-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Μάλιστα....και από την αντιπροσωπεία ούτε φωνή ούτε ακρόαση, ελπίζω να με πάρουν τουλάχιστον σήμερα να μου πουν. Για τις βενζίνες όντως το 1.0 είναι ίσως η μοναδική έκδοση που έχει νόημα. Στα 22Κ€ (σε Style, η Reference είναι πολύ γυμνή) έχεις ένα ολοκληρωμένο πακέτο, που ναι μεν είναι απλά ανεκτό από πλευράς επιδόσεων, αλλά έχει όλα τα καλούδια και τα χαρακτηριστικά του Ateca, χωρίς DSG και 4κίνηση. Από την άλλη όμως με τον 1.4 κάνει άλμα η τιμή, από τα 22 στα 27, και δεν μιλάω καν για το επίπεδο Xcellence μαζί με κιβώτιο και 4κίνηση, εφόσον έχουμε περάσει τα 30Κ€ για 1400αρι SUV που δεν είναι premium, οποιαδήποτε άλλη συζήτηση είναι περιττή.Αντιθέτως θα έλεγα ότι τα diesel είναι πολύ πιο λογικά τιμολογημένα, αφού κλιμακώνονται σωστά, η τιμολόγηση σε παρακινεί να ανέβεις παραπάνω (βασικός στόχος κάθε εταιρείας), και μέσα σε 10Κ ευρώ έχεις όλη τη γκάμα, από το μικρότερο 1.6 μέχρι το υπερπλήρες 2.0 με τα 190. Εδώ μάλιστα, τα 35Κ σου δίνουν τα πάντα που έχει να προσφέρει το Ateca.
Το πρόβλημα είναι, όπως λέτε και οι υπόλοιποι, ότι η Seat φαίνεται να ξεφεύγει λίγο από την πολιτική του φθηνότερου αλλά πληρέστερου μοντέλου της κατηγορίας (όπως έκανε με Ibiza και Leon), παραμένει βέβαια το φθηνότερο από τα VAG, αλλά πλέον φαίνεται να μην έχει το απόλυτο πλεονέκτημα της τιμής. Και μάλιστα την στιγμή που στο bracket 30-35K€, παίζουν ήδη προτάσεις από τους premium κατασκευαστές, ενώ φτάνοντας το όριο των 40Κ€, τα πράγματα σοβαρεύουν πολύ, το έχω ξαναπεί, ποιος θα δώσει κοντά στα 40Κ€ για οτιδήποτε άλλο εκτός από F-Pace ?
Πόσο μεγάλη αλήθεια αυτο με την fpace...
Είναι δυνατόν η Tekna έκδοση του Xtrail να είναι ακριβότερη από την Fpace....Στάλθηκε από το SM-N915FY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Καταρχάς thanks για το heads-up, δεν είχα πάρει πρέφα ότι η δίλιτρη Pure τσίμπησε 4Κ και πήγε 46Κ€. Κατά δεύτερον, εάν σώνει και ντε και όπως και δήποτε χρειάζεσαι 4κίνηση και αυτόματο/DSG/CVT/δενξέρωγωτιάλλο, τότε όντως, θα κοιτάξεις να συγκρίνεις μοντέλα που έχουν και τα δύο. Άρα προφανώς οποιοδήποτε αυτοκίνητο χαμηλότερης κατηγορίας θα έχει αυτά τα δύο, ενώ τα 'από πάνω' -όπως η Jaguar- θα ανέβουν περισσότερο αν προσθέσεις αυτά τα χαρακτηριστικά.
Όπως όμως ξέρουμε, τα περισσότερα SUV βλέπουν off-road, χώμα, λάσπη, άμμο, χιόνι κλπ σπανίως εώς ποτέ. Άρα εγώ αναφέρομαι στην πλειοψηφία των αγοραστών που θέλουν να πάρουν SUV για το ύψος, τους χώρους και το -όποιο- κύρος έρχεται μαζί με τον όγκο και το σήμα στο καπώ. Αυτοί λοιπόν, σε συντριπτική πλειοψηφία, αν τους βάλεις στη ζυγαριά ένα φορτωμένο Ateca, Tiguan, QQ κλπ έναντι μιας 'απλής' F-Pace, τι θα διαλέξουν ?
Όσο για τις τιμές της F-Pace, ας μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για πολυτελές (τέρμα premium δηλαδή) μεσαίο SUV επιδόσεων. Για να έχουμε καλύτερη εικόνα, βάλτε δίπλα τις τιμές από X5, GLC, Cayenne κλπ
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Όσο για τις τιμές της F-Pace, ας μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για πολυτελές (τέρμα premium δηλαδή) μεσαίο SUV επιδόσεων. Για να έχουμε καλύτερη εικόνα, βάλτε δίπλα τις τιμές από X5, GLC, Cayenne κλπΣυμφωνώ 100%. Η F-Pace είναι φτηνότερη από μια Χ3 για παράδειγμα και εκεί η ζυγαριά κλίνει υπέρ της Jaguar σαφώς.
-
Ο χρήστης plutare έγραψε:
Είναι δυνατόν η Tekna έκδοση του Xtrail να είναι ακριβότερη από την Fpace....Όντως ρε σεις, Xtrail 1600αρι δικίνητο με CVT είναι μία ή άλλη με την δίλιτρη F-Pace
Πρέπει να είναι από τα πιο epic fails τιμολόγησης....
-
Εντάξει, μην υπερβάλουμε...πανάκριβο το X-Trail, με τίποτα δεν αξίζει τα λεφτά που ζητάει, τελείως άκυρο αλλά όχι και ίδια τιμή (ή πιο ακριβό από την F-Pace). €43.900 έχει το αυτόματο, 2κίνητο με φουλ εξοπλισμό.
-
Sorry αλλά η τιμή είναι πρακτικά η ίδια (44Κ έναντι 46Κ), από τη μία ένα 1600αρι δικίνητο Nissan (έστω αυτόματο με καλό εξοπλισμό) 130 ίππων και από την άλλη η ολοκαίνουρια Jaguar F-Pace, δίλιτρη 180 άλογα και με καλό βασικό εξοπλισμό. Δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον που θα διαλέξει το Nissan, χωρίς βέβαια να ξέρω πολλούς φανατικούς νισανάκηδες
Αλλά είμαστε way off-topic....
-
Συμφωνώ και για το σκεπτικό σου και για το off topic...τέλος από εμένα, μην σκίζουμε το θέμα!
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Το έζησα και εγώ αυτό, όταν πριν πάρω αυτοκίνητο έλεγα σε κόσμο ότι σκέφτομαι να πάρω το QQ και η απάντηση ήταν: **Θα φύγεις από την toyota, για να πάρεις nissan;; **
Κάποιοι μάλιστα είναι και μηχανικοί με χρόνια στην αγορά...Αδικό δεν είχαν βέβαια
ειδικά αν υπολογίσεις το σύνολο (και ειδικά ποιότητα κατασκευής και after sales κλπ) των 2 εταιρειών!
Τα ίδια ΑΚΡΙΒΩΣ έχω ακούσει πολλάκις και εγώ μαζί με ύφος γεμάτο λύπηση και οίκτο και ειδικά από το δίκτυο της τογιότα που έχω ακόμα επαφή λόγω του yaris!Για τα BMW να δεις τι έχω ακούσει..
Εχω γνωστό, μεγάλο σε ηλικία, με πολλά λεφτά και φανατικό του group VAG και όταν του έλεγα για την Χ1 και τα BMW γενικότερα, μου πέταξε τη θεϊκή ατάκα 'BMW θα πάρεις; γιατί;; ... χασάπης είσαι;'Δύσκολα θα φύγουν παιδιά τα στερεότυπα αυτά, όσο και αν σε κάποια σημεία μπορεί να έχουν και κάποια βάση (ειδικά στην Ελλάδα με τους διαφόρους αντιπροσώπους και τη φήμη που έχουν αποκτήσει επί χρόνια).
Γι αυτό και πρέπει μάρκες που δεν πουλάνε πολύ και βγάζουν κάτι αξιόλογο να το τιμολογούν ανταγωνιστικά για να κάνει το μπαμ! Ειδάλλως τι χες γιάννη (όχι εσύ plutare ) τι χα παντα!
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Για τα BMW να δεις τι έχω ακούσει..
Εχω γνωστό, μεγάλο σε ηλικία, με πολλά λεφτά και φανατικό του group VAG και όταν του έλεγα για την Χ1 και τα BMW γενικότερα, μου πέταξε τη θεϊκή ατάκα 'BMW θα πάρεις; γιατί;; ... χασάπης είσαι;'αυτό με τον χασάπη ομολογώ ότι δεν το 'πιάνω'...δεν το έχω ξανακούσει!
Να υποθέσω ότι οι χασάπηδες επειδή παλιότερα 'κονομούσαν γερά ήταν αυτοί που μπορούσαν να πάρουν bmw;
Ή ότι 'πελεκάνε' τον κόσμο όπως οδηγούν;;
Διαφώτισέ με σε παρακαλώ! -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Για τα BMW να δεις τι έχω ακούσει..
Εχω γνωστό, μεγάλο σε ηλικία, με πολλά λεφτά και φανατικό του group VAG και όταν του έλεγα για την Χ1 και τα BMW γενικότερα, μου πέταξε τη θεϊκή ατάκα 'BMW θα πάρεις; γιατί;; ... χασάπης είσαι;'αυτό με τον χασάπη ομολογώ ότι δεν το 'πιάνω'...δεν το έχω ξανακούσει!
Να υποθέσω ότι οι χασάπηδες επειδή παλιότερα 'κονομούσαν γερά ήταν αυτοί που μπορούσαν να πάρουν bmw;
Ή ότι 'πελεκάνε' τον κόσμο όπως οδηγούν;; [emoji14] [emoji14]
Διαφώτισέ με σε παρακαλώ!Δεν ξέρω, τι να σου πω....
Μάλλον επειδή κονομουσαν.
Αντίστοιχα μερσεντες είχαν τα λαμογια και δη οι δημόσιοι υπάλληλοι και δη περισσότερο οι εφοριακοι (είμαι σίγουρος ότι επειδή είχαν τσακισει τις kompressor 1,8 κράτησαν τα 1,8 χαμηλά στα τέλη και εσκισαν τα διλιτρα)Εγώ πάντως είχα σκάσει στα γέλια!
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Θυμαμαι τα 25000 της αξεντα,τα 25600 περιπου της αξεντα κον και τα 26200 περιπου της πριμιουμΉδη μπήκε νέος τιμοκατάλογος για το qq. Από όσα γράφεις αφαιρείς ένα χιλιαρικο.....
Έχουν λίπος βέβαια στη νισσαν.
Από την κυκλοφορία του qq είχαν αύξησει την τιμή διαδοχικά σχεδόν 2+ χιλιάρικα καθώς πουλαγαν χωρίς ανταγωνισμό και έπαιρναν ότι ήθελαν. -
Δοκιμή στον Παρνασσό από ελληνικό Μέσο για το βενζινοκίνητο 1000άρι και το 4κινητο 2λιτρο diesel.
*Οδηγήσαμε το χιλιάρι Ateca για περίπου 200km σε αυτοκινητόδρομο και σε επαρχιακό δρόμο. Ταξιδέψαμε άνετα, γρήγορα, στρίψαμε, προσπεράσαμε φορτηγά, ενεργοποιήσαμε υαλοκαθαριστήρες (σ.σ.: βροχή, αέρας και 5 βαθμοί Κελσίου οι συνθήκες στον Παρνασσό). Με βεβαιότητα αναφέρουμε πως η δύναμη και η ροπή του 3κύλινδρου κινητήρα 1.0lt κρίνονται ικανοποιητικές για ασφαλή οικογενειακά ταξίδια. Ίσως και κάτι περισσότερο καθώς η σφιχτή κλιμάκωση του κιβωτίου σε συνδυασμό με τη ροπή των 20.2kgm (σ.σ: εφάμιλλη με δίλιτρου ατμοσφαιρικού) επιτρέπουν γρήγορα προσπεράσματα αλλά και ταξίδι με υψηλή μ.ω.τ.
Κοντολογίς μην προβληματίζεστε για το αν επαρκεί ή όχι ο κινητήρας των 1.0lt, φτάνει και με το παραπάνω! Σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να κάνετε μια δοκιμή για να διαπιστώσετε του λόγου το αληθές.
Tη δίλιτρη πετρελαιοκίνητη έκδοση είχαμε την ευκαιρία να την οδηγήσουμε και εκτός δρόμου σε ήπιο χωματόδρομο. Η άμεση εμπλοκή της 4κίνησης όταν χρειάζεται και η ενεργοποίηση του ηλεκτρονικού κλειδώματος διαφορικού EDL αλλά και του XDS (Extended electronic differential lock) μας βοήθησε να διατηρήσουμε γρήγορο ρυθμό παρά τη λάσπη και τα νεροφαγώματα.
H ανάρτηση είναι σφικτή προφανώς προσανατολισμένη σε κίνηση στην άσφαλτο ενώ δεν βοηθούσαν και τα φαρδιά ελαστικά 225/45/19. Συνολικά το ATECA εκτός δρόμου είναι ικανό να σε βγάλει από μια επιφάνεια μειωμένης πρόσφυσης αλλά και να σε βοηθήσει να περάσεις κάποια εμπόδια πιο ψηλά.Στο δρόμο ο δίλιτρος πετρελαιοκινητήρας των 150PS ήταν κάπως τραχύς στη λειτουργία του. Δεν του έλειπε η δύναμη αλλά δεν του περίσσευε κιόλας. Είναι νέος πετρελαιοκινητήρας προδιαγραφών Euro 6. Απενεργοποιούσαμε το σύστημα Start&Stop καθώς η λειτουργία του προβλημάτιζε. Στο γλιστερό – λόγω βροχής – επαρχιακό δρόμο χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ότι κι οδηγείς . Το πάτημα, το κράτημα και η 4κινηση του Ateca ενέπνεαν σιγουριά. Απλά θέλει προσοχή στο in με πολλά χιλιόμετρα καθότι είναι αρκετά βαρύ μπροστά και υποστρέφει έντονα.
Το Seat Ateca είναι ήδη διαθέσιμο στις εκθέσεις Seat *
-
Εμένα εξω απο την πόλη που μεγάλωσα είχε πολλούς γύφτους.
Οι περισσότεροι από αυτούς έκαναν business με ντραγκια κλπ.
Όλοι τους μα όλοι τους είχαν Mercedes. Στην εκεί λοιπόν κοινωνία η Mercedes ήταν στιγματισμενη.
Τέτοια παίζουν πολλά.
Το θέμα είναι να πάρεις αυτό που σου αρέσει και από σε καλύπτει στις ανάγκες σουΣτάλθηκε από το SM-N915FY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Παραδόξως όσους χασάπηδες γνώριζα είχαν BMW. Όχι απαραίτητα τελευταία μοντέλα. Ο ένας δηλαδή οδηγούσε BMW 20ετίας. Μου είχε κάνει εντύπωση από τότε οπότε δεν μου φαίνεται καθόλου παράξενο αυτό που σου είπε ο φίλος. Μάλλον κάτι παίζει με τον κλάδο. (ο φίλος του φίλου κτλ)
-
Ο χρήστης lleonidas έγραψε:
Δοκιμή στον Παρνασσό από ελληνικό Μέσο για το βενζινοκίνητο 1000άρι και το 4κινητο 2λιτρο diesel.*Οδηγήσαμε το χιλιάρι Ateca για περίπου 200km σε αυτοκινητόδρομο και σε επαρχιακό δρόμο. Ταξιδέψαμε άνετα, γρήγορα, στρίψαμε, προσπεράσαμε φορτηγά, ενεργοποιήσαμε υαλοκαθαριστήρες (σ.σ.: βροχή, αέρας και 5 βαθμοί Κελσίου οι συνθήκες στον Παρνασσό). Με βεβαιότητα αναφέρουμε πως η δύναμη και η ροπή του 3κύλινδρου κινητήρα 1.0lt κρίνονται ικανοποιητικές για ασφαλή οικογενειακά ταξίδια. Ίσως και κάτι περισσότερο καθώς η σφιχτή κλιμάκωση του κιβωτίου σε συνδυασμό με τη ροπή των 20.2kgm (σ.σ: εφάμιλλη με δίλιτρου ατμοσφαιρικού) επιτρέπουν γρήγορα προσπεράσματα αλλά και ταξίδι με υψηλή μ.ω.τ.
Κοντολογίς μην προβληματίζεστε για το αν επαρκεί ή όχι ο κινητήρας των 1.0lt, φτάνει και με το παραπάνω! Σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να κάνετε μια δοκιμή για να διαπιστώσετε του λόγου το αληθές.
Tη δίλιτρη πετρελαιοκίνητη έκδοση είχαμε την ευκαιρία να την οδηγήσουμε και εκτός δρόμου σε ήπιο χωματόδρομο. Η άμεση εμπλοκή της 4κίνησης όταν χρειάζεται και η ενεργοποίηση του ηλεκτρονικού κλειδώματος διαφορικού EDL αλλά και του XDS (Extended electronic differential lock) μας βοήθησε να διατηρήσουμε γρήγορο ρυθμό παρά τη λάσπη και τα νεροφαγώματα.
H ανάρτηση είναι σφικτή προφανώς προσανατολισμένη σε κίνηση στην άσφαλτο ενώ δεν βοηθούσαν και τα φαρδιά ελαστικά 225/45/19. Συνολικά το ATECA εκτός δρόμου είναι ικανό να σε βγάλει από μια επιφάνεια μειωμένης πρόσφυσης αλλά και να σε βοηθήσει να περάσεις κάποια εμπόδια πιο ψηλά.Στο δρόμο ο δίλιτρος πετρελαιοκινητήρας των 150PS ήταν κάπως τραχύς στη λειτουργία του. Δεν του έλειπε η δύναμη αλλά δεν του περίσσευε κιόλας. Είναι νέος πετρελαιοκινητήρας προδιαγραφών Euro 6. Απενεργοποιούσαμε το σύστημα Start&Stop καθώς η λειτουργία του προβλημάτιζε. Στο γλιστερό – λόγω βροχής – επαρχιακό δρόμο χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ότι κι οδηγείς . Το πάτημα, το κράτημα και η 4κινηση του Ateca ενέπνεαν σιγουριά. Απλά θέλει προσοχή στο in με πολλά χιλιόμετρα καθότι είναι αρκετά βαρύ μπροστά και υποστρέφει έντονα.
Το Seat Ateca είναι ήδη διαθέσιμο στις εκθέσεις Seat *
πολύ χρήσιμες και ενδιαφέρουσες οι παρατηρήσεις!
-
Και επειδή είσαι καλό παιδί,σου έχω και άλλες
Πολύ καλές είναι οι πρώτες εντυπώσεις που αποκομίσαμε από την οδήγηση του Ateca, καθώς είναι ασφαλές σε κάθε διαδρομή, η ανάρτησή του είναι άνετη και ο οδηγός λαμβάνει θετική αίσθηση από το τιμόνι, αλλά και από όλο το σύνολο. Παράλληλα η πλατφόρμα MQB που βασίζεται εξασφαλίζει μείωση του βάρους και αύξηση της ακαμψίας.
Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η οδήγηση του αρχικού Ateca με τον 1.0 TSI 115 PS κινητήρα, καθώς το αυτοκίνητο είναι ευέλικτο, επιταχύνει σε σβέλτους ρυθμούς, διατηρεί γρήγορες ταχύτητες στο ταξίδι και πατάει πολύ καλά στο δρόμο ακόμα και σε πιεσμένους ρυθμούς στις στροφές.
Το 2.0 TDI 150 PS 4Drive δείχνει το επιπλέον βάρος του στις στροφές, ωστόσο η τετρακίνηση εξασφαλίζει (αναμενόμενα) σημαντικά καλύτερη πρόσφυση σε βρεγμένο οδόστρωμα, συν δυνατότητες κίνησης σε χώμα. Διαφορές υπάρχουν μεταξύ 2κίνητου και 4κίνητου Ateca στην πίσω ανάρτηση, καθώς το 2WD διαθέτει ημιάκαμπτο άξονα και το 4WD πολλαπλούς συνδέσμους. -
Δε μπορώ να καταλάβω πως ακριβώς σκέφτονται εκεί στο VAG.
Θεωρητικά η SEAT έχει πιο σπορ προσανατολισμό σε σχέση με τις υπόλοιπες μάρκες του ομίλου, στην πράξη όμως το Tiquan με τα 150 άλογα κρατάει πολύ καλύτερα από το Ateca με τα 190. Το πρώτο μπαίνει με 82Kmh, το δεύτερο το έχει ήδη χάσει από τα 76!
ΥΓ. Τα 82 του Tiquan ομολογουμένως εντυπωσιακά.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Δε μπορώ να καταλάβω πως ακριβώς σκέφτονται εκεί στο VAG.Θεωρητικά η SEAT έχει πιο σπορ προσανατολισμό σε σχέση με τις υπόλοιπες μάρκες του ομίλου...
Μαλλον αυθαίρετη σκέψη του κόσμου ήταν αυτό και όχι στόχος του γκρουπ και μάλλον σαν low cost (σε σχέση με VW-Audi) με κάποιες φθηνότερες των άλλων σπορτιβ εκδόσεις την βλέπουν.
-
Χαχαχα
εντάξει νομίζω έχετε δώσει ρεσιτάλ ορισμένοιτο Qashqai μαμάει δια της ατόπου LOL
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Δε μπορώ να καταλάβω πως ακριβώς σκέφτονται εκεί στο VAG.Θεωρητικά η SEAT έχει πιο σπορ προσανατολισμό σε σχέση με τις υπόλοιπες μάρκες του ομίλου, στην πράξη όμως το Tiquan με τα 150 άλογα κρατάει πολύ καλύτερα από το Ateca με τα 190. Το πρώτο μπαίνει με 82Kmh, το δεύτερο το έχει ήδη χάσει από τα 76!
ΥΓ. Τα 82 του Tiquan ομολογουμένως εντυπωσιακά.
Pirelli Scorpion Verde το VW.
Seat Ateca