-
Σου εξηγώ απλά ότι οι κοινές καταβολές δεν εντοπίζονται συγκεκριμένα στον κινητήρα.
Είναι στους διακόπτες, στο σασί, μέσα στα καθίσματα, σε κάθε εξάρτημα υπό το περιτύλιγμα.
Δεν είναι δύσκολο να το ανακαλύψει κανείς που θα κάνει τον κόπο να κάνει τις αντιπαραβολές.Ο κανόνας στις οικονομίες κίμακας του γκρουπ είναι ακριβώς να είναι η απτή ποιότητα αναντίστοιχη με την κατασκευαστική ποιότητα
γιατί είναι αυτή η απτή ποιότητα που διαφοροποιεί το κάθε brand.
Ακόμα κι αν πολλές φορές δεν υπάρχουν ούτε καν διαφορές στην απτή ποιότητα.(Η γενιά του Λεόν 2 κατασκευαστικά όντως υπολείπονταν σε εμφανή σημεία σε απτή ποιότητα.
Δε σημαίνει όμως πως είναι και ο κανόνας ούτε και πως η τρίχα της απτής ποιότητας γίνεται τριχιά
ώστει οι καταβολές να υπάρχουν μόνο στον κινητήρα.)Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Ινερτια δεν θιγομαι ουτε αρπαζομαι. Το 'ειδικα αν εχω δικιο' το ξερω εγω που τα εχω ζησει τα συγκεκριμενα.
Αυτο που λεω για το χρωμα ειναι κανονας ειδικα στα σεατ.
Δεν ειναι κατι που δε το βλεπειςΓενικεύεις την προσωπική σου αίσθηση σε κανόνα.
Δε βάφονται χωριστά κι αλλιώτικα τα σεατ από τα βολξβάγκεν.Bonus
http://m.duemotori.com/news/auto_news/1 ... torell.php
'Seat paints 4,600 VW Polo bodies at Martorell' -
Inertia δεν υπαρχει θεμα και δεν θιγομαι.
Οσον αφορα αφορα το βαψιμο δες στο δρομο 10ετιας σεατ και 10ετιας vw αν και πιστευω πως εχεις καταλαβει τι θελω να πω οπως και γω συμφωνω μεχρι ενα σημειο μαζι σου. -
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Οσον αφορα αφορα το βαψιμο δες στο δρομο 10ετιας σεατ και 10ετιας vw αν και πιστευω πως εχεις καταλαβει τι θελω να πω οπως και γω συμφωνω μεχρι ενα σημειο μαζι σου.Στο θέμα του χρώματος διαφωνώ κάθετα, πιστεύω πως η αίσθησή σου δεν έχει αντικειμενική βάση.
Ειδικά δε όταν δε γνωρίζουμε καν το ιστορικό του κάθε αυτοκινήτου.Στο θέμα της κατασκευαστικής ποιότητας θεωρώ ότι είναι άστοχο να γενικεύουμε.
Πρώτον γιατί κατασκευαστική ποιότητα είναι άλλο πράγμα από την απτή ποιότητα.
Δεύτερον γιατί θέματα με περιπτωσιολογίες στην απτή ποιότητα συναντούμε παντού χωρίς να γενικεύουμε
πχ
-
Φαινεται οτι εχει ομοιοτητες με τα αδερφια Tiguan και Αteca. Εσωτερικα πολυ βαρετο και συνιθισμενο οπως περιμενει κανεις απο το γκρουπ. Εξωτερικα το Tiguan μου αρεσει λιγοτερο και απο το Ateca και απο το Kodiaq. Εξωτερικα θεωρω το Kodiaq το ομορφοτερο απο τα αδερφια του.
-
Ο χρήστης inertia έγραψε:
Οσον αφορα αφορα το βαψιμο δες στο δρομο 10ετιας σεατ και 10ετιας vw αν και πιστευω πως εχεις καταλαβει τι θελω να πω οπως και γω συμφωνω μεχρι ενα σημειο μαζι σου.Στο θέμα του χρώματος διαφωνώ κάθετα, πιστεύω πως η αίσθησή σου δεν έχει αντικειμενική βάση.
Ειδικά δε όταν δε γνωρίζουμε καν το ιστορικό του κάθε αυτοκινήτου.Στο θέμα της κατασκευαστικής ποιότητας θεωρώ ότι είναι άστοχο να γενικεύουμε.
Πρώτον γιατί κατασκευαστική ποιότητα είναι άλλο πράγμα από την απτή ποιότητα.
Δεύτερον γιατί θέματα με περιπτωσιολογίες στην απτή ποιότητα συναντούμε παντού χωρίς να γενικεύουμε
πχ
Το οτι η vw εστειλε τα πολο εκει που βαφονται τα ibiza επειδη επιασε φωτια το εργοστασιο βαφης δε μου λεει κατι.
Σου ειπα εγω εχω προσωπικη εμπειρια σε αυτοκινητα και ατομα που ξερω.
Επισης αν ενα α3 που συγκρινεται με την σειρα 1 της bmw εχει ιδια ποιοτητα με το λεον που ειναι καμια 10αρια χιλιαδες ευρω κατω τοτε να συγκρινουμε τη bmw με το λεον.
Οπως επισης αντι να συγκρινουμε την 316 με το α4 να τη συγκρινουμε με το τολεντο αφου εχει ιδια εξαρτηματα -
Αν ήταν τα Audi να είναι ακριβώς το ίδιο με τα Seat, τότε όλοι θα έτρεχαν να αγοράζουν Seat που είναι και φτηνότερα. Διαφορές υπάρχουν και στον χαρακτήρα, αλλά και στην ποιότητα (στην αντιληπτή σίγουρα). Και επειδή οι υπεύθυνοι στρατηγικής του VAG δεν είναι χαζοί, μόλις ο κόσμος αρχίζει να νιώθει ότι οι 'κατώτερες' μάρκες του Group αρχίζουν να πλησιάζουν την 'ανώτερες', θα φροντίζουν να διευρύνουν την διαφορά για να δικαιολογείται και η όποια διαφορά τιμής.
Θέλει μεγάλη μαστοριά να έχεις 4 μάρκες με κοινά πλαίσια, αναρτήσεις και κινητήρες και να καταφέρνεις να έχουν ξεχωριστή ταυτότητα στην αγορά και να απευθύνονται σε διαφορετικά target group αγοραστών.
-
Το οτι η vw εστειλε τα πολο εκει που βαφονται τα ibiza επειδη επιασε φωτια το εργοστασιο βαφης δε μου λεει κατι.
Σου ειπα εγω εχω προσωπικη εμπειρια σε αυτοκινητα και ατομα που ξερω.Αυτό που θέλω να πω είναι πως το δείγμα του καθενός μας μπορεί να είναι και διαφορετικό
και εν τέλει να μην ανάγεται σε κανόνα.
Για να αναχθεί κάτι σε κανόνα θέλει τεκμηρίωση.
Η προσωπική εμπειρία συν τοις άλλοις δεν είναι καν εμπειρία γιατί ούτε το ιστορικό του εκάστοτε οχήματος αγγίζει
ούτε μπορεί να διερευνήσει την έκταση και τη φύση ενός προβλήματος.Να ξερες αλήθεια πόσα παραδείγματα μπορεί να βρει κάποιος με VW που ξέφτισε ή ξεθώριασε η βαφή τους για κάποιο λόγο...
Γεμάτο είναι και το ίντερνετ και δεν έχει νόημα να παραθέσω κάτι.
Αντίστοιχα με όλες τις μάρκες συμβαίνει και κανείς δεν εξάγει γενικεύσεις ή έστω συμπεράσματα.
Και με μάρκες εκτός VAG.Αλήθεια επί παραδείγματι,
σε ποιά σημεία του σαλονιού ενός VW μπορεί κανείς να παρατηρήσει να ξεφτίζουν πλαστικά;Επισης αν ενα α3 που συγκρινεται με την σειρα 1 της bmw εχει ιδια ποιοτητα με το λεον που ειναι καμια 10αρια χιλιαδες ευρω κατω τοτε να συγκρινουμε τη bmw με το λεον.
Οπως επισης αντι να συγκρινουμε την 316 με το α4 να τη συγκρινουμε με το τολεντο αφου εχει ιδια εξαρτηματαΝομίζω ότι εδώ λίγο ξεφεύγεις από την ευπρέπεια της συζήτησης.
Είπα κάτι συγκεκριμένο.
Δεν είπα ούτε πως το branding δεν υφίσταται, ούτε πως το Α4 είναι κάτω από το σελοφάν ίδιο με το τολέντο.
Ανέφερα πως υπάρχει οριζόντιος και κάθετος διαμοιρασμός τεχνολογίας μεταξύ των segments του VAG.
Άλλο πλατφόρμα Audi Α4 και άλλο μικρότερα segmant πχ Α1, Α3 κοκ.
Αν νόμισες πως διανοήθηκα το τελευταίο, τότε μάλλον δείχνεις άγνοια για την κατασκευαστική τεχνοτροπία στο VAG.
Οπότε και δικαιολογείσαι να δείχνεις κακοπιστία.Αν ήταν τα Audi να είναι ακριβώς το ίδιο με τα Seat, τότε όλοι θα έτρεχαν να αγοράζουν Seat που είναι και φτηνότερα. Διαφορές υπάρχουν και στον χαρακτήρα, αλλά και στην ποιότητα (στην αντιληπτή σίγουρα). Και επειδή οι υπεύθυνοι στρατηγικής του VAG δεν είναι χαζοί, μόλις ο κόσμος αρχίζει να νιώθει ότι οι 'κατώτερες' μάρκες του Group αρχίζουν να πλησιάζουν την 'ανώτερες', θα φροντίζουν να διευρύνουν την διαφορά για να δικαιολογείται και η όποια διαφορά τιμής.
Θέλει μεγάλη μαστοριά να έχεις 4 μάρκες με κοινά πλαίσια, αναρτήσεις και κινητήρες και να καταφέρνεις να έχουν ξεχωριστή ταυτότητα στην αγορά και να απευθύνονται σε διαφορετικά target group αγοραστών.
Δε λειτουργεί έτσι το μάρκετινγκ.
Να τα δούμε με τη σειρά όμως.Σίγουρια πρώτα πρώτα η μαστοριά υπάρχει από τη στιγμή που το γκρουπ μπορεί και απευθύνεται σε διαφορετικά target group και αφήνει όλους τους πελάτες ικανοποιημένους.
Η διαφορά έπειτα στην απτή ποιότητα πχ στο A ή στο C segment εστιάζεται κυρίως στο σαλόνι ενός Audi και ενός VW ή Seat η Skoda.
Και εκεί τότε, είναι πραγματικά δύσκολο να πείσεις τον πελάτη εκείνο που αγόρασε και το brand premium,
πως ένα μέρος των χρημάτων της αγοράς του
δεν αντιπροσωπεύει απαρααίτητα και ευθέως ανάλογα την κατασκευαστική ποιότητα και το vfm στον ίδιο βαθμό με το 'κατώτερο' brand.
Εκεί τότε είναι που η σκληρή αλήθεια σε κάνει να ανατρέξεις σε κωδικούς ανταλλακτικών και σε άμεση σύγκριση κατασκευαστικής ποιότητας-τεχνοτροπίας. -
Δηλαδη οταν εγω πηρα το γκολφ εκανα βλακεια και δε πηρα το λεον που πηρε ο φιλος μου?
Σε 10 χρονια κοινης χρησης το κοκκινο του λεον εχει γινει ροζ ενω εμενα ακομα γυαλιζει.
Οι πισω χειρολαβες του λεον που ηταν στα πλαστικα φινιστρινια τα οποια εγιναν απο τον ηλιο θαμπα ή το ταμπλο του που ηταν σκληρο σε σχεση με το δικο μου.
Η μονωση του δικου μου δεν εχει σχεση με τη δικη του.
Μπορω να γραφω ατελειωτα παραδειγματα οπως και οτι ο κολλητος μου που πηρε το α3 φαινονταν η διαφορα με το δικο μου.
Εγω τα εχω ζησει τα συγκεκριμενα και δεν εχω προβλημα να πω ποιο ειναι καλυτερο οπως επισης τα βλεπανε και οι φιλοι μου.
Τα εξαρτηματα μπορει να ειναι ιδια αφου μιλαμε για ιδιες μηχανες ή αναρτησεις αλλα απο κει και περα υπαρχει διαφοραΗ ψαλιδα οσο παει και κλεινει ομως αν και ακομα υπαρχουν διαφορες οπως λες.
Το συμπερασμα ομως ειναι οτι κατα τη γνωμη μου πληρωνες δυσαναλογα ακριβοτερα τα υλικα στα vw-audi απ οτι στα seat-skoda απ οταν εγιναν ομιλος. Παραδειγματα με κακη ποιοτητα εσωτερικου στο περασμα των χρονων πολλα απο τα 'ακριβα' του vag εντωμεταξυ.
-
ινερτια κάνεις λάθος. Δέιχνεις εσωτερικό Α3 μκ1 σε σχέση με σεατ τολέδο αν δε κάνω λάθος που βγήκε το 200+ σα μια γρηγορη οικονομική λύση πο βασικά είχε αμάξωμα από Α4. Επειδή το έχουμε το Α3 και τότε κοιτούσαμε και Γκολφ, απλά δεν έπαιζε τότε τουλάχιστον σύγκριση. Φιλος με Γκολφ μκ 5, το εσωτερικό του ξεφλουδίζει (πάντα σε γκαραζ φυλαγμένο) το Α3 μέσα στον ηλιο δεν έχει κάνένα θέμα στο εσωτερικό ακόμα και μετά από 130.000. Μόνο το κάθισμα οδηγού λίγο τρίζει σε κάποιες κινήσεις.
Τώρα όσο για το Κοντιακ, δε μου αρέσει και το εσωτερικό του είναι ακόμα χειρότερο. Το δε ινφοτεινμεντ θα έπρεπε να έχει τη παρακατω ταπετσαρία μιας και, το όλο περιβάλλον του, μου θυμίζει παραθυρόφυλλα ανοιχτά. Εχωσα λοιπόν τη γριά που έλειπε... -
Βαλε κι ενα σεμεδακι απο πανω να κλεισουμε..
-
Καλό αυτο με τα παραθυρόφυλλα.
-
-
http://www.caroto.gr/2016/09/01/kodiaq- ... %82-skoda/
Μετά την αποκάλυψη του εσωτερικού έφτασε η ώρα της πλήρους αποκάλυψης του πρώτου μεγάλου SUV της Skoda!
To νέο Skoda Kodiaq θα παρουσιαστεί στο Παρίσι και από τα τέλη του χρόνου αναμένεται να κυκλοφορήσει και στην εγχώρια αγορά. Από πλευράς αμαξωμάτων θα υπάρχει και μια έκδοση κουπέ του νέου Kodiaq, κατά πάσα πιθανότητα από το 2019 και μετά.SKODA-KODIAQ (11)Με στόχο να δοθεί έμφαση στους χώρους, οι Τσέχοι αποφάσισαν να αποκαλύψουν πρώτα το 7-θέσιο εσωτερικό και τους μεγάλους χώρους που διασφαλίζει το μεταξόνιο των 2,79 μέτρων. Και όπως πάντα, το σήμα κατατεθέν της Skoda συνεχίζει να είναι ο χώρος αποσκευών που ξεκινά από τα 230 λίτρα (στην 7-θέσια διάταξη) για να φτάσει στα 720 (ως 5-θέσιο) και με πεσμένα τα καθίσματα τα 2.065 λίτρα (με ωφέλιμο μήκος στα 2,90 μέτρα). Η σχεδίαση του ταμπλό δεν εκπλήσσει καθώς ακολουθεί τα κάπως γοτθικά -αλλά εργονομικά- πρότυπα της εταιρίας με κυρίαρχο στοιχείο την μεγάλη οθόνη αφής, με τους κάθετους αεραγωγούς να την πλαισιώνουν.
SKODA-KODIAQ (20)Το Skoda Kodiaq βασίζεται στην πλατφόρμα MQB, ενώ η γκάμα των κινητήρων προέρχεται από το Superb, με τις εκδόσεις βενζίνης να περιλαμβάνουν τον 1.4 TSI με 125 και 150 ίππους και τον 2.0 TSI με 180 άλογα. Διαθέσιμοι είναι οι diesel εκδόσεις 2.0 TDI σε δύο εκδοχές, με 150 και 190 ίππους. Εκτός από το βασικό 1.4 TSI όλοι οι άλλοι κινητήρες συνδυάζονται και με τετρακίνηση, ενώ πέρα από τα χειροκίνητα κιβώτια των 6 σχέσεων υπάρχουν και αυτόματα διπλού συμπλέκτη DSG με 6 ή 7 σχέσεις ανάλογα με τον κινητήρα.
Στην κορυφή θα βρεθεί αργότερα το RS των 280 ίππων από τον 2.0 TSI. Σίγουρη είναι και μια υβριδική έκδοση με 225 ίππους, όπου ο 1.4 TSI των 156 ίππων θα κινεί τους εμπρός τροχούς, ένας ηλεκτροκινητήρας 85 kW τους πίσω και ένας δεύτερος ηλεκτροκινητήρας 40 kW θα είναι ενσωματωμένος στο αυτόματο κιβώτιο των 6 σχέσεων). Η διάταξη εξασφαλίζει και την τετρακίνηση, ενώ η καθαρά ηλεκτρική λειτουργία θα φτάνει έως και τα 50 χιλιόμετρα.
-
...από εμφάνιση χωρίς να μου είναι αποκρουστικό...δεν μου αρέσει...
Αδιάφορο...προς το ΔΕΝ...
Αυτό ασφαλώς δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι πολύ καλό αμάξι ε...Και μάλιστα εάν είναι και σε καλές τιμές, μπορεί να αποδειχτεί εξαιρετικά vfm...Το Seat είναι πολύ καλύτερο στα δικά μου μάτια...
-
Αλεχαντρο εγραψες!!!
-
Αλεχαντρο εγραψες!!!Και έχει και δίκιο!!!
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Αλεχαντρο εγραψες!!!
Και έχει και δίκιο!!!
Σωστος
-
Δε ξέρω, έχω δει βάρβαρα εσωτερικά αλλά μέσα στη γενική του απλότητα, αυτοί οι αεραγωγοί με τις αντίστροφες φόρμες, χτυπάνε πολύ στο μάτι. Καλά και η πόρσε ας πουμε είχε είχε κάπως τέτοιο στυλ αλλά οι όγκοι δεναν αρμονικά. Μα τη παναγια απορώ πως μέσα σε όλη τη σχεδιαστική όμαδα και το μανατζμεντ δεν είπε κανείς κάτι. Τελος πάντων.. γούστα είναι αυτά.
Συμπαθητικό αμαξι γενικά. Αλλά εγω θα έπαιρνα μαλλον κανα Αλτεκα αν έπρεπε να πάρω κάποιο από το γκρουπ. -
Ο χρήστης alejandro έγραψε:
Δε ξέρω, έχω δει βάρβαρα εσωτερικά αλλά μέσα στη γενική του απλότητα, αυτοί οι αεραγωγοί με τις αντίστροφες φόρμες, χτυπάνε πολύ στο μάτι. Καλά και η πόρσε ας πουμε είχε είχε κάπως τέτοιο στυλ αλλά οι όγκοι δεναν αρμονικά. Μα τη παναγια απορώ πως μέσα σε όλη τη σχεδιαστική όμαδα και το μανατζμεντ δεν είπε κανείς κάτι. Τελος πάντων.. γούστα είναι αυτά.
Συμπαθητικό αμαξι γενικά. Αλλά εγω θα έπαιρνα μαλλον κανα Αλτεκα αν έπρεπε να πάρω κάποιο από το γκρουπ.Το seat έχει την πιο αρμονική σχεδιάση...Το πιο όμορφο από αυτά του group, συμφωνώ και εγώ...
-
Ο χρήστης alejandro έγραψε:
ινερτια κάνεις λάθος. Δέιχνεις εσωτερικό Α3 μκ1 σε σχέση με σεατ τολέδο αν δε κάνω λάθος που βγήκε το 200+ σα μια γρηγορη οικονομική λύση πο βασικά είχε αμάξωμα από Α4. Επειδή το έχουμε το Α3 και τότε κοιτούσαμε και Γκολφ, απλά δεν έπαιζε τότε τουλάχιστον σύγκριση. Φιλος με Γκολφ μκ 5, το εσωτερικό του ξεφλουδίζει (πάντα σε γκαραζ φυλαγμένο) το Α3 μέσα στον ηλιο δεν έχει κάνένα θέμα στο εσωτερικό ακόμα και μετά από 130.000. Μόνο το κάθισμα οδηγού λίγο τρίζει σε κάποιες κινήσεις.Μια μικρή απάντηση και το κλείνω εδώ.
Βλέπεις alejandro που στέκεσαι στην επιφάνεια και στα πλαστικά;
Δεν περίμενα ότι η ποιότητα και η κατασκευή αρκείται και κρίνεται μόνο από το κέλυφος.
Σίγουρα το κέλυφος είναι η τελική αίσθηση και σίγουρα ο κάτοχος δικαιολογείται να απαιτεί την τελική αίσθηση. Αλλά η κατασκευή είναι πολύ πέρα από αυτό.Το κέλυφος μπορεί να είναι ένα απλο πάνελ
αλλά το υπόβαθρο κάτω από αυτό είναι ολόκληρη κατασκευή
.
Για μένα η ποιότητα κατασκευής είναι το σύνολο, για κάποιον άλλο ίσως όχι..
Η φλύδα των πλαστικών είναι απαραίτητη για να δίνει την αίσθηση της πολυτέλειας και να διαφοροποιεί καλώς και σκόπιμα τα brands του γκρουπ.
Δεν είναι όμως η φλύδα των πλαστικών η κατασκευη από μόνη της και καθεαυτή.Στο παράδειγμα που μου απαντάς ειδικότερα
για μένα Alejandro προτείνεις κάποιες λάθος υποθέσεις που κάνεις.
Ακόμα κι αν είναι ότι έχεις μπερδέψει τα υποbrands, η πρώτη σου υπόθεση περί έκτακτης λύσης είναι άστοχη
γιατί η μεν εξαγορά της σεατ είχε λάβει χώρα από το μακρινό 1984, το δε τολέντο πρώτης γενιάς είχε λανσαριστεί το 1991-2 και ο προγραμματισμός ήταν μακρύς ώστε το 1998-9 να λανσαριστούν τα τολέντο-λεον δεύτερης γενιάς αυτά που σου μοιάζουν με το α3.
Η πρώτη υπόθεσή σου ότι επρόκειτο για το αποτέλεσμα 'γρήγορης λύσης' δεν βγαίνει.
Κι όχι μόνο γιατί δεν βγαίνουν με αυτό τον τρόπο ολόκληρα αμαξώματα αλλά πολύ περισσότερο γιατί δεν προέκυψαν με αυτό τον τρόπο εκείνα τα μοντέλα που ήταν αποτέλεσμα εξέλιξης ετών.Εντυπωσιάζομαι πάντως που είναι η εξωτερική ομοιότητα που παρέθεσα τόσο πειστική ώστε να χρειάζεται η άγαρμπη πιθανολόγηση.
Ίσως γιατί δε θα χρειαζόταν καν.
Το γκρουπ είναι γνωστό πως διαφοροποιεί τα αυτοκίνητα από την εξωτερική αίσθηση, τη φλύδα των πλαστικών ή τα ποσά της ηχομόνωσης που παρεμπιπτόντως μπορεί να είναι ή μπορεί και όχι ένας κετσές ή ένα διακοσμητικό παραπάνω ή παρακάτω.
Ο οποίος κετσές είναι ένα κομμάτι ανταλλακτικό που μπορεί να λείπει σε μια βασική έκδοση και να υπάρχει στην πλουσιότερη.Η κατασκυή κάτω από το καλούπι παραμένει σε κάθε περίπτωση κοινή.
Και εκεί όσο κι αν ακούγεται σκληρό, ένα R8 ή ένα Touareg μπορεί στα αλήθεια να είναι αντίγραφο πιο premium μοντέλων του γκρουπ.
Skoda Kodiaq