-
Καλησπέρα 4Τ.
Είμαι για αγορά μεταχειρισμένου γύρω στα 4k.
Τα μοντέλα που έχω στα υπ'όψιν είναι τα παρακάτω:156 1.8ts
e36 1.8is- σαν δεύτερες σκέψεις 147 1.6ts (το 120ρι version) και mx5 NB 1.8i
Πείστε με με τις απόψεις σας να αποκλείσω τουλάχιστον δύο από τα παραπάνω
-
Καλησπέρα 4Τ.
-
Καλησπέρα 4Τ.
-
156 1.8 αναμεσα σ αυτο και τη bmw μακραααν...αλλα και σε σχεση με την 147.
Το nb 1.8 ειναι εξαιρετικο αλλα δε κολλαει με τα υπολοιπα. -
mx5 εκτός γιατι αν παιζει παρέα με αλλους 2 ο ενας τρωει ακυρο. Και αν παιζουν μπαγκαζια, εξω και η 147.
Και εγω για 156 σε τραβαω -
Καλωσόρισες στο forum!
Έχεις ένα δίλημμα ανάμεσα σε δύο μεσαία αμάξια 10-15 ετών αλλά πετάς και δύο μοντέλα από άλλες κατηγορίες.Εικάζω πως απλά ψάχνεις ένα όμορφο και οικονομικό fun to drive αμάξι!Γράψε όμως και δυο λόγια για τα γούστα,τις ανάγκες σου και τη χρήση που θα κάνεις ώστε να ακούσεις πιο πλήρεις απόψεις !
ΥΓ:Πώς προέκυψε το ψευδώνυμο; -
Μεταξύ e36 και mx5;
Ο μόνος λόγος που έχω αυτα τα δύο μέσα είναι επειδή είναι rwd.
Βέβαια το ένα είναι λίγο βάρκα και το άλλο δε το κόβω για καλό daily.Γένικα κ εγώ πιο πολύ 156 σκέφτομαι, αλλααα ναι.
-
Είναι δεύτερες σκέψεις όπως πόσταρα στην αρχή.
Ανάγκες για πολλούς χώρους δεν έχω, ούτε για ταξίδια.
Πιο πολύ κάτι fun to drive όπως λες.
Οικονομικό στην κατανάλωση νομίζω πως δεν είναι κανένα και οι διαφορές τους λογικά μικρές.
Όσον αφορά service αξιοπιστία κτλ. πιστεύω είναι πιο πολύ ανάλογα την κατάσταση που το έχει ο ιδιοκτήτης, λόγω της ηλικίας τους. -
Οικονομικότερο στην κατανάλωση έχω την αίσθηση πως είναι το mx5.
Με δεδομένο ότι δεν έχεις ανάγκη για χώρους και ταξίδια,θα άφηνα σίγουρα στην τελική δυάδα το mx5,μου αρέσει αυτό το αμάξι επειδή είναι παιχνιδιάρικο κ αξιόπιστο.Το βασικότερο όλων όμως είναι η κατάσταση που θα βρεις την υποψήφια ''νύφη'' διότι το budget είναι περιορισμένο και υπάρχει ρίσκο...νομίζω πως θα επικεντρωνόμουν σε 2-3 μοντέλα και μετά από ψάξιμο,θα επέλεγα αυτό που θα έβρισκα στην καλύτερη κατάσταση. -
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις
-
Αναμεσα σε e36 και mx μιας και πισωκινητα σιγουρα το δευτερο.. εξαιρεση ισως θα εκανα μονο για απειραχτη coupe 318 is.. η 316 δε λεει απολυτως τιποτα...
-
Π.χ.
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/6908411/
Θα σου μεινουν χρηματα στη τζεπη και ειναι περιποιημενη και οχι απο καγκουρα. -
Φαίνεται πολύ τίμια, από τις φώτο.
Αυτό που με κρατάει σκεπτικό για την e36 είναι μήπως οτιδήποτε κάτω από 6cyl δεν έχει καν νόημα.
Εκεί έρχεται το mx, που από την άλλη με τους κωλόδρομους που έχουμε ίσως είναι κι αυτό κρίμα -
Ε και καπως ετσι καταληγεις σε 156 που ειναι ενδιαφερων οδηγικα,δυνατη, εμφανισιμη,με χαρακτηρα σε ολα της ,πολυ εξοπλισμενη στις fl.. και στο ανω μερος του budget σου και πιο καινουργιο αμαξι απ ολα.
Για GT 1.8 το εχεις σκεφτει? ισως με λιγη υπομονη για ν ανεβει το budget. -
Το έχω κοιτάξει, όχι όσο τα υπόλοιπα όμως.
Πατάει πάνω στο σασί και έχει ίδιο κινητήρα με την 156 αν δε κάνω λάθος.
Τι διαφορές έχει και το προτείνεις; -
Ειναι μουν@ρ@
-
Όπως και η 156.....
-
Εγώ ψηφιζω 147. Είναι πιο σύγχρονη από την 156 ή facelift ειναι σκοτωμένη από τιμή , έχει ακόμη και σήμερα επίσημα το πιο άκαμπτο πλαίσιο της κατηγορίας είναι εξαιρετικά σχεδιασμένο, ζωηρό και και σου χρειάζεται σπορτίφ χωρίς συμβιβασμούς. Από εκεί και πέρα το NB έχει παλιωσει πλέον και αν έβλεπες mx5 σαν κάτοχος του σου προτείνω ανεπιφύλακτα το NC αν και φαντασου ακόμη και τα NC εμφανίζουν αρχές οξείδωσης....alfa 147
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
-
Η 147 είναι μηχανικά πανομοιότυπη με την 156. Μάλιστα η 156 είναι καλύτερα ζυγισμενη.
-
To NC είναι πάνω από το budget και προσώπικά δε μου αρέσει τόσο, αν και δεν έχω μπει/οδηγήσει κάποιο.
Η 147 είναι μέσα στη λίστα ακριβώς λόγω τιμής/χρονολογίας, αλλά πέφτει πάνω στην 156, μιας και μοιράζονται πολλά.
Μ' έχει βάλει σε σκέψεις ο νονός..
Άλλο ένα νήμα για αγορά μεταχειρισμένου