-
Καμία αντιπροσωπεία δε βάζει σοβαρό συναγερμό. Ας λένε εγκεκριμένος από την Peugeot και ιστορίες.
Αν κανείς θέλει να βάλει κάτι καλό, βάζει κάτι τέτοιο: https://www.invetec.eu/el/
Αν και ο καλύτερος συναγερμός είναι η ασφάλεια κλοπής. Θεωρώ ότι ο συναγερμός όσο προηγμένος και να είναι απλά αποθαρρύνει και δεν αποτρέπει.
-
Υπάρχουν συναγερμοί που ο μόνος τρόπος να στο πάρουν είναι να το σηκώσουν με γερανό. Η ασφάλεια είναι συμπληρωματικό μέτρο, αλλά ου μπλέξεις γενικότερα...
-
Έχω navi . Δεν ξέρω αν είναι tom tom .Θυμάμαι ότι μοιάζει με το δικό σου αλλά δεν βγάζει ποτέ την κίνηση στους δρόμους.
Κατά τα άλλα ίδιο είναι στην εμφάνιση. Ίσως εσύ έχεις και την κλήση έκτακτης ανάγκης ή το wifi οπότε είναι ενσωματωμένο κάτι παραπάνω.
Εμένα δεν έπαιξε ούτε με tethering.
Αλλά σε καθοδηγεί εκεί που θέλεις να πας και πληκτρολογείς την διεύθυνση στα Αγγλικά και την βρίσκει (στα Ελληνικά).
Φυσικά έχω και από android auto εφαρμογή google drive (ή κάπως έτσι ) και waze αλλά περισσότερο μου αρέσει το ενσωματωμένο..
Το ίδιο έχουμε και μπορείς και εσύ να κάνεις δωρεάν για 3 έτη (από την ημερομηνία ενεργοποίησης) την κίνηση στους δρόμους (οι κάμερες της τροχαίας κοστίζουν). Έχω γράψει σε προηγούμενο μήνυμα τη διαδικασία, γίνεται εντός 1 ώρας και μετά απλά θα πρέπει να έχεις το κινητό σου σε tethering.
Σχετικά με την μη εύρεση του update από το service δεν μπορώ να πω κάτι, πέραν του ότι μπορείς να το κάνεις και μόνος σου. Ο costasar αναφέρει πως χρειάζεσαι το licence file, αν έχεις το κινητό με tethering δεν το χρειάζεσαι καθώς το κατεβάσει από το κινητό σου.
-
Βρέθηκα σε αντιπροσωπεία που μόλις είχανε εγκαταστήσει εγκεκριμένο από τη Peugeot συναγερμό, αυτό που διαθέτουν επίσημα σαν αξεσουάρ..
Μου έκανε εντύπωση ο έλεγχος της καμπίνας. Χρησιμοποιούν 2 αισθητήρες στις πάνω γωνίες του παρμπρίζ και υποτίθεται ότι σαρώνουν χιαστί ογκομετρικά την καμπίνα. Στη δοκιμή είχαν αφήσει ανοικτά τα παράθυρα κι όταν βάζανε το χέρι μέσα (υποτίθεται ότι κάποιος θέλει να αρπάξει κάτι από το κάθισμα) χτυπούσε η σειρήνα. Μόνο που όταν κάνανε το ίδιο στα πίσω παράθυρα δεν έπιανε την κίνηση κανένας αισθητήρας παρά μόνο όταν το χέρι έφτανε στη μέση του πίσω καθίσματος!!!
Εγώ έμεινα έκπληκτος αλλά αυτοί λέγανε ότι έτσι λειτουργεί! Επίσης, δούλευε μόνο η σειρήνα, δεν είδα να αναβοσβήνουν το φώτα ή τα αλάρμ.
Έτσι δουλεύει και στο δικό σου; Το σκεφτόμουν για να βάλω αλλά τώρα με προβλημάτισε αρκετά και θα ήθελα πληροφορίες. Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος εάν ήταν απειρία των μηχανικών της αντιπροσωπείας ή έτσι είναι ο συγκεκριμένος συναγερμός..
Αυτό που αναφέρεις δεν είναι ο εργοστασιακός συναγερμός του 3008. Μπορεί να είναι μία after market μάρκα συναγερμού που την αναφέρουν σαν 'επίσημο ανταλλακτικό' είτε ο έμπορος που πήγες (το πιο πιθανό) είτε η Aiglon, αλλά δεν είναι της Peugeot για το 3008 που μπαίνει εργοστασιακά. Το κοίταξα βράδυ βέβαια, αλλά σε εμένα:
- Δεν έχει ματάκια στην κολώνα
- Έχει κουμπί απενεργοποίησης του περιμετρικού συναγερμού μαζί με τα άλλα κουμπιά κάτω αριστερά από το τιμόνι
- Ανάβουν τα αλάρμ μαζί με τον συναγερμό
- Έβαλα τα δάχτυλα μόνο μέσα από το πίσω παράθυρο και ξεκίνησε
Τράβηξα ένα video βράδυ για να μην υπάρχει θέμα ότι και καλά 'είδε το χέρι λόγω φωτός'. Στο 0:17 δείχνω πως τα δάχτυλα μου είναι έξω από το παράθυρο, στο 0:18 αρχίζει η παραβίαση και στο 0:20 αρχίζει να χτυπάει και φαίνονται και τα αλάρμ. To βίντεο είναι στο https://www.dropbox.com/s/pit7apdikg6kzsl/2019-12-13 17.40.24.mov?dl=0 .
-
Μετα απο αναβαθμιση του iphone το αυτοκινητο δεν διαβαζε την history call list
Αποσυνδεση-διαγραφη του τηλεφωνο,ξανα συνδεση και ολα ΟΚ
-
Βλέπω σε διάφορες αγγελίες μοντέλα του 2016 και 2017 με κινητήρα diesel 1600/130ps σε αντίθεση με τα μοντέλα 2019 που έχουν τον 1500/130hp. Όταν είχε βγει αρχικά το μοντέλο ερχόταν με άλλο κινητήρα από ότι τώρα;
-
Ναι τα πρώτα βγήκαν με 1600 cc και μετά πήγαν σε 1500 με ίδια δύναμη.
-
Βλέπω σε διάφορες αγγελίες μοντέλα του 2016 και 2017 με κινητήρα diesel 1600/130ps σε αντίθεση με τα μοντέλα 2019 που έχουν τον 1500/130hp. Όταν είχε βγει αρχικά το μοντέλο ερχόταν με άλλο κινητήρα από ότι τώρα;
Αρχικά έβγαινε με τον προηγούμενο κινητήρα diesel του group που ήταν 1.600cc, 120 άλογα (εαν είδες 130 είναι λάθος της αγγελία ή δεν έχει ιδέα τι πουλάει ο ιδιοκτήτης) και μετά τοποθετήθηκε το νέο μοτέρ, όταν βγήκε στην παραγωγή.
-
Αρχικά έβγαινε με τον προηγούμενο κινητήρα diesel του group που ήταν 1.600cc, 120 άλογα (εαν είδες 130 είναι λάθος της αγγελία ή δεν έχει ιδέα τι πουλάει ο ιδιοκτήτης) και μετά τοποθετήθηκε το νέο μοτέρ, όταν βγήκε στην παραγωγή.
Ναι σωστός. 1600/120ps γράφουν, αν και σε μερικές αγγελίες γράφει 1600/130 ps. Προφανώς πρόκειται περί λάθους.
Ποτέ ακριβώς άλλαξε ο κινητήρας; το 2019;
-
O κινητήρας άλλαξε το β εξάμηνο του 2018. Τα τελευταία 1.6 που έφυγαν ήταν το καλοκαίρι του 2018
-
johnkarak wrote:
Καλή φάση το υβριδικό 3008, είσαι αυτός που έχει πάρει το πιο full extra Peugeot 3008 που κυκλοφορεί σωστά θυμάμαι;
Εκείνη την εποχή έτσι ήταν, χαίρομαι που βλέπω στο δρόμο και αρκετά δίλιτρα GT τα οποία λογικά θα είναι και αυτά φορτωμένα
Το 3008 το κοιτάξα κ εγώ.κ μάλιστα στην έκδοση gt line φουλ φορτωμένο στα 48+...Μέσα μου δεν κρύβω έχω ένα ενδοιασμο που δεν το πήρα...κ πήγα και στα 1500 ευρώ πιο πάνω.Εξαξρετικη αυτή η έκδοση του με τα φουλ έξτρα
-
καλησπερα. εχω το 3008 1.6hdi χειροκινητο σασμαν. με τα 120 αλογα. 2017 μοντελο. 65.000 χιλιομετρα.
κατα την αλλαγη ταχυτητας κυριως απο πρωτη σε δευτερα και ειδικα οταν ζεσταθει το αμαξι μου κανει ενα θορυβο σαν χτυπημα απο τον χωρο της μηχανης οταν αφηνω τον συμπλεκτη. επεισης αν σκροτσαρω το αυτοκινητο το κανει πολυ εντονα. αν στριψω τερμα το τιμονι δεν το κανει στο σκροτσαρισμα. στην αντιπροσωπια της Λαμιας μου εχουν αλλαξει βαση μηχανης την κατω και βαση σασμαν χωρις αποτελεσμα. επεισης εχουν ελεγξει τα ημιμπαρα χωρις να βρουν τι φταιει. στο τελος μου ειπαν οτι ετσι κανουν ολα αλλα δεν το πιστευω. μαλλον να με ξεφορτωθουν ηθελαν. εχει παρατηρησει καποιος να κανει καποιο αντιστιχο θορυβο? ευχαριστω.
-
Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά του φόρουμ. Θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση. Είμαι κάτοχος ενός 3008 1.2 130hp active και η παραμετροποίηση του προσωπικού καντράν είναι ελάχιστη (Μπορώ μόνο να βάλω το στροφόμετρο και την θερμοκρασία μηχανής ή το σταθμό του ραδιοφώνου). Μπορώ να κάνω κάτι να προσθέσω και άλλες επιλογές προσωπικού καντράν; Πρέπει να προσθέτω το Navi?
Σας ευχαριστώ εκ τω προτέρων.
-
Καλησπέρα,
Οι υπόλοιπες επιλογές (πχ navi, εμφάνιση διατήρησης λωρίδας / απόστασης προπορευόμενου αυτοκινήτου) ή στο μενού παραμετροποίησης (πχ εμφάνιση ροπής / δύναμης μηχανής) εξαρτώνται από τον εργοστασιακό εξοπλισμό.
-
Καλησπέρα,
Οι υπόλοιπες επιλογές (πχ navi, εμφάνιση διατήρησης λωρίδας / απόστασης προπορευόμενου αυτοκινήτου) ή στο μενού παραμετροποίησης (πχ εμφάνιση ροπής / δύναμης μηχανής) εξαρτώνται από τον εργοστασιακό εξοπλισμό.
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου. Έχοντας τον εργοστασιακό εξοπλισμό που έχει η active έκδοση, που δεν είναι η πιο πλούσια, μπορώ να κάνω κάποια αναβάθμιση τώρα όπως navi, κάμερα οπισθοπορείας κ.α. και να αλλάξει η παραμετροποίηση του καντράν στην συνέχεια;
-
Φοβάμαι πως αυτό που ζητάς δεν μπορεί να γίνει.
-
Εφοσον υπαρχει το hardware.....πιστευω πως ολα μπορουν να γινουν.
Ισως χρειαστεις ομως αλλη μοναδα στην κεντιρκη οθονη....
Εκτος αν ο δεκτης του gps ειναι plug in οπως στα toyota ....και τοτε μπορει να γινει η δουλεια αγοραζοντας μονο τον δεκτη χωρις να αλλαξεις την κεντικη οθονη multimedia
Για ρωτα τους...ενδιαφερον εχει...
-
Καλημέρα,
Εφοσον υπαρχει το hardware.....πιστευω πως ολα μπορουν να γινουν.
Ισως χρειαστεις ομως αλλη μοναδα στην κεντιρκη οθονη....
Εκτος αν ο δεκτης του gps ειναι plug in οπως στα toyota ....και τοτε μπορει να γινει η δουλεια αγοραζοντας μονο τον δεκτη χωρις να αλλαξεις την κεντικη οθονη multimedia
Για ρωτα τους...ενδιαφερον εχει...
Δεν είναι μόνο θέμα μονάδας, είναι και καλωδίωσης που δεν υπάρχει. Στο Αγγλικό forum αναφέρουν πως το retrofit -αν είναι εφικτό- θα είναι αρκετά ασύμφορο, νομίζω κάποιοι αναφέρουν πως είχαν προσπαθήσει (τα συνεργειά τους) και πως είχαν κολλήσει. Όρεξη για διάβασμα να υπάρχει στο thread εκεί.
Μικροτερο προβλημα ειναι η ελλειψη ελληνικης πληκτρολογησης στο GPS, ευτυχως διαβασα απο φιλους εδω οτι δοθηκε μαλλον λυση στο θεμα αυτο. Ποια αντιπροσωπεια προσφερει αυτη την αναβαθμιση? Ολες?
Συγχαρητήρια για την κριτική σου, καιρό είχα να διαβάσω εδώ μέσα αναλυτική κριτική Για τα Ελληνικά είναι κάτι που το κάνεις μόνος σου. Η Peugeot στέλνει ενημέρωση στο app για το firmware, άρα θεωρεί τη διαδικασία από τον χρήστη αρκετά αξιόπιστη. Θα σου πάρει περίπου 35 λεπτά και θα πρέπει η μηχανή να είναι αναμμένη (με το start/stop απενεργοποιημένο). Πιθανότητα brick ελάχιστη (νομίζω στο Αγγλικό forum έχουν γίνει 1 ή 2 αναφορές, αλλά επιτυχείς αναφορές για τουλάχιστον 7-8 αναβαθμίσεις από κάθε έναν από τους εκατοντάδες χρήστες).
Αν μένεις Αθήνα μπορείς να περάσεις για έναν καφέ από Άλιμο να το κάνουμε μαζί.
-
Φιλε gvard , ευχαριστω για τα σχολια σου.
Ναι , θα με ενδιεφερε να κανουμε την αναβαθμιση των ελληνικων χαρακτηρων, θα ρωτησω την τοπικη μας αντιπροσωπεια και αν δεν την εχουν υποψιν τους ή δεν την προσφερουν με την τακτικη ενημερωση λογισμικου, θα σε ενοχλησω εαν φυσικα επιτρεπεις. Παντως στις γιορτες που τους ρωτησα τελευταια φορα σχετικα, μου ειπαν οτι δεν υπαρχει κατι νεο. Ετσι ομως δεν ηξεραν αρχικα και για την καμερα οπισθοπορειας, εγω τους το ειπα (!) αφου βεβαια μου το ειπαν πρωτα στην αντιπροσωπεια του Αλιμου. Συμπερασμα: ψαχνουμε αυτο που θελουμε και αλλου, υπαρχουν μικροδιαφορες ενημερωσης ή/και ειδικευσης μεταξυ των επισημων αντιπροσωπων.
-
Kαλησπερα σε ολους!
Ως νεος κατοχος ενος 3008 BlueHDI 1500 diesel του '19, εχω να παρατηρησω τα εξης: Το αυτοκινητο ειναι ιδανικο για ταξιδι και οικονομικο: χωρις υπερβολη εβγαλε στις διακοπες μας με ενα τεποζιτο (σουπερ ντιζελ) 1.000 στρογγυλα χιλιομετρα επαρχιακων δρομων και με συνεχη λειτουργια A/C ! Η αναρτηση δεν γονατιζε σε γρηγορες στροφες οπως περιμενα απο ενα τοσο ψηλο αυτοκινητο (ημουν κατοχος Seat Leon TSi). Ο θορυβος του κινητηρα δεν ενοχλησε ποτε, η ηχομονωση δουλευει καλα. Στην οδηγηση στην πολη ομως δεν ειναι ολα ροδινα. Ενω ο ογκος του ειναι διαχειρισιμος γενικα με τους αισθητηρες, ειδικα στο παρκαρισμα λειπει μια καμερα οπισθοπορειας, η οποια θα επρεπε να υπαρχει οχι μονο στην εκδοση GTLine αλλα στην Allure που διαθετω και σε ολες. Ευτυχως πληροφορηθηκα οτι η Πεζω εκανε προσφατα διαθεσιμη γνησια καμερα οπισθοπορειας, χωρις αλλαγη πλακετας οθονης οπως μεχρι προτινως, με μονο 250 ευρω τοποθετημενη και με εγγυηση. Η καταναλωση μεσα στην πολη ειναι αυξημενη, σε λογικα πλαισια ομως για ενα βαρυ αυτοκινητο. Ο κινητηρας αν και δεν ειναι αδυναμος γενικα, πασχει απο ελαστικοτητα: ανηφορα με αρκετη κλιση που ανεβαινα ανετα με 2α με το Λεον, μπορω να την ανεβω μονο με 1η με το (χειροκινητου κιβωτιου) 3008 και αυτο επεκτεινεται και στο σταματα-ξεκινα σε αλλα σημεια εντος πολης οπου απαιτουνται συνεχως κατεβασματα στην 1η ταχυτητα. Ομως το μεγαλυτερο προβλημα που αντιμετωπιζω σε κοντινες διαδρομες (σπιτι-σχολειο-δουλεια κλπ) στους υπεροχους καθημερινους δρομους μας, ειναι η εντονη εγκαρσια (απο δεξια στα αριστερα και αναποδα) αναπηδηση του αυτοκινητου σε καθε σχεδον λακουβα: υποθετω οτι κυριος υπευθυνος ειναι ο ημιακαμπτος αξονας πισω, η δευτερη μετα την ελλειψη καμερας μεγαλη τσιγγουνια της Πεζω στο 3008, δεχομαι ομως γνωμες. Μικροτερο προβλημα ειναι η ελλειψη ελληνικης πληκτρολογησης στο GPS, ευτυχως διαβασα απο φιλους εδω οτι δοθηκε μαλλον λυση στο θεμα αυτο. Ποια αντιπροσωπεια προσφερει αυτη την αναβαθμιση? Ολες?
Peugeot 3008 2016