-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Απλά η active grip δεν είναι αυτό που λέμε full extra. Οπότε 27-28 χιλιάρικα για τον 1.2 δεν τα λες καθόλου λίγα.Εννοείται αυτό! Απάντησα απλά στο ότι είναι κάτω από τα €28Κ. Σαφώς και έχει πολλές ελλείψεις.
Βασικά το 3008 θέλει Allure ή GT με προσθήκη εξοπλισμού (γιατί και σε αυτές τις εκδόσεις έχει βασικές ελλείψεις για την κατηγορία τιμής), οπότε πάει στα €36-38Κ. Ίσως το DS7 (αναμένω να το μελετήσω αναλυτικά) να είναι πιο VFM και φυσικά καλύτερο στον δρόμο (άνεση και κράτημα) με την πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων αντί για ημιάκαμπτο.
Θυμάστε που έγραφα ότι δεν είναι δυνατόν ένα αυτοκίνητο να θέλει να ανταγωνιστεί στην premium κατηγορία με ημιάκμαπτο? Εεε προφανώς συμφωνούν και οι Γάλλοι σε αυτό και έτσι το DS7 έχει 'σωστή' πίσω ανάρτηση.
-
Καλά περίμενε το ds να πάει κάτω από 30 η βασική έκδοση .
Αυτή που θα 'λέει' από εξοπλισμό θα βγαίνει σχεδόν 40 άρι αν είναι diesel με αυτόματο. -
Ο χρήστης silversurferGR έγραψε:
Αυτή που θα 'λέει' από εξοπλισμό θα βγαίνει σχεδόν 40 άρι αν είναι diesel με αυτόματο.Συμφωνώ, κάπου εκεί θα είναι. Από εξοπλισμό δεν ξέρω τι παίζει...δεν το έχω ψάξει διεξοδικά.
-
Είχα δει μια έκδοση στην Διεθνή έκδοση Θεσσαλονίκης.
Είχε μέσα αντί για πλαστικό ταμπλό , ένα δέρμα alcantara .
Τέτοιο έχω δει μόνο, δεν είχα αγγίξει, σε αυτοκίνητα τύπου Mclaren !Αργότερα κάπου διάβασα ότι είναι extra και μπαίνει μόνο σε top εκδόσεις .
Φαντάζομαι θα είναι πάνω από 40 και θα φτάνει κανα 45άρι... -
Ο χρήστης silversurferGR έγραψε:
Αυτή που θα 'λέει' από εξοπλισμό θα βγαίνει σχεδόν 40 άρι αν είναι diesel με αυτόματο.32,5K έχει η δεύτερη έκδοση του ds7 με ικανοποιητικό εξοπλισμό, μάλλον είναι πιο συμφέρουσα αγορά από το 3008. Η μόνη ένσταση είναι ότι είναι ελαφρώς μεγαλύτερο και βαρύτερο αυτοκίνητο εγείροντας ακόμη μεγαλύτερα ερωτήματα για την επάρκεια του 1200αρι κινητήρα.
-
Απλά η active grip δεν είναι αυτό που λέμε full extra. Οπότε 27-28 χιλιάρικα για τον 1.2 δεν τα λες καθόλου λίγα.Εδώ δεν είναι φουλ έξτρα η gt line θα είναι αυτή που είναι δύο σκάλες κάτω;
Η gt line δεν έχει καμία κάμερα και νομίζω ούτε κουμπί για εκκίνηση...γενικά κρατά καλά το άρμεγμα και στο 3008...φουλ έξτρα με σοβαρές ελληψεις.
Κλουζώ εσύ τελικά αγόρασες νέο αμάξι;Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Πηρς ενα κουγκα diesel ελαφρως μεταχειρισμενο σε συμφερουσα τιμη κατασταση
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Εδώ δεν είναι φουλ έξτρα η gt line θα είναι αυτή που είναι δύο σκάλες κάτω;
Η gt line δεν έχει καμία κάμερα και νομίζω ούτε κουμπί για εκκίνηση...γενικά κρατά καλά το άρμεγμα και στο 3008...φουλ έξτρα με σοβαρές ελληψεις.
Κλουζώ εσύ τελικά αγόρασες νέο αμάξι;Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Έχεις δίκιο για τους εξοπλισμούς, δεν ξέρω πώς την είδαν στην peugeot. Προσωπικά θα πήγαινα καρφί στο ds7, πιο ξεχωριστό, ποιοτικό και σίγουρα πιο κοντά στην έννοια του 'premium' σε σχέση με το 3008. Ειδικά από τη στιγμή που οι διαφορές στις τιμές είναι μικρές. Όταν ανακοινωθεί επισήμως και ο εξοπλισμός ανά έκδοση θα έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα.
Όπως είπε ο Νίκος πήρα ένα ελαφρώς μεταχειρισμένο kuga st line 1.5 diesel από γνωστό σε καλή τιμή. Πολύ ωραίο αμάξι και με αρκετά καλούδια. Ήθελα βασικά χώρους και οικονομία στην χρήση. Θα το κρατήσω 4-5 χρόνια και μετά μάλλον θα πάω σε υβριδικό. Το σίγουρο είναι ότι τα diesel (ειδικά τα euro 6) δεν θα πεθάνουν τόσο γρήγορα αφενός και αφετέρου μένω μόνιμα επαρχία οπότε οι προβληματισμοί των αθηναίων (περί απαγόρευσης κυκλοφορίας κλπ) δεν με αγγίζουν
Με 18-20 χιλιάδες χλμ το χρόνο το να πάρω εν έτει 2018 οικογενειακό αυτοκίνητο που καίει 10αρια+ βενζίνης μου φαίνεται κάπως. Αν μιλούσαμε για sportscar αλλάζει το πράγμα. -
Σίγουρα έκανες μια εξαιρετική αγορά, με βάση τα ελάχιστα χιλιόμετρα του αυτοκινήτου, την πολύ καλή τιμή του και τις ανάγκες σου!
-
Καλορίζικο!
Πόσο κάτω από 10 καίει το kuga μέσα στην πόλη...;
Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Σίγουρα έκανες μια εξαιρετική αγορά, με βάση τα ελάχιστα χιλιόμετρα του αυτοκινήτου, την πολύ καλή τιμή του και τις ανάγκες σου!2 μήνες ψάξιμο και τελικά η αναμονή μου βγήκε σε καλό. Έφτασα επίσης κοντά σε ένα kodiaq βενζίνης και σε ένα 3008 1.2 active grip. Αμφότερα ελαφρώς μεταχειρισμένα, από ιδιώτες και σε καλές τιμές. Αλλά δεν τα πρόλαβα, μέχρι να κανονίσω ραντεβού με συνεργείο της επιλογής μου πουλήθηκαν. Τελικά καλύτερα γιατί πήρα diesel, με καλύτερο εξοπλισμό και σε καλύτερη τιμή
Καλορίζικο!
Ευχαριστώ!
Σαν diesel αρκετά πιο κάτω, τα τελευταία 500 χλμ σχεδόν αποκλειστικά εντός πόλης (επαρχιακής) αλλά με πολλές μικρές διαδρομές των 5-6 χιλιομέτρων και με το start stop πάντα στο off παίζει στο 6.3 με 6.5. Και με όχι super οικονομική οδήγηση. Το οδηγάει αρκετά και η σύζυγος που δεν είναι ο ορισμός του eco driver
Σύμφωνα με αυτά που έχω διαβάσει από άλλους κατόχους, το kuga ecoboost θα έκαιγε +2 με 3 λίτρα σε παρόμοιες συνθήκες. -
Σίγουρα έκανες μια εξαιρετική αγορά, με βάση τα ελάχιστα χιλιόμετρα του αυτοκινήτου, την πολύ καλή τιμή του και τις ανάγκες σου!
2 μήνες ψάξιμο και τελικά η αναμονή μου βγήκε σε καλό. Έφτασα επίσης κοντά σε ένα kodiaq βενζίνης και σε ένα 3008 1.2 active grip. Αμφότερα ελαφρώς μεταχειρισμένα, από ιδιώτες και σε καλές τιμές. Αλλά δεν τα πρόλαβα, μέχρι να κανονίσω ραντεβού με συνεργείο της επιλογής μου πουλήθηκαν. Τελικά καλύτερα γιατί πήρα diesel, με καλύτερο εξοπλισμό και σε καλύτερη τιμή
Καλορίζικο!
Ευχαριστώ!
Σαν diesel αρκετά πιο κάτω, τα τελευταία 500 χλμ σχεδόν αποκλειστικά εντός πόλης (επαρχιακής) αλλά με πολλές μικρές διαδρομές των 5-6 χιλιομέτρων και με το start stop πάντα στο off παίζει στο 6.3 με 6.5. Και με όχι super οικονομική οδήγηση. Το οδηγάει αρκετά και η σύζυγος που δεν είναι ο ορισμός του eco driver [emoji38]
Σύμφωνα με αυτά που έχω διαβάσει από άλλους κατόχους, το kuga ecoboost θα έκαιγε +2 με 3 λίτρα σε παρόμοιες συνθήκες.Ναι κι εγώ το βενζίνης έχω διαβάσει γι αυτό σε ρώτησα για το πετρέλαιο!
-
Αυτό που διαπίστωσα είναι ότι στην εθνική με ταχύτητες πάνω από 140 καίει περισσότερο από ότι στην πόλη. Γενικά νομίζω ότι κατά μέσο όρο καίει λίγο παραπάνω από τα άλλα diesel της κατηγορίας λόγω βάρους. Η 116d που είχα έφτανε σπάνια τα 6.5 από γέμισμα σε γέμισμα. Και με πολύ βαρύ πόδι.
Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Προσωπικά θα πήγαινα καρφί στο ds7, πιο ξεχωριστό, ποιοτικό και σίγουρα πιο κοντά στην έννοια του 'premium' σε σχέση με το 3008. Ειδικά από τη στιγμή που οι διαφορές στις τιμές είναι μικρές. Όταν ανακοινωθεί επισήμως και ο εξοπλισμός ανά έκδοση θα έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα.+1.000. Είναι 'αλλού' το DS7, εντυπωσιάστηκα (στατικά...θέλω αν το οδηγήσω)! Έχει και ανεξάρτητη ανάρτηση πίσω (πολλαπλών συνδέσμων). Οι τιμές και ο εξοπλισμός έχουν ανακοινωθεί στην Ελλάδα. Τα έχουν ανεβάσει στο αντίστοιχο νήμα. Δεν έχω προλάβει να τα μελετήσω για να συγκρίνω με το 3008.
-
Έχω μπερδευτεί με τους ρύπους του 3008. Μέσα στο site το 1.2 βενζίνη τον έχει με 120 γραμμάρια Co2. Παρακάτω όμως έχει ως υποσημείωση
-
Αν το ήταν να το πάρεις μέχρι το τέλος του χρόνου 100% με 120, για το 2019 μέχρι Σεπτέμβριο λένε πάλι το 120 θα ισχύει αλλά για σίγουρα θα μας το πεις εσυ όταν το παραλάβεις.
-
Προς το παρόν είναι 120 γρ (είναι το προσαρμοσμένο NEDC σύμφωνα με τα WLTP). Η άδεια θα γράφει 120 οπότε είσαι ΟΚ.
-
τα τελη γραφουν 127 και ειναι 152€ σε 1,2 eat6
-
Allure Grip 1.2 manual έβγαλε 120co2. Άδεια 18/10/2018.
-
Έχω παραλάβει εδώ και τρεις ημέρες το νέο μου 3008 allure, αυτόματο 8ταχυτο diesel 1500 .
Οι πρώτες εντυπώσεις:
Στον δρόμο με εντυπωσίασε η άνεση - κύλιση - ηχομόνωση. Μένω εκτός πόλης σε Δήμο που δεν διορθώνει συχνά τα οδοστρώματα. Αποτέλεσμα οι ανωμαλίες και οι λακκούβες πάνε σύννεφο. Το αυτοκίνητο περνάει άνετα - αθόρυβα από πάνω δίνοντας σου μια αίσθηση ότι ταξιδεύεις με τραίνο. Τραίνο εξωτερικού όχι του ΟΣΕ.Από τράβηγμα - επιτάχυνση με καλύπτει αν και δεν έχω ακόμα πιάσει λόγω εξοικείωσης και στρωσίματος, τις ταχύτητες που συνήθως πιάνω και είναι γύρω στα 120-140.
Το παλιότερο είχε 150 άλογα τουρμπίσια πάλι, αλλά βενζίνης.
Ακόμα μένει να κάνω κανα ταξίδι με οικογένεια μέσα και full πορτμπαγκάζ και airconition για να το δω.Το κιβώτιο αλλάζει ταχύτητες στις 2000 στροφές. Με 90 χλμ έχει βάλει ήδη 8η.
Με το sport τις κρατάει κάπου στις 3000.
Από τα 80χλμ όταν έκανα προσπέραση , κατάλαβε και δεν ανέβασε και έπιασε άμεσα 100+.
Στο παρκάρισμα, με όπισθεν απλώς παίζεις με το φρένο. Είχα φόβο ότι θα είναι πιο δύσκολο.
Δεν μου λείπει καθόλου το manual .
Με τα χειριστήρια πίσω από το τιμόνι δεν οδήγησα ακόμα.Τα φώτα επίσης, αν και δεν είναι led η μεσαία σκάλα φέγγουν απίστευτα μακριά και καθαρά.
Για το εσωτερικό τι να πω; Δεν θέλεις να βγεις.
Τα καθίσματα επίσης είναι πολύ άνετα και ανεβαίνουν και πολύ ψηλά. Σημαντικό για εμάς τους 1.70 .
Όλα τα παραπάνω σε κάνουν να οδηγάς πολύ ήρεμα (ψυχικά όχι αργά), συγκεντρωμένος και ξεκούραστος.Με τις οθόνες και τα ηλεκτρονικά δεν έχω ασχοληθεί πολύ.
Μόνο σύνδεση με bluetooth το τηλέφωνο για κλήσεις και έπαιξα μουσική από το τηλέφωνο στο αυτοκίνητο.
Έχει πολύ ωραίο ραδιόφωνο και ηχοσύστημα και είναι το φτηνό μαμίσιο.
Η αίσθηση σε εμάς τους παλιούς είναι ότι αγοράσαμε τον kit της σειράς των παιδικών μας ημερών.Στα μείον :
Καλά πράγματα που είχε το παλιότερο 3008 μπορούσαν να τα επαναλάβουν.
Ο οδηγός δεν έχει ντουλαπάκι .
Στο πορτ μπαγκάζ η πλαφονιέρα ήταν φακός που έβγαινε για να τον χρησιμοποιήσεις και αλλού. π.χ να βάλεις αλυσίδες το βράδυ.
Το πορτ μπαγκάζ έχει 2 θέσεις. Αλλά όταν το έχεις στην πάνω θέση, ο 2ος αποθ. χώρος που δημιουργείται δεν έχει διαχωριστικό από το λάστιχο. Άρα λογικά ότι βάλεις εκεί θα κουδουνάει περισσότερο αφού θα χτυπάει στο μεταλλικό πάτωμα.Θα το δοκιμάσω και θα επανέλθω.Γενικά το αμάξι είναι super και δεν νομίζω βραχυπρόθεσμα να το μετανιώσει κάποιος που το αγόρασε.
Ίσως να μετανιώσει που δεν πήρε την πιο ακριβή έκδοση ή δεν έβαλε και άλλα εξτρα.
Νιώθεις ότι αξίζει με το παραπάνω τα χρήματα αγοράς του.
Peugeot 3008 2016