-
Σαργέ μου στρατιωτικός ήμουν, οπότε 'ου καταισχύνω τα όπλα τα ιερά'.
Πρέπει κάποια στιγμή να μάθουμε κάποια βασικά πράγματα εδώ μέσα.
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Είναι ιδαίτερη η κατάσταση με το 3008 .Σε άλλους κατασκευαστές οι βενζινοκίνητες εκδόσεις είναι πολύ ισχυρότερες απο τις diesel σε παρόμοια χωρητικότητα.
Τρικύλινδρος 1,2 σίγουρα θα ζορίζεται και θα είναι οριακός σε τόσο μεγάλο SUV, μάλιστα.Και στο 3008 οι κινητήρες παρόμοιες χωρητικότητας δηλαδή 1500-1600 κυβικά ο βενζίνης ειπναι πολύ ισχυρότερος αφού αποδίδει 180 ίππους αντί για 130 του ντηζελ. Απλά το 1.200αρι ειναι ακριβά τιμολογημένο, το 1.6 επρεπε να εχει αυτη την τιμή.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Εγώ είχα την αίσθηση ότι μόνο το kuga και τα κορεάτικα έχουν μεγάλη κατανάλωση .Το 3008 δεν το περίμενα
Η κατανάλωση του Κούγκα έχει γίνει καραμέλα γιατί βολεύει αρκετούς. Η αλήθεια είναι ότι καίει ένα 10-15% περίπου παραπάνω από τους ανταγωνιστές τους. Βέβαια σε σύγκριση με την τιμή αγοράς του, η επιπλέον κατανάλωση θα αρχίσει να φαίνεται στην τσέπη του ιδιοκτήτη μετά από 6 έως και 10 χρόνια. Εγώ που αλλάζω αυτοκίνητο max στην 5ετία, δεν με απασχολεί, γιατί κερδισμένος βγαίνω.
αν εσυ θεωρείς παραπάνω 10-15% ότι σε test drive το kuga diesel έδειξε 8,3 μέση κατανάλωση τότε οκ.Οσο αφορά τη πώληση ΙΧ με το που φεύγεις από την αντιπροσωπεία χαανεις 10-15% μπορεί και παραπάνω ανάλογα από την εμπορικότητα του μοντέλου κατανάλωση τέλη κυκλοφορίας και εξοπλισμό .Απλα στα 5-6 χρονια χάνεις λιγότερα από το να το δωσεις στα 10 plus .Το θέμα είναι ότι πάντα χάνεις .
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
- Δεν μιλησα για ντηζελ αλλα για βενζίνη. Για το ντηζελ δεν εχω αποψη γιατι δεν το εχω.
- Το κερδισμένος το εγραψα αναφορικα με τα χρήματα για την επιπλέον βενζίνη σε σχεση με την χαμηλότερη τιμη αγορας. Δλδ εαν γλυτωνω €700/ετος σε βενζίνη αλλά εχω πληρώσει €8.000 πιο ακριβα το αυτοκίνητο, τοτε στην 5ετια μου εχει κοστισει λιγοτερο, αυτο εννοω. Μερικές φορές πληρώνουμε πολλά λεφτα για να κανουμε οικονομια!
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
- Δεν μιλησα για ντηζελ αλλα για βενζίνη. Για το ντηζελ δεν εχω αποψη γιατι δεν το εχω.
- Το κερδισμένος το εγραψα αναφορικα με τα χρήματα για την επιπλέον βενζίνη σε σχεση με την χαμηλότερη τιμη αγορας. Δλδ εαν γλυτωνω €700/ετος σε βενζίνη αλλά εχω πληρώσει €8.000 πιο ακριβα το αυτοκίνητο, τοτε στην 5ετια μου εχει κοστισει λιγοτερο, αυτο εννοω. Μερικές φορές πληρώνουμε πολλά λεφτα για να κανουμε οικονομια!
καιει 10αρις στη πόλη ;
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Στα 100.000 με 7 λιτρα μεση καταναλωση για το ντιζελ και 9 για το βενζινης
Και κοστος 1,30 το πετρελαιο και 1,44 η βενζινη βγαινει κερδος 3860 ευρω
Ποια η διαφορα στο κοστος αγορας τους;Υπαρχει και κινδυνος των φιλτρων και της ουριας, με το κοστος τους πολυ υψηλο.
Κοστος ουριας 40 - 50 ευρω ανα σερβις, ειδαλλως το αυτοκινητο δεν παιρνει ουτε μπροστα
Στα ιδια αλογα και ιδιες εκδοσεις η διαφορα στην ονομαστικη τιμη ειναι 3000 ευρω, συνεπως οποιος κανει λιγα χιλιομετρα το ετος με το 3008 θα αργησει να κανει αποσβεση με κινδυνο μεχρι τοτε να αλλαξουν οι μεταβλητες για το ντιζελ σε οτι εχει να κανει με το κοστος καυσιμου, τα εξτρα μηχανολγικα στοιχεια που μπορει να χαλασουν και τη μεγαλυτερη απαξιωση ως μεταχειρησμενο στο μεσοπροθεσμο μελλον λογω του καυσιμου του.
Δεν υπολογιζω στην συναρτηση και τον πληθωρισμο του νομισματος που σε βαθος 8 ετιας 10 ετιας εχει μια χ διαφορα.Τέλος πάντων τα νούμερα μου τα έγραψα δεν τα ξαναγράφω. Επίσης πέρα από το κόστος, που στην τελευταία 5ετια μου που έχω εμπειρία με ντίζελ η οικονομία όπως έγραψα είναι πάνω από 6000 ευρώ χωρίς να μου βγάλει καμία ύποπτη βλάβη ντίζελ, να μην ξεχνάμε με ποιον κινητήρα τραβά καλύτερα το κάθε αμάξι και αυτό είναι το ντίζελ.
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Εγω θα το ξαναγραψω.
Το τιγκ 1.4 βενζινη με τα 125 αλογα ειχε ιδια τιμη με το 1.6tdi με τα 115 αλογα.
Απο τη πρωτη μερα ειμαι κερδισμενος.
Η ουρια που λεει ο @Lap εχει κοστος 16 ευρω το χρονο και οχι 40 50 που λεει σε συνεργειο.
Τα 8000 ευρω που εκανε παραπανω το ντιζελ που λεει ο Fanis75 δεν ισχυουν αφου το kuga d ειχε 24000 σ ε προσφορα και μετα ειχε 25000.
Η αποσβεση ερχεται στανταρ σε ντιζελ εκτος αν κανεις 30000χλμ σε 10 χρονια.
Η μεταπωληση επισης ειναι καλυτερη.
Μιλαμε με δεδομενα τελευταιων 15 χρονων.
Τωρα με τα αν και θα δε κανουμε δουλεια.
Ο tkin73 τα λεει σωστα -
Όσο για τα προβλήματα χιλιάδων ευρώ που επικαλούνται κάποιοι πολέμιοι του ντίζελ ότι θα βρεις πολύ πιθανά στην πορεία έχει να κάνει με το πόσο προσέχεις. Αν προσέχουμε οι πιθανότητες μειώνονται σημαντικά.
Το να προσπαθούμε να πούμε ότι το ντίζελ δεν συμφέρει σε σχέση με την βενζίνη είναι τελείως άκυρο. Το να πεις τα υπόλοιπα μειονέκτημα του ντίζελ μικρό εύρος στροφών όχι διασκεδαστική οδήγηση τραχειά συμπεριφορά οκ όλα αυτά ισχύουν. Αλλά οικονομία κανείς όποιου είδους μαθηματικά και να κάνεις!
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk -
Με αυτη τη λογικη της ζημιας τοτε οι ταξιτζηδες επρεπε να αλλαξουν επαγγελμα απο τις ζημιες που λενε μερικοι οτι θα εχουν
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Χωρίς να αμφισβητώ την οικονομία χρήσης που προσφέρουν τα diesel, τα αν και τα θα στην περίπτωση του ντίζελ δεν είναι άνευ σημασίας. Αν σε 5 χρόνια πχ αποφασιστεί η εκ νέου απαγόρευση τους σε Αθήνα Θεσσαλονίκη μιλάμε για οικονομικό βατερλό όσον τα πήραν για οικονομία.
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Χωρίς να αμφισβητώ την οικονομία χρήσης που προσφέρουν τα diesel, τα αν και τα θα στην περίπτωση του ντίζελ δεν είναι άνευ σημασίας. Αν σε 5 χρόνια πχ αποφασιστεί η εκ νέου απαγόρευση τους σε Αθήνα Θεσσαλονίκη μιλάμε για οικονομικό βατερλό όσον τα πήραν για οικονομία.
Ολοι αγοραζουν euro 6. Εδω λεμε για καταργηση του euro 4
-
Κανένας δεν έχει διευκρινήσει για το τι τεχνολογίας ντίζελ σκέφτονται την κατάργηση στα αστικά κέντρα στην Ελλάδα. Το euro 4 είναι whishfull thinking των ιδιοκτητών τους.
Υγ τα euro 4 έτσι και αλλιώς απογορευονται σε Αθήνα Θεσσαλονίκη. -
Μην κινδυνολογειται, ή αλλιώς συγκρατηστε τους ευσεβείς πόθους για το οικονομικό Βατερλώ των άλλων, οι σύγχρονοι euro6d θα κυκλοφορούν χαλαρά την επόμενη δεκαετία και βάλε.
Τώρα αν το 2025 -2028 καταργήσουν τον δικό τον euro 5 το αμάξι μου θα έχει 250000 χλμ και πιστεύω δεν θα τραβάω και μεγάλο ζόρι για το αμάξι 15 ετιας μου αν θα φάει απαγόρευση.Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Εγω θα το ξαναγραψω.
Το τιγκ 1.4 βενζινη με τα 125 αλογα ειχε ιδια τιμη με το 1.6tdi με τα 115 αλογα.
Η ουρια που λεει ο @Lap εχει κοστος 16 ευρω το χρονο και οχι 40 50 που λεει σε συνεργειο.
Τα 8000 ευρω που εκανε παραπανω το ντιζελ που λεει ο Fanis75 δεν ισχυουν αφου το kuga d ειχε 24000 σ ε προσφορα και μετα ειχε 25000.
Ο tkin73 τα λεει σωστατο Tiguan βεντζηνας έκδοση advance δεν είχε την ίδια τιμή με το diesel .
-
Με αυτη τη λογικη της ζημιας τοτε οι ταξιτζηδες επρεπε να αλλαξουν επαγγελμα απο τις ζημιες που λενε μερικοι οτι θα εχουνεχουν ξηλώσει τα dpf φίλτρα
-
Ο χρήστης ils έγραψε:
Εγω θα το ξαναγραψω.
Ο tkin73 τα λεει σωστατο Tiguan βεντζηνας έκδοση advance δεν είχε την ίδια τιμή με το diesel .
To 1.5 130 έχει 2000 φθηνότερα το 1.5 150 έχει ίδια τιμη. Αλλά και τα 2 χιλιάρικα του μικρού είναι μια χαρά διαφορά που αν πας να το πουλήσεις θα την πάρεις πίσω χωρίς να υπολογίζουμε την οικονομία σε καύσιμο
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
...Ολοι αγοραζουν euro 6. Εδω λεμε για καταργηση του euro 4Ποτέ δεν επιτρεπόταν το Euro 4 σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη
-
Ο χρήστης ils έγραψε:
Εγω θα το ξαναγραψω.
Τον οκτωβριο του 16 που πηρα το δικο μου ντιζελ 28000 το βενζινης 1.4 με τα 125 σε εκδοση advance ειχε 27800. Δηλαδη μονο 200 ευρω φτηνοτερο. Μιλαω για ιδιες εκδοσεις μονο.
Το βενζινης σε active ηταν 2000 φτηνοτερο -
Κανένας δεν έχει διευκρινήσει για το τι τεχνολογίας ντίζελ σκέφτονται την κατάργηση στα αστικά κέντρα στην Ελλάδα. Το euro 4 είναι whishfull thinking των ιδιοκτητών τους.
Υγ τα euro 4 έτσι και αλλιώς απογορευονται σε Αθήνα Θεσσαλονίκη....Ολοι αγοραζουν euro 6. Εδω λεμε για καταργηση του euro 4
Ποτέ δεν επιτρεπόταν το Euro 4 σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη
Εννοω οτι καταργουν τη κινηση του euro 4 σε πολεις. Το euro 6 αργει ακομα
-
Τα 8000 ευρω που εκανε παραπανω το ντιζελ που λεει ο Fanis75 δεν ισχυουν αφου το kuga d ειχε 24000 σ ε προσφορα και μετα ειχε 25000.Νίκο δεν κατάλαβες τι έγραψα (και μαλλον και αλλοι μπερδευτηκαν): ΔΕΝ συνεκρινα βενζίνη με ντιζελ! Είπα οτι το Κουγκα καιει παραπανω απο τα ανταγωνιστικά βενζίνης, αλλά με την διαφορά τιμης που εχει με τους ανταγωνιστες βενζίνης, το επιπλεον κοστος σε βενζινη ειναι τετοιο που απαιτουνται 6-10 χρονια για να αποσβεστει η διαφορα τιμης λογω καταναλωσης.
Δηλαδή εαν ειναι να δωσω €5.000 παραπανω για να κερδιζω €700/χρονο σε καυσιμα, θελω 7 χρόνια για να κανω αποσβεση! Η οικονομία ειναι πλασματική ορισμενες φορες εαν κοιταξουμε συνολικο κοστος στην 5ετια.
Peugeot 3008 2016