τη μαουνα C5 που αγκωμαχουσε πριν λιγη ώρα στον δρόμο και την έχω τραβηξει και βιντεάκι με το κινητό μου να...χάνεται πίσω μου
Να το ανεβάσω και να το δεις αν θέλειςΕεεεππ, λίγα με τη C5 ...μάλλον δεν θα ήταν η -πρώην- δική μου, γιατί δεν θα 'αγκομαχούσε' όπως λες
-
Ο χρήστης AMarinos έγραψε:
Μάλλον την μπερδευεις με τη μαουνα C5 που αγκωμαχουσε πριν λιγη ώρα στον δρόμο και την έχω τραβηξει και βιντεάκι με το κινητό μου να...χάνεται πίσω μου
Να το ανεβάσω και να το δεις αν θέλειςΕεεεππ, λίγα με τη C5 ...μάλλον δεν θα ήταν η -πρώην- δική μου, γιατί δεν θα 'αγκομαχούσε' όπως λες
Ο τύπος είναι πατέρας μαθήτριάς μου, γνωστός γκαζοφονιάς που τρέχει σαν τρελός στη διαδρομή που κάνω κ εγώ 2-3 φορές την εβδομαδα. Τον βρηκα μπροστα μου, είχα ορεξη για παιχνίδι και
-
Εξαιρετική η c5, αφήστε τις υπερβολές.
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
-
Περιέργως το forum δεν μου επιτρέπει να κάνω παράθεση....
**@mixalakis **Τον Απρίλιο του 2017 η διαφορά στις προσφορές που είχα πάρει σαν ιδιώτης ήταν λιγότερο από 2000 ευρώ.Βέβαια το πήρα με leasing που η Kosmocar κάνει μεγαλύτερες εκπτώσεις με αποτέλεσμα το μηνιαίο μίσθωμα του δίλιτρου και 4κίνητου Tiguan να βγει μικρότερο του 3008 1.6 diesel Allure EAT6
@Nikos Golf Το δίλιτρο 3008 παίζει κοντά στα 45.000 και μπαίνει στα χωράφια του Tiguan BiTDi με τα 240 άλογα ενώ του λείπει και ένα διαφορικό....
-
Στον cruiser να τα πεις αυτά tsotsos.
Όσο όμορφο και όσο καλό να είναι όταν ο δείκτης vfm τείνει στο 0, απλά το αφήνεις και πας για άλλα.Υ.Γ. παράθεση σε αφήνει να κάνεις αφού συμπληρώσεις 30 post.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Από autoblog μετά την δοκιμή του αυτοκινήτου: 'Αν ο εξωτερικός σχεδιασμός του 3008 κρίνεται υποκειμενικά, ο αντίστοιχος της καμπίνας δεν επιδέχεται καμία αμφιβολία ότι είναι ότι καλύτερο έχουμε δει τα τελευταία χρόνια από οποιαδήποτε εταιρία, πόσο μάλλον για την συγκεκριμένη κατηγορία που απευθύνεται το γαλλικό αυτοκίνητο.'
'Σε θέμα ποιότητας, οι Γάλλοι έδωσαν μεγάλη βαρύτητα και στην παραμικρή λεπτομέρεια κατά την επιλογή των υλικών, τις επενδύσεις, τις λεπτομέρειες με χρώμιο και τις επενδύσεις με μαύρα γυαλιστερά διακοσμητικά ώστε να διασφαλιστεί το υψηλότερο επίπεδο ποιότητας και εμφάνισης. Παντού υπάρχουν μαλακά πλαστικά, με την συναρμογή των μερών να είναι πολύ δυνατή. Ιδιαίτερη στιλιστική λεπτομέρεια η επένδυση “τύπου υφάσματος” που διατρέχει όλη την κονσόλα, συμπληρώνοντας την πολύ όμορφη συνολική εικόνα.'
ΣΥΝΟΨΗ:'Δεν είναι καθόλου υπερβολή να πω ότι ποιοτικά ξεφεύγει από τα όρια της κατηγορίας που θεωρητικά τοποθετείται (VW Tiguan, Ford Kuga, Nissan Qashqai, Seat Ateca, Kia Sportage, Hyundai Tucson, Renautl Kadjar) και μπαίνει στα μεγαλύτερα και ακριβότερα χωράφια (Audi Q3, BMW X1).'
Τώρα τι λέει ο καθένας μας ίσως είναι σχετικό..
-
Το πρόβλημα της τιμολόγησης του 3008 είναι καθαρά ελληνικό.
Έψαχνα SUV/Crossover καθαρά για λόγους χώρων και άνεσης στο μπες-βγες, φόρτωσε/ξεφόρτωσε. Κάνω πάνω από 16-17.000 χιλιόμετρα το χρόνο σε ταξίδια, οπότε πήγα για diesel. Τα μοντέλα που κυκλοφορούν ενώ μπορεί να είναι στην ίδια κατηγορία, έχουν μερικές φορές μεγάλη διαφορά στο μέγεθος. Τα QQ και S-Cross & Ατέκα είναι κάτω από 4,40 σε μήκος τα 3008/Tiguan/Tucson/Sportage είναι από 4,44 με 4,48, και μετά είναι το CRV/RAV4/Kodiaq που πάνε στα 4,60. Απορρίφθηκαν τα μικρά και τα μεγάλα, και το Sportage, γιατί, όλοι έχουμε δει πώς είναι... Πρώτο είδα το Tucson που μου άρεσε και έβγαινε στα 25.500. Μετά μπήκα στο Tiguan και απορρίφθηκε το Tucson γιατί εντάξει, καμία σχέση.
Έτσι έμεινα ανάμεσα στο Tiguan και το 3008. Στην οδήγηση λίγο πολύ όλα ίδια μου φάνηκαν στο test drive. Από το 2005 έκανα 200.000 χλμ με μια αγαπημένη Corolla, οπότε όλα τώρα μου φαίνονται σα διαστημόπλοια. (επίσης είμαστε οικογενειακώς σπόνσορες της Toyota από το '75, και δεν περίμενα ποτέ ότι θα πάρω ευρωπαϊκό αυτοκίνητο)
Οι προσφορές ήταν:
VW Tiguan 1.6 TDI (115 PS) Advance με μεταλλικό χρώμα 28.200
Peugeot 3008 1,6 BlueHDI (120 PS) S&S Allure με μεταλλικό χρώμα & κάμερα οπισθοπορείας 32.650Το θέμα με την τιμολόγηση είναι το εξής. Το Tiguan έχει λιανική προ φόρου 19.562 και με το μεταλλικό χρώμα βγαίνει 19.998. Το οποίο σημαίνει 2 πράγματα
1ον) Έχει τελωνείο 16% (αντί για 24% που είναι από 20.000 ευρώ και πάνω)
2ον) ΌΤΙ και να προσθέσεις στο βασικό μοντέλο, σου πάει την τιμή στο θεό γιατί το τελωνείο είναι 24% από το πρώτο ευρώ.Το 3008 έχει ΛΤΠΦ 22.300 περίπου οπότε έχει και τελωνείο 24% (και ΦΠΑ 24%) και βγαίνει όσο βγαίνει. Όλα αυτά βέβαια λίγο αφορούν τον αγοραστή γενικά, απλά φαντάζομαι ότι όσο και να το τραβούσαν το 3008, κάτω από 20 χιλ. δεν έβγαινε οπότε το άφησαν εκεί.
Στην VW στην αρχή δε μου το είπαν αυτό, αλλά μου το είπαν όταν ζήτησα να βάλω ηλεκτρικά ανακλινόμενους καθρέφτες (ΔΕΝ είναι στάνταρ σε αυτοκίνητο που κάνει 28χιλ και είναι 2,10 πλάτος....) οι οποίοι κάνουν 140 ευρώ μεν, αλλά ανεβάζουν την τιμή του αυτοκινήτου 2μισι χιλιάρικα. Επίσης, δεν μπορείς να βάλεις κάμερα οπισθοπορείας, πρέπει να βάλεις όλο το park assist που κάνει 470 ευρώ (χωρίς φπα & τελωνείο) Τα επιπλέον που έχει από το 3008 είναι 1 αερόσακος, και κάποια ενεργά συστήματα ασφαλείας (active lane assist και emergency braking) που εγώ δε τα ήθελα έτσι κι αλλιώς. Όταν πήγα να βάλω ηλεκτρικά ανακλινόμενους καθρέφτες, LED φώτα ημέρας, και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων (όλα στάνταρ στο 3008) η προσφορά πήγε κοντά στα 33.000 ευρώ.
Το αποκορύφωμα πάντως ήταν τα 2 χρόνια εγγύηση που δίνει η VW γιατί όπως μου είπε και ο πωλητής 'Δε χρειάζεται παραπάνω, γιατί δε παθαίνει τίποτα'. Μάλλον για να πληρώσεις τα 600 ευρώ επιπλέον που έχει η επέκταση της εγγύησης.
Όπως και να'χει, εγώ πήρα το 3008 κι ας είναι πιο ακριβό απ'ότι θα ήθελα, ή θα περίμενα. Καταλαβαίνω ότι αυτά που αναφέρω για μερικούς είναι άσχετα, ή αχρείαστα μπλιμπλίκια, αλλά παίρνω ένα αυτοκίνητο για να το γουστάρω για τα επόμενα 15 χρόνια (ελπίζω ). Αν βάλεις και τον μεγαλύτερο χώρο αποσκευών, την αίσθηση ποιότητας μέσα στην καμπίνα και την ασύγκριτη εμφάνιση ήταν για μένα απλή επιλογή.
- Το μόνο vfm SUV ήταν το Kodiaq που έπαιρνες όοολο αυτό το αυτοκίνητο για 22.800*
-
Μεταξύ Tiguan 1.6TDi και 3008 1.6 Diesel δεν τίθεται θέμα .Σαφώς και το 3008 υπερέχει. Το Tiguan σε αυτήν την έκδοση το βρίσκω υπερβολικά ακριβό ενώ την δίλιτρη τετρακίνητη και αυτόματη vfm.
Peugeot 3008 2016