-
Ο χρήστης argydakar έγραψε:
Που νομιζεις οτι υστερει ο 1,6 πλην της ιπποδυναμης θα με ενδιεφερε η αποψη σου!Σε συνέχεια των όσων έγραψα πριν λίγες μέρες, θα προσθέσω ότι με την άποψή μου ότι ο νέος 1.5 BlueHDi θα είναι σαφώς και συνολικά καλύτερος από τον απερχόμενο 1.6, συμφωνούν τα πρώτα τεστ που διάβασα στο γαλλικό L' automobile (Citroen Berlingo και Peugeot 508). Ενδεικτικά θα αναφέρω ότι με αυτόν τον κινητήρα και το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο, η Peugeot δίνει για το νέο 508 πολύ καλές επιδόσεις: 0-100 σε 9,7 και 210 Km/h τελική.
-
Παντως σαφώς πιο όμορφο το 3008 από το 5008. Το δεύτερο όπως ανοίγει πίσω σε μήκος χάνει το όμορφο και δυναμικό σχήμα του πρώτου. Είδα παρα πολλά 5008 σε Γαλλία και Ελβετία πρόσφατα και είναι εμφανείς η διαφορα.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Παντως σαφώς πιο όμορφο το 3008 από το 5008. Το δεύτερο όπως ανοίγει πίσω σε μήκος χάνει το όμορφο και δυναμικό σχήμα του πρώτου. Είδα παρα πολλά 5008 σε Γαλλία και Ελβετία πρόσφατα και είναι εμφανείς η διαφορα.Και εγώ που πήρα το 5008, το μικρό το θεωρώ πιο ωραίο πίσω.
Τι να κάνουμε που δε μας χώραγε -
Τον Οκτωβριο αναμενεται να κυκλοφορησει και ο νεος βενζινοκινητηρας στα 1600cc με Euro 6.2 και EAT8
Θα αυξηθουν τα αλογα στα 180 ή 185 (δε θυμαμαι ακριβως) και η αυξηση της τιμης θα ειναι στα 1000 ευρω (μαλλον...αυτα παιζουν...και στον diesel για 700 λεγανε και τελικα αυξηθηκε κατα 500) -
Ο χρήστης gvard έγραψε:
Να πουμε εδω οτι το αρκουδίσιο ειναι για το λουτσο καβάλα.
When the going gets tough πρεπει να το βαζεις απλα στο φουλ αλλα και παλι....Είσαι σίγουρος πως δεν έχεις κλείσει κάποια γρίλια; Ρωτάω διότι αν τις κάνεις εντελώς δεξιά ή αριστερά, αναλόγως την τοποθεσία τους κλείνουν (το θεωρώ λάθος όπως είναι το εν λόγω σχέδιο). Επίσης λόγω καιρού δοκίμασε να ανοίξεις την ανακύκλωση.
Δικιο ειχες,ειχα μια γριλια κλειστη,ανοιξα και την ανακυκλωση και αποδιδει καλυτερα
Ειχα ενα περιεργο περιστατικο με την ενδειξη καυσιμου,πηγα Αθηνα-Αστρος με πολυ μικρη αλλαγη στην ενδειξη ντεποζιτου ([πολυ λιγοτερο απο 1/4).Στην επιστροφη (ιδια χλμ προφανως) ο δεικτης κατεβηκε κανονικοτατα.Το μονο που θα μπορουσε να δικαιολογει (λιγο) την κατασταση ειναι οτι φευγοντας το ειχα φουλαρει και ο τυπος εβαλε και λιγο παραπανω σηκωνοντας πιο ψηλα την μανικα.
-
Αφού συμπλήρωσα ένα έτος με το 3008 1.2 puretech EAT6, θα κάνω μια μικρή ανασκόπηση.
Σε έναν χρόνο έκανα 12.500 χλμ. που δεν τα λες και πολλά. Αρκετά από αυτά ήταν σε ταξίδια.
Σε ότι αφορά τα έξοδα, τα τέλη κυκλοφορίας ήταν 152,4€, ενώ τα ασφάλιστρα για μεικτή ασφάλεια, σε όλο το ποσό για 2 χρόνια (35.000€) ήταν 1.304€. Η μέση κατανάλωση για τα 12.500 χλμ ήταν 8,65 l/100km και το συνολικό κόστος καυσίμων έφτασε τα 1.628€. Η ελάχιστη κατανάλωση που είχα ήταν 7,42 /l100km ενώ η μέγιστη 10,75 l/100lm.
Το πρώτο σέρβις έγινε με την συμπλήρωση του 12μήνου και ήταν δωρεάν, ενώ πλήρωσα 10€ για την κάρτα καυσαερίων.Κατά τα άλλα ισχύουν όλα όσα έχω γράψει εδώ στα διάφορα σχόλια.
Αυτά που απολαμβάνω ακόμα, μετά από έναν χρόνο συμβίωσης, είναι το πανέμορφο εσωτερικό του αλλά και το εξωτερικό του. Μ αρέσει η λειτουργία του ΕΑΤ6, η άνετη ανάρτηση και το φοβερό μικρό τιμόνι.
Ενοχλητική είναι η περιορισμένη ορατότητα πίσω, το ότι δεν έχει ελληνικά το navi και ο αεροδυναμικός θόρυβος από τους καθρέπτες.
-
Ωραία βοηθητική ανασκόπηση. Με πραγματικές μέσες καταναλώσεις . Στα περιοδικά οι καταναλώσεις είναι 5.5-6.5 για τους κινητήρες της κατηγορίας στην πράξη 8.5. Κατά τα άλλα δεν έχει νόημα η αγορά ντίζελ!
Εσύ φίλε μου βέβαια με τα 12000 καλά έκανες και πήρες βενζίνη. Απολαμβάνεις τον βραβευμένο κινητήρα της τριετίας στην Ευρώπη!Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Σχεδόν ίδιες καταναλώσεις έχω στην δίλιτρη χειροκίνητη C5 μου , άντε λίγο αυξημένες 0,5-1 λ/100 .
Εχω ταξιδέψει πολλές φορές με χαλαρή οδήγηση και κρούζ στα 120-130 με λιγότερο από 7 λ/100 , αλλά μέσα στην πόλη ακουμπάω και τα 11 λ/100 σε μποτιλιάρισμα με μωτ γύρω στα 20-22 χαω .
-
Φίλε mixalakis από ανταπόκριση των οθονών σε συνθήκες έντονης ηλιοφάνειας πως πήγε το σύστημα; Τυχαίνει να το αφήνεις ώρες στον ήλιο και να παρατηρηθεί κάποια στιγμή κάποια δυσλειτουργία των οθονών τα γνωστα κοκο μπλόκο?! Τα ρωτάω επειδή εσύ έκλεισες ήδη ένα χρόνο και έχεις ένα καλοκαίρι γεμάτο στην πλάτη σου παρέα με το 3008
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Τα περιοδικα εκτελουν πολυ 'σωστα' τη κατευθυνομενη και πληρωμενη δημοσιογραφια...Με στολο 20ετιας τα νεα diesel φταινε για τη μολυνση στις πολεις...
Στάλθηκε από το LG-H850 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Φίλε mixalakis από ανταπόκριση των οθονών σε συνθήκες έντονης ηλιοφάνειας πως πήγε το σύστημα; Τυχαίνει να το αφήνεις ώρες στον ήλιο και να παρατηρηθεί κάποια στιγμή κάποια δυσλειτουργία των οθονών τα γνωστα κοκο μπλόκο?! Τα ρωτάω επειδή εσύ έκλεισες ήδη ένα χρόνο και έχεις ένα καλοκαίρι γεμάτο στην πλάτη σου παρέα με το 3008Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Δεν παρατήρησα κάποιο πρόβλημα, παρόλο που σε κάποιες παραλίες όταν έμπαινα στο αυτοκίνητο έδειξε 47 βαθμούς το θερμόμετρο
-
Ευχαριστο αυτό γιατί η αλήθεια με τις τόσες οθόνες που έχουν πλέον όλο και περισσότερα αμάξια μας ενδιαφέρει η ανάδραση μετά από αξιόλογο χρονικό διάστημα
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Τα ηλεκτρονικα ειναι σχεδον σιγουρο οτι θα χαλασουν σε βαθος χρονου
Σε οτι αφορα το aircondition,παιζοντας με το μενου ανακαλυψα οτι υπαρχει ρυθμιση fast που βελτιωνει καπως τα πραγματα,η προεπιλογη ειναι normal προφανως για χαμηλη ενεργειακη καταναλωση
-
Καλημέρα,
Ο χρήστης mixalakis έγραψε:
τα ασφάλιστρα για μεικτή ασφάλεια, σε όλο το ποσό για 2 χρόνια (35.000€) ήταν 1.304€.Καθώς μας παραθέτεις ετήσια έξοδα, τα 1304 είναι το ετήσιο κόστος ή το διετές (652/έτος);
-
δεν υπαρχει διετης ασφαλιση αυτοκινητου
-
Δεν είναι διετής η ασφάλιση, αλλά ετήσια. Τα δύο χρόνια αφορούν το ποσό για το οποίο ασφαλίζεται το αυτοκίνητο στην μεικτή, ανεξάρτητα από την απομείωση της αξίας του
-
Εμένα η αρχική τιμή ασφάλισης για το δικό μου (~50.000) μεικτή ήταν ίση με το δικό σου (την έκανα σε εταιρία στην οποία φιλοξενώ τα συστήματα και με κάτι εκπτώσεις πήγε 1.180), νομίζω πως πολλά σου πήγε η μεικτή.
-
Μπορώ να έρθω στην δική σου;
-
Καλησπερα σας. Εβαλα αποσπωμενο κοτσαδορο στο 3008 και παρατηρησα οτι οταν τον εχω κουμπωμενο επανω και βαζω οπισθεν (ακομα και διχως να εχω φορτωσει κατι επανω στον κοτσαδορο), αρχιζει το parktronic να χτυπαει οπως οταν ετοιμαζεσαι να βρεις σε καποιο αντικειμενο. Και τελικα μετα απο λιγα δευτερολεπτα μου δειχνει βλαβη στο parktronic και το απενεργοποιει αυτοματα. Αν βγαλω τον κοτσαδορο, μου λειτουργει κανονικα!
Εχει συμβει σε κανεναν αλλον; Και αν ναι, οσοι εχουν σταθερο κοτσαδορο με βιδες και δεν τον βγαζουν τοσο συχνα, το parktronic ουσιαστικα καθισταται αχρηστο; -
Απαγορεύεται από τον Νόμο να υπάρχει κοτσαδόρος όταν δεν ρυμουλκείς. Και είναι επικίνδυνο!!! Ίσως για αυτό.
Peugeot 3008 2016