-
Ο Σπύρος Ρέκκας που το δοκιμασε αναφέρει τα εξης σε διαφορα σημεια του αρθρου: Αυτή τη στιγμή, κανένα ανταγωνιστικό μοντέλο, ούτε τα premium, δεν έχει καλύτερο ταμπλό.... Η ποιότητα και η προσαρμογή είναι πάνω και από τα υψηλά γερμανικά στάνταρ.... Η ποιότητα κύλισης είναι στο ανώτερο επίπεδο της κατηγορίας..... Και προς το τελος αναφερει: Τελικά είμαι σίγουρος ότι η Peugeot έπιασε στον ύπνο τους μεθοδικούς Γερμανούς κατασκευαστές. Περιμένω την αντίδρασή τους........ http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?p ... 5&catID=23
-
Μωρε μπραβο. Δεν περιμενα τοσο καλα λογια ειναι η αληθεια. Για να δουμε σιγα σιγα και αλλες κριτικες.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Εκανα χτες βόλτα με 1.5 120 αυτόματο ,
Δηλαδή το αμάξι αυτό το 120 αυτόματο , με το αντίστοιχο 115 αυτόματο Τιγκουάν
2 μικρές 'διορθώσεις', εάν μου επιτρέπεις:
-
1.6 είναι, όχι 1.5
-
Το Tiguan diesel 1.6 δεν βγαίνει με αυτόματο κιβώτιο.
Η πρώτη ήταν λάθος πλήκτρο .
Το δεύτερο δεν το ήξερα . Ελεγα ότι το ντιεστζι μπαίνει σε όλες τις λαδιέρες.....
Ευχαριστώ πάντως
-
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Οι χώροι λογικά θα είναι πολύ καλοί...όπως και ο χώρος αποσκευών.
Η ποιότητα των υλικών της καμπίνας σου φάνηκαν ανάλογα της εμφάνισής τους;
Από τράβηγμα ο κινητήρας ήταν επαρκής;
Άντε να διαβάσουμε και άλλες κριτικές και να βρούμε λίγο χρόνο να το οδηγήσουμε και οι ίδιοι!Τα υλικά είναι πολύ καλά , αλλά επειδή είμαι γαλλόφιλος δεν θέλω να κάνω κριτική .
Ο φίλος που δεν είναι γαλλόφιλος είπε ότι ήταν καλό το τράβηγμα . Δεν μπορώ να πω όμως ότι ήταν μεγάλο το τέστ για να το δω πάντως είχε ισχύ .
Κάντε το τεστ να μας πείτε . Εκείνου του άρεσε πολύ το τιμόνι και έχει θέμα με τα τιμόνια γενικά , τα θέλει άμεσα και αυτό ήταν .
-
Ο χρήστης giocitroen91 έγραψε:
Ο Σπύρος Ρέκκας που το δοκιμασε αναφέρει τα εξης σε διαφορα σημεια του αρθρου: Αυτή τη στιγμή, κανένα ανταγωνιστικό μοντέλο, ούτε τα premium, δεν έχει καλύτερο ταμπλό.... Η ποιότητα και η προσαρμογή είναι πάνω και από τα υψηλά γερμανικά στάνταρ.... Η ποιότητα κύλισης είναι στο ανώτερο επίπεδο της κατηγορίας..... Και προς το τελος αναφερει: Τελικά είμαι σίγουρος ότι η Peugeot έπιασε στον ύπνο τους μεθοδικούς Γερμανούς κατασκευαστές. Περιμένω την αντίδρασή τους........ http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?p ... 5&catID=23Ποιόν ύπνο . Οι Γερμανοί έχουν εδώ και χρόνια πολύ χαμηλή ποιότητα ,ενώ οι Γάλλοι μετά το 1990 με εξαίρεση κάποια μοντέλα του τέλους του 90 , αρχών του 2000 , ανεβαίνουν πολύ σε ποιότητα .
Η c5 μετά από 7 χρόνια και 100000+ χλμ , είναι το ίδιο ποιοτική όπως την πρώτη μέρα και εκνευρίζει πολύ τους φίλους μου που δεν είναι γαλλόφιλοι....
Δεν θα έλεγα το ίδιο για αρκετά γερμανικά ίδιας ηλικίας και χλμ
-
Καλό θα είναι να μην είμαστε τόσο υπερβολικοί.
Δηλαδή το c5 έχει καλύτερη ποιότητα από bmw / mercedes?? -
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Δηλαδή το c5 έχει καλύτερη ποιότητα από bmw / mercedes??Δεν πιστεύω (αν και δεν έχω οδηγήσει C5)....ίσως να είναι πολύ κοντά (όμως μιλάμε για την κορυφή των Γερμανών, γιατί και η Opel Γερμανική είναι).
Πάντως, μια γενική παρατήρηση: το τι είναι ποιότητα και πως ορίζεται (αλλά και πως την ορίζει ο καθένας μας) είναι κάτι ΠΟΛΥ ΣΧΕΤΙΚΟ. Τι εννούμε με τον όρο 'ποιότητα' σε ένα αυτοκίνητο?
- την αξιοπιστία?
- την ποιότητα των πλαστικών στο ταμπλό?
- την απτή ποιότητα του εσωτερικού?
- την πραγματική ποιότητα του εσωτερικού?
- την ποιότητα των μηχανικών μερών?
- την ποιότητα των ηλεκτρολογικών?
- την ποιότητα του χρώματος και του βερνικιού?
- την ποιότητα του χάλυβα?
- την ποιότητα των επενδύσεων?
- την ποιότητα συναρμογής?
- την ποιότητα των παρελκομένων?
- την ποιότητα των βιδών, παξιμαδιών, συγκολλήσεων κλπ.?
- την ποιότητα των ηλεκτρονικών?
- την ποιότητα της μηχανής?
Και ποιος μπορεί να αξιολογήσει ΟΛΑ τα παραπάνω? Μήπως τελικά ο καθένας μας αντιλαμβάνεται / αξιολογεί με διαφορετικά κριτήρια?
Παράδειγμα (από τα εκατοντάδες): Η BMW μου που δεν κάνει τσικ μετά από 5 χρόνια και 80.000χλμ (δεν τρίζει τίποτα και το εσωτερικό είναι σαν την 1η ημέρα και η πόρτα κλείνει με αυτόν τον 'καθησυχαστικό' ήχο!) αλλά κάηκε η αντλία νερού είναι περισσότερο ή λιγότερο ποιοτική από ένα Qashqai που τρίζει από την πρώτη ημέρα, αλλά δεν έχει πάθει καμία μηχανική βλάβη? Η BMW μου που έχει εξαιρετική βαφή (σε πάχος και ομοιομορφία) και ένα βερνίκι που συναντάμε σε πολύ ακριβότερα αυτοκίνητα είναι ποιοτικότερη από μια Mercedes (που δεν έχει τόσο ποιοτικό βερνίκι)?
-
Πολύ ενδιαφέρουσα και σωστή η προσέγγιση του Φάνη. Τα κριτήρια είναι ασφαλώς υποκειμενικά σε αυτόν τον τομέα. Ιδανικά κάποιος τα θέλει όλα τέλεια. Εγώ πιστεύω ότι τα μηχανικά και ηλεκτρολογικά προβλήματα είναι πιο σοβαρά. Μπορώ να αντέξω έναν τριγμό, αλλά το να τρέχω στο συνεργείο για τη μηχανή και τα ηλεκτρικά με αγχώνει πολύ. Και αυτός είναι ο λόγος που βγάζω το καπέλο στη μηχανή του QQ που δεν κάνει κιχ ακόμη και με τίμημα κάποιους τριγμούς στο εσωτερικό. Το δεύτερο το θεωρώ επουσιώδες...Άσε που δεν σταματά να παίζει ΜΟΥΣΙΚΗ στο αμάξι :
(ΠΑΠΑΚΙΑ, ΖΟΥΖΟΥΝΙΑ, ΜΠΕΜΠΕ ΛΙΛΗ κτλ ) -
Εγώ πάλι δεν αντέχω με τίποτα τα αμάξια κουδούνιστρες , και η μουσική μου παίζει σε τέτοια ένταση που σίγουρα δε θα τα κάλυπτε.Αν πρέπει να...μπει τέρμα η μουσική για να καλύψει τα τριξίματα καλύτερα να το παρω και να το πετάξω στη θάλασσα που λεει ο λόγος
Sent from my iPad using Tapatalk
-
όταν βλέπω άλλους να μένουν στον δρόμο...και να περιμένουν να έρθει η οδική να τους μαζέψει...ή να τρέχουν κάθε τρεις και λίγο στο συνεργείο και να έχουν πληρώσει αμάξι αλλά να μην έχουν...η κουδουνίστρα μοιάζει...μουσική...
-
Αλλο αυτο! Ουτε το ενα ουτε το αλλο ειναι επιθυμητά
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Δεν πιστεύω (αν και δεν έχω οδηγήσει C5)....ίσως να είναι πολύ κοντά (όμως μιλάμε για την κορυφή των Γερμανών, γιατί και η Opel Γερμανική είναι).
Πάντως, μια γενική παρατήρηση: το τι είναι ποιότητα και πως ορίζεται (αλλά και πως την ορίζει ο καθένας μας) είναι κάτι ΠΟΛΥ ΣΧΕΤΙΚΟ. Τι εννούμε με τον όρο 'ποιότητα' σε ένα αυτοκίνητο?
Φάνη έσβησα το μεγαλύτερο μέρος (για να αποφύγω την επανάληψη), αλλά συμφωνώ με όλα!!
-
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Δηλαδή το c5 έχει καλύτερη ποιότητα από bmw / mercedes??Εχει .
Είχα και ακριβή μέρκ παλιότερα . Ηταν ακριβή και στην συντήρηση και στις ζημιές και κουδούναγε . Ευτυχώς ήταν λήζινγκ...Εχω και φίλους με μέρκ και λοιπά και βλέπω .
Αλλά όπως είδες δεν είμαι απόλυτος . Είπα για αρκετά γερμανικά .
Εκεί που είμαι απόλυτος είναι να παίρνω πίσω σε αξία τα λεφτά που δίνω . Και εκεί οι γερμανοί έχουν χάσει το παιχνίδι .
Αμάξι που κάνει διπλάσια τιμή από ένα ίδιας κατηγορίας , πρέπει να έχει διπλάσια ποιότητα . Αλλιώς είναι ο αγοραστής χαζός κατά το ποσοστό που πλήρωσε φύκια για μεταξωτές κορδέλες .
Η ποιότητα δεν είναι και τόσο σχετική . Δηλαδή αν παθαίνεις βλάβες ακριβές και συμβαίνει σε πολλά αμάξια , όπως κιβώτια ταχυτήτων , δίσκοι που στραβώνουν , πολλαπλασιαστές που καίγονται συχνά , φώτα που θαμπώνουν , χρώμα που ξεφτίζει κλπ , τι ποιότητα έχουν ?
-
Πολύ ενδιαφέρουσα και σωστή η προσέγγιση του Φάνη. Τα κριτήρια είναι ασφαλώς υποκειμενικά σε αυτόν τον τομέα. Ιδανικά κάποιος τα θέλει όλα τέλεια. Εγώ πιστεύω ότι τα μηχανικά και ηλεκτρολογικά προβλήματα είναι πιο σοβαρά. Μπορώ να αντέξω έναν τριγμό, αλλά το να τρέχω στο συνεργείο για τη μηχανή και τα ηλεκτρικά με αγχώνει πολύ. Και αυτός είναι ο λόγος που βγάζω το καπέλο στη μηχανή του QQ που δεν κάνει κιχ ακόμη και με τίμημα κάποιους τριγμούς στο εσωτερικό. Το δεύτερο το θεωρώ επουσιώδες...Άσε που δεν σταματά να παίζει ΜΟΥΣΙΚΗ στο αμάξι :
(ΠΑΠΑΚΙΑ, ΖΟΥΖΟΥΝΙΑ, ΜΠΕΜΠΕ ΛΙΛΗ κτλ )Συμφωνω αλλα
-
Ο χρήστης ursus έγραψε:
Αλλο αυτο! Ουτε το ενα ουτε το αλλο ειναι επιθυμητάSent from my iPad using Tapatalk
Και συ εισαι σωστος φιλε μου..
-
όταν βλέπω άλλους να μένουν στον δρόμο...και να περιμένουν να έρθει η οδική να τους μαζέψει...ή να τρέχουν κάθε τρεις και λίγο στο συνεργείο και να έχουν πληρώσει αμάξι αλλά να μην έχουν...η κουδουνίστρα μοιάζει...μουσική...Πολυ σωστο. Το χειροτερο ειναι να μεινεις απο βλαβη και να τρεχεις καθε λιγο στο συνεργειο.
-
Ο χρήστης makwolf έγραψε:
Στο qq πάντως χωρίς μουσική δεν.....
-
Οδήγησα κι εγώ το 1.6 diesel 120hp EAT 6. Όπως έχω πει και παλιότερα η αισθητική του είναι η καλύτερη της κατηγορίας έξω και ακόμα περισσότερο μέσα! Συναρμογή άψογη! Θέση οδήγησης αρκετά καλή με καλή ορατότητα εμπρός ενώ πίσω είναι κακή όπως σχεδόν σε όλα τα SUV οπότε η κάμερα οπισθοπορείας είναι απαραίτητη! Θέσεις για τους πίσω επιβάτες επαρκείς αλλά αρκετά πιο στενάχωρο απο Tiguan και Ateca που είναι πολύ άνετα! Το τιμόνι είναι υπάκουο και με αρκετή πληροφορία για το δρόμο, όχι όμως κάτι το εξαιρετικό όπως η Χ1! Η ρύθμιση των αναρτήσεων είναι πιο σφιχτή από του Tiguan αλλά κανένα από τα δύο δεν έχει τη χρυσή τομή θα έλεγα που έχει το Qashqai σε αυτό τον τομέα το οποίο είναι εξαιρετικό! Κινητήρας ούτε σβελτος ούτε νωθρος, κινείται με γρήγορο ρυθμό σχετικά αλλά δεν είναι και σπίρτο, αλλά δεν περίμενα και κάτι παραπάνω από 120 hp. Τουλάχιστον είναι αθόρυβος αρκετά! Αυτόματο κιβώτιο της Aisin πολύ καλύτερο από το CVT του Qashqai που είναι σαν κιβώτιο από scooter αλλά πολύ υποδεέστερο από το DSG του Tiguan! Βασικά δεν πλησιάζει ούτε καν το DCT της Hyundai-Kia! Μεγάλη απογοήτευση εδώ! Σε γενικές γραμμές ένα καλό αυτοκίνητο με τα συν και τα πλην του! Άξιος αντίπαλος των Tiguan Ateca Qashqai! Έχει πολύ δρόμο ακόμα για να πλησιάσει BMW AUDI!
Μετά και το test drive πείστηκα ακόμα περισσότερο γι'αυτό που πίστευα! Ένα πολύ ακριβό αυτοκίνητο, πανάκριβο γι'αυτό που είναι!Στάλθηκε από το LG-D802 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Στο qq πάντως χωρίς μουσική δεν.....
Υπερβολικός όπως πάντα...
-
Οδήγησα επίσης και εγώ το 1.6 diesel 120hp EAT 6 και οι εντυπώσεις που μου άφησε είναι θετικότατες, ενώ οδήγησα και το X1 αμέσως μετά. Να τονίσω και εγώ ότι ενώ η ορατότητα μπροστά είναι καταπληκτική, πίσω χωλαίνει και χρειάζεται η κάμερα οπισθοπορείας. Ο κινητήρας είναι όντως αθόρυβος και αρκετά σβέλτος αλλά το κιβώτιο είναι ένα κλικ πιο κάτω απο το dsg,αλλά ίδιο με την X1. Οι χώροι του για 4 άτομα είναι πάρα πολύ καλοί ενώ ο 3 πίσω θα δυσκολευτεί λίγο λόγω του αεραγωγού, ενώ εδώ υπερτερεί το tig με το συρόμενο πίσω κάθισμα. Η συναρμογή του εξαιρετική και ανώτερη του tig αλλά και της X1.Το test drive φορούσε 18άρες ζάντες αλλά η ανάρτηση κατά 95% ήταν άψογη κάτι που δεν μπορώ να πώ για την X1 με 17άρες ζάντες στην ίδια διαδρομή. Γενικά το αυτοκίνητο δεν έχει αντίπαλο στην κατηγορία του αλλά η τιμή του είναι αλμυρή αφού ζητάει 35000 στην allure έκδοση.
Οδηγώντας αμέσως μετά το X1, ένιωσα σαν να μπήκα σε αυτοκίνητο περασμένης δεκαετίας με την απουσία έστω και μερικού ψηφιακού πίνακα και με την μικρή του οθόνη πολυμέσων. Αυτό με ξένισε αρκετά και αφού ρώτησα για την 8άρα οθόνη που δεν είναι στην τελευταία έκδοση, έμαθα οτι το αυτοκίνητο μαζί με τα led και το x-line φτάνει τα 46000 ευρώ αφού αλλάζει κλίμακα. Κάπου εκεί τελείωσε και η συζήτηση για την Χ1.
Peugeot 3008 2016