-
Διορθώθηκε! Ονόματα είναι αυτά που πάνε και τους δίνουνε;
-
Ε γερμανοι και vag τι περιμενεις!!!!
Στάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
To 3008 έχει M+S λάστιχα . Η γερμανική λαδιέρα , αν έχει λάστιχα δρόμου , τότε προφανώς ΔΕΝ έχει καλύτερα φρένα και ΔΕΝ έχει λιγότερο θόρυβο .
Τέλος πάντων επειδή στις λαδιέρες δεν μπαίνω μέσα , κάποιος που μπήκε και πλύθηκε καλά μετά να μας πει , αν τα υλικά της λαδιέρας είναι καλύτερα από τον Αυτοκράτορα και Αυτοκίνητο της Χρονιάς...
-
Από άνεση των πίσω επιβατών, το tiguan είναι ΣΑΦΩΣ πιο άνετο
-
Νομίζω πως έλεγε ότι το Tiguan έχει καλύτερο χώρο για τα πόδια, ενώ το 3008 μεγαλύτερο ύψος για τα κεφάλια, επειδή το κάθισμα του είναι πιο χαμηλά τοποθετημένο.
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
To 3008 έχει M+S λάστιχα . Η γερμανική λαδιέρα , αν έχει λάστιχα δρόμου , τότε προφανώς ΔΕΝ έχει καλύτερα φρένα και ΔΕΝ έχει λιγότερο θόρυβο .
Τέλος πάντων επειδή στις λαδιέρες δεν μπαίνω μέσα , κάποιος που μπήκε και πλύθηκε καλά μετά να μας πει , αν τα υλικά της λαδιέρας είναι καλύτερα από τον Αυτοκράτορα και Αυτοκίνητο της Χρονιάς...Στο λέω με απόλυτα καλή διάθεση!
Εχουμε καταλάβει τι σου αρέσει αλλά το να είσαι μονίμως εριστικός και κολλημένος, έχει κουράσει! -
δεν πειράζει . Εδώ παίζω εντός έδρας....
-
Βασικά ολίγον τι πειράζει.
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Βασικά ολίγον τι πειράζει.+1
-
Εντάξει θα παραμείνω με το όπλο παρά πόδα ....
Οσο η συζήτηση γίνεται με ήπιο τρόπο .....
Εντιτ
Είδα στο σάιτ της Χ1 ότι μιλάτε πλέον για τιμές 42000 για αυτόματο βενζίνη 1500 , ενώ πριν 10 μέρες μιλάγατε ότι το έδινε 31,5
Τελικά τι ισχύει ?
Και αφού είναι τόσο καλό αμάξι γιατί παίζουν τόσο οι τιμές . Και αφού κάνουν 30 % έκπτωση , πόσο κέρδος έχουν ? Γιατί μέσα αποκλείεται να μπαίνουν .....
-
Δεν πρόκειται για ίδιες εκδόσεις
-
Εγώ άλλα διάβασα . Θα μπορούσατε να γίνεται λίγο πιο αναλυτικοί στο τι περιλαμβάνουν τα 31,5 ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ και τι τα 42000 και πόσο κάνει το αντίστοιχης έκδοσης 3008 ?
Απλά για να μιλάμε με νούμερα και αντικειμενικά .
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Εντάξει θα παραμείνω με το όπλο παρά πόδα .... [emoji38]Οσο η συζήτηση γίνεται με ήπιο τρόπο .....
Εντιτ
Είδα στο σάιτ της Χ1 ότι μιλάτε πλέον για τιμές 42000 για αυτόματο βενζίνη 1500 , ενώ πριν 10 μέρες μιλάγατε ότι το έδινε 31,5
Τελικά τι ισχύει ?
Και αφού είναι τόσο καλό αμάξι γιατί παίζουν τόσο οι τιμές . Και αφού κάνουν 30 % έκπτωση , πόσο κέρδος έχουν ? Γιατί μέσα αποκλείεται να μπαίνουν .....
Αν θες να προκαλέσεις το κάνεις και ήρεμος.
Οι τιμές που αναφερεις είναι για διαφορετικά επίπεδα εξοπλισμού το μεν φθηνό για manual advantage μετα από έκπτωση εμπόρου (περιθώριο εκπτωσης εμπόρου 6-7%), τα 42Κ για τιμή καταλόγου (χωρίς καμία έκπτωση) της νέας έκδοσης xline και δη σε αυτόματο.Με την ευκαιρία επειδή είμαι στο συνεργείο Peugeot για το πρώτο σέρβις του 108 (η leaseplan σε στέλνει σε εξουσιοδότημενο) έκατσα και χάζεψα πολύ ώρα το 3008 κανονίσα δε και τεστ στο αυτόματο βενζίνης για να μπορέσω να κάνω σύγκριση.
Από όσα είδα στην έκδοση allure που είχε συμπέρανα τα εξής.
Όμορφο έξω και ενδιαφέρον μέσα.
Μέσα λίγο κλειστοφοβικο καθώς είναι ψηλά το υποβραχιονιο, ενώ το τιμόνι είναι πολύ μικρό.
Πίσω τα ίδια. Οι χώροι δείχνουν μικροί αν και δεν είναι κατά μήκος αλλά κάπως κατά πλάτος.
Το πορτ μπαγκαζ μεγάλο αλλά καθ ύψος.
Η τιμή για το allure 1,2 manual ήταν 32000 και με το ωραίο δερματινο σαλόνι που είχε το εκθεσιακό πήγαινε στα 33000. Το τρέχον προωθητικό είναι 800 ευρώ και περιλαμβάνεται στις παραπάνω τιμές , ενώ για αυτόματο κιβώτιο προσθέτεις αλλά 2000 περίπου ευρώ. -
Πάντα είμαι ήρεμος . Ακόμα και αν φαίνομαι εκνευρισμένος .
Οι τιμές από ότι καταλαβαίνω της Χ1 ήταν για προσφορές υπαρχόντων (πινακιδομένων ? ? ) αυτοκινήτων που τελείωσαν . Αλλά σήμερα στο σάιτ της Χ1 γράφετε ότι με την έκπτωση που συνεχίζεται για τον Απρίλιο οι τιμές είναι στα 42000 για το αυτόματο βενζίνης .
Η έκδοση Allure είναι η πιό πλούσια . Και εδώ έχουμε δέρμα και όχι δερματίνη όπως στα γερμανικά .
Για το υποβραχιόνιο δεν συμφωνώ γιατί εγώ είμαι πολύ ψηλός και δεν με ενοχλεί . Το τιμόνι και εμένα μου φάνηκε περίεργο για τα γούστα μου .
Οι πίσω χώροι έχουν θέμα για τον μεσαίο επιβάτη με την ογκώδη κονσόλα , αλλά οι άλλοι δύο είναι άνετα .
Ισως τελικά το active με το αυτόματο να είναι η καλύτερη επιλογή .
-
Αναμένουμε εκτιμήσεις από το test drive Στέφανε!
-
Η επιπλέον έκπτωση της εδώ θυγατρικής (επιπλέον της στανταρ έκπτωσης από τους εμπόρους) αφορούσε ετοιμοπαραδοτα καινούργια και αταξινόμητα αμάξια (άλλη φάση τα πινακίδωμενα που μπορεί να πάρουν οι έμποροι για επίτευξη των στόχων τους).
Η έκπτωση αυτή συνεχίζεται και για τον Απρίλιο μιας και τα αμάξια δεν τελείωσαν τελικά ή θα φέρουν και άλλα.
Τα 42κ όπως ξανάγραψα και εδώ και στις Χ1 το νήμα αφορά τιμή configurator για το 1500 βενζίνης αυτόματο νέο spec xline χωρίς καμία έκπτωση.
Αν στην τιμή αυτή υπολογίσεις το παραπάνω προωθητικό και την έκπτωση του εμπόρου τότε το ποσό αυτό πέφτει στα 37000 που δεδομένων του τι περιλαμβάνει η έκπτωση είναι μια χαρά τιμή! -
Απλά είναι τα πράγματα στην σύγκριση 3008 vs X1:
- Σαφώς είναι ακριβότερη η Χ1 (περί το 10%-20%, ανάλογα ποιες εκδόσεις συγκρίνουμε)
- Σαφώς είναι καλύτερο αυτοκίνητο (συνολικά) η Χ1
- To 3008 κατά γενική ομολογία είναι ομορφότερο εσωτερικά-εξωτερικά (προσωπικά βρίσκω ομορφότερη την Χ1 και στην γυναίκα μου π.χ. δεν της αρέσει το 3008), αλλά είναι καθαρά υποκειμενικό.
- Οπότε ο καθένας αγοράζει αυτό που του αρέσει και φτάνει το πορτοφόλι του.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Απλά είναι τα πράγματα στην σύγκριση 3008 vs X1:- Σαφώς είναι ακριβότερη η Χ1 (περί το 10%-20%, ανάλογα ποιες εκδόσεις συγκρίνουμε)
- To 3008 κατά γενική ομολογία είναι ομορφότερο εσωτερικά-εξωτερικά (προσωπικά βρίσκω ομορφότερη την Χ1 και στην γυναίκα μου π.χ. δεν της αρέσει το 3008), αλλά είναι καθαρά υποκειμενικό.
Φάνη
Στο (4) με βρίσκεις απολύτως σύμφωνο .
Στο (3) συμφωνώ ότι είναι καθαρά υποκειμενικό το γούστο ,αλλά πρέπει τουλάχιστον να παραδεχτείς ότι το 3008 είναι πιο φρέσκο σχεδιαστικά.
Στο (2) έχω τις επιφυλάξεις μου γιατί:
Α) ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ DIESEL ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ,καθόσον ,σαν υποψήφιος αγοραστής έκανα εκτεταμένα και αρκετά test drive και στα δύο αμάξια, το συνολικό πακέτο έγερνε ,οριακά έστω, προς το 3008 που και τελικά αγόρασα. ( Έκανα test και το X1 xDrive20d και ουσιαστικά είναι … ΑΛΛΟ αυτοκίνητο από το X1 sDrive16d )
Β) και τα δύο αμάξια είναι καινούργια στο δρόμο και δεν έχουμε στοιχεία για την αντοχή τους στο χρόνο και το απροβλημάτιστο της λειτουργίας τους .Πάντως στα πλαίσια τις έρευνας αγοράς που έκανα, έψαξα σε διεθνή site κατόχων, όπου για το νέο 3008 δεν μπόρεσα να βρώ τίποτα γιατί έχει πρακτικά 2 μήνες που έγιναν οι πρώτες παραδόσεις αυτοκινήτων στην Γαλλία, ενώ για την X1 που κυκλοφορεί από το 2015 υπήρχαν αναφορές κατόχων σε Αμερικανικά site που ‘γκρίνιαζαν’ για τριγμούς από την ανάρτηση και τα φρένα ,αν θυμάμαι καλά .
Στο (1) επειδή έχω πρόσφατες τιμές από την δική μου έρευνα αγοράς τον Ιανουάριο και από πιο πρόσφατη έρευνα που έκανα για φίλο, δυστυχώς πέφτεις πολύ έξω.
Τιμή κλειδί Peugeot 3008 1.6 BlueHDi 120 S&S manual έκδοση GT LINE GRIP με πρόσθετο εξοπλισμό Μεταλλικό - Περιμετρική κάμερα 360ο και Park Assist - Μπάρες οροφής αλουμινίου - Εργοστασιακό συναγερμό , 34.600€
Τιμή καταλόγου X1 sDrive16d με αντίστοιχο εξοπλισμό 50.135€ και Τιμή κλειδί
( με πινακίδες και τέλη κυκλοφορίας) 50.400€ http://www.bmw.gr/myconfig/c5j5h7k8 ,
δηλαδή + 15.800€ ή +45% σε σχέση με το 3008 . Η καλύτερη έκπτωση που μας έδωσαν ήταν -4.400€ για απολύτου μετρητοίς, στα 46.000€ , δηλαδή +11.400€ ή +34% σε σχέση με το 3008 , και αυτό με την προϋπόθεση ότι θα ισχύει η έκπτωση της BMW όταν θα παραδοθεί το αμάξι . -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Αναμένουμε εκτιμήσεις από το test drive Στέφανε!Μακάρι να με καλέσουν σύντομα γιατί ο Φάνης ακομα περιμένει από γνωστό του!
Δεν έχουν πολλά αμάξια και εγώ ζήτησα αυτόματο βενζίνης για να κάνω άμεση σύγκριση! (δεν ασχολουμαι πλέον με μικρά diesel, τα θεωρώ καμμένο χαρτί. Να μιλήσουμε για diesel από 2000 κυβικά και πάνω)
Από τη σύγκριση specs που έκανα στο http://www.zeperfs.com/en/ η Χ1 υπερτερεί σε αυτά που θέλω (εντυπωσιακό το νούμερο για το φρενάρισμα που είδα), αλλά θα με ενδιέφερε να δω και την αίσθηση κιόλας, γιατί άλλο τα νουμερα άλλο η αίσθηση του αμαξιού! -
Ο χρήστης kakto έγραψε:
Απλά είναι τα πράγματα στην σύγκριση 3008 vs X1:
- Σαφώς είναι ακριβότερη η Χ1 (περί το 10%-20%, ανάλογα ποιες εκδόσεις συγκρίνουμε)
Φάνη
Στο (4) με βρίσκεις απολύτως σύμφωνο .
Στο (3) συμφωνώ ότι είναι καθαρά υποκειμενικό το γούστο ,αλλά πρέπει τουλάχιστον να παραδεχτείς ότι το 3008 είναι πιο φρέσκο σχεδιαστικά.
Στο (2) έχω τις επιφυλάξεις μου γιατί:
Α) ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ DIESEL ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ,καθόσον ,σαν υποψήφιος αγοραστής έκανα εκτεταμένα και αρκετά test drive και στα δύο αμάξια, το συνολικό πακέτο έγερνε ,οριακά έστω, προς το 3008 που και τελικά αγόρασα. ( Έκανα test και το X1 xDrive20d και ουσιαστικά είναι … ΑΛΛΟ αυτοκίνητο από το X1 sDrive16d )
Β) και τα δύο αμάξια είναι καινούργια στο δρόμο και δεν έχουμε στοιχεία για την αντοχή τους στο χρόνο και το απροβλημάτιστο της λειτουργίας τους .Πάντως στα πλαίσια τις έρευνας αγοράς που έκανα, έψαξα σε διεθνή site κατόχων, όπου για το νέο 3008 δεν μπόρεσα να βρώ τίποτα γιατί έχει πρακτικά 2 μήνες που έγιναν οι πρώτες παραδόσεις αυτοκινήτων στην Γαλλία, ενώ για την X1 που κυκλοφορεί από το 2015 υπήρχαν αναφορές κατόχων σε Αμερικανικά site που ‘γκρίνιαζαν’ για τριγμούς από την ανάρτηση και τα φρένα ,αν θυμάμαι καλά .
Στο (1) επειδή έχω πρόσφατες τιμές από την δική μου έρευνα αγοράς τον Ιανουάριο και από πιο πρόσφατη έρευνα που έκανα για φίλο, δυστυχώς πέφτεις πολύ έξω.
Τιμή κλειδί Peugeot 3008 1.6 BlueHDi 120 S&S manual έκδοση GT LINE GRIP με πρόσθετο εξοπλισμό Μεταλλικό - Περιμετρική κάμερα 360ο και Park Assist - Μπάρες οροφής αλουμινίου - Εργοστασιακό συναγερμό , 34.600€
Τιμή καταλόγου X1 sDrive16d με αντίστοιχο εξοπλισμό 50.135€ και Τιμή κλειδί
( με πινακίδες και τέλη κυκλοφορίας) 50.400€ http://www.bmw.gr/myconfig/c5j5h7k8 ,
δηλαδή + 15.800€ ή +45% σε σχέση με το 3008 . Η καλύτερη έκπτωση που μας έδωσαν ήταν -4.400€ για απολύτου μετρητοίς, στα 46.000€ , δηλαδή +11.400€ ή +34% σε σχέση με το 3008 , και αυτό με την προϋπόθεση ότι θα ισχύει η έκπτωση της BMW όταν θα παραδοθεί το αμάξι .Το ηχοσύστημα της FOCAL περιλαμβάνεται στην τιμή αυτή που αναφέρεις ή απαιτεί επιπλέον χρήματα; Εάν τελικά το έχεις τότε μάλλον εκτός από καλές διαδρομές θα πρέπει να ευχηθώ και καλές ακροάσεις!
Peugeot 3008 2016