-
Εχουμε αρχίσει και μιλάμε με παράλληλους μονολόγους , οπότε μάλλον δεν θα βγάλουμε άκρη .
Τέλος πάντων οι απόψεις όλων καταγράφηκαν , μπορούμε να συνεχίσουμε .
Οι απόψεις μου δεν είναι κολλημένου ? Είναι αυτού που έχει πάθει και έχει πληρώσει ....
Οσο για τα μοντέλα που έβαλες Γρηγόρη , αν και τα προ 20ετίας βοηθάει τα γερμανικά αφού εκείνη την εποχή τα γαλλο-ιταλικά είχαν θέματα και τα γιαπωνέζικα δεν είχαν επενδύσει πάνω στην πολυτέλεια .
Αλλά μετά άρχισαν τα προβλήματα ποιότητας στην μέρκ , ανέβηκαν στην πολυτέλεια τα λέξους και ήταν λίγο αλλιώς τα πράγματα .
Μην πάμε όμως τόσο παλιά , γιατί εγώ έχω μνήμες από τα μέσα του 60...
Για το θέμα της σχεδίασης , μια και είμαι μηχανικός έχω κάπως πιό συγκεκριμένη άποψη . Σίγουρα υπάρχουν κανόνες , αλλά υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις .
Επίσης η γερμανική 'εργονομία' ήταν σαν τις κάλτσες και τα πέδιλα . Αστεία . Σαν το αλάρμ που το είχαν μπροστά από το χειρόφρενο και έκραζαν κάποιοι αστείοι την c5 επειδή είναι κοντά στον συνοδηγό , αλλά βέβαια μέσα στο πεδίο όρασης του οδηγού ταυτόχρονα με τον δρόμο ....
Επίσης οι προσωπικές εμπειρίες που δεν είναι τόσο μεμονωμένες όσο νομίζεις , είναι ΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΑΔΡΟΤΑΤΑ από τους ίδιους και όχι από πληρωμένες καταχωρήσεις στον {ειδικό} τύπο και σε αστεία τέστ ...
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Για κανε μια συγκριση στην μεσαια premium κατηγορια της τελευταιας 20ετιας και βαλε, νομιζεις οτι εχει καμμια σχεση η Ε-Class, η 5-series, τo A6 , με την 164, την Maserati 422/424/430, Lancia Thema, Peugeot 605, Νιssan Maxima, Lexus Ls 400?
Με τα ιταλικα να βγαζουν ηλεκτρολογικα προβληματα σε τετοια συχνοτητα, που οι κατοχοι τους, αφου τα πουλαγαν, δεν ξανακοιτουσαν Ιταλικο για δεκαετιες. Με πλαισιο πλαστελινη, που αν τολμουσες να τα αγορασεις με σπορ εργοστασιακη αναρτηση, μεσα σε ενα χρονο ειχαν ξεχαρβαλωθει και ακουγονταν σαν κουδουνιστρες...Δεν τριζανε τα Γαλλικα? Μονο τα Ιαπωνικα ειχαν σοβαρη αξιοπιστια, αλλα απο premium, με το ψηφιακο ρολογακι στο ταμπλω και τις απειρες γωνιες στην σχεδιαση, αλλο τιποτε...Ειχαν και τον αστριφτο εντωμεταξυ...Δε συγκρινεις σωστα.
w124, e34, ΧΜ, 605, 9000, 164, Thema ηταν οι αμεσοι ανταγωνιστες.
Και φυσικα υπαρχει σοβαρος αντιλογος. Τα audi 100 ηταν αμαξια κατωτερα απ ολα αυτα π.χ... Το πρωτο σοβαρο audi της κατηγοριας ηταν αυτο που παρουστηκε το 1997. Και καπου εκει υπαρχει και μια thesis οπως και μια 166, αμαξια που εφερναν σε πολυ πολυ δυσκολη θεση τους γερμανους... σε powertrain και μη...Εχω παει ταξιδι και με μεγαλη 5αρα και Merc E-class. Πολυ ανωτερα απο τα 605 , ΧΜ και Maserati 4αρα/Quattroporte της εποχης.
Το τελευταιο Γαλλικο premium κατασκευασμα, που ηταν ανωτερο απο ολα τα Γερμανικα, στο συνολο των χαρακτηριστικων της ηταν η CX Turbo GTI...
Aπο εκει και περα το χαος...Μηπως εχεις μεινει σε εκεινη την εποχη και αναπολεις, γιατι δεν εξηγειται αλλιως το κολλημα, ουτε και δικαιολογειται επειδη εσυ και 5-10 γνωστοι σου μπορει να 'καηκαν' απο Γερμανικα...Επ ουδενι δεν ισχυει η πρωτη προταση... Η XM ανα κυβισμο εκανε μακρααααν το καλυτερο και ανετοτερο ταξιδι. Μια κλαση καλυτερο. Ταξιδι εχω παει και με e34 και με w124 και με XM. Αυτα συγκρινω.Η XΜ ακομα και σα καμπινα εχει πιο premium αισθηση εντωμεταξυ . Η μονη 'μαγκια' της merc ειναι οτι εχει παρουσιαστει το μακρινο '85
Οπως και ανωτερη ηταν η xm fl 24v σε σχεση με την e39 2.8 που εχει επισης τυχει να ταξιδεψω. Ε28 ειχε ο κουμπαρος του πατερα μου οταν εκεινος ειχε cx 25 T μιας και ανεφερες τη cx. H μπεμπα εμοιαζε σαν αμαξι κατωτερης κατηγοριας σ ολα της..Και εγω μιλαω για εκατονταδες αυτοκινητα...Περα απο μεγαλη παρεα, οχι μονο δικη μου, ειχα απο την πλευρα του πατερα μου, μεχρι και τον θειο μου που ειχε την δυνατοτητα να εχει αλλαξει δυο ντουζινες αυτοκινητα, εκ των οποιων η μια ηταν αποκλειστικα Ιταλικα λογω παθους...Μονο τυχαιο δεν ειναι οτι απ' ολα αυτα που περασαν απο τα χερια του (μεταξυ αλλων Porsche 911, Lancia Monte carlo, Jaguar Xj6 4.2) κατεληξε να εχει κρατησει μονο μια Mercedes, μια 260Ε W124...
Εχω ενα γνωστο με 35 αλλαγες αυτοκινητων.. και e36 192 και 993 και αλλα ταπεινα και μη πολλα. Μονο ενα xantia 1.6 κρατησε μεχρι σημερα. Οπως και πατερας φιλου που απο kappa περασε σε w210 ,την οποια αντεξε 1 χρονο λογω χαρακτηριστικων και οχι αξιοπιστιας συγκρινοντας με την Κ, πριν ξαναπαει σε thesis...και απο κει σε cayenne. Θελω να πω δε λεει τιποτα ο θειος. Aν και απ οτι τον κοβω τον θειο σου, ασε το Τζοκερ και πιασε το θειο
-
Υπερβολές πάντως γράφτηκαν και από τις δύο πλευρές. Ούτε όλα τα γερμανικά είναι μπουρδέλα (πάντως δεν είναι και τα πιο αξιόπιστα, αυτή η τιμή πάει στους Ιάπωνες), ούτε είναι η αρχή και το τέλος των πάντως. Η αλήθεια είναι ότι κτίστηκε ένας μύθος γύρο από το όνομα της Mercedes και BMW κυρίως (η Audi απλά επωφελήθηκε μετά από το καλό όνομα των συμπατριωτών της, διότι μέχρι πριν από 20-25 χρόνια έβγαζε μετριότατα αυτοκίνητα) λόγω του γεροδεμένου πλαισίου (με αντίτιμο το μεγάλο βάρος) και των καλών κινητήρων στα πολλά κυβικά και τους πολλούς κυλίνδρους. Φυσικά οι Ιταλοί είχαν καλύτερα μοτέρ παντού, οι Γάλλοι καλύτερες αναρτήσεις και γενικά τα Γερμανικά δεν ήταν για όσους ενδιαφέρονται για οδήγηση (πάντα υπάρχουν και εξαιρέσεις προφανώς).
Το να λέμε ότι η 164 και η Quattroporte δεν είχαν καλά πλαίσια, είναι αστείο. Κορυφαία ήταν!
Το ίδιο αστείο είναι να λέμε και ότι η BMW Ε39 ήταν κακό/υπερεκτιμημένο αυτοκίνητο, ενώ ήταν ένα από τα κορυφαία.Γενικά είναι αστείο να κρίνουμε τα αυτοκίνητα από την καταγωγή τους και μόνο. Ιταλικές είναι οι Ferrari, ιταλικά είναι και τα FIAT. Γερμανικές είναι οι S600, γερμανικά είναι και τα Polo...
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Δε συγκρινεις σωστα.
w124, e34, ΧΜ, 605, 9000, 164, Thema ηταν οι αμεσοι ανταγωνιστες.
Και φυσικα υπαρχει σοβαρος αντιλογος. Τα audi 100 ηταν αμαξια κατωτερα απ ολα αυτα π.χ... Το πρωτο σοβαρο audi της κατηγοριας ηταν αυτο που παρουστηκε το 1997. Και καπου εκει υπαρχει και μια thesis οπως και μια 166, αμαξια που εφερναν σε πολυ πολυ δυσκολη θεση τους γερμανους... σε powertrain και μη......ηταν και οι Maserati, Lexus και Maxima, σε επιπεδο τιμων. Μπορει οχι Ελλαδα, αλλα στις περισσοτερες Ευρωπαικες χωρες.
Για τα Audi 100 εχεις λαθος. Hδη η τριτη γενια (1982-1991) βραβευτηκε ως αυτοκινητο της χρονιας, οταν πρωτοεμφανιστηκε και ηταν το πρωτο στην εποχη του που διατεθηκε και ως 4κινητο.
Ειχε την ασφαλεστερη οδικη συμπεριφορα -και παθητικη ασφαλεια- στην κατηγορια και ποιοτικα ηταν ξεκαθαρα καλυτερο απο ολες τις Ιταλικες και Γαλλικες κατασκευες της κατηγοριας-εποχης.Για πια δυσκολη θεση μιλας? Που η Audi ειχε 4κινητα στην κατηγορια απο το 1984? H Μerc στην W124, 4matic απο το 1987?
...σε powertrain? Μπερδευεσαι μηπως με την Ελληνικη φορολογικη πραγματικοτητα, που 'σταματουσε' στα 2 λιτρα?Επ ουδενι δεν ισχυει η πρωτη προταση... Η XM ανα κυβισμο εκανε μακρααααν το καλυτερο και ανετοτερο ταξιδι. Μια κλαση καλυτερο. Ταξιδι εχω παει και με e34 και με w124 και με XM. Αυτα συγκρινω.Η XΜ ακομα και σα καμπινα εχει πιο premium αισθηση εντωμεταξυ . Η μονη 'μαγκια' της merc ειναι οτι εχει παρουσιαστει το μακρινο '85
Οπως και ανωτερη ηταν η xm fl 24v σε σχεση με την e39 2.8 που εχει επισης τυχει να ταξιδεψω. Ε28 ειχε ο κουμπαρος του πατερα μου οταν εκεινος ειχε cx 25 T μιας και ανεφερες τη cx. H μπεμπα εμοιαζε σαν αμαξι κατωτερης κατηγοριας σ ολα της..Καλυτερη κυλιση και ανετοτερη αναρτηση μπορει να ειχε, απο ηχομονωση βεβαια και στιβαροτητα αμαξωματος, ειχε πολλα καρβελια ακομα σε σχεση με τους Γερμανους. Και η μετακινηση-ταξιδι κρινονται στο συνολο και των παραπανω που αναφερω.
Οσο για την XM, αυτος που εχει την CX Turbo GTI (την εχει ακομα...) ειχε παρει και την XM. Απο εμφανιση, μεσα-εξω ηταν πραγματι (το 1992 την ειδα πρωτη φορα, ηταν καλοκαιρι, σε γκρι σκουρο χρωμα, παρκαρισμενη με την αναρτηση γονατισμενη, οταν την ειδα εμεινα παγωτο...) οτι πιο εντυπωσιακο σχεδιαστικα σε επιβατικο, στον πλανητη!Αλλα οσο 'διαστημοπλοιο' ηταν μεσα εμφανισιακα, αλλο τοσο επασχε απο εργονομια, οσο και απο τριγμους και θεματα στα ηλεκτρολογικα.
Επισης η διλιτρη σερνοταν σε σχεση με τα αντιστοιχα του ανατγωνισμου, επρεπε να κανεις το αλμα να πας στην 3λιτρη...στα λεφτα αυτα, οτιδηποτε απο Γερμανικο ανταγωνισμο ηταν σκαλες ανωτερο σε συνολικη αισθηση ποιοτητας αλλα και οδηγικα.Εχω ενα γνωστο με 35 αλλαγες αυτοκινητων.. και e36 192 και 993 και αλλα ταπεινα και μη πολλα. Μονο ενα xantia 1.6 κρατησε μεχρι σημερα. Οπως και πατερας φιλου που απο kappa περασε σε w210 ,την οποια αντεξε 1 χρονο λογω χαρακτηριστικων και οχι αξιοπιστιας συγκρινοντας με την Κ, πριν ξαναπαει σε thesis...και απο κει σε cayenne. Θελω να πω δε λεει τιποτα ο θειος. Aν και απ οτι τον κοβω τον θειο σου, ασε το Τζοκερ και πιασε το θειο
Το Xantia εχει κορυφαια αναρτηση, κανει καταπληκτικα ανετο ταξιδι, αλλα μεχρι εκει. Ουτε οδηγικη αισθηση αντιστοιχη με Bmw εχει, ουτε την στιβαρη αισθηση αμαξωματως των Γερμανικων, ουτε καν την ποιοτητα συναρμογης και υλικων.
Δεν λεει τιποτε ο ενας θειος, ο αλλος ομως μπορει να λεει... Αλλαξε μια ντουζινα με μερικα απο τα υποτιθεμενα καλυτερα Ιταλικα της εποχης στην κατηγορια, ως παθιασμενος Ιταλοφιλος, και κατεληξε ερωτευμενος με την W124 για το ολοκληρωμενο της κατασκευης...
Πλεον...περασμενα μεγαλεια, διηγωντας τα να κλαις ο συγκεκριμενος θειος , αλλα η εμπειρια απο την κατοχη και συντηρηση πολλων διαφορετικων αυτοκινητων, ειναι σημαντικη.Και δεν ειναι μονο ενας θειος, μπορω να συνεχιζω μεχρι ατελειωτα σεντονια , απο πραγματικες μαρτυριες, ανθρωπων που εχω γνωρισει εγω, ή ο πατερας μου πχ και παει λεγοντας...
Αλλα εχουμε ξεφυγει κατα πολυ νομιζω
Επι της ουσιας, ειμαι παντως απο αυτους που υποστηριζουν την νεα αυτη εξαιρετικη κατασκευη που λεγεται 3008, εχω κυριως αριστες εντυπωσεις απο μια συντομη οδηγικη επαφη, αλλα δυστυχως για την Ελληνικη πραγματικοτητα (του χαμηλου πλεον βιοτικου επιπεδου και υπερφορολογησης) το συγκεκριμενο μοντελο σε καθε του εκδοση, ειναι σημαντικα υπερτιμημενο σε σχεση με τον ανταγωνισμο...
-
Εντάξει στο τέλος μπορεί και να συμφωνήσουμε . Οσο η μέρκ κυρίως και η bmw ήταν στα κυβικά τους τα πράγματα ήταν καλύτερα . Το θέμα άρχισε όταν κατέβηκαν κυβικά και ποιότητα .
Από την άλλη αν πάμε στο 60 ds , E και volvo 122 έπαιζαν . Τα είχαν όλα ο πατέρας μου και οι φίλοι του . Αντε και η 1800 .
Αλλά δεν έχει νόημα σήμερα να πάμε τόσο πίσω . Εγώ μιλάω για την περασμένη δεκαετία που κυκλοφόρησαν πολλά και μεγάλα αμάξια για πρώτη φορά στην χώρα μας σαν καινούργια και για πολύ κόσμο .
Εγώ θα πω λοιπόν ότι γενικά τα αμάξια είναι υπερτιμημένα .
Διαφωνώ όμως ότι είναι υπερτιμημένο σε σχέση με τον ανταγωνισμό , γιατί ανταγωνισμός δεν είναι μόνο το άσχημο κούγκα , ούτε το σε προσφορά δίλιτρο τιγκουάν , αλλά και το 1.6 τιγκουάν και το crv και το renegate και η Χ1 .
Και εκεί πλέον είναι κάπως καλά τοποθετημένο για ολοκαίνουργιο μοντέλο με τους τίτλους που έχει . Στο μέλλον προφανώς θα αρχίσει τις προσφορές 2-3 χιλιάρικα κάτω όπως κάνουν όλοι .
-
Άσχημο το kuga? Από που κι ως που; Ασχημο μπορεί να είναι το Duster ή το renegade ή το jimny, το sx4 or vitara street αλλά το kuga είναι ένα πολύ ισορροπημένο suv που όπως και τα προαναφερθέντα σε προκαλεί να το πας εκτός δρόμου αλλά διατηρεί ένα όμορφο μάτσο σχεδιασμό. Αϊντε γιατί στην κατηγορία των εκ προοιμίου άσχημων αυτοκινήτων λόγω στησίματος ήρθε μια Χ1 και ένα 3008 και φορτωμένα μπιμπιμπλίκια θα μας κάνουν να ξεχάσουμε γιατί παίρνoυν οι περισσότεροι ένα suv αυτοκίνητο. Το kuga μπορεί να είναι όμορφο και ουσίας δίχως να είναι της μόστρας και για αυτό θα το έπαιρνα τώρα. Από εκεί και μετά επειδή διαβάζω μέρες το νήμα να ξεκαθαρίσω, πως αν και η λέξη premium μου προκαλεί το λιγότερο αηδία δυστυχώς ή ευτυχώς (όπως το πάρει κανείς... ) το 3008 απευθύνεται σε ένα κοινό που έχει χρήματα και θέλει να έχει ένα αυτοκίνητο αυτού του ορισμού.
-
Η νέα μάσκα δεν έχει καμία αναλογία με το αυτοκίνητο , ενώ το πίσω μέρος είναι λιγότερο αρμονικό από το προηγούμενο και στο εσωτερικό επίσης έχει θέματα . Αλλωστε και το Kadjar που είναι επίσης γαλλικό έχει άσχημο μπροστινό , ενώ και η προηγούμενη μάσκα της πεζό ήταν για κλωτσιές .
Η όλη κόντρα ξεκίνησε γιατί κάποιοι που με αποκαλούν εμένα κολλημένο είπαν ότι και από ατόφιο χρυσάφι να ήταν το 3008 , πρέπει να πουλιέται τζάμπα , μόνο και μόνο επειδή είναι Πεζό .
Μην κοιτάς που τώρα το παίζουν .
Κοίταξε αρκετές σελίδες πίσω και θα δεις τι έλεγαν .
-
Θα συμφωνήσω πως η προηγούμενη μάσκα της πεζώ δεν μου άρεσε καθόλου. Από εκεί και μετά όπως το είδα το αυτοκίνητο είναι το λιγότερο επιβλητικό, συμμετρικό και αρμονικά πλασμένο. Το Kadjar είναι ένα επίσης όμορφο αυτοκίνητο (κατά πολύ ομορφότερο του qq) το οποίο θα μπορούσε κάποιος να θεωρήσει σαν μεγέθυνση του captour. Θεωρώ αποτυχία της εδώ αντιπροσωπείας να προωθήσει το kadjar . Τώρα για όσους θεωρούν πως η πεζώ δεν πρέπει να πουλά ακριβά αμάξια σαν κι αυτό τι να πω; Μάλλον δεν έχουν αντιληφθεί τι κυκλοφορεί εκεί έξω ...
-
Σήμερα είδα δίπλα δίπλα το 3008 με q2. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!
-
Εχω εχω να πω παντως οπως μου εκμυστηρευτηκε ο μπατζανακης του κουμπαρος του ετεροθαλη αδερφου του πατερα μου ο οποιος ειχε αλλαξει 72 αμαξια τα καλα τα χρονια, τωρα ζει με συνταξη των 360 ευρω, σαν τα γερμανικα αμαξια δεν εχει! Σας μιλαω εκ πειρας!
-
Μεχρι και ο Tkin καταλαβε τι ηθελα να πω Γρηγορη Κικιζα, που νομισες πως οτι εγραψα το γραψα για να εκθειασω τη xantia εκτος του οτι τα χεις κανει μπαχαλο στο ποστ-απαντηση.. οτι σε συμφερει απαντας,μπλεκωντας 2-3 δεκαετιες μεταξυ τους εντωμεταξυ και οχι τα αυτοκινητα των δεκαετιων μεταξυ τους.. τι να σου πω πραγματικα.. στο βροντο γραφω...
-
Πάντως για να το λήξουμε έχουμε δήλωση που λένε από την πεζώ ότι
«Η τοποθέτηση της εταιρείας είναι να στο άνω άκρο των συμβατικών. Αυτό σημαίνει πως δεν θέλουμε να είμαστε premium, υπάρχει άλλη μάρκα για αυτό, η DS. Αυτό που επιθυμούμε να είμαστε είναι μια πολύ καλή εταιρεία ευρέως φάσματος και για να το κάνουμε αυτό πρέπει να έχουμε παρουσία στην κατηγορία D.»
Πηγή: http://www.autotriti.gr/data/news/previ ... z4bvtcfSd7
Αρα η πεζό έχει θέσει τα αυτοκίνητα της σε συγκεκριμένη θέση και έτσι δικαιολογεί την τιμή της . Αλλωστε και το 308 εκεί είναι .
Ακόμα ενδιαφέρον είναι ότι η τελευταία C5 εκτός από τελευταία υδρό , θα είναι και το τελευταίο μεγάλο σεντάν , αφού θα αντικατασταθεί από το SUV C5 Aircross , που σημαίνει ότι η Citroen θα γίνει η εταιρεία προχωρημένου σχεδιασμού και πρωτοπορείας , έχοντας πιό ειδικά αμάξια .
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Μεχρι και ο Tkin καταλαβε τι ηθελα να πω Γρηγορη Κικιζα,...ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΤΙ ΠΕΙΣ ....Edit Mod
Δεν χρειάζεται να προσβάλουμε τους συνομιλητές μας. [Admin]
-
Διεγράφησαν ύβρεις. Μπορείτε να απευθύνεστε έτσι στους φίλους σας, αν αυτοί δεν θίγονται, όμως εδώ μέσα δεν είναι αποδεκτοί τέτοιοι χαρακτηρισμοί ειδικά όταν δεν είναι στα πλαίσια του χιούμορ και της φιλικής σχέσης. Τελευταία προειδοποίηση για το συγκεκριμένο θέμα. [Admin]
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
...που σημαίνει ότι η Citroen θα γίνει η εταιρεία προχωρημένου σχεδιασμού και πρωτοπορείας , έχοντας πιό ειδικά αμάξια ...
yeah sure
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Edit [Admin]Αυτο θα πει ολο το ειναι σου να περιστρεφεται γυρω απο τα αμαξια..φανταζομαι χαρα η γυναικα σου!!!!!
Ποσα ενσημα θες για συνταξη απο το φορουμ?
-
Μια χαρα την εχω τη γυναικα
Συνταξη? Μπα, θα με τρως στη μαπα... -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Μια χαρα την εχω τη γυναικα
..Αφου το λες εσυ κατι παραπανω θα ξερεις!!!!
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Μεχρι και ο Tkin καταλαβε τι ηθελα να πω Γρηγορη Κικιζα, που νομισες πως οτι εγραψα το γραψα για να εκθειασω τη xantia εκτος του οτι τα χεις κανει μπαχαλο στο ποστ-απαντηση.. οτι σε συμφερει απαντας,μπλεκωντας 2-3 δεκαετιες μεταξυ τους εντωμεταξυ και οχι τα αυτοκινητα των δεκαετιων μεταξυ τους.. τι να σου πω πραγματικα.. στο βροντο γραφω...Καταλαβα πως το εγραψες για τον θειο, αλλα και εγω σου απαντησα οτι δεν ειναι ιδιοι ολοι οι θειοι αντιστοιχα...
Το ξερω οτι δεν εκθειαζες την Xantia. Την εκθειασα εγω σε ενα βαθμο, αλλα και ξεκαθαρισα τις διαφορες, δινοντας και ενα παραδειγμα, στο τι ειναι ολοκληρωμενο και καλυτερο.
To μπαχαλο που ακριβως ειναι? Που διαφωνω στις τοποθετησεις σου, προβαλλοντας επιχειρηματα?
Ιδιας εποχης και κατηγοριας ειναι τα αυτοκινητα, απλως δεν περιοριζομαι στο να σκεφτομαι οτι ολα σταματανε στα 2 λιτρα, επειδη στην χωρα μας τοτε οτιδηποτε πανω απο 2 λιτρα ηταν απαγορευτικο για τον περισσοτερο κοσμο...Αυτο ειναι και ενα λαθος που εκαναν/κανουν πολλοι για εκεινης της εποχης τον ανταγωνισμο...Επειδη υπηρχαν ισχυροτερα μοτερ στα 2 λιτρα πχ απο τους Ιταλους, αλλα και Γαλλους (λογω χρησης Turbo) σε σχεση με τα Γερμανικα, στα 80's-90's αυτοματως προεκυπτε οτι, 'τα Ιταλικα ειναι καλυτερα'.
Δεν παει ομως ετσι...Οταν στις περισσοτερες Ευρωπαικες χωρες φορολογειται η ιπποδυναμη -και οχι τα κυβικα- , εκει γινεται η τελικη συγκριση και οι Γερμανοι πανω απο τα 2 λιτρα ειχαν ολοκληρωμενες προτασεις, καλυτερες απο τον Γαλλικο και Ιταλικο ανταγωνισμο.
Αυτη ειναι η αληθεια, ασχετως αν στην χωρα μας, ενιοτε -λογω υπερφορολογησης σε οτιδηποτε πανω απο 2,000κ.εκ- σε καποιες περιπτωσεις, Γαλλικα ή Ιταλικα εβγαιναν νικητες του ανταγωνισμου. -
Κατ αρχας απο τη στιγμη που ο συνομιλων μου αρχιζει να μου γραφει, απο εκει που συζηταγαμε για ΤΑΞΙΔΙ ( μη κανεις οτι το ξεχνας..), για ποιοτητα εσωτερικου καταλαβαινω και που θελει να παει την κουβεντα...
Τα lexus LS κακως τ αναφερεις καθως ειναι κατηγορια e32.
Προσπερναω επισης τον ισχυρισμο οτι η ΧΜ ειναι χειροτερη ή εχει κακη ποιοτητα κατασκευης απο τα γερμανικα της εποχης. Απλα δεν ισχυει κατι τετοιο. Να μας θυμισεις επισης και πιο μοτερ φοραγε η 2λιτρη e34 το '89 αν ηταν λιγα τα 121 της XM ,που βεβαια το σασσι σηκωνε πολλα ακομα σε αντιθεση με αλλους ανταγωνιστες... Επειδη κατι ειπες και για σασσι γενικως ,και επειδη κατω απο ιξ εμ αποκλειεται να χεις πεσει... Ακομα και οταν φορεσε τον 24βαλβιδο η μπεμπα ,η γαλλιδα ειχε τον turbo ct με ιδια ιπποδυναμη και περισσοτερη ροπη. Απο εξοπλισμο μαλιστα τους εριχνε στ αυτια. Ας την ειχε αυτος που την ειχε (αν ειχε καταστημα οπτικων ή ειναι και 'μερσεντοπληκτος' εχουμε και κοινο γνωστο ), περισσοτερη επαφη με το συγκεκριμενο μοντελο δε παιζει να εχει ανθρωπος απο εμενα εδω μεσα. Το παραδοξο ειναι οτι εχω ακομα μεγαλυτερη πανω στην SM αν και δε κολλαει στη κουβεντα μας.
Τα audi 100 τριτης γενιας ηταν πολυ χειροτερο αυτοκινητο και απο τις w124 και απο τις e34-e39. Ο ισχυρισμος σου οτι ειχε την ασφελεστερη οδικη συμπεριφορας ειναι αστειος ,για τις μη τετρακινητες εκδοσεις τουλαχιστον, οταν ακομα η 'γρια' cx π.χ. ηταν απλα ανωτερη και διεθετε και abs ακομα και ως ατμοσφαιρικη.
Το τελευταιο a6 πριν το 'αλμα' στο μοντελο το οποιο ηταν αυτο που παρουσιαστηκε το '97 ηταν ενα αμαξι το οποιο ειχε ασθενικα μοτερ στις περισσοτερες εκδοσεις και δε διακρινοταν πουθενα. Μιλαμε γι αυτο που ηταν και το 5κυλινδρο 1.8 με τα 125.. Το ειχε φιλος ,το σπρωξε νυχτα για 1500e πριν 2 χρονια για ενα QQ dci.Σε επιπεδο πρωτοποριας δε, επειδη κατι εγραψες για 4matic και quattro μη με αναγκασεις να αρχισω να παραθετω τωρα ...
Μη μου ξαναναφερεις επισης ορους οπως επισης 'στιβαρη αισθηση αμαξωματος'', ουτε σε μπακαλη απευθυνεσαι ουτε σε ασχετο. Δεν υφισταται τετοιος ορος και δεν ειναι αποδεκτος σε πραγματα που εχω σπουδασει. Μιας που ανεφερες τη xantia π.χ. και εχεις-ειχες το vectra b ,μαλλον δε πρεπει να θεωρεις και τιποτα σπουδαιο σε ποιοτητα καμπινας το δικο σου γιατι ειναι τουλαχιστον ισαξια. Μιλαμε για προσωπικες παραστασεις απο καμια 50αρια xantia με 100.000-670.000km. Το αμαξι αυτο δε τριζει ουτε αν εχει κατεβασει ταμπλω λεμε! Και η δικη μου και του πατερα μου πο δε κανουν τσικ απο τριγμο καμπινας με 389.000km συνολικα.
Οσο για τα powertrain.... Oι Ιταλοι συγκεκριμενα διεθεταν εκδοσεις μεχρι και 3+ λιτρα στην κατηγορια αυτη. Εκδοσεις τετρακινητες παμπολες ,ακομα και σε χαμηλοτερες κατηγοριες αμαξωματος. Και ιπποδυναμεις παρομοιες σε λιγοτερο κυβισμο. Μιλαμε τωρα για κατι thema 8.32 κατι q4 κτλπ.. Και καπου εκει εσκαγαν και κατι safrane biturbo baccara και το ψαχνανε με το κυαλι σε στροφες και μη... Και να σου κατι lotus carlton και κλαιγαν ολοι...
Μιλας τωρα με ανθρωπο που καραγουσταρει τα e34-e39 εντωμεταξυ Και δε γινεται να μη παραδεχθει το ποσο καλοφτιαγμενη καμπινα ειχε απο το '85 η w124 αλλα τ αμαξια κρινονται συνολικα.
Peugeot 3008 2016