-
Να πώ και εγώ δύο κουβέντες περί τζι πι ες μιας και το χρησιμοποιώ για **δουλειά **που σημαίνει 5-10 προορισμούς τις καθημερινές..
Μου γλιτώνουν χρόνο, ψυχική υγεία/ηρεμία και τα αξιοποιώ απο εποχές MLS. Τώρα που το σκέφτομαι βγάζω λεφτά απο τα μαραφέτια γιατί πραγματικά μου λύνουν τα χέρια και είμαι πιο αποδοτικός.
Κατ' αρχάς σε χρήση casual, aka μια διαδρομή το ΣΚ με τη λιακάδα όποιο Gps και να έχεις είναι οκ και θα σε πάει μια χαρά. Πάει αυτό..
Το καλό με το google maps που έχουνε όλα τα κινητά του κόσμου είναι πρώτα απ' όλα το ίδιο το κινητό σαν interface. Το κινητό είναι πιο γρήγορο, πιο εύχρηστο και εργονομικό απο την οθόνη του infotainment και μπορώ επίσης απο τον browser να κάνω αναζήτηση πχ Καραμήτρος SA και πατώντας μια επιλογή να ανοίξει η εφαρμογή του Google maps και να ξεκινήσει η πλοήγηση. Ή να σου στείλουν συντεταγμένες σε μήνυμα και με ένα κλίκ πάλι να αρχίσει η πλοήγηση. Επίσης αρκετές φορές έχει χρειαστεί να αλλάξω προορισμο και στο πρώτο φανάρι που θα με πιάσει μέσα σε 10 δευτερόλεπτα να μπορώ να το κάνω. Σε άλλη περίπτωση θα έπρεπε να κάνω στάση δεξιά και να κυνηγάω με το δάχτυλο/ψαροντούφεκο το πληκτρολόγιο του infotainment για να αλλάξω προορισμό. Ναι ξέρω οτί υπάρχει και η φωνητική εντολή αλλά πολλές φορές άλλα του λέμε και άλλα καταλαβαίνει. Η πληκτρολόγηση παραμένει πιο αξιόπιστη.
Μου τη σπάει και εμένα το καλώδιο για το android auto. Στο εταιρικό θα ήταν selling point η ασύρματη σύνδεση όχι όμως στο προσωπικό μου αυτοκίνητο.
Αν και δε το έχω δεί/δοκιμάσει στην πράξη το σύστημα του Πεζώ που βλέπεις το χάρτη ανάμεσα από τα όργανα, εάν δουλεύει σωστά το θεωρώ πολύ σημαντικό για την ασφάλεια. Αυτό που λέτε με το bluetooth και το tom tom σημαίνει ότι μπορείς να χειρίζεσαι το tom tom από το κινητό στο Πεζώ ?
Όσον αφορά την λειτουργία του google maps είναι γενικά καλή και άψογη για την ροή κίνησης. Φυσικά δεν είναι τέλειο και μικρολαθάκια υπάρχουν αλλά είναι γενικά σπανιότατο φαινόμενο. Αν κάτι με ενοχλεί είναι που την πατάω συνέχεια σε περιοχές που έχουν φάκεν λαική σε σταθερό ωράριο/μέρες για χρόνια και όμως το google maps δε το ξέρει και δεν ενδιαφέρεται να το μάθει ποτέ. Οπότε την τρώω και βρίζω.. Α και ένα ακόμα σπαστικό αλλά μάλλον αυτό έχει να κάνει και με το δέκτη gps του κινητού μου.. Όταν είσαι σε πολύ 'πυκνά' στενά(πχ κέντρο) αργεί πολύ να δώσει στίγμα ή και μπερδεύεται να προσδιορίσει σε ποιό δρόμο είσαι.
Ιδανικά λοιπόν θα ήθελα google maps/ασυρματή android auto/Απεικόνιση διαδρομής στο οπτικό μου πεδίο..
-
Για ασύρματο android auto σε οθόνες που δεν το υποστηρίζουν, δείτε το AAWireless. Εγώ έχω κάνει ήδη back και περιμένω την επόμενη παρτίδα.
Όσο για την TomTom έβγαλε πρόσφατα την δική της δωρεάν εφαρμογή που παίζει μέσω android auto. Tom Tom AmiGo λέγεται νομίζω.
-
Για ασύρματο android auto σε οθόνες που δεν το υποστηρίζουν, δείτε το AAWireless. Εγώ έχω κάνει ήδη back και περιμένω την επόμενη παρτίδα.
Όσο για την TomTom έβγαλε πρόσφατα την δική της δωρεάν εφαρμογή που παίζει μέσω android auto. Tom Tom AmiGo λέγεται νομίζω.
timoula ?
-
Ψάξε για indiegogo ΑΑWireless.
Θεωρώ ότι είναι καλή η τιμή του.
Κατά την δική μου άποψη, ως επαγγελματία software engineer, η δουλειά και η μελέτη που έχει ρίξει αυτός ο τύπος αξίζουν πολλά παραπάνω! Λίγη βελτίωση ακόμη και πιστεύω πως θα έχει φτιάξει ένα από τα πιο χρήσιμα gadgets στην ιστορία των infotainment αυτοκινήτου!
-
Ψάξε για indiegogo ΑΑWireless.
Θεωρώ ότι είναι καλή η τιμή του.
Κατά την δική μου άποψη, ως επαγγελματία software engineer, η δουλειά και η μελέτη που έχει ρίξει αυτός ο τύπος αξίζουν πολλά παραπάνω! Λίγη βελτίωση ακόμη και πιστεύω πως θα έχει φτιάξει ένα από τα πιο χρήσιμα gadgets στην ιστορία των infotainment αυτοκινήτου!
είναι πολύ καλο project και σκεφτομαι και εγω να το παραγγείλω. το πρόλαβες πριν ανεβει κανενα 10-15 ευρω η τιμη του λόγω αλλαγής cpu?
-
Όχι δυστυχώς το πήρα με την νέα τιμή. Από την άλλη υποτίθεται πως οι καινούριες παρτίδες όπως λες και εσύ θα έχουν δυνατότερο hardware.
-
Όχι δυστυχώς το πήρα με την νέα τιμή. Από την άλλη υποτίθεται πως οι καινούριες παρτίδες όπως λες και εσύ θα έχουν δυνατότερο hardware.
Ενδιαφέρον. 75$ δεν είναι και πολλά.
Γιατί είναι τόσο πρόβλημα να συνδέετε το καλώδιο όμως;
Επίσης, με Bluetooth συνδέεται το κινητό και παίζει ότι παίζει, έτσι δεν είναι;
-
Συνδέεται με Wifi και bluetooth ταυτόχρονα.
-
dimitriscsd wrote:
Σπαστικά καλώδια να κρέμονται γύρο - γύρο , μπαίνεις μέσα πατάς κουμπί και φεύγεις , όχι μπες μέσα βρες το καλώδιο μπρίζοσε το κινητό τακτοποίησε καλώδιο κτλ , άσε που νομίζω ότι καταπονάς και την μπαταρία του κινητού βάλε βγάλε.
Εμένα με το bluetooth έχω μόνο τηλέφωνο και μηνύματα τίποτα άλλο
-
Dublin wrote:
dimitriscsd wrote:
Όχι δυστυχώς το πήρα με την νέα τιμή. Από την άλλη υποτίθεται πως οι καινούριες παρτίδες όπως λες και εσύ θα έχουν δυνατότερο hardware
Σπαστικά καλώδια να κρέμονται γύρο - γύρο , μπαίνεις μέσα πατάς κουμπί και φεύγεις , όχι μπες μέσα βρες το καλώδιο μπρίζοσε το κινητό τακτοποίησε καλώδιο κτλ , άσε που νομίζω ότι καταπονάς και την μπαταρία του κινητού βάλε βγάλε.
Εμένα με το bluetooth έχω μόνο τηλέφωνο και μηνύματα τίποτα άλλο
Είσαι σίγουρος; Δεν έχει επιλογή BT το ηχοσύστημα; Ακόμη και το Β ΜΑΧ του 2014 έχει. Για κοίταξέ το καλύτερα, θα έχει κάπου επιλογή πηγής.
-
Dublin έχει επιλογή πηγής για μουσική FM -AM- DR-USB1-USB2-AUX Δεν θυμάμαι αν μπορεί ασύρματα να παίξει μόνο από τα αποθηκευμένα στο κινητό όχι απο spotify- youtube κ.α.
Οι χάρτες του captur είναι powered by google και με το bluetooth δεν συνδέετε για να μου δώσει κάποιο δρομολόγιο που μπορεί να έχω φτιάξει στον υπολογιστή ή στο smartphone , μόλις το ενόσω με καλώδιο παίζουν όλα κομπλέ!
Βέβαια έχει πολύ καλές και βολικές φωνητικές εντολές οπότε δεν χρειάζεται να 'κυνηγάω' το πληκτρολόγιο του infotainment αλλά και πάλι δεν είναι για πολύπλοκα δρομολόγια!
Επίσης το κινητό μου είναι λίγο παντόφλα και με την θήκη χωράει ίσα -ίσα στην θέση που υπάρχει μπροστά από τον λεβιέ ,αν ενόσω το καλώδιο δεν χωράει καθόλου !
@Dimitriscsd Το aawireless απο το indiegogo βγαίνει 74ε με τα μεταφορικά , υπάρχει κάπου φόρμα επικοινωνίας να ρωτήσω αν είναι δοκιμασμένο σε Renault? ή είναι χαζή ερώτηση και αυτά παίζουν σε όλα? Είχα βρει μερικά στο ali express αλλά μου είπαν οι πωλητές ότι παίζουν μόνο σε After Market συστήματα και όχι σε εργοστασιακά .
-
Έχει comments στην σελίδα του indiegogo. Μπορείς να γράψεις εκεί.
-
Αυτή η νέα γενιά, με ένα κινητό στο χέρι...
-
Επιθυμητή λειτουργία το ασύρματο ΑΑ, αλλά τι νόημα έχει να καλωδιώσεις μια πλαστική κουμούτσα μόνιμα; αν είναι έτσι καλύτερα ένα μικρό καλώδιο και είναι και το κινητό πάντα φορτισμένο. Αν το είχαν σε μικρού μεγέθους USB stick, θα ήταν πιο λειτουργικό.
-
Στα νέα συστήματα δεν θέλει τίποτα. Απλά μπαίνεις και το συνδέετε μέσω wifi τα δεδομένα τα οποία είναι πολύ μεγάλα και δεν χωρουν μέσω καλωδίου του απλου Android auto και ετσι εχεις και εκτός από 3d GPS με real χάρτες σαν τις s class εχεις και chromecast όπου βαζεις πολλές εφαρμογές κτλ. Γενικώς η οθονη του αυτοκινήτου αναβαθμίζεται πάρα πολύ.
Διαβαζα πως στο dacia έχει εξτρα πακέτο και θα το έχει με WiFi Android auto χωρίς φλασακια κτλ.
Ποιo 3008...το dacia!!!
Χαχαχα
-
@piliourits φαντάζομαι ότι το ενώνεις και το κρύβεις, σε εμένα έχει χώρο εκεί που είναι η θέση του ασύρματου φορτιστή (που δεν έχω) ή στο ντουλαπάκι (αν πιάνει σήμα).
@dimitriscsd Παίζει τελωνείο?κάνα 30€? Του έστειλα μνμ στο messenger και μου απάντησε θετικά για το infotainment του Captur.
-
Δεν έχω παραλάβει και εγώ ακόμη. Περιμένω την επόμενη παρτίδα που λογικά θα είναι τον Ιούνιο απ ότι διάβασα.
Νομίζω για Ευρώπη η αποθήκη τους είναι στην Ολλανδία οπότε δεν θα έχει τελωνείο
Όσο για το πόσο άσχημο θα φαίνεται, τα περισσότερα αυτοκίνητα έχουν θέση USB μέσα στο armrest ή το ντουλαπάκι. Οπότε με ένα μικρό καλώδιο και ταινία διπλής όψης, το αποτέλεσμα είναι τέλειο!
-
Είσαι σίγουρος; Δεν έχει επιλογή BT το ηχοσύστημα; Ακόμη και το Β ΜΑΧ του 2014 έχει. Για κοίταξέ το καλύτερα, θα έχει κάπου επιλογή πηγής.
Τελικά κάτι είχα κλειδωμένο από το κινητό και δεν έπαιζαν, το σκάλισα λίγο εχθές και τώρα στο BT του Infotainment παίζει μέσω Bluetooth και το Spotify! Thanks Dublin θα ψάξω και άλλο!
-
Καλημέρα σας και χρόνια πολλά
Κάποια στιγμή είχαν βγει κάποιες εκδόσεις Bussines.
Ξέρουμε τις διαφορές με την έκδοση Active ?
-
Καλημέρα σας και χρόνια πολλά
Κάποια στιγμή είχαν βγει κάποιες εκδόσεις Bussines.
Ξέρουμε τις διαφορές με την έκδοση Active ?
Αν δεν κάνω λάθος ήταν ακριβώς το ίδιο, απλά το business είχε ΛΤΠΦ
Peugeot 3008 2016