-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Εκτός δρόμου με το γκρίπ όπως μπορείς να δεις , πηγαίνει μακρύτερα από τα άλλα δικίνητα και δεν έχεις τα θέματα της τετρακίνησης . Αρα δεύτερο γκολάκι στο πλεκτό... [emoji1]
Καλα ολα τα υπόλοιπα , αλλα ποια ακριβως θέματα εχει η τετρακινηςη;
Εκτος αν εννοείς το 0,5-1lt/100km παραπάνω καταναλωση που μαλλον δεν πρεπει να απασχολει αυτόν που θα δωςει 31+ για να παρει το 3008.
Αν τωρα πάλι νομίζεις οτι αυτο το μάρκετινγκ τρικ grip control αντικαθιστά την τετρακινηςη τότε θα σε συμβούλευα να το δοκιμάσεις , αλλα καλού κακού εχε ευκαιρο κ το τηλ. του Δια ή του celestus να σε τραβήξουν [emoji3] . Ειδικά ο τελευταίος εχει κ εμπειρια , οπως έγραψε εχει τραβήξει 3 3008 μεχρι τωρα .
Ειναι τεράστιο φάουλ της πεζω που δεν εχει 4κινητη εκδόση κ φυσικα οποίος αγοράζει SUV συνειδητοποιημένα κ οχι λόγω μόδας θα το θεωρούσε σημαντικότατη έλλειψη.
Από άμμο! Χειμώνα δεν ξέρω τι γίνεται δεν πάω βουνά γτ σιχαίνομαι το χιόνι!
Στάλθηκε από το LG-H930 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Δεν ειμαι καθολου σίγουρος οτι ενα 3008 με grip θα καταφέρει να ανεβει ενα δρόμο με μεγαλη κλίση κ αρκετό χιόνιΝα είσαι βέβαιος ότι δεν θα το κάνει, ούτε με ευκολία, ούτε με δυσκολία.
Το ότι το 3008 έχει καλύτερη εξωτερική εμφάνιση από την συντριπτική πλειοψηφία των πριμιουμ που κοστίζουν αρκετές χιλιάδες παραπάνω είναι δεδομένο.
Δεδομένο είναι μόνον ότι το γούστο είναι υποκειμενικό.
Απλά θα ήθελα να ήξερα πόσοι από τους κατόχους ακριβών 2λιτρων 4Χ4 τα βάζουν πραγματικά σε δύσκολες ανηφορικές διαδρομές με νεροφαγωματα.
Οι συνειδητοποιημένοι. Και δεν είμαστε λίγοι.
Ετοιμάσου για τις απόμερες παραλίες της Χαλκιδικής κ αγόρασε αρκετούς ιμάντες ! Χαχαχα
Μάλιστα το γεγονός ότι τα σουβ μικραίνουν που σημαίνει ότι έχεις τους χώρους της μεγαλύτερης κατηγορίας στο μήκος της μικρότερης , τα κάνει πρακτικά πιο εύκολα στην οδήγηση από τα αντίστοιχα σεντάν .
Πιο εύκολα είναι μέσα στην πόλη, λόγω ύψους (βλέπεις πάνω από άλλα αυτοκίνητα κλπ). Κατά τα άλλα είναι παντού χειρότερα εντός δρόμου από ένα αντίστοιχο saloon.
πάει σε όλους όσους μπαίνουν στο τοπικ να πούνε για το πανάκριβο peugeot και τα κορόιδα που το αγοράζουνε ενώ αυτοί είναι έξυπνοι και παίρνουν vw πχ...
Δεν είδα να λέει κανείς κάτι τέτοιο πάντως.
Χειμώνα δεν ξέρω τι γίνεται δεν πάω βουνά γτ σιχαίνομαι το χιόνι!
Γιατί καλέ; Τι σου έκανε;
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Και τώρα έχει ΕΝΑ μόνο πάτωμα , που είναι βαρύ και έτσι βγάζει μοντέλα μέτρια έως κακά . Και βέβαια με ΜΗΔΕΝΙΚΗ μεταπώληση .
Πηγαίνετε να αγοράσετε ένα 90άρι της περασμένης δεκαετίες .... Χρυσούς θα σας κάνουν για να ξεφορτωθούν το παλτό .
https://www.car.gr/13714444-volvo-xc-90
φουλ συντήρηση αλλαγμένα όλα και δεν φεύγει ούτε στα 6,5 χιλιάρικα του 2006. Με ...σοβαρό μοτέρ μάλιστα!
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Πιστεύω είναι λίγο ειδική περίπτωση αυτά τα βολβο... Έχουνε αρκετοί συνάδελφοι, μέχρι πριν 1-2 χρόνια ήταν πολύ διαδεδομένο, και σε γενικές γραμμές ήταν ευχαριστημένοι. Έπεσε όμως θύμα των κινήσεων marketing που κάνει η ίδια η εταιρεία, παρουσιάζοντας τα νέα μοντέλα ως τόσο πολύ διαφορετικά και εξελιγμένα που ουσιαστικά έσβησε τη προηγούμενη γενιά. Και Βιέννη βλέπω τα προηγούμενα 60/90 τα δίνουνε τζάμπα και δεν φεύγουνε, όλοι κοιτάνε πως θα πάρουνε ένα απ' τα νεώτερα.
-
σαν κατοχος ενος ανταγωνιστη του 3008 και εχοντας γνωθι ευαυτον ...το 3008 ειναι το καλυτερο μπροστινοκινητο suv σε αυτη την κατηγορια με το αναλογο κοστος βεβαια!(δυστηχως τιποτα στην ζωη δεν ειναι χαριζεται)απο εκει και περα το τι ειναι πεζο δεν εχει να λεει! so what... και αν με ρωτησει κανεις γιατι δεν το προτημισες ρε μεγαλε τοτε? γιατι πολυ απλα ετσι οπως το ηθελα εγω (εξοπλισμο) ηταν εκτος των οικονομικων δυνατητων μου!αν ολα ειχαν τα ιδια λεφτα (και την ιδια εγγυηση) δεν θα υπηρχε λογος πιστευω να κοιταξει κανεις ενα κασκαι τουσον κουγκα η τιγκουαν κτλ γιατι απλα φαινονται πολυ παλια μεσα εξω σε σχεση με το πεζο (οχι οτι ειναι κακα αυτοκινητα)απλα στα δικηνητα suv κοιτας πρακτικοτητα οικονομια χωρους και εμφανιση... εκει ειναι τοπ!
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Και τώρα έχει ΕΝΑ μόνο πάτωμα , που είναι βαρύ και έτσι βγάζει μοντέλα μέτρια έως κακά . Και βέβαια με ΜΗΔΕΝΙΚΗ μεταπώληση .
Πηγαίνετε να αγοράσετε ένα 90άρι της περασμένης δεκαετίες .... Χρυσούς θα σας κάνουν για να ξεφορτωθούν το παλτό .
https://www.car.gr/13714444-volvo-xc-90
φουλ συντήρηση αλλαγμένα όλα και δεν φεύγει ούτε στα 6,5 χιλιάρικα του 2006. Με ...σοβαρό μοτέρ μάλιστα!
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
2.500 cc δεν φεύγουν καθόλου εύκολα καμία μάρκα, σχεδόν 1.000€ τα ΤΚ
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Πιστεύω είναι λίγο ειδική περίπτωση αυτά τα βολβο... Έχουνε αρκετοί συνάδελφοι, μέχρι πριν 1-2 χρόνια ήταν πολύ διαδεδομένο, και σε γενικές γραμμές ήταν ευχαριστημένοι. Έπεσε όμως θύμα των κινήσεων marketing που κάνει η ίδια η εταιρεία, παρουσιάζοντας τα νέα μοντέλα ως τόσο πολύ διαφορετικά και εξελιγμένα που ουσιαστικά έσβησε τη προηγούμενη γενιά. Και Βιέννη βλέπω τα προηγούμενα 60/90 τα δίνουνε τζάμπα και δεν φεύγουνε, όλοι κοιτάνε πως θα πάρουνε ένα απ' τα νεώτερα.Το T8 είναι εντελώς ξεχωριστή περίπτωση όχι μόνο από την προηγούμενη γένια που διαφέρει στα πάντα αλλά και από τα υπόλοιπα σύγχρονα του XC60! Μιλάμε για plug in hybrid με 407 hp! Αν δεν έχεις τη δυνατότητα και την επιμέλεια να το φορτίζεις δεν σε συμφέρει! Εγώ που το φορτίζω και στο σπίτι και στην εταιρεία και οι καθημερινές μου μετακινήσεις δεν ξεπερνάνε τα 30km κινούμαι σχεδόν αποκλειστικά με ηλεκτροκίνηση ούτε θυμάμαι πότε έβαλα βενζίνη τελευταία φορά!
-
Επειδή έχω επαφή με αρκετούς κατόχους xc60/90 T8, η γνώμη τους και δική μου είναι ότι έχει πολλά καλά, αλλά το ότι κάνεις οικονομία δεν ήταν λόγος για κανέναν να το πάρει. Για όλους τους άλλους λόγους, οκ.
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Επειδή έχω επαφή με αρκετούς κατόχους xc60/90 T8, η γνώμη τους και δική μου είναι ότι έχει πολλά καλά, αλλά το ότι κάνεις οικονομία δεν ήταν λόγος για κανέναν να το πάρει. Για όλους τους άλλους λόγους, οκ.Ούτε κι εγώ το πήρα για οικονομία! Θα ήταν αντιφατικό άλλωστε να δίνεις τόσα χρήματα και να λες θέλω να κάνω οικονομία! Ο τρόπος της ζωής μου όμως και η καθημερινότητα μου έχει αναδείξει αυτή την αρετή! Πραγματικά δεν το φανταζόμουν αλλά θα ξεχάσουν τη φυσιογνωμία μου στα πρατήρια της γειτονιάς!
-
Προφανώς ο Τ8 μπορεί να είναι εξαιρετική περίπτωση , αλλά η συζήτηση έγινε γενικά για τα βόλβο .
Εγώ όπως έχω γράψει , λόγω παιδικών και εφηβικών αναμνήσεων είχα μια συμπάθεια σε αυτή την μάρκα ...
Αλλά η μάρκα αυτή έχει πεθάνει πλέον από την δεκαετία του 90 , μετά από βαριά αρρώστια την δεκαετία του 80 . Τώρα υπάρχει ένα ψευδεπίγραφο σήμα , που δεν έχει καμία σχέση με την κουλτούρα της εταιρείας εκείνων των εποχών . Ετσι όπως και η σάαμπ που είχε ανάλογη κουλτούρα πέθαναν και οι δύο . Η κουλτούρα και η παράδοση που κουβαλάει κάθε εταιρεία είναι πολύ σημαντική και όταν την χάσει απλά χάθηκε και η ίδια .
Τα βόλβο τα κοίταξα στις αρχές της περασμένης δεκαετίας που αγόραζα σουβ , δηλαδή το XC90 και στο τέλος της που αγόρασα μεγάλο σεντάν , δηλαδή τα S60 και S80 . Το XC 90 ήταν αστείο παντού μπροστά στα ML , X5 και GRAND CHEROKEE που ήταν ο ανταγωνισμός , αφού το Q7 ήταν φορτηγό και το Τουαρέγκ λαικό ....
Ετσι πουλήθηκαν λίγα και σαν μτχ ήταν για πέταμα .
Πέρσι ένας φίλος πούλαγε ένα σμάρτ κάμπριο που ήταν και ψιλοεμπορικό και ήθελε ανταλλαγή με μεγάλο σουβ 10ετίας γιατί ήθελε να έχει χώρους και για κουβάλημα .Παντού για ML , X5 και GRAND CHEROKEE του έδιναν 5000 για ανταλλαγή , με τιμές πώλησης μιλάμε πάντα για βενζίνες από 12-18000 , για XC 90 ξεκίναγαν από 7500 και θα ανέβαιναν και άλλο με τιμές πώλησης από 9500-11000 .
Μιλάμε για τέτοια απελπισία ...
Όταν πήγα για να δω τα σεντάν , το 60 είχε αστείους χώρους για το μέγεθος του , το 80 είχε κανονικούς όχι κάτι ιδιαίτερο , αλλά και τα δύο είχαν αισθητική ιδιαίτερα εσωτερικά του 90 .
Ετσι θεωρώ ότι τα αμάξια αυτά είναι πολύ υπερτιμημένα , πόσο μάλλον αφού θεωρούμε το 3008 υπερτιμημένο και εν πολλοίς είναι .
-
Κοντευω τα 1.000 χλμ (1.6 thp 165 eat6)
Η βολτα στην ΕΟ πηγε καλυτερα απο οτι περιμενα,δεδομενου οτι το μοτερ ειναι ακομα σφιχτο,κι εγω δεν εχω πολλα χλμ μεσα σε αυτο για να το ξερω πολυ καλα,αλλα ειναι πολυ φιλικο στον οδηγο.Το αυτοκινητο εχει αυτο το στοιχειο που μου ειχε αρεσει εξαρχης,πολυ καλη σταθεροτητα σε πλευρικους ανεμους κτλ, παρα το μεγαλο υψος και τις σχετικα μαλακες αναρτησεις.Ειναι εφικτο να κινηθεις παρατεταμενα με λ.χ. 160 σε καλο οδοστρωμα χωρις να χρειαζεται να εχεις αυτοκτονικες τασεις,ενω το ανεβασμα γινεται πολυ γραμμικα.
Χρησιμοποιουσα και τα paddles για ηπιες προσπερασεις (κατεβασμα απο 6η σε 5η).Αυτο που ηθελα να διαπιστωσω ηταν εαν το αυτο το setup (1.6 turbo αυτοματο) επαρκει για γρηγορες διαδρομες στην ΕΟ,και η απαντηση ειναι σαφως θετικη.Το diesel 2.0 αν και βγαζει παραπανω αλογα δεν εχει καλυτερες επιδοσεις,ειναι μονο για την οικονομια και τη ροπη,και το 1.2 το θεωρω σαφως αυτοκινητο πολης.
-
Καλημέρα,
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Αυτο που ηθελα να διαπιστωσω ηταν εαν το αυτο το setup (1.6 turbo αυτοματο) επαρκει για γρηγορες διαδρομες στην ΕΟ,και η απαντηση ειναι σαφως θετικη.Το diesel 2.0 αν και βγαζει παραπανω αλογα δεν εχει καλυτερες επιδοσεις,ειναι μονο για την οικονομια και τη ροπη,και το 1.2 το θεωρω σαφως αυτοκινητο πολης.
ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ! Περίμενα να δω κάποιον με 165 άλογα να δω εντυπώσεις! Το turbo στις πόσες στροφές το νιώθεις να μπαίνει;
Όντως σε επιδόσεις ο δίλιτρος δεν έχει σχεδόν καμία διαφορά από τον 1.6. Ήμουν ανάμεσα σε αυτά τα δύο απλά με τα εξτρα που ήθελα να βάλω η διαφορά τιμής ήταν σχετικά μικρή και θα γινόταν απόσβεση από την οικονομία.
Αλήθεια, τώρα που ο κινητήρας είναι σφιχτός ακόμη τι κατανάλωση έχεις εντός και εκτός πόλης;
-
Δεν ξερω ποτε μπαινει ακριβως το turbo γιατι με kickdown ολα γινονται πολυ γρηγορα,καπου στις 2.000 αλλα την μεγιστη δυναμη φαινεται να την βγαζει ψηλα,καπου στις 6.000
Δεν ασχολουμαι καθολου με την καταναλωση γιατι ειναι ενα αυτοκινητο που θα κανει λιγοτερο απο 10.000 χλμ το χρονο και εγω ο ιδιος δεν επιδιωκω να το πηγαινω οικονομικα επομενως τα οποια σχολια μου δεν νομιζω να εχουν καποια χρησιμοτητα.
-
Καλοταξιδο και απο μενα.Πανω απο 10 να φανταστω ?
Στάλθηκε από το LG-H850 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Δεν ξερω ποτε μπαινει ακριβως το turbo γιατι με kickdown ολα γινονται πολυ γρηγορα,καπου στις 2.000 αλλα την μεγιστη δυναμη φαινεται να την βγαζει ψηλα,καπου στις 6.000Δεν ασχολουμαι καθολου με την καταναλωση γιατι ειναι ενα αυτοκινητο που θα κανει λιγοτερο απο 10.000 χλμ το χρονο και εγω ο ιδιος δεν επιδιωκω να το πηγαινω οικονομικα επομενως τα οποια σχολια μου δεν νομιζω να εχουν καποια χρησιμοτητα.
Για το άνοιγμα του turbo μπορείς να το καταλάβεις όταν ανεβάζεις σιγά-σιγά στροφές, κάποια στιγμή θα το ακούσεις να σφυρίζει και θα αισθανθείς μια αύξηση στη δύναμη και στο τράβηγμα.
Στάλθηκε από το SM-T335 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης giannis3011 έγραψε:
Καλοταξιδο και απο μενα.Πανω απο 10 να φανταστω ?Στάλθηκε από το LG-H850 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ναι ανετα πανω απο 10 αν μιλαμε για το ιδιο πραγμα
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Καλοταξιδο και απο μενα.Πανω απο 10 να φανταστω ?
Ναι ανετα πανω απο 10 αν μιλαμε για το ιδιο πραγμα [emoji38]
Το ιδιο λεμε!ευχαριστω
-
Για το άνοιγμα του turbo μπορείς να το καταλάβεις όταν ανεβάζεις σιγά-σιγά στροφές, κάποια στιγμή θα το ακούσεις να σφυρίζει και θα αισθανθείς μια αύξηση στη δύναμη και στο τράβηγμα.
Με τρολαρεις να υποθεσω,δεν ειπα οτι δεν εχω ξαναμπει σε αυτοκινητο με τουρμπο ,ειπα οτι δεν εχω προσεξει αν μπαινει πχ στις 1.600 ή στις 1.800,μεχρι τις~ 6.000 που 'κολλαει' η βελονα
-
Λογικά είναι λιγότερο από τις 2000, πιο πιθανό κάπου στις 1600
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Δεν ξερω ποτε μπαινει ακριβως το turbo γιατι με kickdown ολα γινονται πολυ γρηγορα,καπου στις 2.000 αλλα την μεγιστη δυναμη φαινεται να την βγαζει ψηλα,καπου στις 6.000Δεν έχω πρόθεση να τρολάρω, απάντησα σ' αυτό το σχόλιο
Στάλθηκε από το SM-T335 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Peugeot 3008 2016