-
Ο χρήστης mixalakis έγραψε:
Aν δεν εχεις παραλαβει ακομα πρεπει να το δοκιμασεις...γιατι ειναι πολλα χρηματα. Νομιζα οτι ειχες ηδη παραλαβει...
Δεν έχω παραλάβει, λογικά τώρα μάλλον ταξιδεύει για Ελλάδα. Άραγε τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις; Να πάω στους ίδιους να μάθω τι παίζει (ακόμη και αυτοί λογικά δεν το έχουν 'χρεωθεί' από την εισαγωγική) ή να πάω σε άλλη αντιπροσωπεία; Και έστω και κάτσει καλύτερη τιμή, μπορεί να γίνει τίποτα άραγε;
Πως συμπεριφέρονται οι αντιπροσωπείες σε περιπτώσεις που κάποιος έχει παραγγείλει και μετά βγαίνει προωθητική ενέργεια που την παίρνει χαμπάρι ο πελάτης;
Εγώ όταν είχα κάνει την παραγγελία η συμφωνία έλεγε ότι αν ακριβύνει η τιμή δεν αλλάζει η συμφωνία ενώ αν πέσει πληρώνω την νέα τιμή.
+1
Εκτός αν ακριβύνει με έκτακτους δασμούς κατά την εισαγωγή που μπορεί να βάλει το κράτος.Εκεί μπορεί να χρεωθείς την αύξηση. -
H BMW X1 sDrive18i xLine ξεκινάει από 42.277€.
Δεν έχει καμία σχέση η τιμή της με τις βενζινοκίνητες εκδόσεις του 3008 με τον 1,2L κινητήρα.
Η 1.2 PureTech 130 S&S EAT6 ALLURE GRIP έχει 34.500 € και θεωρώ ότι η Η 1.2 PureTech 130 S&S EAT6 GT Line GRIP (Δεν ξέρω αν μπορείς να την παραγγείλεις στην Ελλάδα) θα έφτανε περίπου στα 36.100 € που έχει η αντίστοιχη Diesel. -
Ο χρήστης Katafractos17 έγραψε:
H BMW X1 sDrive18i xLine ξεκινάει από 42.277€.Εμένα γιατί το configurator για αυτό ακριβώς το μοντέλο μού βγάζει 37.503;
Μήπως προσθέτεις τον 'επιλεγμένο εξοπλισμό' σε αυτήν την τιμή;
Δεν είναι ήδη μέσα ;
Και φαντάζομαι θα υπάρχουν και καλές εκπτώσεις πάνω σε αυτή την τιμή... -
Σας το εξήγησα εχθες και δεν το καταλάβατε.
Η Χ1 xline με το αυτόματο έχει 42Κ ΟΜΩΣ η BMW έχει τυποποιήσει την έκδοση xline advanced (έχει πλημμυρίσει όλες τις εταιρίες leasing ) σε λιανική τιμή πφ. 24990 (κρύβοντας το κόστος του αυτόματου κιβωτίου και του πακέτου των εξωτερικών καθρεπτών)
Έτσι έχουμε το παράδοξο με περισσότερο εξοπλισμό η Xline advanced να έχει 5000 λιγότερο από την Xline.
Είναι από τα παράδοξα του συστήματος (εδώ η BMW κλέβει νομότυπα , οι ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΓΕΝΙΚΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΟΠΟΥ ΒΡΟΥΝ καθώς δεν πρεπει να ξεχνάμε το αίσχος με τις χονδρικές τιμές που δηλώναν ώστε να έχουν μικρότερο τέλος ταξινόμησης (BMW & MERCEDES ).
Όταν κουνάνε το δακτυλο για τεμπέληδες του νότου να τα θυμάστε αυτά . Τα γράφω κυριώς για αυτούς που προσκυνάτε τα αυτοκίνητα των Ούνων.
-
Φίλος πήρε προσφορά για το ACTIVE 130 AUTO στα 31000 και θα έπεφτε και άλλο , ίσως και κάτω από 30000 αν πήγαινε σε παραγγελία . Αυτό πριν 1 μήνα . Τώρα ίσως είναι ακόμα πιο κάτω .
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Εμένα γιατί το configurator για αυτό ακριβώς το μοντέλο μού βγάζει 37.503;
Δεν είναι ήδη μέσα ;
Και φαντάζομαι θα υπάρχουν και καλές εκπτώσεις πάνω σε αυτή την τιμή...Ο configurator έχει δύο xLine πακέτα (ένα που το λέει απλώς xLine, και ένα xLine+, πρακτικά είναι το αυτόματο). Αν λοιπόν προσθέσεις και τα δύο, βγαίνει τόσο (42 κάτι), αν όμως ξεκινήσεις με αυτόματη και βάλεις μόνο το 'απλό' xLine, παραμένει στα 37κάτι. Είναι αυτό που λέει πιο πριν και ο george1977, το παρατήρησα και εγώ όταν έφτασα σε εκείνο το σημείο, γιατί έκανε τρελό άλμα σχεδόν 5Κ€ η τελική τιμή.
Πάντως εγώ το έχω ήδη πει ότι είχα πάρει επίσημη προσφορά s18i manual με xLine στα 35Κ€, οπότε μπορούμε κάλλιστα να κάνουμε τις συγκρίσεις μας....
-
Ο χρήστης AMarinos έγραψε:
Εμένα γιατί το configurator για αυτό ακριβώς το μοντέλο μού βγάζει 37.503;
Δεν είναι ήδη μέσα ;
Και φαντάζομαι θα υπάρχουν και καλές εκπτώσεις πάνω σε αυτή την τιμή...Ο configurator έχει δύο xLine πακέτα (ένα που το λέει απλώς xLine, και ένα xLine+, πρακτικά είναι το αυτόματο). Αν λοιπόν προσθέσεις και τα δύο, βγαίνει τόσο (42 κάτι), αν όμως ξεκινήσεις με αυτόματη και βάλεις μόνο το 'απλό' xLine, παραμένει στα 37κάτι. Είναι αυτό που λέει πιο πριν και ο george1977, το παρατήρησα και εγώ όταν έφτασα σε εκείνο το σημείο, γιατί έκανε τρελό άλμα σχεδόν 5Κ€ η τελική τιμή.
Πάντως εγώ το έχω ήδη πει ότι είχα πάρει επίσημη προσφορά s18i manual με xLine στα 35Κ€, οπότε μπορούμε κάλλιστα να κάνουμε τις συγκρίσεις μας....
Είναι ακόμη πιο πονηρό.
xline 42000
xline advanced 37.000 (θα καταλάβετε γιατι έαν δειτε όλες τις εταιρίες leasing) -
Ο χρήστης george1977 έγραψε:
Σας το εξήγησα εχθες και δεν το καταλάβατε.Η Χ1 xline με το αυτόματο έχει 42Κ ΟΜΩΣ η BMW έχει τυποποιήσει την έκδοση xline advanced (έχει πλημμυρίσει όλες τις εταιρίες leasing ) σε λιανική τιμή πφ. 24990 (κρύβοντας το κόστος του αυτόματου κιβωτίου και του πακέτου των εξωτερικών καθρεπτών)
Έτσι έχουμε το παράδοξο με περισσότερο εξοπλισμό η Xline advanced να έχει 5000 λιγότερο από την Xline.
Είναι από τα παράδοξα του συστήματος (εδώ η BMW κλέβει νομότυπα , οι ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΓΕΝΙΚΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΟΠΟΥ ΒΡΟΥΝ καθώς δεν πρεπει να ξεχνάμε το αίσχος με τις χονδρικές τιμές που δηλώναν ώστε να έχουν μικρότερο τέλος ταξινόμησης (BMW & MERCEDES ).
Όταν κουνάνε το δακτυλο για τεμπέληδες του νότου να τα θυμάστε αυτά . Τα γράφω κυριώς για αυτούς που προσκυνάτε τα αυτοκίνητα των Ούνων.
άσχετες οι τιμολογιακές πολιτικές ακόμη και οι παρατυπίες με αυτό καθαυτό το αυτοκίνητο και την 'αξία' του
-
Δεν ξεκινάει από τόσο στην πράξη. 35-37 χιλιάρικα την πληρώνεις στον αντιπρόσωπο ανάλογα αν υπάρχει και κάποιο προωθητικό.
Εχουμε πολλάκις αναφέρει πως λειτουργεί το σύστημα στη BMW.
Χωρις προσφορά από αντιπρόσωπο δεν μπορείς να πεις τιμή.
Οι τιμές στο μικρό βενζίνης είναι εξαρχης παραπλήσιες. -
Σας το εξήγησα εχθες και δεν το καταλάβατε.Η Χ1 xline με το αυτόματο έχει 42Κ ΟΜΩΣ η BMW έχει τυποποιήσει την έκδοση xline advanced (έχει πλημμυρίσει όλες τις εταιρίες leasing ) σε λιανική τιμή πφ. 24990 (κρύβοντας το κόστος του αυτόματου κιβωτίου και του πακέτου των εξωτερικών καθρεπτών)
Ρε συ Γιώργο, τι ναι αυτά ;
Αυτό που εσυ λες ως κλοπή παρακαλάμε να το κάνουν όλες οι εταιρίες και λέμε και μπράβο όταν το κάνουν. Λέγεται έξυπνη τιμολόγηση και χορήγηση περισσότερου εξοπλισμού σε τιμή που οριακά δεν περνάει κάποιο κατώφλι.
Εγώ δεν βλέπω κάτι κακο ούτε το πάω πολιτικά.
Και η δικη μου τέτοιας τιμολόγησης ήταν (24965)
Με φόρους κλειδί έβγαινε 38000 και μετά από έκπτωση προωθητικου ως ετοιμοπαράδοτο και έκπτωση έμπορου κατέβαινε στα 33500 (+δώρα)
Σήμερα δίνει ακόμα περισσότερο εξοπλισμό στο πακέτο.
Μακάρι να μπορέσει να κάνει ίδια έξυπνη τιμολόγηση και εκπτώσεις και η πεζω να πουλήσει το ίδιο και περισσότερο από την Χ1.
Όσο οι τιμές είναι παραπλήσιες ο κόσμος θα προτιμάει το BMW. -
Ο χρήστης mixalakis έγραψε:
H sport ρύθμιση υπάρχει στο ΕΑΤ6 και δεν έχει σχέση με το επίπεδο εξοπλισμού.
Δεν το γνωρίζω, για αυτό έγραψα τι μου είπε ο πωλητής. Για να είμαι και δίκαιος, μου είπε ότι η Sport ρύθμιση που αλλάζει: κιβώτιο, τιμόνι και ήχο είναι διαθέσιμη μόνο στο GT Line. Όταν το έψαξα μετά κατάλαβα ότι ίσως εννοούσε το amplify.
Βασικα αν δεις το συμβολαιο που υπεγραψες δεν πιστευω οτι σε αφηνει να παραιτηθεις απο την παραγγελια αλλα δεν γνωριζω τι γινεται σχετικα γιατι δεν το εχω διαβασει...
Εννοείται ότι μπορείς να ακυρώσεις παραγγελία οποιαδήποτε στιγμή πριν τον εκτελωνισμό, χωρίς κανένα πρόβλημα. Υπάρχει νομική κάλυψη, ότι και να λέει το συμβόλαιο.
Φίλος πήρε προσφορά για το ACTIVE 130 AUTO στα 31000 και θα έπεφτε και άλλο , ίσως και κάτω από 30000 αν πήγαινε σε παραγγελία . Αυτό πριν 1 μήνα . Τώρα ίσως είναι ακόμα πιο κάτω .
Ναι, τόσο έχει περίπου το Active Auto 1.2 Pure Tech. βασικά έχει €32.500 - €1.400 (το προωθητικό) = €31.100 + πινακίδες κλπ πάει στα €31.500 και ο πωλητής μου είπε ότι μπορούμε να το φτάσουμε τελική τιμή στα €30.000-30.500 περίπου. Αλλά το Active έχει (για εμένα) πολλές βασικές ελλείψεις στον εξοπλισμό (ειδικά για αυτοκίνητο των €30Κ) και δεν θα το κοίταγα καν. Μόνο το Allure & GT Line αξίζουν.
ΥΓ: Όσων αφορά την BMW (αν και offtopic) είναι χρόνια γνωστή η πρακτική της, δλδ. μεγάλες εκπτώσεις επί της λιανικής τιμής. Εδώ και 10 χρόνια (που γνωρίζω, μπορεί και περισσότερα που δεν γνωρίζω), κανείς δεν πληρώνει την τιμή λιανικής σε BMW (κοροϊδία της εταιρείας για εμένα). Στο Mini είχα λάβει έκπτωσή περί τα €2.000 και στην 116i κοντά στα €3.000 και τα 2 ήταν νέα μοντέλα και δεν υπήρχε επίσημο προωθητικό. Σε κανονικά προωθητικά δεν υπήρχαν οι εκπτώσεις. Ο κουμπάρος μου είχε πάρει Ζ4 Coupe (3.0si) που είχε μείνει στοκ (αυτοκίνητο Ιουνίου την πήρε τον Σεπτέμβριο) με €10.000 έκπτωση. Και είχε και μια Ζ4 Individual 2λιτρη (πανέμορφη, αλλά ψόφια) με αρχική τιμή €63.000 και μου την άφηνε €45.000, γιατί την είχε στην πάνω βιτρίνα περί τον 1 χρόνο!
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Η Χ1 xline με το αυτόματο έχει 42Κ ΟΜΩΣ η BMW έχει τυποποιήσει την έκδοση xline advanced (έχει πλημμυρίσει όλες τις εταιρίες leasing ) σε λιανική τιμή πφ. 24990 (κρύβοντας το κόστος του αυτόματου κιβωτίου και του πακέτου των εξωτερικών καθρεπτών)
Αυτό που εσυ λες ως κλοπή παρακαλάμε να το κάνουν όλες οι εταιρίες και λέμε και μπράβο όταν το κάνουν. Λέγεται έξυπνη τιμολόγηση και χορήγηση περισσότερου εξοπλισμού σε τιμή που οριακά δεν περνάει κάποιο κατώφλι.
Με φόρους κλειδί έβγαινε 38000 και μετά από έκπτωση προωθητικου ως ετοιμοπαράδοτο και έκπτωση έμπορου κατέβαινε στα 33500 (+δώρα)
Μακάρι να μπορέσει να κάνει ίδια έξυπνη τιμολόγηση και εκπτώσεις και η πεζω να πουλήσει το ίδιο και περισσότερο από την Χ1.
Όσο οι τιμές είναι παραπλήσιες ο κόσμος θα προτιμάει το BMW.Για τον καταναλωτή καλό είναι. Και για την εταιρία καλό είναι γιατί καθοδηγεί τους πάντες στα ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα που γίνεται ευκολότερα ο προγραμματισμός να είναι όλα xline advanced.
To ότι νομότυπα παραβιάζει τον κανόνα του extra εξοπλισμού είναι εύκολο να το καταλάβεις.
Πάρε με πίεση από αντιπροσωπο προσφορά αυτόματο και xline και προσφορά ξεχωριστά xline advanced. Θα δεις οτι το αυτόματο κιβώτιο έχει μηδενικό κόστος στο xline advanced ενώ έχει 2500 λτπφ στο xline.
Nομότυπο φαίνεται.
Οπως νομότυπή φαινόταν όμως και η μικρή χονδρική τιμή των BMW, X1. με το παλιό φορολογικό σύστημα. Στην πράξη γνωρίζεις την κατάληξη καθώς εύκολα γίνεται σύγκριση ΧΤ μεταξύ των χωρών και του περιθώριου κέρδους και μπορεί να τεκμηριωθεί δόλος για φοροδιαφυγή. -
Αλλο οι εκπτώσεις και άλλο η φοροκλοπή . Εδώ στην Αμερική και στην Ασία έσκισαν την Βάγκ για τους ρύπους και στην Ευρώπη δεν μιλάει κανένας . Δίκιο έχει ο φίλος . Ολο το κράτος προσκυνάει τους Γερμανούς .
Για εμάς που είμαστε καταναλωτές βέβαια μας συμφέρουν οι εκπτώσεις . Αλλά είναι δανεικές . Τις δίνεις πίσω στην μεταπώληση του αυτοκινήτου . Ετσι την έχει πατήσει φίλος που αλλάζει συχνά αμάξια και όχι μόνο τώρα στην κρίση αλλά και παλιότερα .
Η active από την allure έχουν διαφορές που κάποιες είναι σημαντικές . Νομίζω ότι εδώ μπορεί να κάνει αλλαγές η εταιρεία στο μέλλον βλέποντας πόσο χρεώνουν άλλοι τα καινούργια συστήματα και να αφήσει έξω μόνο το νάβι που με το mirror screen μπορείς να το λύσεις .
Γενικά στην πεζώ επειδή συνήθως έπαιζαν σε πιο χαμηλές τιμές και πιο φτηνά αμάξια δεν έχουν την εμπειρία των γερμανών στο να παίζουν με την φορολογία .
-
Γιώργο στο έξυπνο πακεταρισμα ωθεί και το παράλογο φορολογικό σύστημα που για ένα ευρώ υπέρβαση σε χρεώνει με αυξημένο συντελεστή για το σύνολο του ποσού και όχι για το υπερβάλλον.
Σε κάθε περίπτωση όλοι το κάνουν αν μπορούν (εξαρτάται και τι άκρες έχεις με τη μαμά εταιρεία ώστε να σου βγάλει ειδική έκδοση) ή το προσπαθούν.
Και πραγματικά ως νομικός κρίνω ότι άλλο η φοροκλοπή (να μην αποδίδεις ΦΠΑ ή αλλους παρακρατούμενους) και άλλο η νόμιμη φοροαποφυγή.
Ο βουλγαρακης όσο και να πείραζε κάποιους νομικα είχε δίκιο. Ηθικοί ενδοιασμοί στην εκκλησία ή στην προσωπική ζωή του καθενός.
Το κράτος έχει κανόνες, οι κανόνες αν ειναι γραμμένοι στο ποδι, έχουν παράθυρα νόμιμα και σε κάθε περίπτωση κάθε περίπτωση κρίνεται δικαστικά βάσει των νόμων και όχι κάποιας ηθικής. -
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Γενικά στην πεζώ επειδή συνήθως έπαιζαν σε πιο χαμηλές τιμές και πιο φτηνά αμάξια δεν έχουν την εμπειρία των γερμανών στο να παίζουν με την φορολογία .Συμφωνώ με τα περισσότερα, αλλά διαφωνώ σε αυτό, για τους εξής λόγους:
-
Δεν χρειάζεται να έχεις εμπειρία, αρκεί να έχεις ανθρώπους με κοινή λογική που να ξέρουν την δουλειά τους και να ενδιαφέρονται.
-
Εάν δεν έχεις, μπορείς πάντα να προσλάβεις από την αγορά.
-
Ο Συγγελίδης έχει και μακρόχρονη εμπειρία και εμπειρία από ακριβές μάρκες (βλ. Jeep). Απλά είναι θέμα νοοτροπίας και αδιαφορίας για εμένα. Πέρα από την όποια προσωπική μου άποψη, αντικειμενικά έχει κάνει πολλά λάθη σε όλες τις αντιπροσωπείες που έχει / είχε.
-
-
από συχνές αλλαγές αυτοκινήτων βγαίνεις σχεδόν πάντα ζημιωμένος
πες του φίλου σου να κρατάει το ίδιο αμάξι καιρό -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
πες του φίλου σου να κρατάει το ίδιο αμάξι καιρόΚάπου πρέπει να τα φας φίλε! Άλλος τα τρώει στις πουτάνες, άλλος στα αμάξια κοκ [emoji1]
-
Όσο οι τιμές είναι παραπλήσιες ο κόσμος θα προτιμάει το BMW.Για τον καταναλωτή καλό είναι. Και για την εταιρία καλό είναι γιατί καθοδηγεί τους πάντες στα ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα που γίνεται ευκολότερα ο προγραμματισμός να είναι όλα xline advanced.
To ότι νομότυπα παραβιάζει τον κανόνα του extra εξοπλισμού είναι εύκολο να το καταλάβεις.
Πάρε με πίεση από αντιπροσωπο προσφορά αυτόματο και xline και προσφορά ξεχωριστά xline advanced. Θα δεις οτι το αυτόματο κιβώτιο έχει μηδενικό κόστος στο xline advanced ενώ έχει 2500 λτπφ στο xline.
Nομότυπο φαίνεται.
Οπως νομότυπή φαινόταν όμως και η μικρή χονδρική τιμή των BMW, X1. με το παλιό φορολογικό σύστημα. Στην πράξη γνωρίζεις την κατάληξη καθώς εύκολα γίνεται σύγκριση ΧΤ μεταξύ των χωρών και του περιθώριου κέρδους και μπορεί να τεκμηριωθεί δόλος για φοροδιαφυγή.ενώ το φορολογικό σύστημα στην Ελλάδα είναι λογικό...
πλάκα κάνουμε;
ΕΕ είμαι και με φορολογούν (ή τουλάχιστον αυτό προσπαθούν...) 70-75%... -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
πες του φίλου σου να κρατάει το ίδιο αμάξι καιρόΚάπου πρέπει να τα φας φίλε! Άλλος τα τρώει στις πουτάνες, άλλος στα αμάξια κοκ [emoji1]
προφανώς!! Αλλά δεν πρέπει μετά να κλαίγεσαι για τη χασούρα!!
(για τον φίλο του κρούζερ αυτό!) -
Δεν γίνεται . Είναι ψυχοθεραπεία . Και τώρα σε αλλαγή αυτοκινήτου και σκάφους είναι....
Και δεν είναι η απαξίωση του μτχ μόνο στην γρήγορη αλλαγή , αλλά και στην αργότερη...
Peugeot 3008 2016