-
Ο χρήστης TimDeLAY έγραψε:
Πάντως δυο πράγματα με χαλάνε so far (αν ισχύουν όσα έχουμε διαβάσει από δοκιμές, δεν το έχω οδηγήσει): η απόκριση του γκαζιού που μάλλον δεν είναι πολύ ικανοποιητική και η ανάρτηση που μάλλον είναι αρκετά σφιχτή - δεν εμπνέει για εκτός δρόμου εξορμήσεις. Το γκάζι πιθανόν να βελτιωθεί σε κάποια αναβάθμιση και όσο για την ανάρτηση μάλλον είμαι απ' τις εξαιρέσεις που τη θέλουν πιο μαλακή, φαντάζομαι οι περισσότεροι θα την προτιμούν έτσι.
100% συμφωνώ μαζί σου για την ανάρτηση, ειδικά στην Ελλάδα (έχω υπάρξει κάτοχος αυτοκινήτων με σκληρή ή/και χαμηλή ανάρτηση), δεν έχει κανένα νόημα η σφιχτή ανάρτηση, ιδίως σε ένα SUV.
Η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα πολλές φορές είμαστε offroad ακόμα κι όταν είμαστε... onroad
+1
Όντως -
O λόγος που επιλέξαμε το QQ με τις 16άρες.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
O λόγος που επιλέξαμε το QQ με τις 16άρες.Η καλύτερη επιλογή, άντε μέχρι 17άρες το πολύ. Αυτές οι 19άρες που εξοπλίζει την Tekna είναι εκτός (ελληνικής και όχι μόνο) πραγματικότητας.
-
Οι απόψεις διίστανται για την ποιότητα του εσωτερικού!Μήπως Plutare εντυπωσιάστηκες από το Ateca, επειδή προέρχεσαι από το QQ; Τα λέει αυτά ο iceman
Μου κάνει εντύπωση που ως κάτοχος Qashqai γράφεις ότι το Ateca είναι ποιοτικότερο....
Χωρίς να το έχεις καν οδηγήσει!!
Μπορεί να είναι δε λέω, θα δούμε.....
Πάντως εμένα μου κάνει αρνητική εντύπωση που έχει σκληρά πλαστικά στο επάνω μέρος στις πόρτες. Τουλάχιστον το Qashqai φαίνεται πιο προσεγμένο.
Προσωπικά το ταμπλό του Qashqai μου φαίνεται πιο όμορφο από των Ateca-Kodiak-Tiguan.
Σαν ομορφιά ξαναλέω, σαν ποιότητα δεν τα έχω δει από κοντά. -
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Οι απόψεις διίστανται για την ποιότητα του εσωτερικού!
Μήπως Plutare εντυπωσιάστηκες από το Ateca, επειδή προέρχεσαι από το QQ; Τα λέει αυτά ο iceman
Μου κάνει εντύπωση που ως κάτοχος Qashqai γράφεις ότι το Ateca είναι ποιοτικότερο....
Μπορεί να είναι δε λέω, θα δούμε.....Ο Plutare είναι ιδιοκτήτης QQ και εντυπωσιάστηκε από το εσωτερικό του Ateca. Τι ακριβώς σου κάνει εντύπωση;
-
....Πάντως εμένα μου κάνει αρνητική εντύπωση που έχει σκληρά πλαστικά στο επάνω μέρος στις πόρτες...Υποθέτω ότι αναφέρεσαι στο Ateca, σωστά ? Που είδες σκληρό πλαστικό στο πάνω μέρος της πόρτας ?
Οι θήκες στο κάτω μέρος της πόρτας είναι από σκληρό πλαστικό, το πάνω μέρος είναι το ίδιο μαλακό αφρώδες ελαστικό που είναι και στο πάνω μέρος του ταμπλώ... -
Παίδες δεν είπα ότι μου αρέσει πιο πολύ από το qq, απλά είπα ότι με εντυπωσίασε το εσωτερικό του Ateca.
Κάπως έτσι με είχε εντυπωσιάσει και του qq όταν το πρωτοείδαΣτάλθηκε από το SM-N915FY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Οι απόψεις διίστανται για την ποιότητα του εσωτερικού!
Μήπως Plutare εντυπωσιάστηκες από το Ateca, επειδή προέρχεσαι από το QQ; Τα λέει αυτά ο iceman
Μπορεί να είναι δε λέω, θα δούμε.....Ο Plutare είναι ιδιοκτήτης QQ και εντυπωσιάστηκε από το εσωτερικό του Ateca. Τι ακριβώς σου κάνει εντύπωση;
Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις??
Χωρίς να έχεις μπει στο Ateca βγάζεις συμπεράσματα.
Ο Plutare νομίζω απάντησε μόνος του.... -
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
....Πάντως εμένα μου κάνει αρνητική εντύπωση που έχει σκληρά πλαστικά στο επάνω μέρος στις πόρτες...
Υποθέτω ότι αναφέρεσαι στο Ateca, σωστά ? Που είδες σκληρό πλαστικό στο πάνω μέρος της πόρτας ?
Οι θήκες στο κάτω μέρος της πόρτας είναι από σκληρό πλαστικό, το πάνω μέρος είναι το ίδιο μαλακό αφρώδες ελαστικό που είναι και στο πάνω μέρος του ταμπλώ...Δες στο 3:05
Δεν έχω δει το αυτοκίνητο από κοντά, μόνο από βιντεο -
Δεν χρειάζεται να δω, έχω μπει στο αυτοκίνητο. Πίστεψέ με, μαλακό είναι
-
Οκ, απλά ο τύπος στο video το χτυπάει με τα δάκτυλα και λέει ότι δεν έχει μαλακά πλαστικά....
-
Μάλλον αναφέρεσαι σε αυτό το video
που χτυπάει το πλαστικό στο 7.01'. Είναι πλαστικό μεν, αλλά όχι σκληρό όπως στο κάτω μέρος, είναι σαν αυτό του ταμπλώ. Τα πλαστικά στο κάτω μέρος ταμπλώ και πορτών είναι σκληρά, έχουν αρκετή διαφορά. Δεν έχω δει το Tiguan, αλλά αν έχει και αυτό τέτοια διαφορά, είναι κάπως....περίεργη...
-
-
Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις??
Χωρίς να έχεις μπει στο Ateca βγάζεις συμπεράσματα.
Ο Plutare νομίζω απάντησε μόνος του....Τα emoticons δε σου τα εμφανίζει ο υπολογιστής; Την άλλη φορά μη ξεχάσω να σε ρωτήσω πριν βγάλω 'συμπεράσματα'. Σα να μην την παλεύουν μερικοί...
-
Δεν το είχα δει αυτό, ωραίος Το ίδιο λένε, το ταμπλώ έχει πιο παχύ στρώμα από αυτό το ελαστικό υλικό, στη πόρτα είναι πολύ πιο λεπτό, εξ'ου και αυτός ο ήχος. Πάντως αν το πιέσεις καταλαβαίνεις ότι έχει ένα στρώμα ελαστικού. Κάτι που δεν συμβαίνει στα πλαστικά στο κάτω μέρος....
-
Κατανοητό!! Ξαναλέω δεν το έχω δει από κοντά [emoji3][emoji3]
-
Ανακοινώθηκαν οι τιμές του Ateca στην Ελληνικά αγορά και μπορώ να πω ότι είναι αρκετά ανταγωνιστικές.
*Την γκάμα ανοίγει η προσθιοκίνητη έκδοση με τον 1.000άρη TSI των 115 ίππων που ξεκινάει από τα 19.950 ευρώ στο επίπεδο εξοπλισμού Reference και από τα 21.800 στο πλουσιότερο Style. Η άλλη επιλογή στη βενζίνη είναι ο 1.4 TSI των 150 ίππων που διαθέτει και το σύστημα απενεργοποίησης των δύο κυλίνδρων ACT, για επιπλέον οικονομία.
Εδώ το βασικό επίπεδο εξοπλισμού είναι το Style και βασική τιμή για την προσθιοκίνητη έκδοση τα 26.750 ευρώ. Εάν θέλεις τετρακίνηση ή το 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG φτάνεις στα 30.500 ευρώ, ενώ εάν θέλεις και τα δύο ανεβαίνεις στα 32.500 ευρώ. Τόσο ακριβώς έχει και το κορυφαίο πακέτο εξοπλισμού Xcellence, που συνδυάζεται με τετρακίνηση. Το DSG χρεώνεται άλλα 2.500 ευρώ.
Στην πετρελαιοκίνητη γκάμα βασική επιλογή είναι ο 1.600άρης TDI σε απόδοση 115 ίππων και σε συνδυασμό αποκλειστικά με κίνηση εμπρός. Για το επίπεδο εξοπλισμού Reference η τιμή είναι 23.850 ευρώ, ενώ για το Style 25.950 ευρώ.
Ο 2λιτρος TDI συνδυάζεται μόνο με τετρακίνηση. Στην περίπτωση που αποδίδει 150 ίππους διατίθεται με το πακέτο εξοπλισμού Style Media System Plus έναντι 27.650 ευρώ, ενώ η έκδοση Xcellence φτάνει στα 31.600 ευρώ.
Η κορυφαία έκδοση της γκάμας είναι η 2.0 TDI των 190 ίππων. Διατίθεται αποκλειστικά στο πλουσιότερο επίπεδο εξοπλισμού Xcellence κι έχει στάνταρ όχι μόνο την τετρακίνηση αλλά και το κιβώτιο DSG, με τιμή που ξεκινάει από τα 35.750 ευρώ.*
http://www.drive.gr/news/agora/anakoinothikan-oi-times-toy-neoy-seat-ateca-apo-19950-eyro-10-tsi
Αναμένω τον πλήρη τιμοκατάλογο και τον βασικό εξοπλισμό κάθε έκδοσης, για να βγάλω καλύτερα συμπεράσματα και βασικά την διαφορά τιμής που έχει με το ααντίστοιχο Tiguan.
-
Ε όχι δεν τις λες και καλές τις τιμές. Τσιμπημενες είναι και δεν διαφέρουν πολύ του ανταγωνισμό. Από το qq νομίζω είναι και ακριβότερες. Τουλάχιστον στον 1,6 diesel μπαίνει dsg;
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Ε όχι δεν τις λες και καλές τις τιμές. Τσιμπημενες είναι και δεν διαφέρουν πολύ του ανταγωνισμό. Από το qq νομίζω είναι και ακριβότερες. Τουλάχιστον στον 1,6 diesel μπαίνει dsg;Το 1.000 βενζίνη είναι πιο φτηνό από το QQ. Θέλω να δώ τον αναλυτικό τιμοκατάλογο, αλλά με πρώτη ματιά δείχνει ένα 10-15% πιο φτηνό από το αντίστοιχο Tiguan. Υπό αυτό το πρίσμα λέω ότι είναι καλές οι τιμές (και επειδή σύμφωνα με κάποια Αγγλικά test που είδα online το βγάζουν ισάξιο με το Tiguan και προτιμότερη επιλογή λόγω χαμηλότερης τιμής).
Πάντως, προσωπικά σε αυτά τα επίπεδα περίμενα τις τιμές.
-
Σε μια πρώτη ανάγνωση μικρές οι διάφορες τιμης σε σχέση με το Tiguan. Μεγαλύτερο νόημα μάλλον εχει η έκδοση 1.0tsi για όποιον αρκείται να πέσει χαμηλά στα κυβικά και επιδόσεις- δεν μπορεί να ανεβεί ψηλά στα λεφτά.
Seat Ateca