-
Ο χρήστης george1977 έγραψε:
Για να ειμαι ειλικρινής περισσότερο λαθρεπιβάτης στην κατηγορία 30-35 Κ μου μοιάζει η BMW X1 παρά το 3008.Το 3008 ζητάει σε κάποιες εκδόσεις αυτά τα χρήματα με ολοκληρωμένη πρόταση και γεματό εξοπλισμό.
Πάνω κάτω όπως και το Honda CRV . Δίνεις 31-35 και παίρνεις το αυτοκίνητο όπως είναι.Στο σύστημα των premium , ο πελάτης που στοχεύουν είναι αυτός που θα μπει να σχεδιάσει όπως θέλει το αυτοκίνητο και τελικά να φύγει με ένα λογαριασμό 40Κ+ .
Ο πελάτης ο όποιος θα φύγει με λίγο extra εξοπλισμό δεν είναι ο ιδανικός για τα premium μαγάζια και μην σας κάνει εντύπωση έαν παρά την επιτυχία της X1 ,η ΒΜW να αποφασίσει να μην συνεχισει να επενδύει στην πλατφόρμα της σειράς Μίνι γιατί τελικά της φέρνει κόσμο , ο οποίος τηες φέρνει τελικά λιγότερα κέρδη ανα αυτοκίνητο.
Μα η X1 όντως δεν κανει τόσο, πλην εκπτώσεων ή ευκαιριών με το μικρο κινητήρα, και αυτο ειναι ενας ακομα λόγος που 3008 και Χ1 δεν ειναι ανταγωνιστικά αυτοκίνητα, οσο και να θέλει να το βλέπει ετσι η Peugeot.
Πραγματικά αδιανόητη η κινηση της να βγάλει ενα αμάξι στην κατηγορία kuga, qq κλπ και να το τιμολογήσει στο πάνω άκρο λες και σνομπάρει την κατηγορία αυτη. -
Προφανώς πιο μικρός μπορεί και εγώ να έπεφτα στην παγίδα να πάρω ένα γυμνό πρίμιουμ , ουσιαστικά ένα τιμόνι και 4 ρόδες , έναντι ενός καλά εξοπλισμένου μη πρίμιουμ .
Τελικά όταν βρέθηκα σε αυτή την περίπτωση είχα την δυνατότητα να πάρω πρίμιουμ πολύ ψηλότερης κατηγορίας ώστε να μην υπάρχει το δίλημμα αυτό μια και στα λεφτά αυτά δεν υπήρχε ανταγωνισμός από μη πρίμιουμ .
Μετά όμως από 10 χρόνια συμβίωσης με τέτοια αυτοκίνητα και τα προβλήματα που αντιμετώπισα , απομυθοποίησα εντελώς το παραμυθάκι των πρίμιουμ και όταν το 2009 αποφάσισα να επιστρέψω σε λογικά νούμερα , προτίμησα να αγοράσω το υπερεξοπλισμένο γαλλικό , από το μηδενικού εξοπλισμού και χειρότερων επιδόσεων πρίμιουμ και να μου μείνουν και 3-4 χιλιάρικα στην τσέπη .
Αλλά το θέμα είναι ότι τα πρίμιουμ αντί να λογικευτούν στην Ελλάδα έχουν ξυφύγει περισσότερο .
Οταν η c class με τον ντίζελ της Ρενώ και με μέτριο εξοπλισμό έκανε πριν τις τελευταίες φορολογικές αυξήσεις 52400 και από την πρώτη μέρα είχε θεματάκια με τριξίματα , φθορές στα πλαστικά των καθισμάτων κλπ , προφανώς δεν μπαίνει μέτρο σύγκρισης με τα υπόλοιπα αυτοκίνητα .Η Χ1 με εξοπλισμό ανάλογο του 3008 και με τις εκπτώσεις , παραμένει 30 % ακριβότερη και βέβαια μετά από 6-12 μήνες που θα αρχίσει και κάποιες εκπτώσεις και η πεζό αφού το αμάξι δεν θα είναι πλέον ολοκαίνουργιο οι διαφορές τιμής θα μεγαλώσουν και άλλο .
Για το μίνι που αναφέρθηκε , φίλη έχει το υπάρχον κάντρυμαν με θεματάκια , είχε το προηγούμενο μίνι που της είχε αρκετά θέματα , αλλά είναι φάσιον βίκτιμ Υπήρξα και επιβάτης στο πίσω κάθισμα σε τέστ ντράιβ του νέου κάντρυμαν . Οπως και στο υπάρχον ο πίσω επιβάτης ακόμα και σε απλές στροφές μέσα στην πόλη κάνει βόλτα στο πίσω κάθισμα , ενώ εννοείται δεν μπορείς να ακουμπήσεις κάτι πάνω σε αυτό γιατί θα το ψάχνεις .
Κατά τα άλλα μας ενοχλεί ο ημιάκαμπτος του 3008
-
Ο χρήστης george1977 έγραψε:
Κερδίζει σε volume αλλά χάνει σε κερδοφορίαhttps://www.fool.com/investing/2017/03/ ... yptr=yahoo
Και τα guidelines από το CEO ειναι ξεκάθαρα. Προτεραιότητα οι μεγαλύτερες σειρές και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
http://europe.autonews.com/article/2017 ... small-ones
Δεν λεει πουθενα ότι τα μικρα μοντελλα Μινι δεν βγαζουν αρκετα χρηματα. Ο λογος που εχει μειωμένα περιθωρια το 2016 ηταν γιατι κανει μεγαλες εκπτωσεις επηδει πολλα από τα μοντελλα που φερνουν χρηματα (σειρες 3,4,5,6 κλπ) είναι προς το τελος του κυκλου τους.
Στα Μινι, Χ1 κλπ δεν κανει μεγαλες εκπτωσεις ακομα γιατι είναι στην αρχη/μεση ζωη της η πλατφορμα του Μινι (το 2014 βγηκε).
-
Προσωπικά το μόνο μεμπτό που βρίσκω είναι πως για ένα τόσο όμορφο και συνάμα μεγάλο crossover θα ήθελα ο ντίζελ κινητήρας του να είναι τουλάχιστον 130. Η τιμή του ναι, είναι μεγαλύτερη του qq... αλλά ως προς την Χ1 είναι μια χαρά. Γιατί να προτιμήσω δηλαδή για παράδειγμα την Χ1 βενζίνης από το ντίζελ 3008; Επειδή θα μου πει κάποιος πως η Χ1 είναι premium? Συγνώμη αλλά δεν παραμυθιάζομαι έτσι απλά.
-
Σπύρο γιατι συγκρίνεις βενζίνη με diesel ; πλέον συνειδητά πας στο καθε καύσιμο οχι λόγω τιμης!
-
Ας μιλήσουμε πρώτα για το ντίζελ; Πόσο λοιπόν κάνει η φθηνότερη εκδοχή της Χ1 σε ντίζελ;
-
3000 παραπάνω απο τη φθηνότερη βενζίνης !
Το σκεπτικο ομως εδώ φίλε Σπύρο ειναι οτι αν ειναι να παω να δώσω 35000 για πεζω, στα 38000 θα κολλωσω αν ειναι να πάρω Μπέμπα; το να λείπουν 2-3 ηλεκτρονικές παπαριτσες απο μεσα δεν λέει κατι. Δεν μιλάμε με όρους υπέρβολης όπως κανει ο cruiser που έγραψε για γυμνά premium.... Δεν υπάρχουν γυμνά αμάξια πλέον και ακομα και η Bmw μπορει να εχει ενα πλούσιο κατάλογο αλλα δεν δίνει γυμνά τα αμάξια της. Πρακτικά κατι σοβαρό σε άνεση και ασφάλεια δεν τους λείπει ακομα και στην εισαγωγική έκδοση advantage. Pp -
Μα δεν χρειάζεται σώνει και καλά να δώσεις 35000 για να έχεις το 3008 σε αποδεκτό επίπεδο εξοπλισμού. Επίσης αν συνειδητοποιημένα πας σε βενζίνη η εκδοση του 3008 με τον 1.2 PureTech 130hp ξεκινά πολύ χαμηλότερα από το ποσό που ζητά η βενζίνη στην Χ1 και προφανώς δεν μιλάμε για διαφορά 3000 ευρώ αλλά για περισσότερο. Θυμίζω πως ο συγκεκριμένος κινητήρας έχει πάρει βραβείο ως του καλύτερου στην κατηγορία του για το 2016. Αυτά είναι στοιχεία και όχι ιδεοληψίες της μιας ή της άλλης πλευράς.
-
Ακριβώς αυτό! Αν θέλω να πάρω 3008 θα το πάρω γιατί το γουστάρω και αποδέχομαι τη τιμολογιακή πολιτική της εταιρίας. Από την άλλη η χ1 με τις προσφορές με τίποτα δεν έρχεται 30 % ακριβότερη και λόγω ότι είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο το προτιμούν οι περισσότεροι που μπορούν να κινηθούν σε budget 35 με 40 χιλ. Και είναι και premium πως να το κάνουμε..
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Σωστά Σπύρο. Αν του άλλου του αρέσει μπορεί να το πάρει ανεξάρτητα αν άλλα γύρω του παίζουν + ή - στα λεφτά. Για την Χ1 έχω την άποψη πως είναι η ακριβή πρόταση της αγοράς και ως άνω άκρο τα τιμά αυτά που ζητά. Η λέξη premium μου κάθεται κάπως αλλά το εννοώ πως δεν θα την έπαιρνα για το λόγο αυτό. Στην οικογένεια παίζει και η προηγούμενη Χ1 η οποία θεωρούνταν επίσης premium όταν βγήκε. Πάντως η αδερφή μου δεν την πήρε για αυτό το λόγο. Πιθανότατα μάλιστα δεν ξέρει τον όρο premium. Απλά την γούσταρε.
-
Αυτές οι premium ας δώσουν και κανένα χρόνο παραπάνω εγγύηση. Φοβούνται κάτι;
-
Αμάν τώρα τι είπες;;;; Αν λέω αν είχα πάρει Χ1 το 2014 τώρα θα ήμουν εκτός εγγύησης λόγω χλμ (τουλάχιστον 20000 παραπάνω ). Βέβαια αν πλήρωνα επέκταση...
-
Πάντως και οι όροι της εγγύησης έχουν ψιλά γράμματα. Βέβαια 2 χρόνια που δίνει η bmw είναι λίγα και συνήθως τα οποία προβλήματα παρουσιάζονται μετά
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Θα ήταν καλό να κάνουμε την σύγκριση με τις κανονικές τιμές της Χ1 και όχι τις τιμές προσφοράς που αφορούσαν συγκεκριμένο αριθμό στοκαρισμένων αυτοκινήτων.
Πόσοι από αυτούς που αγόρασαν την Χ1 το τελευταίο διάστημα θα την επέλεγαν αν δεν υπήρχε η προσφορά;
-
Οσο αφορά την συζήτηση με την τιμολογιακή πολιτική του 3008.
1 θέμα σύγκρισης λόγω εγγυτητας τιμών με την χ1 υπάρχει λόγω των δελεαστικων προσφορών της τελευταίας, ομως παίζει το στοκ της bmw σε προσφορά να εχει τελειώσει άρα παύει να υφίσταται.
2 σύγκριση με το qq δεν τίθεται. Το nissan σε σχέση με το το 3008 ειναι πολυ κατώτερο και το μονο του,μεγάλο, θετικό ειναι η τιμη.
3 το kuga υπάρχει χρόνια και δεν πουλαγε. Ως συνέπεια η φορντ εκανε γενναίες μειώσεις στην τιμη και πλέον ειναι πολυ vfm αγορα.
4 ο κύριος ανταγωνιστής του 3008 ειναι το Tiguan. Ενω σε άλλες χωρες δεν υπάρχει διαφορα τιμης μεταξύ των δυο και προσωπικά με ίδια τιμη μεταξύ των δυο θα διάλεγα 3008,στην ελλαδα το 3008 ειναι 1-2 χιλιαρικα ακριβότερο. Δεν ξερω αν αυτο εγινε γιατι οι εισαγωγής του peugeot ειναι κοθωνια η της vw ειναι γατονια αλλα κανει την επιλογη γρίφο.
Συνοπτικά με το τέλος των προσφορών της x1 σύγκριση δεν τίθεται. Το qq ειναι επιλογη για κάποιον με μικρότερο budget. Το derby γινεται μεταξύ 3008,Tiguan,kuga. -
Και crv
-
Το crv είναι Α Λ Λ Ο αυτοκίνητο και νομίζω ταιριάζει περισσότερο στην σύγκριση με τα rav, x-trail, x3, forrester.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Θα ήταν καλό να κάνουμε την σύγκριση με τις κανονικές τιμές της Χ1 και όχι τις τιμές προσφοράς που αφορούσαν συγκεκριμένο αριθμό στοκαρισμένων αυτοκινήτων.
Πόσοι από αυτούς που αγόρασαν την Χ1 το τελευταίο διάστημα θα την επέλεγαν αν δεν υπήρχε η προσφορά;Πρακτικά πάντως δεν υπαρχει όριο στην Χ1. Επαρκής είναι και η advantage με 2-3 φθηνά αισθητικά/χρηστικά πακέτα (που ξεκινάει από κάτι λιγότερο από 30000 για manual κιβώτιο στα 1500 βενζίνης) και φτάνει στο Θεό όσο προσθέτεις.
Η τρέχουσα προσφορά ήταν μεν από 2000 ευρώ από την ίδια τη BMW, πρακτικά όμως σου επιδοτούσε μια αναβάθμιση εξοπλισμού (από advantage στις αμέσως επόμενες xline/sportline, που περιέχουν αισθητικά και εξωτερικά κυρίως έξτρα και οχι τεχνολογικά).
Αρα στανταρ τιμή της Χ1 για να γίνει σύγκριση με τα υπόλοιπα δεν υπάρχει γιατί σχηματίζεται αλλιώς το πακέτο.
Επίσης θα πρέπει πάντα στα BMW να υπολογίζεις ένα 6-7% έκπτωση επί της ΛΤΠΦ απο τον έμπορο [επιπλέον δηλ. τυχόν έκπτωσης απο την ιδια τη BMW] λόγω των μεγάλων περιθωρίων που έχουν (πλέον των δώρων)!
Αρα ότι βλέπεις ως τιμοκατάλογο ή στο configurator θα το πληρώσεις αρκετά φθηνότερα στο τέλος.Προσωπικά είχα ένα max budget €35000. Εφόσον μέσα σε αυτό χώραγε (και περίσσευε για επέκταση εγγύησης και ασφάλεια) η Χ1, την προτίμησα ασυζητητί!
Τις ίδιες μέρες που κοίταζαμε με τον άλλο φίλο την Χ1 με είχαν καλέσει από την ΚΑΡΕΝΤΑ για το Tiguan που είχα ενδιαφερθεί και οδηγήσει! Πόσο κάνει το 1,4 TSI DSG τους ρωτάω. €34.000 το παίρνετε μου λένε!
Αγοράζω BMW με λιγότερα απαντώ και τελειώσε η κουβέντα!
Αλλά και 35.000 max 36.000 να είχε η BMW (τιμή όχι αδύνατη βάσει των εκπτώσεων των dealers που λέγαμε, ακόμα και όταν δεν υπάρχει έκπτωση από την ίδια την εταιρεία) πάλι θα την είχα προτιμήσει από το Tiguan στα 34.000 γιατί έχοντας οδηγήσει και τα 2 μου φάνηκε πολύ καλύτερη η Χ1!Οσο αφορά την συζήτηση με την τιμολογιακή πολιτική του 3008.
1 θέμα σύγκρισης λόγω εγγυτητας τιμών με την χ1 υπάρχει λόγω των δελεαστικων προσφορών της τελευταίας, ομως παίζει το στοκ της bmw σε προσφορά να εχει τελειώσει άρα παύει να υφίσταται.
2 σύγκριση με το qq δεν τίθεται. Το nissan σε σχέση με το το 3008 ειναι πολυ κατώτερο και το μονο του,μεγάλο, θετικό ειναι η τιμη.
3 το kuga υπάρχει χρόνια και δεν πουλαγε. Ως συνέπεια η φορντ εκανε γενναίες μειώσεις στην τιμη και πλέον ειναι πολυ vfm αγορα.
4 ο κύριος ανταγωνιστής του 3008 ειναι το Tiguan. Ενω σε άλλες χωρες δεν υπάρχει διαφορα τιμης μεταξύ των δυο και προσωπικά με ίδια τιμη μεταξύ των δυο θα διάλεγα 3008,στην ελλαδα το 3008 ειναι 1-2 χιλιαρικα ακριβότερο. Δεν ξερω αν αυτο εγινε γιατι οι εισαγωγής του peugeot ειναι κοθωνια η της vw ειναι γατονια αλλα κανει την επιλογη γρίφο.
Συνοπτικά με το τέλος των προσφορών της x1 σύγκριση δεν τίθεται. Το qq ειναι επιλογη για κάποιον με μικρότερο budget. Το derby γινεται μεταξύ 3008,Tiguan,kuga.- Για την τιμολόγηση της Χ1 γράφω παραπάνω! Δεν είναι τόσο τραγικό το θέμα! Το αμάξι αυτό άλλωστε ποτέ δεν ήταν vfm αλλά vfg, άσχετο αν με την πρόσφατη έξτρα έκπτωση σε ετοιμοπαράδοτα άγγιξε και λίγο vfm!
- Το QQ παίζει από 19000 έως 35000, απλά είναι χειρότερο ποιοτικά αυτοκίνητο και δεν μπορεί να συγκριθεί όχι μόνο με την Χ1, GLA, Q3 αλλά ούτε και με το 3008,Tiguan και Kuga!
- Το Kuga αλλαξε και πέρα από ποιοτικό είναι πλέον το πιο vfm. Και αυτό ανεβαίνει πάνω από 30000 σε κάποιες εκδόσεις αλλά όταν με 22700 όπως ο Φάνης αγοράζεις πλήρες πακέτο, τότε κάνει σκόνη QQ, Tiguan, Ateca, 3008 κλπ από την πρώτη στιγμή!
Το crv είναι Α Λ Λ Ο αυτοκίνητο και νομίζω ταιριάζει περισσότερο στην σύγκριση με τα rav, x-trail, x3, forrester.
Το CRV όντως παέι μαζί με RAV, XTRAIL κλπ αλλά εκει ανηκουν και τα X1 και Tiguan κατά τη γνώμη μου.
Χωράει αρκετή συζήτηση σε αυτό! -
To Tiguan και η Χ1 έχουν όπως και το 3008 παρόμοιους περιορισμούς σε εξωτερικές διαστάσεις. Τα cr-v, x-trail sub for and x3 είναι με μεγαλύτερες διαστάσεις (χαρακτηριστικά όλα είναι πάνω από 4,5 μέτρα σε μήκος...) Φυσικά και σηκώνει κουβέντα ειδικά αν πρέπει να τα δούμε όλα ως μεταξόνια και μόνο...
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Το crv είναι Α Λ Λ Ο αυτοκίνητο και νομίζω ταιριάζει περισσότερο στην σύγκριση με τα rav, x-trail, x3, forrester.Το κατεταξα στη κατηγορία αυτή λόγω τιμής. Το Crv στη 2κινητη έκδοση elegance, τιμογειται στα 32000, όσο δηλαδή περιπου και το 3008.
Peugeot 3008 2016