-
konstantinosnov wrote:
αρκεί για να μπει ένα τέλος στο παραμύθι της Tesla
Οκ υπάρχουν τα προβλήματα που αναφέρεται, αποδεκτό. Φαντάζομαι επειδή τελειώνει το παραμυθάκι, μετά τα χθεσινά ψιλά της μετοχής στα 2000$ είναι ώρα να shorτάρετε για να βγάλετε κ λεφτά κ αυτό το παραμύθι να έχει ένα όμορφο τέλος... ή μήπως όχι? θέλω πράξεις...οχι μόνό λόγια!!! εγώ αγόρασα στα 400 κ πούλησα χθες στα 2000, το έχω αναφέρει σε άλλο thread στο forum, οπότε αναμένω αντίστοιχες πράξεις κ από εσάς που δεν είστε επαναστάτες του πληκτρολογίου...
Kαι μπράβο σου !Αφού το κατάφερες κ έβγαλες κέρδος είσαι τσακάλι.Κ μάλιστα 5 φορές την αξία που έδωσες αρχικά.Απλα εγώ αναφέρομαι στα αυτοκίνητα της κ όχι στη μετοχή της.Το μάρκετινγκ της καλά κρατεί κ καλά κάνουν οι άνθρωποι αλλά προσωπικά κ 35 να μου το αφήσουν το αυτοκίνητο δεν θα πάω να το πάρω όταν βλέπω τέτοια....
-
Απλα εγώ αναφέρομαι στα αυτοκίνητα της κ όχι στη μετοχή της.Το μάρκετινγκ της καλά κρατεί κ καλά κάνουν οι άνθρωποι αλλά προσωπικά κ 35 να μου το αφήσουν το αυτοκίνητο δεν θα πάω να το πάρω όταν βλέπω τέτοια....
Αρχικά σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, δεν είναι θέμα 'τσακάλι', ειναι πολύ παράγοντες, εμπειρίας κ τύχης. Επειδή από όσο καταλαβαίνω δεν είσαι κανένας κολλημένος κατά των ηλεκτρικών, συμφωνούμε οτι υπάρχουν θέματα. Αλλά μία μετοχή όταν αποροφάει κάτι τέτοιου είδους κραδασμούς, κάτι σημαίνει. Δεν μπορεί όλα να βασίζονται στο marketing... Ειμαι φανατικός apple-άκιας στο βαθμό του κολλημένου. 'Μάλωνα' στο παρελθόν συνέχεια με φίλους κ γνωστούς οτι η apple ξεγελάει τον κόσμο, οτι βασίζει τα πάντα στο marketing κτλ κτλ... κ σήμερα μιλάμε για μία εταιρία με αξία 2 τρις. Οσο κ φούσκα να ειναι εκεί δεν φτάνει...γιατί αν θυμάστε στο 2000 πριν βγει το ipod κ την επιστροφή του jobs, ήταν στα αζήτητα... δεν μπορεί μία μετοχή να επιβειώσει μακροπρόθεσμα με marketing, σίγουρα παιχνίδια πάντα παίζονται. Το ίδιο ισχύει κ για την Tesla, με τα προβλήματα της, μήπως εν τέλει αυτά ειναι πολύ μικρά μπροστά στα υπόλοιπα που προσφέρει? μήπως ειναι η εταιρία του μέλοντος κ έχει βάλει στην γωνία όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες με εμπειρία κεφάλαια μαμουθ. Εγώ αυτό βλέπω, δεν διαφωνώ με όσα λες φίλε. Αλλά προσωπικά, ποντάρω στο καλό σενάριο, το οποίο μέσα μου μου λέει οτι η tesla θα αλλάξει (αν δεν το εχει κάνει ήδη) την αυτοκινητοβιομηχανία.
-
konstantinosnov wrote:
Απλα εγώ αναφέρομαι στα αυτοκίνητα της κ όχι στη μετοχή της.Το μάρκετινγκ της καλά κρατεί κ καλά κάνουν οι άνθρωποι αλλά προσωπικά κ 35 να μου το αφήσουν το αυτοκίνητο δεν θα πάω να το πάρω όταν βλέπω τέτοια....
Αρχικά σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, δεν είναι θέμα 'τσακάλι', ειναι πολύ παράγοντες, εμπειρίας κ τύχης. Επειδή από όσο καταλαβαίνω δεν είσαι κανένας κολλημένος κατά των ηλεκτρικών, συμφωνούμε οτι υπάρχουν θέματα. Αλλά μία μετοχή όταν αποροφάει κάτι τέτοιου είδους κραδασμούς, κάτι σημαίνει. Δεν μπορεί όλα να βασίζονται στο marketing... Ειμαι φανατικός apple-άκιας στο βαθμό του κολλημένου. 'Μάλωνα' στο παρελθόν συνέχεια με φίλους κ γνωστούς οτι η apple ξεγελάει τον κόσμο, οτι βασίζει τα πάντα στο marketing κτλ κτλ... κ σήμερα μιλάμε για μία εταιρία με αξία 2 τρις. Οσο κ φούσκα να ειναι εκεί δεν φτάνει...γιατί αν θυμάστε στο 2000 πριν βγει το ipod κ την επιστροφή του jobs, ήταν στα αζήτητα... δεν μπορεί μία μετοχή να επιβειώσει μακροπρόθεσμα με marketing, σίγουρα παιχνίδια πάντα παίζονται. Το ίδιο ισχύει κ για την Tesla, με τα προβλήματα της, μήπως εν τέλει αυτά ειναι πολύ μικρά μπροστά στα υπόλοιπα που προσφέρει? μήπως ειναι η εταιρία του μέλοντος κ έχει βάλει στην γωνία όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες με εμπειρία κεφάλαια μαμουθ. Εγώ αυτό βλέπω, δεν διαφωνώ με όσα λες φίλε. Αλλά προσωπικά, ποντάρω στο καλό σενάριο, το οποίο μέσα μου μου λέει οτι η tesla θα αλλάξει (αν δεν το εχει κάνει ήδη) την αυτοκινητοβιομηχανία.
Ότι κάποια στιγμή θα την αλλάξει δεν διαφωνώ.Κ ήδη τραβάει τους άλλους στην ηλεκτροκίνηση / υβριδοποίηση.Απλ για κάποιον που θέλει αυτό κ το επόμενο διάστημα αυτοκίνητο εγώ προσωπικά την θεωρώ επίφοβη ως αγορά.
-
Ότι κάποια στιγμή θα την αλλάξει δεν διαφωνώ.Κ ήδη τραβάει τους άλλους στην ηλεκτροκίνηση / υβριδοποίηση.Απλ για κάποιον που θέλει αυτό κ το επόμενο διάστημα αυτοκίνητο εγώ προσωπικά την θεωρώ επίφοβη ως αγορά.
Ενέχει ένα ρίσκο, δεν αμφιβάλλω. Παρόλα αυτά, αν μου το επέτρεπε η οικονομική μου κατάταση, εγώ θα έπαιρνα ένα tesla- προσωπική επιλογή. Ειμαι της άποψης δώσε χρήμα σε αυτό που θα φέρει την αλλαγή κ αυτό θα στο επιστρέψει- θα έλεγα κ κάπως ρομαντικός, με τα συν κ τα πλήν του.
-
Πρώτη φορά βλέπω να κρίνεται ένα προϊόν παό την αποτίμηση της χρηματιστηριακής αξίας της μετοχής του. Τι άλλο θα διαβάσουμε...
Απάντησα τους λόγους... οπότε οι μετοχές ειναι τελείως ασύνδετες με τα προιόντα ε? μάλλον το λάθος το κάνω εγώ που ασχολούμε μαζί, δεν χρειάζεται να ακούσεις κάτι άλλο.
-
Πρώτη φορά βλέπω να κρίνεται ένα προϊόν παό την αποτίμηση της χρηματιστηριακής αξίας της μετοχής του. Τι άλλο θα διαβάσουμε...
ΥΓ: Η στροφή προς την υβριδοποίηση και ηλεκτροποίηση δεν είναι θέμα Tesla ή Toyota, αλλά νομοθεσίας.
-
Οι μετοχές απασχολούν τους επενδυτές και τους τζογαδόρους και, ναι, δεν έχουν σχέση με τα προϊόντα. Με τα προϊόντα έχουν σχέση οι μηχανικοί και οι ειδικοί πάνω στον κάθε κλάδο.
-
Οι μετοχές απασχολούν τους επενδυτές και τους τζογαδόρους και, ναι, δεν έχουν σχέση με τα προϊόντα.
Εντάξει φίλε, με κάλυψες... είπαμε η Ελλάδα έχει γεμίσει με επαναστάτες του πληκτρολογίου που βρίσκουν ευκολο καταφύγιο στα forum facebook κτλ. κ από τηγανίτα τίποτα.
-
Πάντως το Model 3 σαν αυτοκίνητο αν εξαιρέσεις τον ηλεκτρικό κινητήρα και την αυτόνομη οδήγηση είναι μέτριο έως κακό σε όλους του άλλους τομείς.
Ειδικά η εργονομία του εσωτερικού χωρίς κανένα διακόπτη με τα πάντα ακόμα και την ρύθμιση των καθαριστήρων να γίνεται από την οθόνη είναι τραγική.
Επίσης δεν νομίζω ότι η Tesla τραβάει του άλλους στην ηλεκτροκίνηση οι ρύποι και η Ε.Ε. το κάνουν άμα δεν υπήρχαν οι εκπομπές Co2 ηλεκτρικά από τις άλλες εταιρίες θα βλέπαμε σε 5 χρόνια από τώρα.
-
.. οπότε οι μετοχές ειναι τελείως ασύνδετες με τα προιόντα ε?
Και εγώ αυτό πιστεύω. Η μετοχή δείχνει την 'αξία' της εταιρείας, όπως τν αποτιμάει η αγορά και οι επενδυτές και πως προεξοφλούν την πορεία της αλλά και την γενικότερη οικονομία. Η Τέσλα τα ίδια προϊόντα βγάζει, δεν άλλαξε κάτι και ανέβηκε η μετοχή της, απλά άλλαξαν οι προσδοκίες των επενδυτών και της αγοράς. Η εταιρεία που εργάζομαι έχει το ίδιο προϊόν (το οποίο αναβαθμίζεται ΚΑΘΕ μήνα) εδώ και 5+ χρόνια και η μετοχή ανεβοκατεβαίνει ανάλογα με την αγορά, δεν αλλάζει κάτι στο προϊόν μας.
Επίσης φανατικός της Apple, αλλά παραδέχομαι ότι δεν έχει κορυφαία προϊόντα, έχει όμως κορυφαίο marketing. Για την δουλειά που κάνω, με ένα Note 10+ θα την έκανα πολύ πιο εύκολα από ότι με το iPhone που έχω, αλλά προτιμώ Apple (κόλλημα λέγεται αυτό).
-
Φάνη, κάθε εταιρία έχει τα δικά της οικονομικά θεμελιώδη. Τα προίοντα τεχνολογίας δεν μπορούν να παραμείνουν στάσιμα για τον απλούστατο λόγο οτι κινητά υπολογιστες κ πλέον αυτοκίνητα μέσω μπαταρίας-αυτόνομης οδήγησης-ηλεκτρικός κινητήρας μεταβάλονται συνέχεια. Οι προσδοκίες δημιουργούνται από τα προιόντα στις συγκεκριμένες εταιρίες, το Marketing παίζει ένα ρόλο αλλά μόνο βραχυπρόθεσμα. Ποιος έβγαλε το πρώτο smartphone κ πήγε στα τάρταρα την σουδικη νόκια... κ τέλος για το note 10, αγόρασε ένα να το έχεις κανένα 6μηνο κ το ξανασυζητάμε. μην βλέπεις μόνο τα χαρακτηριστικά ενός κινητού, δες το πακέτο. Κ τέλος η apple δεν ειναι μονο marketing, αν ήτα, απλά θα είχε χρεωκοπήσει, το λέει η ιστορία, κανένας δεν μπορεί να κρατηθεί έτσι, ολοι σου γυρίζουν την πλάτη στο τέλος. K για να ξαναμπούμε στο θέμα, η tesla είναι εταιρία με μέλλον, κ για να μην το κουράζουμε το ξανασυζητάμε σε κανα δυο χρόνια ( απλά κρατήστε αυτά που λέτε τώρα, διότι τότε ειμαι πολύ σίγουρος οτι θα γελάω μαζί σας- ελπιζω να μην τα αλλάξετε,γιατί το έχω δει πολλές φορές το παραμύθι. Πλέον σε φίλους κ γνωστούς τραβάω βίντεο κ τους δείχνω τις δηλώσεις κ κλαίω από τα γέλια).
-
REALZEUS wrote:
Οι μετοχές απασχολούν τους επενδυτές και τους τζογαδόρους και, ναι, δεν έχουν σχέση με τα προϊόντα.
Εντάξει φίλε, με κάλυψες... είπαμε η Ελλάδα έχει γεμίσει με επαναστάτες του πληκτρολογίου που βρίσκουν ευκολο καταφύγιο στα forum facebook κτλ. κ από τηγανίτα τίποτα.
Ποια τηγανίτα ρε παλικάρι μου; Να απαντήσω τι σε έναν άνθρωπο που κρίνει ένα προϊόν από την αξία της εταιρείας στο χρηματιστήριο; Παράνοια!!!
-
Ποια τηγανίτα ρε παλικάρι μου; Παράνοια!!!
Ο καιρός γαρ εγγύς. Τα ξαναλέμε...
-
Μας έχει βάλει σε φάση εδώ παππάς εκεί παππάς που είναι ο παππας; Να επενδύσουμε δηλαδή αν κατάλαβα καλά.
-
K για να ξαναμπούμε στο θέμα, η tesla είναι εταιρία με μέλλον, κ για να μην το κουράζουμε το ξανασυζητάμε σε κανα δυο χρόνια ( απλά κρατήστε αυτά που λέτε τώρα, διότι τότε ειμαι πολύ σίγουρος οτι θα γελάω μαζί σας- ελπιζω να μην τα αλλάξετε,γιατί το έχω δει πολλές φορές το παραμύθι. Πλέον σε φίλους κ γνωστούς τραβάω βίντεο κ τους δείχνω τις δηλώσεις κ κλαίω από τα γέλια).
Δεν λέω εαν η Τέσλα θα πάει καλά η όχι ή εαν έχει μέλλον. Λέω απλά ότι η τιμή της μετοχής μια εταιρείας δεν έχει σχέση με τα προϊόντα (ή έχει ελάχιστη), έχει σχέση με άλλους οικονομικούς και επενδυτικούς παράγοντες. Το εαν είναι κερδοφόρα, εαν δίνει μέρισμα, εαν έχει μέλλον, την θέση της στην αγορά, την γενική αγορά του κλάδου κλπ. Επίσης το εαν έχει μέλλον, πάλι δεν έχει πολύ σχέση με τα προϊόντα αλλά είτε με νομικό πλαίσιο είτε με την αντίληψη του κόσμου (marketing) για τα προϊόντα.
ΥΓ1: Σε εταιρεία πληροφορικής εργάζομαι, οπότε ξέρω ότι υπάρχουν ραγδαίες εξελίξεις, εμείς κάθε μήνα έχουμε νέα release λογισμικού.
ΥΓ2: Για το Note είπα για την συγκεκριμένη δουλειά που κάνω, όχι γενικά. Εϊδα ότι παιδευόμουν να συμπληρώσω Excel στο iphone και ο συνάδελφος με το Note το συνέδεσε σε οθόνη και δούλευε σαν να είχε υπολογιστή! Εεε στο τέλος άνοιξα και εγώ το laptop....αχαχα!!
-
To Model 3 είναι ένα μέτριο ως κακό αυτοκίνητο. Τη στιγμή που κοστίζει λιγότερο από τα μισά από τους ανταγωνιστές του (60 χιλιάρικα ΧΩΡΙΣ την επιδότηση για την έκδοση Performance, 123 για την Alfa), έχει κόστος κίνησης το 1/15, δε μολύνει τον αέρα γύρω του, έχει γκατζετάκια ουσίας που δεν μπορείς να βρεις σε κανένα άλλο μοντέλο. Αλλά είναι κακό μοντέλο γιατί του Μπάμπη από τα Πετράλωνα δεν του αρέσει το τάμπλετ γκουμούτσα. Κι η Σούλα από το Μοσχάτο διάβασε ένα clickbait άρθρο για τον Τζακ από το Ιλινόις, ότι του απάντησε ο μηχανικός πως θα πρέπει να ζήσει με ένα δάχτυλο αρμό, that's it που λένε και στη Βιρτζίνια. Κι ο Αλέξανδρος από την Καλαμαριά αμφιβάλλει ότι οι μέτοχοι και τα κέρδη της μετοχής δείχνουν ότι κρύβεται κάτι καλό από πίσω, τι σχέση μπορεί να έχει η εκτόξευση της μετοχής με τις πωλήσεις και το πόσο μπροστά από όλους είναι προϊόν; Καμία προφανώς!
Πάρτε το χαμπάρι, ένα μειονέκτημα έχει μόνο: βολεύεται σε κόντρες μέχρι τα 500-600 μέτρα.
-
Βρήκαμε το 1ο αυτοκίνητου του κόσμου που έχει μόνον ένα μειονέκτημα!!! Χαχαχαχαχα!!!
-
Το ότι μου λείπουν τα 53 χιλιάρικα από τα 54, μετράει; Τιμή με την επιδοτηση.
Εν τω μεταξύ, επειδή με πρίζωσες με τη σύγκριση Model S Performance με την Taycan Turbo S, είδα αυτό:
Το 0-100 και το 0-160 είναι εφάμιλλα της McLaren F1.
http://accelerationtimes.com/models/mclaren-f1
Ενός θρύλου της αυτοκίνησης, που σήμερα κοστίζει 20 εκατομμύρια και που θεωρείται ό,τι πιο αγνό κι εκλεκτό. Για να μη λέμε ότι τα Tesla δεν έχουν φέρει επανάσταση με τα επιτεύγματά τους.
-
Τι επανάσταση έχουν φέρει; Όπως είδαμε υπάρχουν ταχύτερα ηλεκτρικά και θερμικά, φυσικά. Είναι σχετικά προσιτά τα Tesla, αλλά ίσως για αυτό ακούγονται τόσα προβλήματα. Το ότι η F1 κοστίζει όσο κοστίζει δεν έχει καμία σημασία. Και μια 250 GTO κοστίζει 50 εκατομμύρια και είναι πιο αργή από μια AMG A45 σήμερα.
-
Το model3 μου αρέσει πολύ , κάποτε τις εποχές Σημίτη, κοίταζα και εγώ αυτοκίνητα των 40-50 χιλιάδων έλεγα μπα που να βρω λεφτά τελικά σαν ελαφρώς μεταχειρισμένα πήρα δύο ! Γι'αυτό dimsabas ποτέ μη λες ... ποτέ
Εγώ πάντως βλέπω - σοβαρά γιατί που ξέρεις- βίντεο και έχω μάθει την οθόνη και το χειρισμό του εύκολο μου φαίνεται ! Η μόνη κριτική που συμφωνώ είναι πως θα έπρεπε να είχε head up display για τις βασικές πληροφορίες , εδώ θα έχει το νέο Yaris ...άντε Tesla
Κάποτε σκεφτόμουν για μετοχές αλλά σαν κλασικός Έλληνας πήρα σπίτι εντάξει παίρνω ενοίκιο δεν παραπονιέμαι ...αλλά 4 φορές το κεφάλαιο ...φακ και ξανά φακ!
Tesla Model 3