-
Το renegade είναι άλλο αυτοκίνητο. Είναι πιθανό να ήταν η επιλογή μου αν δεν έπαιρνα το duster. Μάλιστα όπως λέει και ο drenie στην βενζίνη είναι απλά ο ηγέτης στην κατηγορία. Με λίγα λόγια οι Ιταλοί έδειξαν τον κατάλληλο σεβασμό στην περίπτωση του. Το 500χ που αναφέρθηκε προηγουμένως είναι περισσότερο 4χ4 του 'σαλονιού' και θα το τοποθετούσα απέναντι στο sx4 ή το countryman.
-
Το renegade είναι άλλο αυτοκίνητο. Είναι πιθανό να ήταν η επιλογή μου αν δεν έπαιρνα το duster. Μάλιστα όπως λέει και ο drenie στην βενζίνη είναι απλά ο ηγέτης στην κατηγορία. Με λίγα λόγια οι Ιταλοί έδειξαν τον κατάλληλο σεβασμό στην περίπτωση του. Το 500χ που αναφέρθηκε προηγουμένως είναι περισσότερο 4χ4 του 'σαλονιού' και θα το τοποθετούσα απέναντι στο sx4 ή το countryman.
ΣπύροςΜάλλον και εγώ προς τα εκεί κλείνω. Όπως και στο vitara. Μάλλον θα αφήσω το πετρέλαιο στην άκρη αφού δεν κάνω πάνω από 10000 km το χρόνο. Ο χώρος του πορτμπαγκάζ είναι ένα θέμα αλλά όπως λέει και ο φίλος παραπάνω με 50lt παραπάνω δεν σώζεσαι αν έχεις οικογένεια (και δεν αποφεύγεις την μπαγκαζιέρα)
-
Ο χρήστης drenie έγραψε:
με τα ιδια χρηματα περιπου βρισκει και μεταχειρισμενη BMW X1 την προηγουμενη γενια...Θα μπλεξουμε ασχημα αν κοιταξει και μεταχειρισμενα.
Αν θυσιασει κατι απο τα θελω του θα εχει ακομα περισσοτερες επιλογες . Μεχρι και τα πιο premium μπορει να κοιταξει !
Σας ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις σας. Ήδη με βοηθήσατε αρκετά στο να βάλω κάποιες προτεραιότητες, όπως και να κάνω κάποιες παραχωρήσεις.
- Δεν θα ψάξω για μεταχειρισμένο (ακόμα και αν μπορώ να έχω ένα πιο primium).
- Με απασχολεί ο κινητήρας του jeep. Στο παρελθόν είχα fiat και δεν είχα τις καλύτερες εμπειρίες.
- Το νέο tiguan πότε έρχεται? θα αξίζει?
-
Ο κινητήρας της Fiat είναι διαμάντι . Κανένα θέμα . Τον χρησιμοποιεί ήδη 6 χρόνια . Στο renegade έβαλε δοκιμασμένους κινητήρες σε όλες τις εκδόσεις του μοντέλου για να μην υπάρξουν θέματα . Το μόνο θέμα είναι η σχετικά υψηλή κατανάλωση σε σχέση με το ανταγωνισμό . Αλλά μιλάμε για ένα αυτοκίνητο που ζυγίζει 1,5 τόνο , έχει αυτόματο κιβώτιο και κουβαλάει και τετρακίνηση έστω και αν δεν είναι μόνιμα ενεργοποιημενη . Κάνε ένα test drive . Πάρε προσφορές και νομίζω ότι θα μπορέσεις να βάλεις και αρκετά έξτρα .
Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Τα VW (επειδή ρώτησες για το Tiguan) να τα φοβάσαι πολύ περισσότερο από τα Fiat από άποψη αξιοπιστίας.
-
Ο χρήστης drenie έγραψε:
Το μόνο θέμα είναι η σχετικά υψηλή κατανάλωση σε σχέση με το ανταγωνισμό . Αλλά μιλάμε για ένα αυτοκίνητο που ζυγίζει 1,5 τόνο , έχει αυτόματο κιβώτιο και κουβαλάει και τετρακίνηση έστω και αν δεν είναι μόνιμα ενεργοποιημενη .Για τι τιμές μιλάμε και με τί κινητήρα;
Eγώ πάντως σε αυτά τα λεφτά θα έβλεπα ότι έχει προαναφερθεί, καθώς καταλαβαίνω ότι οι απαιτήσεις δεν είναι και τόσο fixed (π.χ. από το diesel του τίτλου πήγαμε σε Gasoline )
Και στο τέλος θα έπερνα X1 ή Kuga
-
Οδηγικα τα kuga και renegade και το Χ1 σε διλιτρο θα είναι τα πιο απολαυστικά...
-
Μιλάμε για τον κινητήρα 1.4 βενζίνη με 170hp. Και η μεικτή κατανάλωση είναι περίπου στο 10 . Και ξαναλέω καμιά σχέση το αυτόματο του renegade Και της Χ1 με αυτό του kuga . Τώρα από χώρους ναι το kuga είναι μεγαλύτερο . Από τα έξτρα νομίζω ότι το renegade στην limited έκδοση έχει περισσότερα .
-
Ο χρήστης drenie έγραψε:
Μιλάμε για τον κινητήρα 1.4 βενζίνη με 170hp. Και η μεικτή κατανάλωση είναι περίπου στο 10 . Και ξαναλέω καμιά σχέση το αυτόματο του renegade Και της Χ1 με αυτό του kuga . Τώρα από χώρους ναι το kuga είναι μεγαλύτερο . Από τα έξτρα νομίζω ότι το renegade στην limited έκδοση έχει περισσότερα .Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Τι εννοεις καμία σχέση το αυτόματο; Ποιές οι διαφορές;
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Το μόνο θέμα είναι η σχετικά υψηλή κατανάλωση σε σχέση με το ανταγωνισμό . Αλλά μιλάμε για ένα αυτοκίνητο που ζυγίζει 1,5 τόνο , έχει αυτόματο κιβώτιο και κουβαλάει και τετρακίνηση έστω και αν δεν είναι μόνιμα ενεργοποιημενη .
Για τι τιμές μιλάμε και με τί κινητήρα;
Eγώ πάντως σε αυτά τα λεφτά θα έβλεπα ότι έχει προαναφερθεί, καθώς καταλαβαίνω ότι οι απαιτήσεις δεν είναι και τόσο fixed (π.χ. από το diesel του τίτλου πήγαμε σε Gasoline )
Και στο τέλος θα έπερνα X1 ή Kuga
Γιά τιμή ταβάνι 30000€.
Οι μεγάλοι χώροι είναι πάντα ευπρόσδεκτοι.
Από diesel σε gasoline ίσως γιατί το μόνο μέχρι στιγμής (χωρίς να το έχω αποκλείσει) που έχει και τα 3 είναι το VITARA -
Test drive Φίλε μου για να δεις τι γίνεται ...
Το renegade Και η Χ1 φοράνε το ίδιο αυτόματο κιβώτιο της ZF απλά στο renegade έχει 9 ταχύτητες ( με την πρώτη να παίζει τον ρόλο της κοντης ) ενώ στην BMW είναι 8αρι.
-
Οι επιλογές είναι πραγματικά πάρα πολλές σ'αυτά τα χρήματα...vitara,renegade,sx4,qashqai,coyntryman,asx,duster,500x,kuga,xv,tiguan...αν περιμένεις λίγο ακόμα και το kadjar.
Crv,q3,x1 και xtrail είναι λίγο ακριβότερα.
Επίλεξε μια τελική τριάδα-πεντάδα που σε ενδιαφέρει και πήγαινε να τα δεις,να τα οδηγήσεις και να πάρεις προσφορές -
To SSANGYONG Tivoli καλυπτει ολες τις απαιτησεις σου.
diesel 1.6, κιβωτιο 6Α, 4Χ4 και 423lt πορτ μπαγκαζ..
Τιμη 26.680! -
Ο χρήστης makwolf έγραψε:
To SSANGYONG Tivoli καλυπτει ολες τις απαιτησεις σου.
diesel 1.6, κιβωτιο 6Α, 4Χ4 και 423lt πορτ μπαγκαζ..
Τιμη 26.680!Σχεδόν 27 χιλιάρικα για μάρκα αμφίβολης αξιοπιστίας και χωρίς δίκτυο στη χώρα μας...δεν θα έδινα ποτέ...
Επίσης οι κριτικές των test drive το κατατάσσουν κάτω από τη μέση - για να μην πω πάτο - της κατηγορίας σε πολλούς τομείς...
Εγώ για renegade τον βλέπω!
btw, το vitara που το πετυχαίνω στον δρόμο, στην αρχή δεν μου άρεσε καθόλου...αλλά όσο περνάει ο καιρός μου φαίνεται πιο συμπαθητικό. Αλλά μέσα που το είχα δει σε κάποιο promotion είναι τουλάχιστον μέτριο...Μου θύμισε ASX φάση... -
Η αισθητικη των οχηματων της φίρμας είναι το λιγότερο αμφιλεγόμενη. Από αξιοπιστία δεν ξέρω. Επί σειρά ετών εφοδιάζαν όμως κάποια οχήματα με κινητήρες της Merc αν δεν κάνω λάθος. Πάντως εάν δεν υπάρχει δίκτυο υποστήριξης τότε θα πήγαινα για άλλα. Από εκεί και μετά το renegade είναι ένα ασφαλές εισιτήριο στον κόσμο των suv, με καλή μεταπωλητική αξία αλλά και με αρκετά πληθωρικό δίκτυο υποστήριξης. Το vitara δεν το συμπαθω έχοντας βέβαια στο μυαλό μου τα οχήματα στα οποία αναφέρονταν το συγκεκριμένο όνομα, εντούτοις θα το προτιμούσα στην σύγκριση αυτού κι ενός scross.
-
Για να μην παραπληροφορήσω, όταν έγραψα ότι δεν υπάρχει δίκτυο, εννοώ ότι δεν είναι τόσο εκτεταμένο όσο άλλων εταιριών. Btw, tivoli κυκλοφορεί ήδη Γιάννενα!
Πληροφορίες για το δίκτυο εδώ : http://www.ssangyong.gr/diktyo -
Το tivoli εχει όλα οσα ζηταει ο φιλος. Ας παει να κανει ένα test drive για να δει περι τινος πρόκειται. Εμενα προσωπικα δεν με ικανοποιει λογω χαμηλων δυνατοτητων εκτος δρομου (160mm αποσταση από το εδαφος).
Αν του αρεσει το renegade, ας κοιταξει και το 500χ cross που εχει τις ιδιες περιπου επιδοσεις, απλα είναι χειροτερο εκτος δρομου (180mm αποσταση από το εδαφος). Το renegade εχει 29.900 και το 500χ cross 26.600. -
Για εμενα αναμεσα σε jeep και fiat δεν υπαρχει διλλημα καθως στα ματια μου το renegade ισως ειναι το πιο ασχημο της κατηγοριας.ουτε μεσα μ αρεσει.
-
Ε όχι και το πιο άσχημο της κατηγορίας! Αντε μην ανοίξω το πληκτρολογιο μου τώρα γμτ μου.
-
Οι χώροι του renegade όσο και αν έχουν το ίδιο πάτωμα και τα ίδια λίτρα στο πορτ μπαγκάζ είναι μεγαλύτεροι σε σχέση με το 500Χ . Είπαμε τον φίλο μας τον βλέπω ανάμεσα στο renegade και στο kuga. Και ναι η διαφορά ακόμα και με προσφορά ανάμεσα στο jeep Και στο Fiat είναι περίπου στα 2.5 χιλιάδες ευρώ .
4X4 Diesel Auto?