-
Όσοι θελετε να την παραγγείλετε και δεν ξέρετε τον τρόπο , η Alfa Romeo ανοίγει μια διαδικτυακή
φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τους λίγους τυχερούς που την έχουν βάλει στο μάτι! -
Ο χρήστης lleonidas έγραψε:
Όσοι θελετε να την παραγγείλετε και δεν ξέρετε τον τρόπο , η Alfa Romeo ανοίγει μια διαδικτυακή
φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τους λίγους τυχερούς που την έχουν βάλει στο μάτι!Μην μας κοροϊδεύεις.
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τους λίγους τυχερούς που την έχουν βάλει στο μάτι!Μην μας κοροϊδεύεις.
-
Παίζω με τον πόνο μΣας
-
Χμμμμ
http://www.4troxoi.gr/agora/eidiseis/oi-times-tis-neas-alfa-romeo-stelvio-stin-ellada
Δεν έχω ψάξει έξω, αλλά λίγο τσιμπημένες τις βρίσκω....
-
http://www.drive.gr/test-drives/apostol ... eo-stelvio
Έρωτας...
-
Πειτε με περίεργο, αλλα πολυ μετριο ως σχέδιο, δεν μου αρέσει ιδιαίτερα. Για εμενα σε αυτα τα χρηματα, υπαρχουν πολλες αλλες καλυτερες και ομορφοτερες επιλογες.
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Έρωτας...
Αυτό ακριβώς!!
Για εμένα το ομορφότερο SUV.- -
'αυτή τη στιγμή διαθέσιμη είναι μόνο η έκδοση First Edition, η οποία τιμολογείται στα 70.300 ευρώ'.
Χμμμμ! Ακριβό. Πολύ ακριβό. Sorry αλλά σκεφτόμουν εναλλακτικά την ... Childhood Diseases Edition!!! [emoji2]
-
Αρκετά τσιμπημενες τιμές, αν δεν κάνω λάθος ο ανταγωνισμός είναι αρκετά ποιο κάτω. Πως θα προσελκύσει αγοραστές? Δεν νομίζω ότι αρκούν οι alfisti για να πουλήσει σε ικανοποιητικά νούμερα.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
-
Ο ανταγωνισμός είναι F-Pace, Macan, Q5, X3 (ή Χ5, δεν ξέρω), GLE.
Το λέω γιατί αν συγκρίνετε τιμές, ιπποδύναμη και εξοπλισμό εμένα μου φαίνεται μια χαρά. -
Ο ανταγωνισμός είναι Macan, X3, GLC κλπ. Όχι F Pace, X5, GLE που είναι μία κατηγορία πάνω.
Sent from my 7DTB41 using Tapatalk
-
Τώρα που ξανακοιτάω λίγο τις τιμές, εφόσον η Stelvio έρχεται με 4κίνηση και αυτόματο, τότε οι τιμές που δόθηκαν στη δημοσιότητα είναι σχεδόν ταυτόσημες με αυτές της F-Pace, εκεί που πιστεύω ότι θέλει να στοχεύσει η Stelvio, κυρίως σε ότι αφορά τον παράγοντα drivers-car. Με ότι σχόλιο και αν κάνεις για το brand name, ποιος θα πάρει Alfa ή ποιος θα προτιμήσει Jaguar, τελικά μάλλον οι τιμές είναι περίπου σωστές (ειδικά αν η Stelvio έρθει και με πιο καλό εξοπλισμό από την Jaguar). H Macan -το άλλο 1/3 αυτής της σύγκρισης- είναι πιο ακριβή, και νομίζω σωστά, καθώς έχει φτιάξει το brand-name και στο τομέα των SUV, άρα 'δικαιούται' να είναι στο πάνω-πάνω ράφι....
-
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Ο ανταγωνισμός είναι F-Pace, Macan, Q5, X3 (ή Χ5, δεν ξέρω), GLE.
Το λέω γιατί αν συγκρίνετε τιμές, ιπποδύναμη και εξοπλισμό εμένα μου φαίνεται μια χαρά.Με μια γρήγορη ματιά που έριξα η stelvio είναι μέσω όρο 5κ πάνω από x3 & q5 η gle είναι πολύ ποιο ακριβή. Αρχικά νόμιζα ότι ήταν στα επίπεδα x1. Μένει να δούμε τι εξοπλισμό θα έχει στα 55. Μακάρι να πάει καλά!
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Τώρα που ξανακοιτάω λίγο τις τιμές, εφόσον η Stelvio έρχεται με 4κίνηση και αυτόματο, τότε οι τιμές που δόθηκαν στη δημοσιότητα είναι σχεδόν ταυτόσημες με αυτές της F-Pace, εκεί που πιστεύω ότι θέλει να στοχεύσει η Stelvio, κυρίως σε ότι αφορά τον παράγοντα drivers-car. Με ότι σχόλιο και αν κάνεις για το brand name, ποιος θα πάρει Alfa ή ποιος θα προτιμήσει Jaguar, τελικά μάλλον οι τιμές είναι περίπου σωστές (ειδικά αν η Stelvio έρθει και με πιο καλό εξοπλισμό από την Jaguar). H Macan -το άλλο 1/3 αυτής της σύγκρισης- είναι πιο ακριβή, και νομίζω σωστά, καθώς έχει φτιάξει το brand-name και στο τομέα των SUV, άρα 'δικαιούται' να είναι στο πάνω-πάνω ράφι....Ο ανταγωνιστής της F Pace είναι η Maserati Levante.
Ένα θεματάκι με τις κατηγορίες το έχεις μου φαίνεται.
-
την πραγματικη 'κατηγορια' ενος αυτοκινητου εκτος απο την ταμπελα που βαζει 'η του βαζουν την δηλωνουν τα
ΜΕΤΑΞΟΝΙΟ
ΜΕΤΑΤΡΟΧΙΟβασικοτατοι παραγοντες για εσωτερικους χωρους και ποιοτητα πλευσης!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τώρα που ξανακοιτάω λίγο τις τιμές, εφόσον η Stelvio έρχεται με 4κίνηση και αυτόματο, τότε οι τιμές που δόθηκαν στη δημοσιότητα είναι σχεδόν ταυτόσημες με αυτές της F-Pace, εκεί που πιστεύω ότι θέλει να στοχεύσει η Stelvio, κυρίως σε ότι αφορά τον παράγοντα drivers-car. Με ότι σχόλιο και αν κάνεις για το brand name, ποιος θα πάρει Alfa ή ποιος θα προτιμήσει Jaguar, τελικά μάλλον οι τιμές είναι περίπου σωστές (ειδικά αν η Stelvio έρθει και με πιο καλό εξοπλισμό από την Jaguar). H Macan -το άλλο 1/3 αυτής της σύγκρισης- είναι πιο ακριβή, και νομίζω σωστά, καθώς έχει φτιάξει το brand-name και στο τομέα των SUV, άρα 'δικαιούται' να είναι στο πάνω-πάνω ράφι....
Ο ανταγωνιστής της F Pace είναι η Maserati Levante.
Ένα θεματάκι με τις κατηγορίες το έχεις μου φαίνεται.
Η f pace απο μεταξονιο και διαστάσεις βρίσκεται ακριβώς στην μέση μεταξύ x3 και x5 και θεωρητικά θα μπορούσε να συγκριθεί με οποιαδήποτε απο τις δυο. Ωστόσο βαση της χαοτικής διαφοράς τιμης απο την x5 θεωρώ ορθοτερη την σύγκριση με την x3 και κατ επέκταση με macan,stelvio,q5.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
...Ένα θεματάκι με τις κατηγορίες το έχεις μου φαίνεται.Έτσι ακριβώς, σου φαίνεται...διάβαζε τα posts μου μπας και μάθεις τίποτα παραπάνω
-
http://www.drive.gr/test-drives/apostol ... -210-ps-q4
Οδηγούμε την Alfa Romeo Stelvio 2.2 Diesel 210 PS Q4
[spoiler=:12tci6n7]Με το SUV της η Alfa Romeo ανταποκρίνεται σε αυτό που ζητάει η αγορά σήμερα. Το ονομάζει Stelvio και είναι αυτό ακριβώς που έπρεπε να είναι.
Η Alfa Romeo θέλει να ξανακερδίσει αυτό που κατά κάποιο τρόπο της χρωστάει η Ιστορία η ίδια.
Και με τη Giulia απέδειξε ότι βρίσκεται στο σωστό δρόμο, κυρίως χάρη στην εξαιρετική πλατφόρμα Giorgio στην οποία βασίζεται.
Τώρα έφτασε επιτέλους η ώρα και για τη SUV εκτέλεσή της, που ονομάζεται Stelvio και αναλαμβάνει να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις μιας αγοράς που αποκτά σχέση λατρείας με αυτού του είδους τα αυτοκίνητα.
Καθότι με μήκος 4,69 m, πλάτος 1,9 και ύψος 1,67 ϋψος, η Stelvio δε θα μπορούσε να έχει την κομψότητα της Giulia, όμως κρύβει με επιτυχία τον όγκο της.
Στο εμπρός μέρος τα δύο μοντέλα μοιάζουν πολύ, όμως πίσω η Stelvio προφανώς ακολουθεί το δικό της δρόμο και μάλιστα στην πραγματικότητα το κάνει με ακόμα περισσότερη επιτυχία από ό,τι στις φωτογραφίες.
Στην καμπίνα τη διαφορά κάνει η οριζόντια γραμμή του ταμπλό μπροστά από το συνοδηγό και παρότι το τιμόνι είναι ελάχιστα πιο οριζόντιο, η θέση οδήγησης παραμένει σπορ. Η ευρυχωρία από την άλλη καλύπτει κάθε οικογενειακή απαίτηση, αφού πίσω κάθονται άνετα δύο μεγαλόσωμοι επιβάτες και το πορτμπαγκάζ χωράει 525 lt. Έχει επίσης αποδεκτό φινίρισμα και η 5η πόρτα του σημαίνει ένα ανεκτίμητο μπόνους ευχρηστίας.
Στα υλικά δεν υπάρχει διαφορά σε σχέση με τη Giulia που είναι το πιο ποιοτικό ιταλικό μοντέλο μαζικής παραγωγής που έχει φτιαχτεί ποτέ. Όμως η συναρμολόγηση της Stelvio είναι ένα κλικ κάτω, ειδικά στο σημείο όπου η κάθετη κονσόλα του ταμπλό συναντά εκείνη του πατώματος.
Δε μπορείς να γκρινιάξεις για τίποτα άλλο πάντως, αφού η ηχομόνωση είναι πολύ αποτελεσματική, η εργονομία αποδεδειγμένα καλά μελετημένη και ο εξοπλισμός πλούσιος και σύγχρονος.
Πρώτα Alfa Romeo, μετά SUV
Ευτυχώς για όλους, η Stelvio είναι ένα πραγματικά σπορ SUV. Σε βαθμό μάλιστα που το πλαίσιό της να μη φοβάται τη σύγκριση με την Porsche Macan, η οποία θεωρείται το σημείο αναφοράς της κατηγορίας.Και μπορεί ο 2λιτρος MultiAir των 280 ίππων να της ταιριάζει σίγουρα περισσότερο αλλά το σπορ ταμπεραμέντο είναι παρόν και με τον 2.2 ντίζελ των 210. Ο τελευταίος συνεργάζεται άψογα με το στάνταρ 8άρι αυτόματο κιβώτιο της ZF, όμως το τράβηγμα που περιμένεις διαβάζοντας 47,9 kgm στις 1.750 rpm δεν έρχεται. Ούτε καν με το DNA στη θέση Dynamic, όπου ζωντανεύει το μοτέρ, βαραίνει το τιμόνι και γίνεται πιο επιθετικό το κιβώτιο.
Η Alfa Romeo πάντως ανακοινώνει 6,6” για τα 0-100 km/h και με δεδομένο ότι το κοντέρ ανεβαίνει σβέλτα εάν πατάς τέρμα το γκάζι, δεν έχουμε δικαίωμα να την αμφισβητήσουμε.
Ωστόσο η μεγάλη επιτυχία είναι το πάτημα στο δρόμο. Η Alfa Romeo υπόσχεται ανάλογη αίσθηση με τη Giulia παρά τα 20 cm απόστασης από το έδαφος. Και η πράξη τη δικαιώνει, ακόμα και σε δύσκολο περιβάλλον όπως οι πολύ σφιχτοί δρόμοι των Ελβετικών Άλπεων όπου οδηγήσαμε.
Τα μετατρόχια είναι φαρδύτερα και η αναθεωρημένη ανάρτηση εξασφαλίζει κορυφαία κύλιση και παράλληλα ελέγχει αυστηρότατα τα 1.659 kg του αμαξώματος, δίνοντας εξαιρετικό κράτημα και κορυφαία επικοινωνία του οδηγού με το αυτοκίνητο. Ο δίαυλος γι’ αυτό είναι ένα τιμόνι-ξυράφι με φοβερή ακρίβεια και καλή αίσθηση.
Με κατανομή βάρους στο 50/50 εμπρός/πίσω, η Stelvio έχει ουδέτερη συμπεριφορά όταν την πιέζεις και μια ελαφρώς υποστροφική διάθεση που δεν παίρνει διαστάσεις. Τα εύσημα γι’ αυτό ανήκουν και στην τετρακίνηση Q4, που λειτουργεί με transfer case. Κατά βάση όλη η ροπή καταλήγει στους πίσω τροχούς όμως έως και το 50% μπορεί να περάσει μπροστά μέσα σε 120 ms.
Χωρίς πολλά πολλά, είναι σαφές ότι η Alfa Romeo έφτιαξε ένα SUV που τιμά το σήμα που έχει στη μάσκα του. Η ντίζελ έκδοση των 210 ίππων θα ξεκινάει από τα € 57.000 και θα μπορείτε να τη δείτε από κοντά στις εκθέσεις από τον Απρίλιο και μετά.
Μέχρι τότε πάντως μπορείτε να μάθετε ακόμα περισσότερα για τη Stelvio, στο DRIVE 246 που θα κυκλοφορήσει στα περίπτερα σε κάτι λιγότερο από δύο εβδομάδες. Οι άνθρωποι που την εξέλιξαν και τη σχεδίασαν μας είπαν πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα.
Τι λέει το DRIVE
Ακόμα και στη ντίζελ έκδοσή της, η Stelvio είναι αυτό ακριβώς που έπρεπε: Σφαιρικά αποτελεσματικό ως SUV και απολαυστικό στην οδήγηση ως αυτοκίνητο.
Τιμή από € 57.000
Τεχνολογία 2.143 cc, i4, 16v, 2 ΕΕΚ, common rail, άμεσος ψεκασμός, τούρμπο με πτερύγια μεταβλητής γεωμετρίας, 210 PS/3.750 rpm, 47,9 kgm/1.750 rpm, αυτόματο 8 σχέσεων, κίνηση στους τέσσερις τροχούς με transfer case και κατανομή από 100% πίσω έως 50-50 εμπρός/πίσω
ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ
0-100 km/h 6,6”
Τελική ταχύτητα 215 km/h
Μέση κατανάλωση 4,8 lt/100 km
Εκπομπές CO2 127 gr/km
Διαστάσεις 4.687 x 1.903 x 1.671 mm
Πορτμπαγκάζ 525 lt
Βάρος 1.659 kg
Τιμές κατασκευαστή[/spoiler:12tci6n7] -
*Μια ακόμα έκδοση προστίθεται στη γκάμα των κινητήρων της Alfa Romeo Stelvio.
H συγκεκριμένη έκδοση του 2,2 ντίζελ κινητήρα έχει ισχύ 150 ίππων στις 4.000 σ.α.λ. και 450 Nm ροπής, ενώ σύμφωνα με την εταιρεία η μέσα εργοστασιακή κατανάλωση ανέρχεται στα 4,7 λτ./100 χλμ. Το κόστος της συγκεκριμένης έκδοσης ανέρχεται στις 38.900€.
Συνολικά στην ελληνική αγορά, η Stelvio εφοδιάζεται με πέντε διαφορετικά μηχανικά σύνολα, έναν δίλιτρο υπετροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης των 200 και 280 ίππων και έναν πετρελαιοκινητήρα 2,2 λίτρων 210 ίππων που συνδυάζονται με το σύστημα τετρακίνησης Q4 all-wheel drive. Πρόσφατα προστέθηκαν και δύο ακόμα εκδόσεις του πετρελαιοκινητήρα 2,2 λίτρων που αποδίδουν 150 και 180 ίππους αντίστοιχα, και οι δύο με κίνηση στους πίσω τροχούς.Όλα τα μηχανικά σύνολα συνεργάζονται με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8-σχέσεων. Επίσης, η γκάμα της Stelvio περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις εξοπλισμού (Stelvio Base, Super και First Edition), ενώ ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε 13 χρώματα και 13 ζάντες αλουμινίου (από 17 ιντσών έως 20 ιντσών).
Η βασική έκδοση Stelvio Base εξοπλίζεται με 2 διαφορετικούς κινητήρες (τον 2,0 Turbo Βενζίνης 200 ίππων με σύστημα Q4 AWD και τον 2,2 Turbo Diesel 150hp με κίνηση στους πίσω τροχούς) και ο κύριος βασικός της εξοπλισμός περιλαμβάνει: ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, πίσω φώτα LED, έγχρωμη οθόνη 6.5 ιντσών, ηχοσύστημα με 8-ηχεία mp3 player και bluetooth, διζωνικό κλιματισμό, δερμάτινο βολάν τιμονιού, υφασμάτινα μαύρα καθίσματα, αισθητήρες αυτόματης ενεργοποίησης φώτων, cruise control, αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω, ηλεκτρικά ανοιγόμενη πόρτα αποσκευών και keyless-go, πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος, αισθητήρες βροχής και φώτων, Σύστημα Αυτόνομης Πέδησης εκτάκτου ανάγκης (Autonomous Emergency Brake -AEB), καθώς και Σύστημα Προειδοποίησης Αλλαγής Λωρίδας (Lane Departure Warning – LDW).
Όλες οι διαθέσιμες εκδόσεις Alfa Romeo Stelvio προσφέρονται στην ελληνική αγορά με 5 χρόνια εγγύηση, 5 χρόνια οδική βοήθεια και χρηματοδότηση μέσω FCA Bank. *
Alfa Romeo Stelvio