-
Το ξαναζύγισα πριν το τρέξω. 1740 kg βγήκε. 9 δεύτερα για τέτοιο όχημα είναι παρά πολύ καλά νομίζω με 180hp. Σκέψου το τελευταίο Χ5 με twin turbo 4wd και 231hp είναι ένα κλικ πιο γρήγορο μη σου πω ότι πάνε και μαζί μέχρι τα 150. Το οδήγησα προχτές το x5 που το έκανε test drive ένας φιλος και έχω νωπές εντυπώσεις γιαυτό και το αναφέρω.
-
To X5 είναι πάνω από 2τ. Με λίγο εξοπλισμό παραπάνω πχ ηλιοροφή κτλ πρέπει να φτάνει 2.2τ οπότε που να φανούν τα 231hp?
-
Ο χρήστης ACCENTWIZARD έγραψε:
Εγω ειμαι μεσα παντως αν κανονισετε κατι.Προτιμαω maha...μι του...
-
Σωστά τα λες Stefan 147 για το βαρος αλλά αν υπολογίσεις 1740 κιλά το δικό μου με 180 και 2200 το X5 με 231 η αναλογία κιλά/ίππο είναι λίγο καλύτερη στο X5 το οποίο είναι και AWD. Γιαυτο και είναι αρκετά κοντά σε επιδόσεις. Πάνω κάτω το ίδιο ισχύει και με τα υπόλοιπα μεγάλα SUV με αντίστοιχα βάρη και ιπποδυνάμεις (XC90 - ML320 - X5 κλπ.) Συνεπώς είμαστε πολύ κοντά σε επιδόσεις με τα θηρία αλλά και πολύ μακριά σε πολλά άλλα επίσης.
-
Εκεινο το dyno θα το κανονισουμε η εφαγε ακυρο;
-
Btw χθες έκανα ταξίδι με 3008 1.2Τ ΕΑΤ8. 2 άτομα χωρίς μπαγκάζια και cc στα 140-150χαω.
Δυστυχώς το μοτόρι απεδείχθη οριακό για την αποστολή που κλήθηκε να φέρει εις πέρας. Δυσκολεύεται πολύ να κρατήσει ταχύτητες άνω των 140 και συχνά πυκνά κατέβαζε σε 6η-7η για να μπορέσει να ανταποκριθεί. Πιο αναλυτικά η διαδρομή ήταν Ν.Ψυχικό-Μεταμόρφωση-Καρδίτσα (κέντρο)-Μεταμόρφωση-Ν. Ψυχικό. Έγραψε τα ακόλουθα:
Μ.ωριαία: 97χαω
Μ. κατανάλωση: 10,2λτ (στο τριπ)Με άλλα λόγια ενώ το αυτοκίνητο είναι εξαιρετικό, ταξιδεύει πολύ ξεκούραστα (απίστευτα τα LED του, ίσως καλύτερα απ' του Leon μου) και τραβάει και βλέμματα, δεν κάνει για σβέλτα ταξίδια φορτωμένο. Θέλει μεγαλύτερο μοτέρ. Για αστικές μετακινήσεις είναι μια χαρά ο 1200αρης αλλά στη χρήση που του έκανα έκαψε σχεδόν όσο το Q5 μου που όμως κράταγε χαβαλέ απαγορευτικές ταχύτητες παρά τους 2τ.
-
Δεν περίμενα τόσο μεγάλη κατανάλωση...μεγαλύτερη και από το Kuga, που με CC στα 150 είναι περί τα 9λτ/100χλμ (συνήθως το πάω πιο οικονομικά, στα 120-130 CC).
Ίσως στα μικρά μοτέρ, το 1.5 diesel να είναι προτιμότερο, αφού λογικά θα ζορίζεται λιγότερο σε ταξίδι.
-
Για να δώσω μία τάξη μεγέθους και καθώς και τι παπά έχουμε φάει με τα suv, το A-class 1.3 dct με τα 163hp είχε κάψει κάτι λιγότερο από 8λτ αν θυμάμαι καλά και μάλιστα με cc στα 160!
Τα 9λτ για cc 150χαω και σε διαδρομή σαν αυτή που περιγράφω τα θεωρώ πολύ δύσκολα και για το Kuga πάντως. Βάλε ότι έχεις Δομοκό κτλ.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Τα 9λτ για cc 150χαω και σε διαδρομή σαν αυτή που περιγράφω τα θεωρώ πολύ δύσκολα και για το Kuga πάντως. Βάλε ότι έχεις Δομοκό κτλ.Μπορεί, δεν την γνωρίζω την συγκεκριμένη διαδρομή. Μίλησα γενικά για ταξίδι Ε.Ο με CC στα 150χαω.
-
Πολύ μεγάλη κατανάλωση για ταξίδι.
Για σύγκριση, μέσα στην πόλη τι μέσες βγάζει ο 1.2?
Για να συγκρίνω με το δικό μου -
Μιλαμε για δομοκο. Αν δε ξερετε δεν εχει νοημα να αναφερετε καταναλωσεις. Το κουγκα εννοειται καιει παραπανω στην ιδια διαδρομη
-
Έχει ανέβα, έχει και κατέβα όμως ο Δομοκός
Συν ότι Αθήνα Καρδίτσα, ο Δομοκός είναι ένα μικρό κομμάτι -
Εντωμεταξύ μου αρέσει που αν θα κάψει +- 1 λίτρο στα 100χλμ=1,5€ γίνεται μεσανατολικό ζήτημα ενώ το πιθανό πρόστιμο για τα 150χαω ούτε που μας νοιάζει
-
Ειναι αλλο το θεμα γι αυτο. Σε μια συζητηση δεν μπορεις να συζητας για τους 1500 παραγοντες που υπαρχουν.
Επισης δεν τους νοιαζει ολους το προστιμο. -
Ενδεικτικα το δικο μου(X-trail) για την ιδια διαδρομη και με τις ιδιες ταχυτητες στα 150-160 χωρις cc μου εβγαλε 8lt...
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Ειναι αλλο το θεμα γι αυτο. Σε μια συζητηση δεν μπορεις να συζητας για τους 1500 παραγοντες που υπαρχουν.
Επισης δεν τους νοιαζει ολους το προστιμο.Ακριβώς. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η τσιμπημένη κατανάλωση είναι απόρροια αδύναμου μοτέρ που ζορίστηκε. Με τον 1.6Τ σίγουρα θα είχε ένα λτ παρακάτω και απείρως πιο άνετο κράτημα της ταχύτητας χωρίς ανεβοκατεβάσματα στο κιβώτιο.
Στην πόλη μου έβγαλε γύρω στο 9.5 το 3008 για τις 10 περίπου μέρες που το είχα αλλά κάνω και 20χλμ τη μερα καρακέντρο σε ώρες αιχμής.
-
Και παλι πολυ ειναι.
-
Με το Audi η αντίστοιχη κατανάλωση ήταν στα 15-16λτ. Επίσης δεν κάνω καμία απολύτως προσπάθεια για οικονομία. Μάλλον το αντίθετο. Οπότε για πόλη τη βρίσκω ΟΚ την κατανάλωση. Του ταξιδιού ήταν υψηλή.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Και παλι πολυ ειναι.Για εμένα μια χαρά είναι,την ίδια κατανάλωση έχω με fiesta.
-
Εγώ είχα την αίσθηση ότι μόνο το kuga και τα κορεάτικα έχουν μεγάλη κατανάλωση .Το 3008 δεν το περίμενα
Sent from my iPhone using Tapatalk
Peugeot 3008 2016