-
οταν στο χίονι παγο δεν υπαρχουν κυριως λαστιχα και μετα 4Χ4 όλα συνηθως ειναι καλα σε χαμηλες ταχυτητες στην ευθεια χωρις να στριβεις ιδιαιτερα . Τα προβληματα αρχιζουν οτν υπαρχει κλιση ανηφορικη ή κατηφορική οταν σταματησεις και χρειαστει να ξαναξεκινήσεις κλπ, εκει και ενα δακτυλο παγο ή χιόνι πανω 5 πόντους να εχει με καλοκαιρινο λαστιχο και μονο κινηση εμπρος τα πραγματα είναι δυσκολα.
Καλα για τα πισωκινητα δεν το συζητάμε!!! αυτά με το που πανε να ξεκινήσουν το μονο που βλέπουν είναι να αναβοσβήνει το esp και τέλος....
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
:lol:Ενω ειναι ωραιο αυτοκινητο και καλη προταση, προσωπικα εχω συνδεση στο μυαλο μου την οπελ με την βαρεμαρα και ουτε που το κοιτω το νημα
Το δικο σου ομως ειναι καλη προταση.
Αν ο δρομος δεν ειχε ανηφορα τοτε γιατι οχι το συστημα μπορει να βελτιωσει παρα πολυ τη προσφυση.
Φυσικα τα λαστιχα ειναι το παν.οταν στο χίονι παγο δεν υπαρχουν κυριως λαστιχα και μετα 4Χ4 όλα συνηθως ειναι καλα σε χαμηλες ταχυτητες στην ευθεια χωρις να στριβεις ιδιαιτερα . Τα προβληματα αρχιζουν οτν υπαρχει κλιση ανηφορικη ή κατηφορική οταν σταματησεις και χρειαστει να ξαναξεκινήσεις κλπ, εκει και ενα δακτυλο παγο ή χιόνι πανω 5 πόντους να εχει με καλοκαιρινο λαστιχο και μονο κινηση εμπρος τα πραγματα είναι δυσκολα.
Καλα για τα πισωκινητα δεν το συζητάμε!!! αυτά με το που πανε να ξεκινήσουν το μονο που βλέπουν είναι να αναβοσβήνει το esp και τέλος....
Όντως, ο δρόμος δεν είχε ανηφόρα, πήγαινα σιγά (μάξιμουμ 25χλμ/ώρα), δεν είχε τίποτα ιδιαίτερες στροφές, χιόνι-πάγο μέχρι 2 πόντους και χωρίς σταμάτα-ξεκίνα (εκεί σε βοηθάει το σύστημα πιο πολύ λένε κάτοχοι και reviewers). Αλλά με τις ΙΔΙΕΣ συνθήκες σε NORMAL mode, στην αρχή ένιωθα ολίσθηση. Μετά με το SNOW mode όχι. Ίσως κάτι να λέει αυτό. Και τα λάστιχα που φοράει από την μαμά του είναι M+S.
-
Επίσης στο χιονι βοηθούν οι ψυχραιμες αντιδρασεις οχι αποτομες και το φρενο ισα που το χαιδευουμε...τελος τα στενα λαστιχα και τα ελαφρια οχηματα πηγαινουν καλυτερα σε σχεση με βαρεια αμαξια με φαρδια λαστιχα δικινητα.
-
Αυτο με τα ελαφρυα οχηματα ειναι σε αντιθεση με τα στενα λαστιχα, καθως τα στενα λαστιχα βοηθουν διοτι το βαρος του οχηματος μοιραζεται σε μικροτερη επιφανεια και συνεπως πιεζει την ασφαλτο πιο βαθια ωστε να βρει προσφυση.
Αρα οσο πιο βαρυ και με πολυ λεπτα λαστιχα, ο τροχος σκαβει καλυτερα στο χιονι.
-
μαλλον δικιο εχεις , αρα ακυρο το σχολιο για τα ελαφρια οχηματα!
-
gvard το ίδιο λέμε. Ούτε εγώ Tapatalk. Συνεπώς πως ανεβάζω από υπολογιστή η tablet φωτό; Ξέρει κανείς;
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Αυτο με τα ελαφρυα οχηματα ειναι σε αντιθεση με τα στενα λαστιχα, καθως τα στενα λαστιχα βοηθουν διοτι το βαρος του οχηματος μοιραζεται σε μικροτερη επιφανεια και συνεπως πιεζει την ασφαλτο πιο βαθια ωστε να βρει προσφυση.Αρα οσο πιο βαρυ και με πολυ λεπτα λαστιχα, ο τροχος σκαβει καλυτερα στο χιονι.
Το βάρος συνεπάγεται μεγαλύτερη ορμή, άρα μεγάλο πρόβλημα, ειδικά σε συνθήκες μειωμένης πρόσφυσης. Το ιδιανικό είναι μικρό βάρος (άρα μικρή ορμή) με στενά λάστιχα (άρα λιγότερο πλανάρισμα).
Συνεπώς πως ανεβάζω από υπολογιστή η tablet φωτό; Ξέρει κανείς;
Καλό θα ήταν όλοι να διάβαζαν τις ανακοινώσεις: https://www.4troxoi.gr/phpBB3/viewtopic ... 11&t=22303
-
καλησπέρα σας,
σήμερα τσέκαρα το αυτοκίνητο στην αντιπροσωπεία (αctive βενζίνη) κι στην εκδοση έχουν προστεθεί οι ηλεκτρικα αναδιπλούμενοι καθρέπτες με φωτισμό υποδοχής.ενημερωτικά για όσους το παρήγγειλαν και το αναμένουν.Υ.Γ στο κοντέρ έγραφε 6,2 χλμ και ο πωλητής μου πε ότι είναι σε εργοστασιακό mode και θα μηδενιστεί και θα ξαναγράψει περίπου 2 χλμ όταν το παραλάβω Δευτέρα (χάσαμε το Σ/Κ )...
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Είναι μια ευκολία, ειδικά αυτό με τις τιμές βενζίνης πχ, αλλά το live traffic δεν είναι τόσο ακριβές όσο το google maps η το waze που έχεις έτσι και αλλιώς μέσω ΑΑ.
Εμένα μου το ενεργοποίησαν δωρεάν για 3 χρόνια, δεν ξέρω αν θα το κρατήσω πέραν αυτού.Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους.
Είναι δωρεάν η ενεργοποίηση; Θα πρέπει να απευθυνθώ στην αντιπροσωπεία; Στο site του MyPeugeot ζητάει από ότι κατάλαβα 120€ τον χρόνο.Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης tolis233 έγραψε:
καλησπέρα σας,
σήμερα τσέκαρα το αυτοκίνητο στην αντιπροσωπεία (αctive βενζίνη) κι στην εκδοση έχουν προστεθεί οι ηλεκτρικα αναδιπλούμενοι καθρέπτες με φωτισμό υποδοχής.ενημερωτικά για όσους το παρήγγειλαν και το αναμένουν.Υ.Γ στο κοντέρ έγραφε 6,2 χλμ και ο πωλητής μου πε ότι είναι σε εργοστασιακό mode και θα μηδενιστεί και θα ξαναγράψει περίπου 2 χλμ όταν το παραλάβω Δευτέρα (χάσαμε το Σ/Κ )...
Δοκίμασες να το ασφαλίσεις? Ενημερωτικά μέσω anytime για αυτή την έκδοση σου δίνει δικαίωμα να το ασφαλίσεις απο 7000 έως 20000!!! Δεν πάμε καθόλου καλά!! Δυο εβδομάδες πριν που είχα κοιτάξει σου έδιναν ελάχιστη αξία 27.200 στην ίδια τιμή που σήμερα δίνουν στα 20.000...
-
Ο χρήστης Leaser έγραψε:
Είναι μια ευκολία, ειδικά αυτό με τις τιμές βενζίνης πχ, αλλά το live traffic δεν είναι τόσο ακριβές όσο το google maps η το waze που έχεις έτσι και αλλιώς μέσω ΑΑ.
Εμένα μου το ενεργοποίησαν δωρεάν για 3 χρόνια, δεν ξέρω αν θα το κρατήσω πέραν αυτού.Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους.
Είναι δωρεάν η ενεργοποίηση; Θα πρέπει να απευθυνθώ στην αντιπροσωπεία; Στο site του MyPeugeot ζητάει από ότι κατάλαβα 120€ τον χρόνο.Sent from my iPhone using Tapatalk
Ανά χώρα η.πολιτική διαφέρει, πρέπει να τους ρωτήσεις.
Αυστρία που είμαι εγώ το δίνουν 3 χρόνια δωρεάν ενεργοποίηση -
biliou
δεν μου αναφέρανε τίποτα για ασφάλιση και μου έκανε εντύπωση!!βεβαια θα ψαχτώ μόνος μου το Σάββατο..(γενικά πως κάνω απάντηση σε κάποιον?δεν ξέρω τον τροπο..)
-
biliou
δεν μου αναφέρανε τίποτα για ασφάλιση και μου έκανε εντύπωση!!βεβαια θα ψαχτώ μόνος μου το Σάββατο..(γενικά πως κάνω απάντηση σε κάποιον?δεν ξέρω τον τροπο..)
To 2019 οι ασφαλιστικές προκειμένου να μην αυξήσουν τα ασφάλιστρα μείωσαν την ασφαλιζόμενη αξία σε αστεία επίπεδα κρατώντας τις ίδιες τιμές. Δοκίμασα να δω τι τιμή βγάζει για BMW X2 και δίνουν ακριβώς το ίδιο εύρος αξίας (7-20).
(για να απαντήσεις σε κάποιον πατάς την παράθεση πάνω δεξιά στο Post)
-
Καλημέρα,
Ο χρήστης Leaser έγραψε:
Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους.
Είναι δωρεάν η ενεργοποίηση; Θα πρέπει να απευθυνθώ στην αντιπροσωπεία; Στο site του MyPeugeot ζητάει από ότι κατάλαβα 120€ τον χρόνο.
Sent from my iPhone using TapatalkΓια το εν λόγω θέμα είχα καταλήξει να μιλήσω με στέλεχος της PSA μέσω Linkedin το οποίο μου ανέφερε πως η παροχή της υπηρεσίας δωρεάν εξαρτάται από την αντιπροσωπεία/εισαγωγική της εκάστοτε χώρας. Αυτό που συμβαίνει εδώ συμβαίνει και σε άλλες χώρες, στην ουσία η Aiglon δεν πληρώνει την TomTom (μέσω της PSA) για την υπηρεσία οπότε πρέπει να την πληρώσουμε εμείς extra.
-
Ο χρήστης gvard έγραψε:
στην ουσία η Aiglon δεν πληρώνει την TomTom (μέσω της PSA) για την υπηρεσία οπότε πρέπει να την πληρώσουμε εμείς extra.Πόσο ξεφτίλα πια αυτός ο Σ. Ήμαρτον!! Δεν μπορεί να κάνει μια φορά σωστά και ολοκληρωμένα τα πράγματα!?!?
-
Ο χρήστης gvard έγραψε:
Καλημέρα,Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους.
Είναι δωρεάν η ενεργοποίηση; Θα πρέπει να απευθυνθώ στην αντιπροσωπεία; Στο site του MyPeugeot ζητάει από ότι κατάλαβα 120€ τον χρόνο.
Sent from my iPhone using TapatalkΓια το εν λόγω θέμα είχα καταλήξει να μιλήσω με στέλεχος της PSA μέσω Linkedin το οποίο μου ανέφερε πως η παροχή της υπηρεσίας δωρεάν εξαρτάται από την αντιπροσωπεία/εισαγωγική της εκάστοτε χώρας. Αυτό που συμβαίνει εδώ συμβαίνει και σε άλλες χώρες, στην ουσία η Aiglon δεν πληρώνει την TomTom (μέσω της PSA) για την υπηρεσία οπότε πρέπει να την πληρώσουμε εμείς extra.
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας με καλύψατε πλήρως.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Γνωρίζει κανείς αν στην έκδοση active κατεβαίνουν οι καθρέπτες κάτω όταν βάζει όπισθεν? Εϊναι ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι αν παίζει ρόλο..
-
Ο χρήστης biliou έγραψε:
καλησπέρα σας,
Δοκίμασες να το ασφαλίσεις? Ενημερωτικά μέσω anytime για αυτή την έκδοση σου δίνει δικαίωμα να το ασφαλίσεις απο 7000 έως 20000!!! Δεν πάμε καθόλου καλά!! Δυο εβδομάδες πριν που είχα κοιτάξει σου έδιναν ελάχιστη αξία 27.200 στην ίδια τιμή που σήμερα δίνουν στα 20.000...
σε 3 διαφορεικές ασφαλιστικές το ασφαλίζω σε όλο το ποσό
-
Ο χρήστης biliou έγραψε:
Γνωρίζει κανείς αν στην έκδοση active κατεβαίνουν οι καθρέπτες κάτω όταν βάζει όπισθεν? Εϊναι ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι αν παίζει ρόλο..να στρέφονται μόνοι τους προς τα κάτω και να δείχνουν τα λάστιχα πίσω?
στο κάνει ή δεν στο κάνει??? -
Γνωρίζει κανείς αν στην έκδοση active κατεβαίνουν οι καθρέπτες κάτω όταν βάζει όπισθεν? Εϊναι ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι αν παίζει ρόλο..
να στρέφονται μόνοι τους προς τα κάτω και να δείχνουν τα λάστιχα πίσω?
στο κάνει ή δεν στο κάνει???Ναι αυτό αλλά μάλλον δεν το κάνει...
Peugeot 3008 2016