-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
από συχνές αλλαγές αυτοκινήτων βγαίνεις σχεδόν πάντα ζημιωμένος
πες του φίλου σου να κρατάει το ίδιο αμάξι καιρόΕκτός εάν παίζεις με στοκ ή μεταχειρισμένα. Όταν το έκανα αυτό το 'σπορ', έχανα από καθόλου έως ελάχιστα, αλλά τα 'έπαιζα' μόνο έτσι.
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Δεν γίνεται . Είναι ψυχοθεραπεία . Και τώρα σε αλλαγή αυτοκινήτου και σκάφους είναι....Και δεν είναι η απαξίωση του μτχ μόνο στην γρήγορη αλλαγή , αλλά και στην αργότερη...
Αν κρατήσεις ένα αμάξι 10 χρόνια και σου έχει κάνει τη δουλειά σου χωρίς προβλήματα τότε τα έχει βγάλει τα λεφτά του.
Θα σου πω και ένα παράδειγμα. Μιλούσα πριν κανα χρόνο με μεγαλοστέλεχος εταιρίας που παρκάρει σε γκαράζ της πολυκατοικίας που μένω με γαμάτη 5άρα που όπως λες μετά από 12 χρόνια έχει απαξιωθεί τιμολογιακά.
Και μου λέει: Αν την πουλήσω παίρνω ψίχουλα σε σχέση με την αξία της.
Τον ρωτάω: Σου έχει βγάλει προβλήματα;
Μου είπε για μια μόνο βλάβη που πήγε κάποια κατοστάρικα αλλά κατά τα άλλα τίποτα.
Τον ξαναρωτάω, σου κάνει τη δουλειά σου; Είσαι ευχαριστημένος;
Μου λέει: Πολύ καλά, το αμάξι είναι κορυφή στον δρόμο, αλλά έλεγα να πάρω μια Χ1 έτσι για αλλαγή...
Και του λέω: Κράτα τα λεφτά σου! Γιατί να τη δώσεις; Στον δρόμο πάει πένα, το αμάξι σου είναι καλύτερο από οτιδήποτε άλλο πάρεις και θα σου μείνουν και τα φράγκα...Κράτα τη μέχρι να σκορπίσει...Μετά από ένα χρόνο βλέπω ακόμη την 5άρα να πηγαινοέρχεται και τον τύπο μια χαρά ευχαριστημένο...
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
από συχνές αλλαγές αυτοκινήτων βγαίνεις σχεδόν πάντα ζημιωμένος
πες του φίλου σου να κρατάει το ίδιο αμάξι καιρόΕκτός εάν παίζεις με στοκ ή μεταχειρισμένα. Όταν το έκανα αυτό το 'σπορ', έχανα από καθόλου έως ελάχιστα, αλλά τα 'έπαιζα' μόνο έτσι.
Καλά το μεταχειρισμένο αν το μελετήσεις συμφέρει 1000%! Εδώ μαζί σου...
Εγώ πήρα corolla 3ετίας με 8.500 ευρώ και την πούλησα μετά από άλλα 7 χρόνια 5.000 ευρώ με 187.000 χλμ... -
Παιδιά δε γνώριζα αυτές τις λεπτομέριες με τις τιμές στη BMW.
-
ερώτηση: η σύγκριση 3008 - χ1 στα 2 λίτρα αφορά αμφότερα τετρακίνητα?
παρατήρηση: γνωστός με 5αρα (5ετίας) που την έσκισε, όταν ρώτησε για αλλαγή με καινούρια του λέει ο μάστορας, δεν σε συμφέρει με τίποτα, βάλε καινούριο μοτέρ και θα έχεις καινούργιο αμάξι (σχεδόν) με υποπολλαπλάσιο κόστος
-
Ο χρήστης dr.angelo έγραψε:
παρατήρηση: γνωστός με 5αρα (5ετίας) που την έσκισε, όταν ρώτησε για αλλαγή με καινούρια του λέει ο μάστορας, δεν σε συμφέρει με τίποτα, βάλε καινούριο μοτέρ και θα έχεις καινούργιο αμάξι (σχεδόν) με υποπολλαπλάσιο κόστος
Σωστός!!!
-
ερώτηση: η σύγκριση 3008 - χ1 στα 2 λίτρα αφορά αμφότερα τετρακίνητα?παρατήρηση: γνωστός με 5αρα (5ετίας) που την έσκισε, όταν ρώτησε για αλλαγή με καινούρια του λέει ο μάστορας, δεν σε συμφέρει με τίποτα, βάλε καινούριο μοτέρ και θα έχεις καινούργιο αμάξι (σχεδόν) με υποπολλαπλάσιο κόστος
-
Όχι, δικίνητα. το 3008 δεν βγαίνει με 4κίνηση.
-
Δεν είναι έτσι ακριβώς (δεν συμφωνώ με τον μάστορα με τίποτα), γιατί:
α) Και μοτέρ να αλλάξει δεν θα έχει καινούργιο αυτοκίνητο, αλλά αυτοκίνητο 5ετίας (σε φθορά μηχανικών μερών και τεχνολογία). Επίσης, εάν μιλάμε για καινούργιο κινητήρα, το κόστος είναι πολύ μεγάλο. Εάν μιλάμε για μεταχειρισμένο, ποιος εγγυάται την κατάστασή του?
β) όσο εκπληκτικό αυτοκίνητο και να είναι η F10 5αρα, η νέα 5αρα είναι σαφώς καλύτερη.
Το ότι θα χάσει πολλά χρήματα είναι γεγονός, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι με αλλαγή μοτέρ θα έχει καινούργιο αμάξι.
-
-
Το ζήτημα είναι αν έχεις αμάξι να κάνεις τη δουλειά σου και αν το ευχαριστιεσαι. Αν δώσει την 5αρα για να πάρει ενα σαφώς χειρότερο αμάξι τότε δεν αξίζει. Αν το σενιαρει και το κρατησει για χρόνια ακόμη εξακολουθεί να καλυπτει τις ανάγκες του και του μένει και το χρήμα αντί να πεταξει το αμάξι για ψιχουλα...
Φυσικά ολα εξαρτωνται από το τι θέλει κάποιος!
Αν θέλει να τα σκασει για καινούριο... δικό του και το μαχαιρι και το καρπουζι! -
ο γνωστός πάντως έβαλε καινούριο μοτέρ στην 5αρα, του πήγε 7-8 χιλ αν θυμάμαι καλά. με αυτό το ποσό και τα λεφτά που έδιναν για τη δικιά του έπαιρνε μόνο τη μισή καινούρια όμως
μεταξύ μας τώρα, για 2-λιτρο και 2-κίνητο σαν πολλά δεν είναι τα σχεδόν 40.000 ? στη σύγκριση 3008-χ1 αναφέρομαι
-
Το 3008 βγαίνει με το Grip και M+S λάστιχα . Αυτό σημαίνει ότι πάει μακρύτερα από τα δικίνητα και δεν πάει όπου πάνε τα τετρακίνητα , τα οποία δεν πάνε όπου πάνε όσα έχουν και κοντές σχέσεις .
Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το έχουμε κατά νου στις συγκρίσεις .
Από την άλλη η Πεζό διαφημίζει προσφορές μέχρι αύριο . Αραγε πήγε κανένας να πάρει τιμή ?
-
ο γνωστός πάντως έβαλε καινούριο μοτέρ στην 5αρα, του πήγε 7-8 χιλ αν θυμάμαι καλά. με αυτό το ποσό και τα λεφτά που έδιναν για τη δικιά του έπαιρνε μόνο τη μισή καινούρια όμωςμεταξύ μας τώρα, για 2-λιτρο και 2-κίνητο σαν πολλά δεν είναι τα σχεδόν 40.000 ? στη σύγκριση 3008-χ1 αναφέρομαι
Ίσως δεν κατάλαβες!
Πρότεινα να ΜΗΝ τη δώσει την 5άρα!
Κ φυσικά δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξει μηχανή χωρίς πρόβλημα! Η αλλαγή μόνο σε περίπτωση μεγάλων προβλημάτων...Για τα δικινητα συμφωνώ... Γενικά πολλά τα λεφτά κ υπερκοστολογημένη όλη η κατηγορία. Κ τα 40 που έδωσα εγώ για δίλιτρο αυτόματο τετρακίνητο diesel με 190 άλογα πολλά ήταν...35 θα έπρεπε να είχε όπως η προηγούμενη Χ1...
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Από την άλλη η Πεζό διαφημίζει προσφορές μέχρι αύριο . Αραγε πήγε κανένας να πάρει τιμή ?
Έχει έκπτωση 3000 ευρώ σε ετοιμοπαράδοτα μοντέλα, τουλάχιστον έτσι είπε ο πωλητής μου.
-
Ο χρήστης gvard έγραψε:
Έχει έκπτωση 3000 ευρώ σε ετοιμοπαράδοτα μοντέλα, τουλάχιστον έτσι είπε ο πωλητής μου.
Αν ισχύει είναι μεγάλη κίνηση!
-
ο γνωστός πάντως έβαλε καινούριο μοτέρ στην 5αρα, του πήγε 7-8 χιλ αν θυμάμαι καλά. με αυτό το ποσό και τα λεφτά που έδιναν για τη δικιά του έπαιρνε μόνο τη μισή καινούρια όμωςμεταξύ μας τώρα, για 2-λιτρο και 2-κίνητο σαν πολλά δεν είναι τα σχεδόν 40.000 ? στη σύγκριση 3008-χ1 αναφέρομαι
Δεν έχω λόγω να μην σε πιστέψω, αλλά το βρίσκω εξαιρετικά απίθανο με τα χρήματα που αναφέρεις, αφού μόνο το μοτέρ (χωρίς εργασία) έχει περί τις €10.000.
Ναι είναι αρκετά χρήματα για 2λιτρο, 2κίνητο, αλλά ας όψεται το φορολογικό μας σύστημα. Στο εξωτερικό τα 2κίνητα με τα 4κίνητα έχουν πολύ μικρή διαφορά τιμής.
Για τα δικινητα συμφωνώ... Γενικά πολλά τα λεφτά κ υπερκοστολογημένη όλη η κατηγορία. Κ τα 40 που έδωσα εγώ για δίλιτρο αυτόματο τετρακίνητο diesel με 190 άλογα πολλά ήταν...35 θα έπρεπε να είχε όπως η προηγούμενη Χ1...
Εσύ να μην μιλάς...τσάμπα της πήρες. Για το αυτοκίνητο που πήρες, η τιμή ήταν απίστευτη, τρελό VFM!
Καλή έκπτωση, αλλά τελείως κόλπο marketing, αφού την Δευτέρα ο πωλητής μου μίλησε για €2.500-3.000 έκπτωση, όποτε και εάν το παραγγείλω.
-
κι εμένα μου έκανε εντύπωση το ποσό που μου είχε αναφέρει, δεν ξέρω βέβαια για ποιο λόγο έκανε την αλλαγή, τι ακριβώς άλλαξε και αν έβγαλε και κάτι από το προηγούμενο μοτέρ. επίσης, ίσως παίζει ρόλο και η έκπτωση που απολαμβάνει ο καθένας ανάλογα με τα... κονέ
-
Ο χρήστης gvard έγραψε:
Υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα 3008;
-
https://www.msn.com/el-gr/autos/ownersh ... hp#image=1
τι έγινε ρε παιδιά ;
Η bmw το premium τελευταία στην κατηγορία; -
Ο χρήστης silversurferGR έγραψε:
https://www.msn.com/el-gr/autos/ownership/τα-αυτοκίνητα-που-είναι-πιο-πιθανόν-να-βγάλουν-προβλήματα/ss-AAstcHb?li=BBqxHCu&ocid=iehp#image=1τι έγινε ρε παιδιά ;
Η bmw το premium τελευταία στην κατηγορία;Βρες μια γερμανική έρευνα κ θα δεις τελείως αντίθετα αποτελέσματα! Έχουμε πολλές φορές σχολιασει το πόσο αναξιόπιστες είναι αυτές οι 'έρευνες'!
Βέβαια από την άλλη πλευρά η BMW σίγουρα δεν είναι από τις πιο αξιοπιστες εταιρίες! -
Μόλις πριν λίγες μέρες χάζευα κάποιες έρευνες αξιοπιστίας σε επίπεδο φίρμας, αλλά και μοντέλων που δεν απείχαν από την προαναφερθείσα όσον αφορά την bmw την peugeot nissan e.c.a. Το ζήτημα δεν είναι κατα πόσο αληθεύουν με ακρίβεια χιλιοστού αλλά ότι σίγουρα δείχνουν μια τάση. Ήταν μια δύο αγγλικές και μια γερμανική όπου ναι... οι Γερμανοί πάτωσαν με εξαιρέσεις κάποια μοντέλα όπως το γκολφ αν θυμάμαι καλά. Το ζήτημα είναι πως πλέον δεν μένει ουδέν κρυπτόν και μέσω κυρίως του διαδικτύου μαθαίνονται πολλά ενώ καταρρίπτονται και πολλοί μύθοι. Ακόμη και στην ψωροκώσταινα δεν είναι λίγα τα 3008 που κυκλοφορούν πλέον ενάντια σε απόψεις που ενισχύουν το συμπέρασμα πως θα πήγαιναν άπατα. Για εμένα είναι πλήρως κατανοητό πως στην χώρα μας υπάρχει μια ημιμάθεια όσον αφορά την συνολική έννοια της αυτοκίνησης και των εταιρειών ως προς τι αντιπροσωπεύουν. Ακόμη πχ ο περισσότερος κόσμος δεν έχει κατανοήσει πως στο εφεύρημα του downsize των Γερμανών, οι Γάλλοι όχι μόνο προσαρμόστηκαν αλλά και με πολύ μεγάλη επιτυχία φτιάχνουν πλέον αυτοκίνητα με μηχανικά σύνολα προηγμένα σε τεχνολογία και συνάμα οικονομικά, δίχως να έχουν ακολουθήσει το μπαρόκ της γερμανικής σχολής στο σχεδιασμό. Το 3008 ήρθε για να δείξει πως στην κατηγορία οι Γάλλοι όχι μόνο ξέρουν να δώσουν premium αυτοκίνητα αλλά και πως στην φαρέτρα τους υπάρχουν και άλλα βέλη που θα έρθουν. Ξεπερνώντας κυβιστικά σύνδρομα και ακόμη και με ημιάκαμπτους ή όχι φτιάχνουν πανέμορφα αυτοκίνητα που στέκονται άριστα σε κάθε οδόστρωμα δίχως να το διατυμπανίζουν ως να ήταν το μόνο προσόν τους. Μπαίνει ο άλλος μέσα και νιώθει άρχοντας στο κάστρο και δόξα το θεό μπορεί ανάλογα τα θέλω του να μετακινηθεί είτε σε 120 ή 180 ή και προσεχώς περισσότερα αλόγατα δίχως κανένα κόμπλεξ απέναντι στους γερμανούς φίλους μας. Οπωσδήποτε για παράδειγμα μια Χ1 δεν μπορεί να θεωρηθεί μικρός αντίπαλος αλλά σε καμιά περίπτωση δεν υπάρχει χάσμα που να δικαιολογεί στα ίδια επίπεδα εξοπλισμού και επιδόσεων ούτε το παραπάνω χιλιάρικο. Είναι κυρίως θέμα γούστου από ένα σημείο και τίποτε άλλο...Για εμένα το 3008 είναι από πολλές απόψεις άξιος ανταγωνιστής της Χ1 και του τιγκ στην κατηγορία τους αλλά και κατηγορία τιμής που ορίζουν. Μάλιστα το τιγκ μου βγάζει λίγο πιο offroad χαρακτήρα σε σχέση με τα άλλα δύο. Πιο σοβαρό και εξίσου γεμάτο τεχνολογία (ελπίζω να έχουν απαλλαγεί από περίεργα firmware... ) έχει φτάσει πλέον σε απτά επίπεδα ωριμότητας και δεν αμφιταλαντεύεται πουθενά. Είναι ουσιαστικά ένα σχήμα που με λίγες διαφορές θα αλλάζει από γενιά σε γενιά για χρόνια. Το 3008 αλλά και η Χ1 είναι προϊόντα που προέκυψαν μέσα από την απογοήτευση που χάρισαν οι προγονοί τους. Το ένα με συμπεριφορά χειρίστου επιπέδου σε πλάγιους ανέμους και ποιότητα πολύ κάτω του premium και το άλλο περισσότερο πολυμορφικό υπερυψωμένο παρά suv.
-
Σπύρε πήγαινε οδήγησε και τα τρία και θα καταλάβεις. Βάλε μέσα κ το Kuga κ ιδανικά κ το Q3. Θα δεις διαφορές κ στις καμπίνες κ στην οδηγική συμπεριφορά των αυτοκινήτων. Καλά είναι κ τα 5. Ίδια όμως δεν είναι...
Peugeot 3008 2016